Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Модератор: Общи модератори
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Интересна работа.Всички пишещи са коректни шофьори , спазват дистанция , пускат мигачи , карат със 90 ... апък като излезеш на пътя и джунгла.
Тука където живея в момента пътувам по 400км седмично - як трафик през 20 часа от денонощието - магистрали по 4 ленти , тесни пътища с насрещен трафик , камиони , комбайни , велосипеди - какво ли не!
30км се взимат за около час защото задръствания и ремонти на всяка отбивка... И т.н. все неща които в БГ не са в такива измерения.
И ... няма проблеми!Що?Щото всеки по веригата си върши работата.
Шофьора тука е просто шофьор - знае педала на газта и спирачката , знае че лоста трябва да на Д и знае че не трябва да кара в две ленти едновременно - общо взето е това , все неща които и жени и пенсионери могат да правят перфектно.
У нас обаче шофьор значи - червена барета с медал за храброст , същевременно да е врачка , математик висшист да си смята дистанцията със 100гхрц в секунда.И тва всичкото само щото никой по веригата не си върши работата.
Тука където живея в момента пътувам по 400км седмично - як трафик през 20 часа от денонощието - магистрали по 4 ленти , тесни пътища с насрещен трафик , камиони , комбайни , велосипеди - какво ли не!
30км се взимат за около час защото задръствания и ремонти на всяка отбивка... И т.н. все неща които в БГ не са в такива измерения.
Шофьора тука е просто шофьор - знае педала на газта и спирачката , знае че лоста трябва да на Д и знае че не трябва да кара в две ленти едновременно - общо взето е това , все неща които и жени и пенсионери могат да правят перфектно.
У нас обаче шофьор значи - червена барета с медал за храброст , същевременно да е врачка , математик висшист да си смята дистанцията със 100гхрц в секунда.И тва всичкото само щото никой по веригата не си върши работата.

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Binev_OuT написа:Интересна работа.Всички пишещи са коректни шофьори , спазват дистанция , пускат мигачи , карат със 90 ... апък като излезеш на пътя и джунгла.
За съжаление във всички сфери на живота тук, нещата се случват по този начин.

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
cod-cdbp написа:За съжаление във всички сфери на живота тук, нещата се случват по този начин.
Ние си го правим.
Колкото и да са идеални шоферите във БМВ форума

Жената сама си е виновна щото карала зад тира , ок ама трябваше да умира заради тва нещо ли?Да не е разчленила малко евреиче?Ами не , просто е карала зад някъф тир!
За това трябва всеки по веригата да си върши работата , за да има мегдан някой по веригата понякога да греши и въпреки това да не умира!
Карала зад тира и пуф довиждане - била си виновна тя

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Вчера по магистралата към Кюстендил попаднах на страшен кретен, около 50+ годишен, рошав с РАВ 4.
Караше зад мен с моята скорост доста време. По едно време двамата бяхме в лявата лента изпреварвайки други МПС-та, когато настигнахме в лявата лента други изпреварващи се, но с по-ниска скорост от нашата.
В този момент бяхме към 150-160 по километраж и аз пуснах газта за да изчакам да се изпреварят въпросните МПС-та пред мен, но изненадващо кретена мина в дясно и взе да напъва да ме изпреварва. Веднага усетих на къде отива работата и дори натиснах спирачки, за да може урода да се вмъкне пред мен.
В последния момент кретена сериозно натисна спирачката и беше на косъм да удари МПС-то в дясно или направи да се занесе. Вероятно преди спирачката беше с 160-170.
Явно се стресна, защото намали и се прибра в дясно, аз се изравних с него, погледнах го и му махнах с ръка, като на луд. Реакция нямаше и намали още повече, като го загубих бързо, явно взе да кара с 100.
Не знам с кой акъл се карат височки коли, псевдо джипове с 180 на слалом, но явно има и такива.
Караше зад мен с моята скорост доста време. По едно време двамата бяхме в лявата лента изпреварвайки други МПС-та, когато настигнахме в лявата лента други изпреварващи се, но с по-ниска скорост от нашата.
В този момент бяхме към 150-160 по километраж и аз пуснах газта за да изчакам да се изпреварят въпросните МПС-та пред мен, но изненадващо кретена мина в дясно и взе да напъва да ме изпреварва. Веднага усетих на къде отива работата и дори натиснах спирачки, за да може урода да се вмъкне пред мен.
В последния момент кретена сериозно натисна спирачката и беше на косъм да удари МПС-то в дясно или направи да се занесе. Вероятно преди спирачката беше с 160-170.
Явно се стресна, защото намали и се прибра в дясно, аз се изравних с него, погледнах го и му махнах с ръка, като на луд. Реакция нямаше и намали още повече, като го загубих бързо, явно взе да кара с 100.
Не знам с кой акъл се карат височки коли, псевдо джипове с 180 на слалом, но явно има и такива.
Оня ден - еднопосочен път ,2 ленти - караше един приятел.Наближаваме черна х5 ,кара с 20 км,точно преди да го изпреварим хоп от нищото тръгна да завива към нас последния момент - клаксони спирачки,и оня само се развика "къв ти е проблема" ,вместо да се извини,в тоя момент се сетих за бухалката!
По тая логика ако изпие човек 2 бири рефлексите ще му се забавят със 100% ли ? А при три,какво става ?! А ако е пил 50 грама ракия с колко се забавят ? Чудно ми е как ги правят тия изследвания. Риторичен въпрос просто...madafaka_donkele написа:DaGa написа:Ми светофара ако не работи автобуса си е с предимство. Ако работи - колата. Кво толкова сложно има не знам ?!
За нормален човек няма нищо сложно. За такъв с купена/уредена книжка главоблъсканицата е голяма. Всеки път, като пуснат подобни "тук кой е с предимство" и се почнат с някакви 6 волтови разсъждения и грешни отговори съм ей така![]()
Иначе за всички, дето се пишат, че много карат, пък не знаят дори как се спазва дистанция:
1. Минималната дистанция трябва да е ПОНЕ половината на скоростта на движение. При 140км/ч - 70м., при 90км/ч - 45м. и т.н.
2. Две/три секундно правило за спазване на дистанция - набелязвате си неподвижен обект встрани на пътното платно или между две пътни платна. Например дърво или билборд. В момента, в който ППС-то пред вас мине въпросния обект броите минимум 2 секунди наум и трябва да не сте го подминали. Ако сте го подминали преди 2-те секунди се движите прекалено близко. Ако не сте сигурни колко точно са 2 секунди използвайте 88/89 правилото. Вместо 2 секунди си кажете наум с нормално темпо осемдесет и осем, осемдесет и девет. Това са 2 секунди. В някои държави техните им специалисти считат 2-те секунди за недостатъчни и препоръчват 3.
Горните правила са абсолютния минимум за безопасна дистанция и са валидни абсолютно и само при идеални пътни условия - сухо време, автомобил, отговарящ на фабричните си спецификации за товар, гуми, спирачки, окачване, каране в светлата част на деня и т.н. А, да - шАфьорът също така трябва да има 20/20 зрение т.е. идеално зрение.
Дори и най-малкото отклонение от тези идеални условия и зрение трябва да се отразява в увеличение на въпросните 2/3 секунди - каране нощно време, в мъгла/дъжд/сняг, с очила, изтъркани гуми и т.н.
Ама навлеците се набутват между двете коли. Ми да се набутват. Свириш и пускаш, свириш и се отместваш, ако има друга лента и така. Американите имат много добър лаф за такива случаи - whatever, safety first. Преди време имаше много добра кампания "стигни жив", ама нещо замря, а идеята беше добра. Половин час по-късно пристигни, ама жив и здрав пристигни.
Последно за безсмъртните батки, чичета и дедовци, дето "ма аз само една бира/чаша винце/едно малко и т.н. пих, нищо ми няма". Опитах се да го намеря изследването, ама не можах, пък и не ми се търси, то си е за вас. Та изпиването на 1 бира 500мл. забавя рефлексите при шофиране с повече от 50%. Ето тук две таблички тип играчка-закачка да си сметнете така на трезва глава какво се случва в идеални условия и какво би било в неидеални, с неидеална кола и само 1 биричка:
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
С три бири ще си над 0.5 и нямаш право изобщо да си тестваш реакциите зад волана . Ако си професионален шофьор ще знаеш че има там едни апарати на курса дето реагираш за време , съвсем просто е да те проверят на 2 ракии с колко си неадекватен да не говорим за някакви сериозни медицински тестове . Всичко разбира се е относително с реакциите щото има някой от 100 грама концетрат залитат други на половин кило са свежарки .
В щатите освен с дрегер проверката става и с ходене в права линия , но може и да минеш метър ако шерифа е харабия
https://www.vbox7.com/play:9b47b917
https://www.vbox7.com/play:31be5276
В щатите освен с дрегер проверката става и с ходене в права линия , но може и да минеш метър ако шерифа е харабия

https://www.vbox7.com/play:9b47b917
https://www.vbox7.com/play:31be5276
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
Мани то тва с правата линия. По селата има хора дет след кило ракия ще си ходят по такава ако ще и километър да е. ...
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
DaGa написа:Мани то тва с правата линия. По селата има хора дет след кило ракия ще си ходят по такава ако ще и километър да е. ...
даже след кило и половина...
https://frognews.bg/novini/rekord-djigi ... olana.html
не е смешно, ама хич...
You said: "Time will change!" What if it changes you?
Вчера ходих на рилските езера и след Сапарева баня тръгвам по планинския път и някъде 3км преди лифта гледам паркирани коли в дясната лента. Викам си не е възможно в 8:30 сутринта да са свършили местата на "паркинга", че чак от тук да са започнали да спират. И докато в началото тези, които бяха паркирали на пътя го бяха направили на участъци с добра видимост, то километър преди лифта вече имаше слабоумници, които си бяха спрели пред завой и от там се минаваше на късмет, ако в този момент излезе кола насреща няма разминаване. Съответно неизбежното се случи накрая и двама се бяха засекли в завой, за щастие без да се ударят, но докато се разберат кой да даде назад, кой напред си стана доволно тапа.
И така вече стигаме до паркинга, където се оказа, че могат да паркират поне още 200 автомобила. Умът ми не побира на какво са способни хората, за да спестят 5лв, колко е таксата за цял ден.
И така вече стигаме до паркинга, където се оказа, че могат да паркират поне още 200 автомобила. Умът ми не побира на какво са способни хората, за да спестят 5лв, колко е таксата за цял ден.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Можете сами да се убедите от статията какво става в регион Пловдив >>>
https://www.plovdiv24.bg/novini/regiona ... div-739463
пълна анаргия ... чичето ще ви срещне и отнесе без да разбере ... щото нали само 1 биричка ... и наркоманчето само една тревичка ...
https://www.plovdiv24.bg/novini/regiona ... div-739463
пълна анаргия ... чичето ще ви срещне и отнесе без да разбере ... щото нали само 1 биричка ... и наркоманчето само една тревичка ...
speedhokk написа:Вчера ходих на рилските езера и след Сапарева баня тръгвам по планинския път и някъде 3км преди лифта гледам паркирани коли в дясната лента. Викам си не е възможно в 8:30 сутринта да са свършили местата на "паркинга", че чак от тук да са започнали да спират. И докато в началото тези, които бяха паркирали на пътя го бяха направили на участъци с добра видимост, то километър преди лифта вече имаше слабоумници, които си бяха спрели пред завой и от там се минаваше на късмет, ако в този момент излезе кола насреща няма разминаване. Съответно неизбежното се случи накрая и двама се бяха засекли в завой, за щастие без да се ударят, но докато се разберат кой да даде назад, кой напред си стана доволно тапа.
Преди няколко месеца ходих до едно селце в Родопите, като минавах покрай Бачковски манастир, същата работа, паркирали ,кой където му падне. 100 метра по-нагоре, абсолютно празен паркинг, ама платен

- skoklev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E46 330xi, сега Туарег 3.2 vr6
speedhokk написа:Вчера ходих на рилските езера и след Сапарева баня тръгвам по планинския път и някъде 3км преди лифта гледам паркирани коли в дясната лента. Викам си не е възможно в 8:30 сутринта да са свършили местата на "паркинга", че чак от тук да са започнали да спират. И докато в началото тези, които бяха паркирали на пътя го бяха направили на участъци с добра видимост, то километър преди лифта вече имаше слабоумници, които си бяха спрели пред завой и от там се минаваше на късмет, ако в този момент излезе кола насреща няма разминаване. Съответно неизбежното се случи накрая и двама се бяха засекли в завой, за щастие без да се ударят, но докато се разберат кой да даде назад, кой напред си стана доволно тапа.
Ако имаше снимка - правиш един пасивно-агресивен пост във фейса, как съвсем спокойно може да се спира безнаказано на тесен планински път и никой не санкционира, как общината губи стотици левове приход от нехайство, добавяш "Община Сапарева Баня" в поста си и шанса да се направи нещо по въпроса е голям

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
skoklev написа:speedhokk написа:Вчера ходих на рилските езера и след Сапарева баня тръгвам по планинския път и някъде 3км преди лифта гледам паркирани коли в дясната лента. Викам си не е възможно в 8:30 сутринта да са свършили местата на "паркинга", че чак от тук да са започнали да спират. И докато в началото тези, които бяха паркирали на пътя го бяха направили на участъци с добра видимост, то километър преди лифта вече имаше слабоумници, които си бяха спрели пред завой и от там се минаваше на късмет, ако в този момент излезе кола насреща няма разминаване. Съответно неизбежното се случи накрая и двама се бяха засекли в завой, за щастие без да се ударят, но докато се разберат кой да даде назад, кой напред си стана доволно тапа.
Ако имаше снимка - правиш един пасивно-агресивен пост във фейса, как съвсем спокойно може да се спира безнаказано на тесен планински път и никой не санкционира, как общината губи стотици левове приход от нехайство, добавяш "Община Сапарева Баня" в поста си и шанса да се направи нещо по въпроса е голям
Единия вика, че не можел да стигне до лифта с колата, че да се качи на върха да яде кюфтета и му пречели туристите, другия щел да вдига у въздуха общината и още 200 шофери, че спирали на пътя. Проблема не е в хората, ми в платения паркинг, който е пълно своеволие и тотално безумие причинено именно от общината! На Витоша що няма паркинг?! Нормални ли сте?!
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- skoklev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E46 330xi, сега Туарег 3.2 vr6
KPETEH написа:skoklev написа:speedhokk написа:Вчера ходих на рилските езера и след Сапарева баня тръгвам по планинския път и някъде 3км преди лифта гледам паркирани коли в дясната лента. Викам си не е възможно в 8:30 сутринта да са свършили местата на "паркинга", че чак от тук да са започнали да спират. И докато в началото тези, които бяха паркирали на пътя го бяха направили на участъци с добра видимост, то километър преди лифта вече имаше слабоумници, които си бяха спрели пред завой и от там се минаваше на късмет, ако в този момент излезе кола насреща няма разминаване. Съответно неизбежното се случи накрая и двама се бяха засекли в завой, за щастие без да се ударят, но докато се разберат кой да даде назад, кой напред си стана доволно тапа.
Единия вика, че не можел да стигне до лифта с колата, че да се качи на върха да яде кюфтета и му пречели туристите, другия щел да вдига у въздуха общината и още 200 шофери, че спирали на пътя. Проблема не е в хората, ми в платения паркинг, който е пълно своеволие и тотално безумие причинено именно от общината! На Витоша що няма паркинг?! Нормални ли сте?!
Нормални сме. Паркинг има, и така трябва. Като минат с фишовете от по 20лв на всеки джам, следващия път познай дали ще е същото положение, или кашкавал-туристите ще прежалят по 5лв за паркинг.