Цените на горивата
Модератор: Общи модератори
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: Цените на горивата 2016-2017
Чакаме Демирев да ни информира. Той беше експерта по темата 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
steeN написа:Чакаме Демирев да ни информира. Той беше експерта по темата
Странното е, че нещо го отнемА и него

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
това наистина е интересен въпрос, не следя новините и нямам идея.. някой по-запознат? поне една май отвори или греша?
и все пак нали се твърдеше, че след изборите ще надуе цените..
и все пак нали се твърдеше, че след изборите ще надуе цените..

- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
K_Ilkov написа:steeN написа:Чакаме Демирев да ни информира. Той беше експерта по темата
Странното е, че нещо го отнемА и него
ми, Арчи си парите от рекламата някъде на топло и си пие мохитото

Мога да споделя,че бензиностанциите работят на 40 процента печалба!!!!!!
- Oblivion
- Потребител
-
- Кара: Yamaha R1
- Мечтае да кара: E38 740IL
С газ съм бутилката ми е 52л. Набухах 45 литра на марешки и минах 300 км стабилно каране. Сипвам на Лукойл почти същото количество и на 187 км ми светва резервата по всичко си личи, че няма да мина по-горните километри като карането е 1 към 1 и стилът също.
На джипката с обикновенна газова където и да сипя минава едни и същи километри марешки не е изключение само, че си спестявам някой лев.
Не правя нито реклама нито твърдя, че горивото му е по-качествено но смятам, че разлики няма или са небрежно малки и си струва ако се пълни до горе да е при него.
Казаха ми за бензиностанция близо до круиза на горубляне където зареждали уж държавни коли и подобни и цената била трепач.. Ако някой знае къде точно се намира бензиностанцията или локация да пише ЛС
На джипката с обикновенна газова където и да сипя минава едни и същи километри марешки не е изключение само, че си спестявам някой лев.
Не правя нито реклама нито твърдя, че горивото му е по-качествено но смятам, че разлики няма или са небрежно малки и си струва ако се пълни до горе да е при него.
Казаха ми за бензиностанция близо до круиза на горубляне където зареждали уж държавни коли и подобни и цената била трепач.. Ако някой знае къде точно се намира бензиностанцията или локация да пише ЛС

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
То въпроса не е колко си минал а колко си заредил после за изминатите километри . Резервата кога светва не е никакъв ориентир щото зависи от много фактори . Температура на газта , налягане , кандилкането и т.н . С 40 литрова бутилка съм и докато угасне първата лампа се случвало да мина от 60 до 140 км при едно и също каране . Същото е и с последната . На марешки газта е средна работа , лъжат с газта всички но особено тия малките дето е около 70 ст литъра .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
Гледам Шел са пуснали някакви колички BMW M промоция, ако заредиш еди колко си получаваш. Та се присетих едно време за Фераритата, които бяха пуснали и бяха супер.
Мисля да напълня един резервоар Vpower дизел, ама по принцип не зареждам на Шел.
Някой може ли да сподели бензиностанция в София, където въпросния Vpower дизел да е ок?
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Мисля да напълня един резервоар Vpower дизел, ама по принцип не зареждам на Шел.
Някой може ли да сподели бензиностанция в София, където въпросния Vpower дизел да е ок?
С пълен резервоар ще се прецакаш
С всяко зареждане над 25л дават лепенки за количките, но ако заредиш 55л получаваш само един комплект лепенки.
Имаш право само на един брой лепенки на посещение, т.е. не върви да сипещ 26л от едната колонка и 26л от другата
Общо взето тарикатлъка е да правите зареждания за около 25-26л.
Аз заредих вчера и в началото на следващата седмица мисля да взема първата количка.

С всяко зареждане над 25л дават лепенки за количките, но ако заредиш 55л получаваш само един комплект лепенки.

Имаш право само на един брой лепенки на посещение, т.е. не върви да сипещ 26л от едната колонка и 26л от другата

Общо взето тарикатлъка е да правите зареждания за около 25-26л.

Аз заредих вчера и в началото на следващата седмица мисля да взема първата количка.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
TheDriver написа:С пълен резервоар ще се прецакаш![]()
С всяко зареждане над 25л дават лепенки за количките, но ако заредиш 55л получаваш само един комплект лепенки.![]()
Имаш право само на един брой лепенки на посещение, т.е. не върви да сипещ 26л от едната колонка и 26л от другата![]()
Общо взето тарикатлъка е да правите зареждания за около 25-26л.![]()
![]()
Точно това се чудех и аз дали мога да го направя, че не съм им най-големия фен на Шел-а. То да не излезе така, че е по-евтино да си купиш количката

Е то има смисъл ако си зареждаш редовно иначе е ясно че да пълниш резервоари само заради количката е безмилсено, въпреки че ти това гориво така или иначе ще го ползваш.
Аз така или иначе зареждам там V-Power бензин редовно, за мен си е бонус някакъв. Само по типично Бай Ганьовски ще си променя начина за зареждане, за да събирам повече лепенки.
Аз така или иначе зареждам там V-Power бензин редовно, за мен си е бонус някакъв. Само по типично Бай Ганьовски ще си променя начина за зареждане, за да събирам повече лепенки.

Много смотано.TheDriver написа:С пълен резервоар ще се прецакаш![]()
С всяко зареждане над 25л дават лепенки за количките, но ако заредиш 55л получаваш само един комплект лепенки.![]()
Имаш право само на един брой лепенки на посещение, т.е. не върви да сипещ 26л от едната колонка и 26л от другата![]()
Общо взето тарикатлъка е да правите зареждания за около 25-26л.![]()
![]()
Опитвам се да проумея логиката, ама нещо не ми се получава.
Нали зареденото гориво ще е все едно и също количество, защо трябва да е на няколко пъти, а не наведнъж?
Иначе по моя въпрос за вповер дизел - доволни от някоя конкретна бензиностанция?
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
smamf написа:Много смотано.
Опитвам се да проумея логиката, ама нещо не ми се получава.
Нали зареденото гориво ще е все едно и също количество, защо трябва да е на няколко пъти, а не наведнъж?
Защото Х на брой пъти ще минеш покрай щандовете и ще си вземеш вода, цигари, солети и т.н.

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
Маркетинг
Точно защото е еднакво количество е проблемът - идеята е да ходиш да зареждаш заради количките, при това възможно най-много.
За да вземеш една количка трябва да направиш минимум две зареждания, за тях идеалният вариант е да не се занимаваш с тънки сметки като моите
, а да думнеш два пълни резервоара примерно, които иначе би напълнил другаде.
Точно както ти не си им клиент, но са те дръпнали с количките
Освен това крайният брой колички е фиксиран и за Шел е най-добре да ги дава до края на промоцията през Октомври т.е. да дръпне повече клиенти. Ако всичките квартални "тарикати" като мен се юрнат да слагат по 25.5л вместо пълни резервоари количките ще свършат много по-рано особено в определени популярни обекти.
П.С. Нека друг каже за дизела
Аз зареждам бензин само на два обекта в София - Шел-а на бул.България и този на Южната дъга на околовръстното, но не на Бояна, а от другата страна в отсечката между Симеоновско и Черни връх(вчера бяха в ремонт обаче). И на двете места качеството за сега е било сравнително стабилно, за разлика от други обекти.

Точно защото е еднакво количество е проблемът - идеята е да ходиш да зареждаш заради количките, при това възможно най-много.
За да вземеш една количка трябва да направиш минимум две зареждания, за тях идеалният вариант е да не се занимаваш с тънки сметки като моите

Точно както ти не си им клиент, но са те дръпнали с количките

Освен това крайният брой колички е фиксиран и за Шел е най-добре да ги дава до края на промоцията през Октомври т.е. да дръпне повече клиенти. Ако всичките квартални "тарикати" като мен се юрнат да слагат по 25.5л вместо пълни резервоари количките ще свършат много по-рано особено в определени популярни обекти.
П.С. Нека друг каже за дизела

Последна промяна TheDriver на 18 Авг 2017, 16:01, променена общо 1 път
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ако искате от тия колички ще е добре да се задействате, защото "предприемчиви служители" на някои от Шел-овете вече пускат в продажба цели колекции... по 12лв парчето...