Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?
carmanf1 написа:alx написа:
Колега тези числя дето ги написах не са прочетени от някъде
Разбрах те напълно, и съм сигурен, че говориш от опит.![]()
По-скоро въпроса ми е, засичал ли си разхода на тайкана при 200+?
Как се държи батерията, умира ли бързо, държи ли, как се променя рейнджа. Такива неща се опитвам да разбера.
Щото в повечето ревю-та в тубата или не знам си къде, карат като баби, с цел да показват колко километри държат.
Не съм го засичал, но съм го водил веднъж на писта (затворена, не драг) и приключих от пълна до 20% батерия за 100км… хайдушко каране. Което ме кара да мисля, че примерно ако се захапеш с някое от по- дебелите мкларени или ферарита на табела София и не се спрете…. може и да не стигнеш до Пловдив. Усещане някакво ми е

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Моралистите се показват от дупките, но като излезеш по улиците пълно карачи, батки, състезатели, рецидивисти все от нашата марка
Да кажем, че ако карате EV-та ще ви повярвам, само и единствено поради технически причини 

- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
Не знам къде ги намираш толко ферарита и макларъни, ма освен ако не летят трудно може да вдигнеш над 160 на софия-пловдив, щото е кола до кола. Особено до Ихтиман. Ама тия с ЕВ-тата и със 160 не е ясно ще стигнат ли до пловдивalx написа:carmanf1 написа:alx написа:
Как се държи батерията, умира ли бързо, държи ли, как се променя рейнджа. Такива неща се опитвам да разбера.
Щото в повечето ревю-та в тубата или не знам си къде, карат като баби, с цел да показват колко километри държат.
Не съм го засичал, но съм го водил веднъж на писта (затворена, не драг) и приключих от пълна до 20% батерия за 100км… хайдушко каране. Което ме кара да мисля, че примерно ако се захапеш с някое от по- дебелите мкларени или ферарита на табела София и не се спрете…. може и да не стигнеш до Пловдив. Усещане някакво ми е
Jorixa написа:Не знам къде ги намираш толко ферарита и макларъни, ма освен ако не летят трудно може да вдигнеш над 160 на софия-пловдив, щото е кола до кола. Особено до Ихтиман. Ама тия с ЕВ-тата и със 160 не е ясно ще стигнат ли до пловдивalx написа:carmanf1 написа:alx написа:
Казах ферарита и мкларени ориентировъчно защото те са единствените дето може да се опънат на тайкана, не за нещо друго. А така говориш защото просто не си карал коли които сгъват времето и пространството. Тайкана от място за 400 метра вдига 200. На доускорение особено до към 120-140 примерно едно 911 турбо с не може да го дръпне тайкана… Та си трябва баш екзотика за да е оспорвано. Това ми беше идеята. И друго- Колкото по- населен е пътя толкова по- недосегаема е мощната електричка… добре карана не можеш я стигна с нищо общо взето на 4 гуми…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Имаш ли някакво видео да видим и ние как се огъва пространството и времето с EV ?Тайкана от място за 400 метра вдига 200

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
alx написа:Колкото по- населен е пътя толкова по- недосегаема е мощната електричка… добре карана не можеш я стигна с нищо
Тва нещо не го схванах. Ако ще и 300 да вдига за 400 метра, кат има коли и в лявата и в дясната лента освен ако не лети, не знам кво значение има
Jorixa написа:alx написа:Колкото по- населен е пътя толкова по- недосегаема е мощната електричка… добре карана не можеш я стигна с нищо
Тва нещо не го схванах. Ако ще и 300 да вдига за 400 метра, кат има коли и в лявата и в дясната лента освен ако не лети, не знам кво значение има
Всичкия въртящ момент във всеки един момент прави електричката много динамична. Колкото и трафик да има освен ако не е кола до кола ако решиш да се буташ- мощната електричка е твоя инструмент. Представи си трафик и всички карат със 120… мощната електричка ги прави стационарни обекти между които ако решиш можеш да ги заобикаляш както си искаш. Не знам как по друг начин да го обясня. Еле пък на двулентов път- изпреварванията стават буквално за секунди. Караш зад тира с 80, броиш 21,22,23 и си 100 метра пред тира преди още тоя зад тебе с амг-то да е свалил 3-4 предавки надолу и да се е изнесъл да изпреварва…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
alx написа:[
Казах ферарита и мкларени ориентировъчно защото те са единствените дето може да се опънат на тайкана, не за нещо друго. А така говориш защото просто не си карал коли които сгъват времето и пространството. Тайкана от място за 400 метра вдига 200. На доускорение особено до към 120-140 примерно едно 911 турбо с не може да го дръпне тайкана… Та си трябва баш екзотика за да е оспорвано. Това ми беше идеята. И друго- Колкото по- населен е пътя толкова по- недосегаема е мощната електричка… добре карана не можеш я стигна с нищо общо взето на 4 гуми…
Това ли е най-бързото нещо на 4 гуми на доускорение

Само екзотики му се опъвали

Невъзможностите му за тунинг няма да ги коментирам. 911 turbo S stage 1 ще го върне в "първа глуха".

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Дори резултата да не беше такъв, пак бих взел всеки път М5-тицата пред тайканчето 

Гледай от 6:40 нататъка за доускорението… щото първите 2-3 секунди са важни като изпреварваш… или като сте се счепкали с някой и има намалявания и доускорения ….. и това е при тестови условия- в реалния свят тайкана е абсолютно дуракоустойчив за каране на 100% и с него е много по лесно да се възползваш от разни ситуации на пътя където с двг- то ще трябва първо да “помислиш”…
Последна промяна alx на 18 Сеп 2022, 23:59, променена общо 2 пъти
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
Какво да гледам... човекът не се оправя дори с пера на волана
Следя го канала иначе, но без времеизмерване всичко е ала-бала.
И аз така викам за 911 пред Тайкана... във всякаква ситуация ще го предпочета.

c04 написа:Дори резултата да не беше такъв, пак бих взел всеки път М5-тицата пред тайканчето

In_Memoriam написа:Какво да гледам... човекът не се оправя дори с пера на воланаСледя го канала иначе, но без времеизмерване всичко е ала-бала.
c04 написа:Дори резултата да не беше такъв, пак бих взел всеки път М5-тицата пред тайканчето
В реалния свят тайкана е по- пъргав от 911 турбо-то… вярвай ми…

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
Ако реалният свят е шофорът на 911 да е на комфорт моуд, да гледа в деколтето на жена си или да си рови в носа... е възможно.

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
https://autozona.bg/2022/09/18/%d1%87%d ... %b3%d0%b0/
Нещо точно по темата
Изпратено от моят 2201123G с помощта на Tapatalk
Нещо точно по темата
Изпратено от моят 2201123G с помощта на Tapatalk