Кога ще е следващия срив в цените на имотите?
Модератор: Общи модератори
Re: Кога ще е следващия срив в цените на имотите?
Не знам интересували ли сте се скоро от цените на къщи и парцели в околните села както и с нещата със строителството.
Тенденцията за която говорите отдавна е започнала и ако преди време опцията с къща беше финансово по-изгодна в момента има паритет с хубав апартамент в града според мен.
Аз все повече се замислям за жилище на 100тина километра от София, но с бърз достъп по някоя от магистралите + запазване на малкия апартамент в града.
Тенденцията за която говорите отдавна е започнала и ако преди време опцията с къща беше финансово по-изгодна в момента има паритет с хубав апартамент в града според мен.

Аз все повече се замислям за жилище на 100тина километра от София, но с бърз достъп по някоя от магистралите + запазване на малкия апартамент в града.

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
steeN написа:Застраховката живот, която банката ти прави задължително ще го плати. Притеснението за лихвите вече е на място, но никой не те спира сам да си сметнеш колко би ти била вноската при 10% лихва и сам да изплащаш толкова.
От българските банки само Уникредит задължава да се прави застраховка живот, останалите са готови на всичко само и само да те вкарат в дългове ... даже и превод на заплата не искат

Къщата е нещо чудесно и ми е мерак и на мен, само че парцел в радиус 20 км от града в регулация започва от 150 евро кв.м. ... тоест още преди да си почнал плащаш един двустаен нов апартамент в града за да получиш 500 кв.м. гола поляна.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
TheDriver написа:Не знам интересували ли сте се скоро от цените на къщи и парцели в околните села както и с нещата със строителството.
Тенденцията за която говорите отдавна е започнала и ако преди време опцията с къща беше финансово по-изгодна в момента има паритет с хубав апартамент в града според мен.![]()
Това за постоянно живеене ли?
Аз лично не бих си причинил 100км в посока+ градско каране(не вярвам работата да е на входа на града) или поне 2,5-3 часа на ден в път..да не говорим за разходите и амортизацията на колата.
Пътуване един, максимум два пъти в седмицата, не всеки ден. ~ 1 час в посока.
Работното ми време се разминава с най-тежкия час пик.
Амортизацията ще е сходна с настоящата. В момента пътувам 30км на ден градско или между 120 и 150км на седмица. Срещу 200-300км по магистрала(основно) ... не мисля че ще е по-тежко за колата.
С горивото нещата са сходни - около 13.5л(9/100 градско) на седмица в момента, срещу 24л(8/100 по магистралния маршрут).
Общо го смятам около 2000-2500лв повече разходи за пътуване на година. Което на фона на разликата в цените е нищо.
Завършването на околовръстното между Цариградско и Младост 4 също сериозно ще облекчи нещата и ще отвори още възможности като локации.
Проблемите пред този избор за нас са от друго естество.
Работното ми време се разминава с най-тежкия час пик.
Амортизацията ще е сходна с настоящата. В момента пътувам 30км на ден градско или между 120 и 150км на седмица. Срещу 200-300км по магистрала(основно) ... не мисля че ще е по-тежко за колата.

С горивото нещата са сходни - около 13.5л(9/100 градско) на седмица в момента, срещу 24л(8/100 по магистралния маршрут).
Общо го смятам около 2000-2500лв повече разходи за пътуване на година. Което на фона на разликата в цените е нищо.
Завършването на околовръстното между Цариградско и Младост 4 също сериозно ще облекчи нещата и ще отвори още възможности като локации.
Проблемите пред този избор за нас са от друго естество.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
1-2 пъти е съвсем различно от 5.
Макар да има и такива хора, явно не им пречи.
Макар да има и такива хора, явно не им пречи.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
streetz написа: парцел в радиус 20 км от града в регулация започва от 150 евро кв.м. .
няма как да е в радиус освен ако не е некъв полукръг концентриран в полите на витоша

едит ето да не съм голословен без да задълбавам
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5 ... wb0d1&f1=1
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5 ... wb0qy&f1=1

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Втория парцел изглежда като много добра оферта, чак взех да се замислям

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Dextuar написа:b_u_b_o написа:Декстъре, ако ти се вижда скъпо да довършваш апартамент 55кв ела да ти покажа сметката за къща 190кв...мисля, че след 5 години когато сигурно ще приключа с всичко ще е космическа
Той апартамента по документи е 66кв![]()
Ооо, вярвам ти, не бих са хванал на това хоро аз
Нищо му няма на това хоро! Просто се иска "да се стигне до тази гара"

Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Сори, ама на 26г няма да се забия в къща извън София. Не познавам и жена, която да е ОК да живеем далеч от София, тва ми се струва по-скоро опция за женени хора с пълнолетни деца. Моето село е малко след околовръсното, от няколко години е с канализация и всичко и много хора с добри доходи накупиха парцели и построиха къщи. Повечето от тях разбира се са 40+ годишни и въпреки че селото е с градски транспорт и на 15км от центъра на София, пак хората живеят там по мои наблюдения единствено по weekend-ите. Вероятно като им поотраснат децата, ще ги оставят в апартамента в София, а те ще се изнесат в къщата, но дотогава просто няма как.ildivvy написа:Dextuar написа:b_u_b_o написа:Декстъре, ако ти се вижда скъпо да довършваш апартамент 55кв ела да ти покажа сметката за къща 190кв...мисля, че след 5 години когато сигурно ще приключа с всичко ще е космическа
Той апартамента по документи е 66кв![]()
Ооо, вярвам ти, не бих са хванал на това хоро аз
Нищо му няма на това хоро! Просто се иска "да се стигне до тази гара"!
Sent from my iPhone using Tapatalk
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Dextuar написа:тва ми се струва по-скоро опция за женени хора с пълнолетни деца.
Абе и аз така си го представям като цяло, от тоя тип познавам две семейства, но ....
Тази година се запознах с поне 5-6 млади семейства живеещи целогодишно в села на 10-20-40км от София.
Някой с деца, едни малки 2-3г, има и с ученици, други без, но всички с кеф са решили да не живеят в София
Та, има ли единомислие и общ план всичко е въпрос на желание

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Това,което написах беше без да съобразя доста 'неща'..! Имах предвид 'чистия факт' да имаш хубава къща за жилище...Освен това,в Пловдив има квартали в града,в които се строят почти изцяло само къщи и подобни и това също малко ме подведе при писането на по-горното мнение. Както и да е...
Аз лично съм 'яко' в дилемата къща или апартамент (с гараж),като и двете са почти равно,но доста отдалечени от центъра (за пешеходец,въпреки, че аз обичам големите разходки пеша)!
Аз лично съм 'яко' в дилемата къща или апартамент (с гараж),като и двете са почти равно,но доста отдалечени от центъра (за пешеходец,въпреки, че аз обичам големите разходки пеша)!
Ex: 96' BMW318ti

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
K_Ilkov написа:Dextuar написа:тва ми се струва по-скоро опция за женени хора с пълнолетни деца.
Абе и аз така си го представям като цяло, от тоя тип познавам две семейства, но ....
Тази година се запознах с поне 5-6 млади семейства живеещи целогодишно в села на 10-20-40км от София.
Някой с деца, едни малки 2-3г, има и с ученици, други без, но всички с кеф са решили да не живеят в София
Та, има ли единомислие и общ план всичко е въпрос на желание
Най-добре е да се пробва, но пък тази проба може да е много скъпа..
И аз познавам хора, които искат да живеят извън града, но като мине някоя година други неща започват да говорят.
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Да, но с малки деца извън София, ако ще учат/ходят на градина в София, става сложно особено ако само единия има книжка. И на мен скоро(година-две) ми предстои подобн избор и май ще се набутам с голямо заемче за малко апартаментче(3-стайно).
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Отплеснахме се доста на тема живот на село, та последно от мен ...
не е за всеки, въпрос на светоусещане е тая работа
Значи мисля, че е повече от ясно, че да живееш на село не е като да живееш в пряка на Витошка ... С всички плюсове и минуси
Книжка се изкарва, кола се купува - написах го, ако има желание много неща са възможни и има решения. Не сме 1903г. доста жени карат коли
Два примера
- едното семейство жената не работи, детето е на 2-3, очевидно следващите 3-4 години до училище така ще си я карат, после щели да го мислят
- другите - детето е на 9-10, пътуват до София, и мъжа и жената са си с отделни коли
Ше ги наблюдавам и ще ви кажа докъде са го докарали по натам
alekangg написа:Най-добре е да се пробва, но пък тази проба може да е много скъпа..И аз познавам хора, които искат да живеят извън града, но като мине някоя година други неща започват да говорят.

не е за всеки, въпрос на светоусещане е тая работа
ivanski_2 написа:Да, но с малки деца извън София, ако ще учат/ходят на градина в София, става сложно особено ако само единия има книжка.
Значи мисля, че е повече от ясно, че да живееш на село не е като да живееш в пряка на Витошка ... С всички плюсове и минуси

Книжка се изкарва, кола се купува - написах го, ако има желание много неща са възможни и има решения. Не сме 1903г. доста жени карат коли

Два примера
- едното семейство жената не работи, детето е на 2-3, очевидно следващите 3-4 години до училище така ще си я карат, после щели да го мислят

- другите - детето е на 9-10, пътуват до София, и мъжа и жената са си с отделни коли
Ше ги наблюдавам и ще ви кажа докъде са го докарали по натам

...
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Проблема не е само разхода за гориво и по колата . Много ценен ресурс е "времето" за повечето хора вече .
Да попаднеш в няколко задръствания и ти отидоха сутрин и вечер по час-два ,че и повече.
Да попаднеш в няколко задръствания и ти отидоха сутрин и вечер по час-два ,че и повече.
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа