Мотористите във форума!
Модератор: Общи модератори
- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
Re: Мотористите във форума!
Може ли някой конкретен модел който смяташ за алтернатива?
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Ако 'заложим' в 'търсачката' на 'гуми7' (примерно) размера на предната гума 120/70/17, то излизат следните предложения: https://www.gumi7.com/bg/moto-atv-gumi/ ... iameter=17
От тях, Митас-а е 164лв. От по-евтините от нея бих погледнал двата Метцелер-а, М5и М7. От по-скъпите бих взел Дънлоп Роудсмарт 3 или Мишелин Пилот Пауър-а. Разликата е 5-10лв, а гумите са отлични!
При задните ситуацията е следната: https://www.gumi7.com/bg/moto-atv-gumi/ ... iameter=17
Митас-а е 217лв. По-евтините не ме кефят, но от по-скъпите бих взел отново Дънлоп-а (както и Спортсмарт-версията) или пак Мишелин-а, който е 250лв. Т.е. за по-малко от 50лв разлика на комплекта, взимаш къде-къде по-качествена стока!
Можеш да погледнеш какво дават германците, като представяне за гумите за твоя мотор, тук: http://www.mopedreifen.de .
От тях, Митас-а е 164лв. От по-евтините от нея бих погледнал двата Метцелер-а, М5и М7. От по-скъпите бих взел Дънлоп Роудсмарт 3 или Мишелин Пилот Пауър-а. Разликата е 5-10лв, а гумите са отлични!
При задните ситуацията е следната: https://www.gumi7.com/bg/moto-atv-gumi/ ... iameter=17
Митас-а е 217лв. По-евтините не ме кефят, но от по-скъпите бих взел отново Дънлоп-а (както и Спортсмарт-версията) или пак Мишелин-а, който е 250лв. Т.е. за по-малко от 50лв разлика на комплекта, взимаш къде-къде по-качествена стока!
Можеш да погледнеш какво дават германците, като представяне за гумите за твоя мотор, тук: http://www.mopedreifen.de .
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- apexs
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 525i M54 Е91 320i N43 600RR
Аз сложих споменатия модел Mitas на 600RR. Изчетах доста форуми и гледах доста клипове в нета. Общо взето извън Бг ги убиват от каране по писти и пътища и то на доста скъпи мотори,като BMW и Дукатита. Та си викам ще ги взема и аз . Загряват доста бързо и са доста меки. На същата цена имаше bridgestone battlax .
apexs написа:Аз сложих споменатия модел Mitas на 600RR. Изчетах доста форуми и гледах доста клипове в нета. Общо взето извън Бг ги убиват от каране по писти и пътища и то на доста скъпи мотори,като BMW и Дукатита. Та си викам ще ги взема и аз . Загряват доста бързо и са доста меки. На същата цена имаше bridgestone battlax .
батлакс е може би най- универсалната (задна) гума за мене. като бмв-е... всичко прави много добре и нищо не прави прекрасно. ако няма да си прекарва човек времето само на писта - това е гумата за ежедневието поне за мене... мисля, че от началото на 90те насам само с такава карам като трябва да я сменям отзад. говориме все за мотори над 140-150 коня...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
И като стана дума за мотори над 140/50 коня....
Понеже пуснах мотора да се продава,но си имам проблеми с главата разбира се...го оставих в неделя да го пастират.
Стана бонбон между другото,но не остана време да направя нови снимки...
Та днес го закарах и за нови накладки,че като свалих дисагите се видя,че са накрая.
И предните ще погледнат и сложат нови при нужда.Ей така за разкош и да се радва новият собственик,ако има такъв...
Тъй като бях решил да минавам на КТМ супер адвенчър S днес си говорим с майсторите и викат много нервно,вибриращо нещо е това...а ти искаш да махаш твоя,че те боли кръста...малко не е добре тая идея...
Ами пробвах аз сядах...ама не карах КТМ при ЕДИ...та да споделите тука ако има някой с такова какво е положението.
И от дума на дума стигнахме до заключението,че и мултистрадата също е вариант за подобрена возия за моята дискова херния...и не било чак толкова страшно с поддръжката.
Говорим за V2,а не за последните такива...
И тук ако има някой с такава нека да каже така ли е...не е ли...
Иначе относно VTX-a си го обгрижвам както си му е реда...остава и едни нови гуми да му викна и напролет само ново масло ще му трябва въпреки,че при майстора видяхме,че съм го убил от каране тая година...цели 4000км.
Колебая се дали да не си го оставя и да мина на прогресивни пружини отпред и отзад и да видя как ще е...ама проблема е в стойката,а не само в окачването та...май е кауза пердута...

Понеже пуснах мотора да се продава,но си имам проблеми с главата разбира се...го оставих в неделя да го пастират.

Та днес го закарах и за нови накладки,че като свалих дисагите се видя,че са накрая.
И предните ще погледнат и сложат нови при нужда.Ей така за разкош и да се радва новият собственик,ако има такъв...

Тъй като бях решил да минавам на КТМ супер адвенчър S днес си говорим с майсторите и викат много нервно,вибриращо нещо е това...а ти искаш да махаш твоя,че те боли кръста...малко не е добре тая идея...

Ами пробвах аз сядах...ама не карах КТМ при ЕДИ...та да споделите тука ако има някой с такова какво е положението.
И от дума на дума стигнахме до заключението,че и мултистрадата също е вариант за подобрена возия за моята дискова херния...и не било чак толкова страшно с поддръжката.
Иначе относно VTX-a си го обгрижвам както си му е реда...остава и едни нови гуми да му викна и напролет само ново масло ще му трябва въпреки,че при майстора видяхме,че съм го убил от каране тая година...цели 4000км.

Колебая се дали да не си го оставя и да мина на прогресивни пружини отпред и отзад и да видя как ще е...ама проблема е в стойката,а не само в окачването та...май е кауза пердута...

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
alx написа:батлакс е може би най- универсалната (задна) гума за мене. като бмв-е... всичко прави много добре и нищо не прави прекрасно. ако няма да си прекарва човек времето само на писта - това е гумата за ежедневието поне за мене... мисля, че от началото на 90те насам само с такава карам като трябва да я сменям отзад. говориме все за мотори над 140-150 коня...
За кой 'батлакс' става дума, защото това моделно семейство има доста представители? Към днешна дата има и други, много добри, предложения за такава употреба...

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
slatanic написа:И като стана дума за мотори над 140/50 коня....
Понеже пуснах мотора да се продава,но си имам проблеми с главата разбира се...го оставих в неделя да го пастират.![]()
И предните ще погледнат и сложат нови при нужда.Ей така за разкош и да се радва новият собственик,ако има такъв...![]()
Тъй като бях решил да минавам на КТМ супер адвенчър S днес си говорим с майсторите и викат много нервно,вибриращо нещо е това...а ти искаш да махаш твоя,че те боли кръста...малко не е добре тая идея...![]()
И от дума на дума стигнахме до заключението,че и мултистрада-та също е вариант за подобрена возия за моята дискова херния...и не било чак толкова страшно с поддръжката.
Иначе относно VTX-a си го обгрижвам както си му е реда...остава и едни нови гуми да му викна и напролет само ново масло ще му трябва въпреки,че при майстора видяхме,че съм го убил от каране тая година...цели 4000км.![]()
Колебая се дали да не си го оставя и да мина на прогресивни пружини отпред и отзад и да видя как ще е...ама проблема е в стойката,а не само в окачването та...май е кауза пердута...![]()
Лека-полека се доближаваш неизбежно до истината

КТМ-а (адвенчър-сериите) е разкошен мотор, който обаче не крие своите състезателни/спортни корени! Тяхното V2 е с повече вибрации, но си е почти спортен двигател, като характеристики (нервен, сприхав, силен) и т.н.! Мултистрада-та е по-мазна, но по-скъпа малко... Обслужването ще дойде еднакво май... Аз имам от първото поколение 1000 (версия S, която е с Олинс навсякъде). Не е като 4-цилиндров редовак, но е мазен мотор след 3500об/мин. Изобщо, всички V2-та си имат своите вибрации, които обаче са по-малко отколкото на големия чопър-двигател (изключвам новите модели). Ако ще е 2-цилиндъра, то БМВ-боксера е чуден откъм вибрации. Имаш познати, пробвай го... Другите конфигурации, които са по-мазни по конструкция са 3-цилиндровите, 4-цилиндровите и V4-ките. Давам и идеи за такива адвенчър-туръри, каквито май ще търсиш:
Триумф Тайгър 1200 (или 900), Кавасаки Версис 1000, Хонда ВФР1200 Кростурър, Ямаха Супер Тенере 1200. Ако ще е италиански, т.е. Мултистрада, защо не погледнеш и Априля Капонорд 1200 ? Ако искаш да си малко по-различен, погледни и Мото-Гуци Стелвио (и NTX) 1200. Имам познати с повечето от изброените... Разкошни са! Ако нещо ти допадне, мога да ти драсна още подробности за тях.

Мдааа триумя се както се казва...
Дукати не съм имал/карал никога...винаги ме е било страх от митовете,че си е брало майката там...
Определено бих взел нещо 2015-17 там пайкс пиийк това/онова 1200 мултистрада именно заради изброеното.Мазно и приятно за каране...леко...с много сила...без бруталността на КТМ-а...
Не за друго..боли ме...след като карам...а това ми пречи да работя и да карам...
Ако не ме болеше...има кит за супердчардж за втх-а....и после...
харлита и чопъри....и някои пистарки...
Та ми се ще нещо еквивалентно като нютони да взема,ама да не ми ебава кръста толкова.
Ще видя да пробвам мултистради...ако не ми хареса...накрая ще направя най-логичният,но неправилен избор...да си купя чисто ново кавазаки версис 1000.
Щото е 22К в момента ново в магазина...ама сигурно и него ще продадат до тогава...
Ей на...колегата му се чуди... и аз преди него..

Дукати не съм имал/карал никога...винаги ме е било страх от митовете,че си е брало майката там...
Определено бих взел нещо 2015-17 там пайкс пиийк това/онова 1200 мултистрада именно заради изброеното.Мазно и приятно за каране...леко...с много сила...без бруталността на КТМ-а...
Не за друго..боли ме...след като карам...а това ми пречи да работя и да карам...
Ако не ме болеше...има кит за супердчардж за втх-а....и после...

Та ми се ще нещо еквивалентно като нютони да взема,ама да не ми ебава кръста толкова.
Ще видя да пробвам мултистради...ако не ми хареса...накрая ще направя най-логичният,но неправилен избор...да си купя чисто ново кавазаки версис 1000.
Щото е 22К в момента ново в магазина...ама сигурно и него ще продадат до тогава...

Ей на...колегата му се чуди... и аз преди него..
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
И защо трябва да е чисто нов Версис
? Какво, ако е на няколко годинки и надоло в цената
?

Аааа не трябва...
Идеята на дилъра беше, че ако се дават 17,18,19К лв. за мотор втора ръка можеш да си купиш нов четири цилиндров турър с наилончето...
А аз ново никога не съм имал... така като гледам няма и да имам, че много пари за късането на едно пликче.
Просто като бях в КТМ дилъра предложи да видим нещо различно в бюджет плюс минус няколко хиляди...
Не ме грабна въпреки, че съм кавазаки фен...
Но страда за 15-18К лв бих придобил ако ми пасне...
Идеята на дилъра беше, че ако се дават 17,18,19К лв. за мотор втора ръка можеш да си купиш нов четири цилиндров турър с наилончето...
А аз ново никога не съм имал... така като гледам няма и да имам, че много пари за късането на едно пликче.

Просто като бях в КТМ дилъра предложи да видим нещо различно в бюджет плюс минус няколко хиляди...
Не ме грабна въпреки, че съм кавазаки фен...

Но страда за 15-18К лв бих придобил ако ми пасне...
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Тези мултистради, които гледаш не са много оферта за 15-18к ... Малко са за истински мотор!

Наясно съм.Затова не гледам и GS. Просто евтиното ще излезе... златно....
Ще видим... рибата е още в морето...
Може и KTM да е... може и мултистрада... а ако ме прихапе кучето и нов от магазина и 5 години поне само каране... ама аз не съм такъв за съжаление...

Ще видим... рибата е още в морето...
Може и KTM да е... може и мултистрада... а ако ме прихапе кучето и нов от магазина и 5 години поне само каране... ама аз не съм такъв за съжаление...

- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
ildivvy написа:Триумф Тайгър 1200 (или 900), Кавасаки Версис 1000, Хонда ВФР1200 Кростурър, Ямаха Супер Тенере 1200. Ако ще е италиански, т.е. Мултистрада, защо не погледнеш и Априля Капонорд 1200 ? Ако искаш да си малко по-различен, погледни и Мото-Гуци Стелвио (и NTX) 1200. Имам познати с повечето от изброените... Разкошни са! Ако нещо ти допадне, мога да ти драсна още подробности за тях.
Мото енциклопедия си, нямаш празно, с кеф те чета всеки път!

Като заговорихте за гуми, се чудя как да разбера гумите на моя хорнет дали са за смяна?
Имат много грайфер, ще мерна с шублера ако трябва, но ми изглеждат почти нови с доста милиметри дълбочина.
Някакви мишелини са, обаче са старички - дот 18 или 19.
Имам бележките за всички прегледи на мотора в България и му виждам пробега, от 2019-та година досега е минал точно 10 000км.
Колко километра изкарват едни такива гуми без пилежи?
Питам, защото няколко пъти му пързалям задницата вече, а не е нарочно.

Помня, че като ти пратих обявата за мнение и ти каза, че гумите са за смяна, как прецени?
ildivvy написа:alx написа:батлакс е може би най- универсалната (задна) гума за мене. като бмв-е... всичко прави много добре и нищо не прави прекрасно. ако няма да си прекарва човек времето само на писта - това е гумата за ежедневието поне за мене... мисля, че от началото на 90те насам само с такава карам като трябва да я сменям отзад. говориме все за мотори над 140-150 коня...
За кой 'батлакс' става дума, защото това моделно семейство има доста представители? Към днешна дата има и други, много добри, предложения за такава употреба...
Аз карам с hypersport s22, единственият недостатък е, че май привлича много пирони .... 3 пъти я сменям последните 12 месеца.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
dhtj написа:ildivvy написа:Триумф Тайгър 1200 (или 900), Кавасаки Версис 1000, Хонда ВФР1200 Кростурър, Ямаха Супер Тенере 1200. Ако ще е италиански, т.е. Мултистрада, защо не погледнеш и Априля Капонорд 1200 ? Ако искаш да си малко по-различен, погледни и Мото-Гуци Стелвио (и NTX) 1200. Имам познати с повечето от изброените... Разкошни са! Ако нещо ти допадне, мога да ти драсна още подробности за тях.
Мото енциклопедия си, нямаш празно, с кеф те чета всеки път!![]()
Като заговорихте за гуми, се чудя как да разбера гумите на моя хорнет дали са за смяна?
Имат много грайфер, ще мерна с шублера ако трябва, но ми изглеждат почти нови с доста милиметри дълбочина.
Някакви мишелини са, обаче са старички - дот 18 или 19.
Имам бележките за всички прегледи на мотора в България и му виждам пробега, от 2019-та година досега е минал точно 10 000км.
Колко километра изкарват едни такива гуми без пилежи?
Питам, защото няколко пъти му пързалям задницата вече, а не е нарочно.Отдавам го на студеното време и асфалт, но май и гумите са за смяна?
Помня, че като ти пратих обявата за мнение и ти каза, че гумите са за смяна, как прецени?
Така ми се сториха на снимките... 10хил.км са нищо за 4 сезона! Въпроса е как са 'употребявани' през това време! Сега си изстина асфалта и иска внимаване, особено с лек и бързооборотен Хорнет. Ще посвикнеш, но внимавай! Снимай хубаво гумите и покажи да видим, но ако ги прецениш, че са за смяна - по-нагоре обсъдихме варианти с колегите! Новото си е ново! Като ги натиснеш с нокът, примерно, как усещащ материала?