Имотният пазар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Имотният пазар

Мнение от Jordana » 27 Сеп 2023, 17:28

Еми като нямате прахосмуци роботи така е :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 27 Сеп 2023, 17:35

dhtj написа:
carmanf1 написа:Бившата ми жена сега си обзавежда новия апартамент - ~100 кв, ново строителство.

Пак ли с твоите пари :lol:

Не, не са от моите.

От такива неосъзнати и пренадъхани лъвчета като теб са, които са в нейния отдел, в компанията за която работи и тия си мислят, че получават много :mhihi:

Ако имаш да споделиш конкретен опит, полезна информация по темата, давай. Няма нужда от евтино тролене :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 27 Сеп 2023, 18:02

Тоя хладилник много голям отвън, а вътре кор. Все едно имаш два нормални. Тва 30к долари или левове е?

Прахосмука е топ. Жената преди много искаше преди за къщата такава ама нямаше къде да я сложим.
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 27 Сеп 2023, 18:22

bum_bum написа:Тоя хладилник много голям отвън, а вътре кор. Все едно имаш два нормални. Тва 30к долари или левове е?

Прахосмука е топ. Жената преди много искаше преди за къщата такава ама нямаше къде да я сложим.

по спомени беше около $15к... като място вътре съм доволен- мисля, че ми идва точно за нуждите. никога не съм се чудел къде да сложа нещо щото няма място но и не никога не е бил празен - един вид- добре е. има много пластмаса отпред, но е сметнат доста умно и има много полезен обем.

за роботите- има ... ама проблема е че упътването им е на испански или на португалски и понякога е трудно да опишеш къде и как искаш да се изчисти... също така моите са много модерни и прибират и подреждат.. и на моменти така прибират, че трябва после да питам по api-a на ап-а къде са "прибрали" нещо и .. виж първото изречение на параграфа :angel:
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 27 Сеп 2023, 18:51

Вие сериозно ли сте тръгнали да сравнявате американските мащаби на електроуреди с нашите апартаменти? :mhihi: :mhihi: :mhihi: А по темата - смислено довършване от шпакловка и замазка до живеене, без изхвърляния, забравете вече за под 100к лв за тристаен. И да спестите, ще е за сметка на нещо, което ще отложите или после ще преправяте/сменяте. И в това не включвам "грешките на първото жилище" или на начинаещия новодомец, които често са солени. Сега ще ме изяде някой, но това са реалностите. Ако се поглези човек, спокойно плаща още веднъж апартамента.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 27 Сеп 2023, 19:09

Говорих днес с познат, който се занимава с обзавеждания, ремонти и после продажба на апартаменти да търсим майстор за някаква оферта и ми каза, че някои майстори вече почват да поизгладняват и се появява мегдан за пазарлък спрямо цените, които са били преди няколко месеца.

Това 100к какво включва, само довършването на строителните работи от шпакловка и замазка или и обзавеждането?

За грешките на начинаещия мога да потвърдя от първа ръка. За 3 къщи ако не бях правил грешки, вероятно сега щях да имам парички за една много прилична кола.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 27 Сеп 2023, 19:10

Leon написа:Вие сериозно ли сте тръгнали да сравнявате американските мащаби на електроуреди с нашите апартаменти? :mhihi: :mhihi: :mhihi: А по темата - смислено довършване от шпакловка и замазка до живеене, без изхвърляния, забравете вече за под 100к лв за тристаен. И да спестите, ще е за сметка на нещо, което ще отложите или после ще преправяте/сменяте. И в това не включвам "грешките на първото жилище" или на начинаещия новодомец, които често са солени. Сега ще ме изяде някой, но това са реалностите. Ако се поглези човек, спокойно плаща още веднъж апартамента.

Рядко да сме на едно мнение. Личи си кой има реален поглед. Аз бих добавил че 100к вече е минимума .

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 27 Сеп 2023, 19:17

theraven_nz написа:Eй го и моя китюк, много доволен (не е реклама)
Bosch KGN86AIDP

Изображение

размери на уреда
1860 x 860 x 810 mm

Полезен обем охлаждане
479 l

Полезен обем замразяване
152 l

Изрично не исках двойни врати, щото полезния обем го яде централната част, отделно води, ледове и глупости не ми трябват.

1800 лв го плащах преди 3 години, последно го гледах 2600....

Моят е същият май бе, не знам дали не е леко друг модела, но като литри и картинки е същия. :mhihi: Май миналата година го набарах с червен етикет в Технополис за 1600 лева, щях да се нахаквам с модерен двукрилен и като отворих този се влюбих. Точно това ми бяха доводите, вратите на двукрилния и другите пластмаси само ми изяждат обема, а лед не ми трябва, ни вода от хладилник пия. :mhihi: И Ачка не през всяка врата и къща влизат това. Аз съм с 11 стаи май и тоя боклук двукрилния не знам как щеше да влезе. Тия да правили някакви малки врати явно ли, не знам, ама тоя китюк Била влизаше само през вратата на терасата и 4 човека го вкарвахме. :shock: Нормален хладилник двама го носим без проблем. Нормален голям. Обаче тоя е супер, на 6 градуса го държа защото на 4 беше хипер студено според мен всичко. И сега кисело мляко зор изяждам цяло, а смея да твърдя, че не ме бърка студеното. Като минус е само фризера, че е 180 литра някъде, но пък това беше за сметка на 500 близо литра хладилник. :shock: Те повечето двукрилни нямаха толкова. А тоя Бош за смешни пари. Айде прежалих и че няма цвят защото кухнята черно-бяла, но това я бъркаше жената по-скоро. :mhihi: И го забихме леко встрани от самата кухня, абе топ е. Препоръчвам. Бошът даже с регистрация даваха 5 години гаранция, иначе беше 3. Тихичък, свети едвам, едвам в тъмното, колкото да не се убиеш...ммммммм, няма излишна влага, нищо, нищо. Бахти рекламата стана. :dummy: :mhihi: Ама му се радвам.

За роботите мини-прахосмукачки, бях скептичен, ама вършат...някаква работа. Разпознава стълбите да не се пребие по тях. :mhihi: Прави си карта на етажа и лети. Проблемът тука е килим ако има, махаш го и си ти. Другият проблем са котките, понякога го пускат сами лекичко, но той се връща по някое време. :mhihi: Абе чисти си.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 27 Сеп 2023, 19:36

Дано и ние започнем да правим такива в завода! Ако видите нашите двукрилни 'простотии' ще припаднете от смях...

Размерите на 'американския' хладилник в инчове ли са дадени?
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 27 Сеп 2023, 19:43

ildivvy написа:Дано и ние започнем да правим такива в завода! Ако видите нашите двукрилни 'простотии' ще припаднете от смях...

Размерите на 'американския' хладилник в инчове ли са дадени?

Да…
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 27 Сеп 2023, 19:43

. Аз съм с 11 стаи май
Какво го мислиш , слагай един централен прахосмук като на Алха . Все ще останат 10 стаи свободни .... :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 27 Сеп 2023, 20:18

Абе пак си иска и нормална прахосмукачка. Тия пълзящите гадове...не става навсякъде, колкото и да са умни. :mhihi:
А алх работи за доларес, не за левове вързани за еврото. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 27 Сеп 2023, 20:28

Централна е да имаш "изходи", кат контакти и мушкаш само тръбата да си чистиш. Не са роботи. Така си мисля.
В тая връзка днес си купих още една прахосмукачка. Тоя път вертикална, 2 в 1. Стават ми 4 общо. Като може и един циклон на дайсън по натам. Да са 5. Хубаво число)))
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 27 Сеп 2023, 20:34

Тоя път вертикална, 2 в 1. Стават ми 4 общо.
Явно и ти имаш проблем с прахосмука на 11 стаи ...никой още не е отменил домашната прислуга , градинаря и момчето за басейна. Ползвайте ги по предназначение бре .. :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Мнение от Tenata » 27 Сеп 2023, 20:40

Jordana написа:
Тоя път вертикална, 2 в 1. Стават ми 4 общо.
Явно и ти имаш проблем с прахосмука на 11 стаи ...никой още не е отменил домашната прислуга , градинаря и момчето за басейна. Ползвайте ги по предназначение бре .. :dunno:

Те тия са от онази тема за изчезващите.
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата