Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от Kroki » 03 Авг 2017, 8:57

В щатите беше така, пуснаха опцията да ти вземат храната и да ти донесат.
И още по-забавното е, че бая интелигентни хора с бизнес и възможности караха. Поне се получаваше добър разговор някой път. :)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 03 Авг 2017, 12:48

Нагледно как може да си умрете като пешеходец в Пловдив ... ако не се разбира пояснявам - аз спирам, а идващите отзад в лява лента , въпреки че имат време и виждат, че спирам на пешеходната пътека и че долу на светофара има задръстване решават да минат без да спират и после ако ви ударят като пешеходец в Пловдив, ще ви изкарат вас виновни, че сте "тичали" по пътеката (има вече бая такива случаи)

иначе си знам ... аз съм виновен, че им спрях, трябваше да дам "газ" и да им покажа на пешеходците, че там НЕ се пресича и да ги спася

https://www.youtube.com/watch?v=V0WNw6K ... e=youtu.be

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 03 Авг 2017, 12:58

Аналогичен случай на това, което видях вчера. За съжаление с трагичен край.

Камиони на пътноподдържаща фирма спират на автомагистрала „Хемус” без сигнализация. Това каза в ефира на „Здравей, България” по Нова телевизия Светлозар Колев – близък на жената, която загина, след като колата й се удари именно в такава тежка машина в понеделник. При катастрофата пострада и 7-годишната внучка на жертвата. Инцидентът стана в участъка до пътен възел „Слънчево“. Веднага след него шофьор, който минал минути по-рано по същия път, заснел няколко камиона, спрели в лявата лента без каквато и да било сигнализация.

„Когато отидох на място, работниците от „Пътна сигнализация” нямаха и един конус, който да поставят зад превозните средства”, каза Колев.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 03 Авг 2017, 14:02

Аз пак да попитам - колко некадърен трябва да си за да не видиш СПРЯЛ камион в лява лента? Къде гледат тия хора? Карат със 150 и гледат на 150 метра пред колата ли?
Не оправдавам работниците спрели (не може да се отрече обаче, че са единични случаи на такива спирания, доста сигнализация има вече по ремонтите. Явно жертвите дето дава тяхната служба ги е накарала да се позамислят върху сигнализацията) по този начин ама да се шибнеш в тях си бие на самоубийство :dunno:
Изображение

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 03 Авг 2017, 14:32

Don_Diego написа:Аз пак да попитам - колко некадърен трябва да си за да не видиш СПРЯЛ камион в лява лента? Къде гледат тия хора? Карат със 150 и гледат на 150 метра пред колата ли?

Ако е тръгнала да изпреварва в последния момент и е била зад нещо високо, бус например, и ако са били сигнализирани като ония дето даваха снощи, с табела на камиончето без конуси.....
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 03 Авг 2017, 14:36

Don_Diego написа:Аз пак да попитам - колко некадърен трябва да си за да не видиш СПРЯЛ камион в лява лента? Къде гледат тия хора? Карат със 150 и гледат на 150 метра пред колата ли?
Не оправдавам работниците спрели (не може да се отрече обаче, че са единични случаи на такива спирания, доста сигнализация има вече по ремонтите. Явно жертвите дето дава тяхната служба ги е накарала да се позамислят върху сигнализацията) по този начин ама да се шибнеш в тях си бие на самоубийство :dunno:

Викаш страхотен зор е да се наредят конуси на 200м заспалите да почнат тях на газят преди да се изчеластрят в камиона :banghead:

Некадърни шофьори бол. Ситуации на пътя дето и най-кадърния шофьор могат да изненадат бол.

Некомпетентни и мързеливи служители на всички служби, фирми и тн. свързани с пътна поддръжка още по-бол ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 03 Авг 2017, 14:40

host написа:Нагледно как може да си умрете като пешеходец в Пловдив ... ако не се разбира пояснявам - аз спирам, а идващите отзад в лява лента , въпреки че имат време и виждат, че спирам на пешеходната пътека и че долу на светофара има задръстване решават да минат без да спират и после ако ви ударят като пешеходец в Пловдив, ще ви изкарат вас виновни, че сте "тичали" по пътеката (има вече бая такива случаи)

иначе си знам ... аз съм виновен, че им спрях, трябваше да дам "газ" и да им покажа на пешеходците, че там НЕ се пресича и да ги спася

https://www.youtube.com/watch?v=V0WNw6K ... e=youtu.be

Вече ми е през оная работа общо взето, колкото повече приближавам 30така, ама специално това много ме дразни, защото има една пешеходна и даже е с легнал тук до метрото, която пресичам почти всеки ден. Аз съм започнал да пресичам, 3 (три коли) минаха без да им дреме, без да спрат, като дори третия малоумник просто ме заобиколи с мръсна гас, защото вече пресичах в неговата лента. Пожелах му набързо с по 2-3 приказки, така да направи някой друг опит да го заобикаля докато пресича той зебрата да видим готино ли е, но така и не спря. И един риторичен въпрос, къде са КАТ на тия места?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 03 Авг 2017, 14:42

b00st написа:И един риторичен въпрос, къде са КАТ на тия места?

в храстите на 50км/ч на извъградски участък с еднопосочно движение (2 ленти в посока)
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 03 Авг 2017, 14:44

Случвало ми се е на Струма. Два тира ги изпреварва автобус. С разлика 20-тина км може би в скоростта (около 100 автобуса, ония с 80). Аз карам на 20 метра зад него. Тръгна да се прибира на косъм пред първия тир, защото отсреща в лявата лента спрял камион и тия ремонтират нещо мантинелата. Ако камионите не бяха намалили за мен не оставаше много място. Не, че от 100км нямаше да спра без проблем, но все пак.. :dunno:

Искаме 1000лв глоба за каране в аварийната, а необозначен престой в бързата лента не ни е проблем. Как така?
Изображение

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 03 Авг 2017, 14:47

А ся жената виновна за немърливостта на тия... :dunno:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 03 Авг 2017, 15:03

K_Ilkov написа:

Викаш страхотен зор е да се наредят конуси на 200м заспалите да почнат тях на газят преди да се изчеластрят в камиона :banghead:

Некадърни шофьори бол. Ситуации на пътя дето и най-кадърния шофьор могат да изненадат бол.

Некомпетентни и мързеливи служители на всички служби, фирми и тн. свързани с пътна поддръжка още по-бол ...

Да не говорим, че такива непостоянни ремонти в бързата лента на магистралата е редно да се извършват късно вечер или през нощта, когато трафика е малко, разбира се абсолютно задължително да се наредят знаци доста преди това. Идиотска държава сме си и това е :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 03 Авг 2017, 15:10

Уж писах, че не ги оправдавам работници ама кой да чете :dunno:
За мен е необяснимо как ще има нещо голямо, спряло в лявата лента и аз няма да го видя или да видя сигнализацията на предните коли, че и да го ударя с бясна скорост :kuku:
Всеки е отговорен за собствения си живот и безопасност.
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 03 Авг 2017, 15:22

Don_Diego написа:Уж писах, че не ги оправдавам работници ама кой да чете :dunno:
За мен е необяснимо как ще има нещо голямо, спряло в лявата лента и аз няма да го видя или да видя сигнализацията на предните коли, че и да го ударя с бясна скорост :kuku:
Всеки е отговорен за собствения си живот и безопасност.

Ти си написал, ама е малко като с малкия шрифт ;) Акцента изобщо не е там ...

Бъркаш много! Тва не е закона на джунглата ...

Не може всеки да те застрашава по всевъзможни начини със своята некадърност и немарливост
и когато ти не си успял да предвидиш всички възможни простотии, които могат да ти се случат по т.нар. ни пътища вината да е в теб ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e91 320d

Мнение от stas.dakov » 03 Авг 2017, 15:30

Кой ще мине пръв в тази ситуация?

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 03 Авг 2017, 15:40

stas.dakov написа:Кой ще мине пръв в тази ситуация?

Изображение

Беемве уанби шконда...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата