Инфлация, цени... спекула! Размисли и страсти...
Модератор: Общи модератори
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Re: Инфлация, цени... спекула! Размисли и страсти...
Това писах в началото и аз, 5к печалба ще има от курса.
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
bum_bum написа:Пусни една тема за масло и виж как една камара хора са тесни специалисти с познания далеч над средното и необходимото. Но виж за храната от която зависи качеството на живота е трудно да се образоваме...
Има ли някакъв читав хранителен форум или нещо такова? Аз поне за храна каквото съм чел/слушал/видял - информацията е страшно объркваща. Плащал съм си за хранителен режим, в него имаше плодове, макар и малко, ти примерно неведнъж си казвал, че не ядеш плодове. Според мен е доста по-трудно да отсееш информация относно храната, поради огромния обем информация, много от която е невярна или остаряла. Не че не е невъзможно, но за мен поне не е никак лесно, дори обмислям да си платя на някого за знание по темата. Докато за масло е елементарно, вероятно във всеки форум може да намериш една тема за масло, всеки производител има някакви стандарти и не е трудно да събереш 2 и 2 кое масло е подходящо за колата ти и можеш да отсееш 3-4 производителя, които ще ти свършат работа. Дори няма нужда да разбираш нещо от масло.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Значи тука в района имам бая познати цигани, които карат бусове за Холандия и Германия. Обикновено курса е пълен в едната посока с хора, в другата много рядко има. Тия отиват ли, задължително карат цигари и ги дават там на едро на магазинчетата. В Хага имаме цяла колония от едно местно село, има едно магазинче, което само иска цигари, няма значение колко, отиват и ги дават. Явно корупцията на дребно ниво си я има и в Холандия щом това магазинче си продава цигарите. Схемата тука е лесна, обикновено лесно им минават проверките, на нашата граница, сръбската и унгарската дертове няма, унгарците може и да се водят европейци, но пари вземат от раз.
Проблемът ако дойде би могъл да е в Австрия и Германия. В Австрия на границата с Унгария, обикновено се кръстят, разхвърлят понякога по един ли два стека ли беше у всеки пътник и така. В Германия през Пасау се минава, но има ли много цигари, избягват парадния вход защото понякога граничните забавят движението и оглеждат всяка кола като много рядко спират, но видят ли съмнителен и спрат ли го шанс да не намерят цигарите няма. Обаче знаят мангалите, там има просто голяма глоба и рискуват. Нямам идея при повторно хващане дали не е по-зле. Та общо взето видите ли бус в цветни в тая посока е трудно да не кара цигари.
Та драгите Холандци да си видят магазинчетата как бълват яко нелегални цигари и после да реват, че като ни вземат в Шенген ще стане зле за тях. Унгарците иначе съм ги виждал как тарашат рейс и на една лелка за три шишиета ракия и разказаха играта като ни държаха три часа за да и напишат акт вместо за 4х70 евро само за 70 евро, но иначе вземат 20 евро от нашия мангал за да не търсят цигарите и няма дерт. Хич не са корумпирани.

Та драгите Холандци да си видят магазинчетата как бълват яко нелегални цигари и после да реват, че като ни вземат в Шенген ще стане зле за тях. Унгарците иначе съм ги виждал как тарашат рейс и на една лелка за три шишиета ракия и разказаха играта като ни държаха три часа за да и напишат акт вместо за 4х70 евро само за 70 евро, но иначе вземат 20 евро от нашия мангал за да не търсят цигарите и няма дерт. Хич не са корумпирани.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
обикновено лесно им минават проверките, на нашата граница, сръбската и унгарската дертове няма, унгарците може и да се водят европейци, но пари вземат от раз.Проблемът ако дойде би могъл да е в Австрия и Германия. В Австрия на границата с Унгария, обикновено се кръстят, разхвърлят понякога по един ли два стека ли беше у всеки пътник и така.
В Унгария може и да мине , обаче нататък или Австрия или Чехия пък и в самата Германия може всеки един момент да те закопчеят . В Чехия има едни цивилни коли със полицаи щъкат постоянно по магистралата . И като видят подозрителен особено български номер директо те водят на спец паркинг за проверка . Застава отпред както си караш и пускат на задното стъкло един надпис follow me и те кара на скенера директно . Чешките полицаи като видят български цигани все едно виждат международни терористи . В Германия постоянно вървят полицейски коли , оглежда те отзад отпред гледат вътре какви хора са както си караш . В Германия ми се е случвало полицая да ми пуска сирена за настъпана лента тая към банкета . Мисля че по някаква случайност са наясно какво се контрабандира към Германия

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Знам бе Данчо, те през Чехия тия не минават.
В Чехия ако случайно минеш цялата държава, там накрая посока Дрезден много лошо гледат тия цивилните коли и като те спрат директно те водят на скенер ако те на място не открият нищо, че не го носят със себе си.
Това и в Чехия и в Германия.
Миналата година едни двама мангали тука от Шейново взели по 20 стека цигари и газ към летището. Всички ги хващат там, тия нашите тука още ги хванали на летището, ноооо...късмет. Лелката им казала вземайте си цигарите и да ви няма, че се връщам от отпуска и грам не ми се занимава да пиша цяла нощ.
И ги пуснали.
Иначе и за Дания много носеха.

Миналата година едни двама мангали тука от Шейново взели по 20 стека цигари и газ към летището. Всички ги хващат там, тия нашите тука още ги хванали на летището, ноооо...късмет. Лелката им казала вземайте си цигарите и да ви няма, че се връщам от отпуска и грам не ми се занимава да пиша цяла нощ.

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Официално цените на храните дори в Англия са по-ниски от България.
Не ми се струва нормално, да е изкупено всичкото телешко от Метро и да има само от по 100-120лв/кг българско телешко за стекове!! Преди месец - два беше около 70лв/кг
Вчера в Waitrose хубав стек беше 16 паунда килото. В други по-евтини магазини от сорта на Асда е по-евтино.
Най-скъпото масло-френско солено от непастьоризирано мляко беше 3,70 паунда, повечето са с 1 паунд надолу без да има намаления.
Обаче българина купува като за последно.
Пак в Метро гледам разни китайски палта и дрехи, които са за бърсане на под на луди цени. Долнопробни якета по 100-на лева и т.н,, за тези пари купувам сериозни марки в прогнилия капитализъм. Все се чудя, кой ги купува, но има хора пробващи и плащащи.
Всичката бира по 4+лв беше изкупена днес в Метро, бутилки с тел и тапа-имаше само вайс няколко вида. Видно е, че е супер евтино и трябва да се вдигнат по-сериозно цените на всичко.
Не ми се струва нормално, да е изкупено всичкото телешко от Метро и да има само от по 100-120лв/кг българско телешко за стекове!! Преди месец - два беше около 70лв/кг

Вчера в Waitrose хубав стек беше 16 паунда килото. В други по-евтини магазини от сорта на Асда е по-евтино.
Най-скъпото масло-френско солено от непастьоризирано мляко беше 3,70 паунда, повечето са с 1 паунд надолу без да има намаления.
Обаче българина купува като за последно.
Пак в Метро гледам разни китайски палта и дрехи, които са за бърсане на под на луди цени. Долнопробни якета по 100-на лева и т.н,, за тези пари купувам сериозни марки в прогнилия капитализъм. Все се чудя, кой ги купува, но има хора пробващи и плащащи.
Всичката бира по 4+лв беше изкупена днес в Метро, бутилки с тел и тапа-имаше само вайс няколко вида. Видно е, че е супер евтино и трябва да се вдигнат по-сериозно цените на всичко.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Последната седмица ме заливат реклами на някакъв нов сайт (или поне сега го виждам) trendhim... а бе тея хора продават на цени х3-х4
Някакво сапунче за бръснене е х3,5 спрямо DM
Ако мине
Скоро търсих СТЕК как вървят цените, че и някакви нови модели има. С 20лв доставка от Амазон излизаше по-евтино то всичките бг сайтове
Затвориха ми едната месарница в квартала, другата веднага вдигна цените с няколко лева
Ебасимо предприемачеството цари навсякъде 

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
TNT написа:Последната седмица ме заливат реклами на някакъв нов сайт (или поне сега го виждам) trendhim... а бе тея хора продават на цени х3-х4Някакво сапунче за бръснене е х3,5 спрямо DM
Ако мине
Скоро търсих СТЕК как вървят цените, че и някакви нови модели има. С 20лв доставка от Амазон излизаше по-евтино то всичките бг сайтове
Затвориха ми едната месарница в квартала, другата веднага вдигна цените с няколко лева
Ебасимо предприемачеството цари навсякъде
Как 20 лева доставка на СТЕК? Ако е MXS 5.0, моя дойде за 3 или 6 лева от Германския амазон през GGBG.
Иначе в БГ почти всичко е по скъпо от към нехранителни стоки.
- TNT
- младши ентусиаст
-
С DHL ли, с квото има там "вградено"
То и скъпата доставка да вземеш, пак е по-евтино за голяма част от техниката.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Като се спомена DM.., тия вдигнаха цените доволно преди Нова година и сега пуснаха реклама по телевизията- след Нова година не сме вдигали цените 

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-

По-евтин и по-скъп в Англия и долу са родни от Метро между 70-110лв/кг и са доста по-зле от този от Waitrose като качество, но пък родните са 2-3 пъти по-скъпи.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Това е защото тука са екзотика и никой не се занимава да ги търси като има всякакви евтино, все е говеждо, нали знаеш.
Тоест да се внесат е екзотика, съответно скъпо и то много. Нямам идея примерно сьомгата там как върви.

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Каква екзотика бе човек ?
Говорим за стандартно говеждо, което го има в цял свят.
Утре и пилето ще стане екзотика както и сиренето
Говорим за стандартно говеждо, което го има в цял свят.
Утре и пилето ще стане екзотика както и сиренето
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Ами и аз това му казвам, ама той пак подскочи от седалката.
Стандартно говеждо викаш, хм...евтинджос.
А всъщност в хранителна стойност каква е разликата с нашите породи телета тука, които масово гледаме из БГ?
А сиренето ако искаш истинско сирене, явно си проспал момента, че ОТДАВНА е екзотика също.
Не те знам в кой свят живееш, ама масово се яде някакъв имитиращ продукт по баничарниците, чисто сирене ако си купиш от някой с мини ферма, който сам си прави продава колкото да не умре от глад. Хубавите сирена по магазините все пак ги има, но видя какво е съотношението им с вода. И все пак са сирена, понеже наличието на вода все пак оставя чисто количество сирене, просто е по-малко отколкото плащаш за грамаж.
Пилетата...не знам, това не го ям, няма стомах, яде някакви боклуци, които не се знае как преработва. Тука наблизо има една ферма с 18000 кокошки. Не знам как ги побират вътре, ама тия са основно за носачки, месо не знам колко и кога продават понеже както казах не го ям. Това, което се водят от пилешко със сигурност има наличието на онези така наречени бройлери, които растат за дни с помощта на боклуците, които тъпчат, та и пилешкото май е екзотика.

А всъщност в хранителна стойност каква е разликата с нашите породи телета тука, които масово гледаме из БГ?
А сиренето ако искаш истинско сирене, явно си проспал момента, че ОТДАВНА е екзотика също.

Пилетата...не знам, това не го ям, няма стомах, яде някакви боклуци, които не се знае как преработва. Тука наблизо има една ферма с 18000 кокошки. Не знам как ги побират вътре, ама тия са основно за носачки, месо не знам колко и кога продават понеже както казах не го ям. Това, което се водят от пилешко със сигурност има наличието на онези така наречени бройлери, които растат за дни с помощта на боклуците, които тъпчат, та и пилешкото май е екзотика.