Внимавайте с камерите...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 01 Авг 2008, 13:01

ja написа:
nandrolon написа:
ja написа:Няма стряскане вече, положението стана сериозно. Имат си и софтуер вече за запис, абе биг брадър...

Най тъпото в цялата схема е че не ти пращат акта в града който си регистриран ами трябва да ходиш да си го взимаш от града в който са те снимали.

Между другото, докато ми търсеха снимката мернах още няколко БМВ-та наснимани, но не запомних номерата...

снимаха ме на излизане от враца , викнаха ме в софия

казха , че ако имам някакви забележки тогава трябва да се разправям там

Те по закон трябва да те викат там, за да ти пишат акт или да кажеш ако не се карал ти колата и да напишеш декларация, кой е карал.
Ако не се явиш автоматично ти пускат акта и се мяташ на колелото.

SKISA, видех една сива комби. Черна не видях, поне в снимките на моя полицай.

ега го снимат студен ,деева и ченгетата!!! кат ми напраат пътища кат слънце,плоиция-не в храстите ,а да помага на пътя на хората.... тогава ще спазвам знаците и ограниченията и правилата...!!!иначе-да мрът!!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 01 Авг 2008, 13:08

Пътя там хич не е лош.
По скоро не мога да си обясня ограниченията. Защо трябва да караме с 90 а преди моста с 40 или 60.
Има видимост, има маркировка има иделен асвалт. Кой ги определя тия ограниченя незнам ама не са премислени добре според мен. На тоя път спокойно може да има ограничение 120 примерно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d M Sport, X3, X6

Мнение от DroW » 02 Авг 2008, 1:25

matros написа:В Америка продаваха едни спрейове за номера.Пръскаш си номерата и камерите не могат да ти снимат номера излиза им размазано....... :mhihi:

Бързо някои да внася от тоя спреи и да го пуска в Продава гарантирано ще направи добри пари само му трябва количество ;) и аз съм за тези спрейове, а относно призоваването какво ще стане като ми пратят АКТ по пощата винаги съм се чудел нито съм се подписал нито ще ходя да си взема постановлението нито талона са ми взели. След 2 години нали си губи давността това постановление и немогат да те накажат.

Отделно един колега наскоро ходи да му пишат акт че го снимали някъде. Естествено те не снимали шофиора а номера отзаде. Той писал че майка му е карала и акта го писали на нейната книжка и така се оттърва. В случая те просто искат да напишат акта на някои така че ако имате роднина с книжка и тои не шофира спасявате кожата.
Изображение

Изображение

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 02 Авг 2008, 1:57

Абе, ей го спрея, ама пише, че блокира само снимки със светкавица...Греда, дето му викат хората ;) И с шипинга - $70. А стигал за две коли (четири номера)

спрея в ebay.com

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 02 Авг 2008, 10:25

DroW написа:
matros написа:В Америка продаваха едни спрейове за номера.Пръскаш си номерата и камерите не могат да ти снимат номера излиза им размазано....... :mhihi:

Бързо някои да внася от тоя спреи и да го пуска в Продава гарантирано ще направи добри пари само му трябва количество ;) и аз съм за тези спрейове, а относно призоваването какво ще стане като ми пратят АКТ по пощата винаги съм се чудел нито съм се подписал нито ще ходя да си взема постановлението нито талона са ми взели. След 2 години нали си губи давността това постановление и немогат да те накажат.

Отделно един колега наскоро ходи да му пишат акт че го снимали някъде. Естествено те не снимали шофиора а номера отзаде. Той писал че майка му е карала и акта го писали на нейната книжка и така се оттърва. В случая те просто искат да напишат акта на някои така че ако имате роднина с книжка и тои не шофира спасявате кожата.

Да ама в моя случай е снимано фронтално и най вероятно да е от кола а не от билборда, и съвсем ясно се вижда на записа кой кара колата... Винаги може да се направиш на луд нали или да минеш по другия начин ама все пак трябва да отидеш там, където те викат.

someone, аз си мисля, че не снимат със светкавици. Според мен си снимат във видео режим а на акта ти прикрепят просто скрийншот. То за това и снимката е кофти, като качество а видеото си е ок.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от maniakov » 02 Авг 2008, 11:46

Върти ми се нещо, че не беше редно да те снимат отпред. Ами ако жена ти види и пита - какава е тази русата на врата ти :?: :shock:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 02 Авг 2008, 12:54

maniakov написа:Върти ми се нещо, че не беше редно да те снимат отпред. Ами ако жена ти види и пита - какава е тази русата на врата ти :?: :shock:

Те не те пускат по телевизията все пак. Нали те викат в Полицията. А там където се гледа записа сте само ти и полицаите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 02 Авг 2008, 13:09

Сканирай я тази снимка и я пусни да видим как изглежда ;)

Един приятел такъв тиган отнесе по носа заради тези камери от жена си...Снимали го на едно кръстовище във Варна, а той вътре с любовницата си.Пращат снимката на домашния му адрес, жена му отваря плика и като вижда снимката се зарежда зад вратата с тигана и го чака.Оня тъкмо отваря вратата и...краш тест някой ако е гледал как се прави :mhihi:
Това си е истинска случка, счупи му носа оная лудата, ама то случката с предистория, щяха да се развеждат заради тази любовница и имаше обещания, че нямало да се повтаря повече :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 02 Авг 2008, 13:18

Нямам снимка, не ми я дадоха. То на снимката не се виждат лица, ама на видеото се вижда всичко.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nandrolon » 02 Авг 2008, 13:35

само ти показват снимката в кат софия, ако имаш въпроси отиваш да враца и ти пускат филмчето

поне в моя случай беше така

п.с. исках да ми го изпратят филмчето - малката печка със 131 км/ч , като я запродавам да си правя реклама :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Emilio » 02 Авг 2008, 14:55

Пичове КАТ нямат право да снимат водачите на МПС а само номерата на колите :mhihi: Затова на снимката се вижда само номера на колата часът и датата на събитието. :twisted:
а в София вече снимат и от движещи се коли :shock: виждах снимки от Царигратко, бул. България, ТЕЦА за Ц. гара оня път в Дружба (незнам как се казва) и Черни връх :!: :!: :!: А може да има и на други места :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36S50B30,Mini Cooper S
Мечтае да кара: S50B30 turbo
Детайли за колата: модифицирани

Мнение от VT5602AK » 02 Авг 2008, 16:00

големи журналисти станаха мврето :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от maniakov » 02 Авг 2008, 17:39

ja написа:
maniakov написа:Върти ми се нещо, че не беше редно да те снимат отпред. Ами ако жена ти види и пита - какава е тази русата на врата ти :?: :shock:

Те не те пускат по телевизията все пак. Нали те викат в Полицията. А там където се гледа записа сте само ти и полицаите.

В случая са те викнали теб понеже си собственик на колата... а не, че са те разпознали по физиономия. Ако беше на някой друг колата, той и полицаите щяха да те гледат с кой и как си пътувал. И аз като колегата отгоре мисля, че трябва да снимат колите отзад. Ще питам един приятел адвокат и ще ти кажа. Нищо не пречи да им се заядеш малко ако са ти нарушили прайвасито :mhihi: Така де, ако са те снимали неправомерно, то все едно не са те снимали.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 02 Авг 2008, 19:20

maniakov написа:
ja написа:

В случая са те викнали теб понеже си собственик на колата... а не, че са те разпознали по физиономия. Ако беше на някой друг колата, той и полицаите щяха да те гледат с кой и как си пътувал. И аз като колегата отгоре мисля, че трябва да снимат колите отзад. Ще питам един приятел адвокат и ще ти кажа. Нищо не пречи да им се заядеш малко ако са ти нарушили прайвасито :mhihi: Така де, ако са те снимали неправомерно, то все едно не са те снимали.

Аз имам адвокат и се консултирах с него още преди да отида. Може да се спори дори и да личи на записа, че си ти. обаче кой къде има право да снима не съм питал.

Като фотограф - любител обаче съм се интересувал и знам, че не си ли в частна собственост имаш право да снимаш каквото си поискаш. Едва ли полицията се интересува от семейни интриги ако си в нарушение.

Пичове КАТ нямат право да снимат водачите на МПС а само номерата на колите Затова на снимката се вижда само номера на колата часът и датата на събитието.
а в София вече снимат и от движещи се коли виждах снимки от Царигратко, бул. България, ТЕЦА за Ц. гара оня път в Дружба (незнам как се казва) и Черни връх А може да има и на други места

От къде го знаеш това. В смисъл сигурно ли е, че е така? Къде го пише ?
На мен друго ми направи впечатление. Полицая който пише акта беше в отпуск и го извикаха по телефона. До тук добре, странното е, че носеше документите в себе си. Снимки, актове всичко. Дори и копия да са, това е класифицирана информация според мен. Там е адреса ми, телефона ми, снимка на колата с номера и ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d M Sport, X3, X6

Мнение от DroW » 02 Авг 2008, 23:17

Затова един колега се беше изказал че неможе да живее без тъмните стъкла понеже все пак е женен. Затова затъмняваш и русите на врата ти ги возиш отзаде. ;)
Изображение

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата