Винетката от догодина - 97 лева!*

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: Винетката от догодина - 97 лева!*

Мнение от Leon » 11 Дек 2015, 13:29

И цена има даже за тунела - 250 милиона лв.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 11 Дек 2015, 14:07

Като им гледам пътищата ще ме е страх да мина през тунела :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 11 Дек 2015, 14:09

Кефи ме с какво старание са наляли смолата върху пукнатините :mhihi: Ювелирна работа :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 11 Дек 2015, 14:55

steeN написа:Кефи ме с какво старание са наляли смолата върху пукнатините :mhihi: Ювелирна работа :mhihi:

то не стига че половин софия е "оправена" така ама и чисто нова магистрала ... :banghead: :banghead:
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 11 Дек 2015, 15:02

steeN написа:Кефи ме с какво старание са наляли смолата върху пукнатините :mhihi: Ювелирна работа :mhihi:

По слатинска към подуене така ювелирно са го направили, че първия път като минах реших, че нещо ми се прееба :mhihi:
Караш по авалт, а все едно е по павета :shock:

А дали е върху пукнатините не е ич сигурно :lol:
Бай мангаУ дали го боли къде сипва с канчето ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: направо.
Мечтае да кара: настрани!
Детайли за колата: винаги на борд.

Мнение от Stahlblau » 11 Дек 2015, 15:03

От няколко дена им слушам глупостите по телевизията и вече ще изперкам! Разбира се, че не е задължително плащането на винетки... То не е задължително и каското, и плащането на данъци, и плащането на парно, но то не е задължително само за хора в определени сфери. Не ми се мисли колко ще е акта за без винетка... Обзалагам се, че ще е поне 4 пъти цената на винетката. Всички вие имате семейства и знам, че сметката която прочете по-надолу си я правите всички. Аз я правя грубо така:

4 членно семейство /2 деца/ с общ доход около 1300 лева:
- ток средно 120 лева = 1180 лева
- вода, кабелна интернет, мобилни телефони средно 100 лева = 1080 лева
- кредити средно 150 лева = 930 лева
- наем за гараж/пл.паркинг средно 60 лева = 870 лева
- разходи за памперси, лосиончета за децата, лекарства евентуално ако са болни средно 200 лева = 670 лева
- разходи за детска градина и ясла както е в моя случай 100 лева = 570 лева

И като разделим 570 лева на 30 дена излизат по 19 лева на ден, а не знам дали сте забелязали ама с 20 лева в магазина нищо не можеш да си купиш, за да нахраниш 4 човека.
И това е без парното! Ако сложим и сметките за парно, кво прайм?
И като съвпадне и вноска по гражданска, преглед и т.н. и вече ставаме на минус за месеца. Ами ако съвпадне и с ремонт на колата? А парите за гориво? А данъците за жилището и колата...? Сега като го пиша и не знам аз как се оправям честно! Всъщност знам, и всеки от вас си знае, ама си траем. Всички харчим повече отколкото получаваме. Това не е проблема. Проблема е, че тия в Парламента тая сметка я стартират от 5000 лева и не им се виждат много 100 лева за винетка, ама обикновените хора тия 100 лева ги гътат! 15 лева за седмична ги гътат!
Павлова не я гъта нищо щото си тежи на мястото, ако ме разбирате...
Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...

Потребител
Аватар

Мнение от DaGa » 11 Дек 2015, 15:38

А има много четиричленни семейства и с под 1000лв. общ месечен доход.... И да 30лв. разделено на 12 на са почти нищо, но за много хора са НЕЩО. И то поне да се види нещо от това увеличение, ама ще се види кога цъфнат налъмите.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 11 Дек 2015, 15:51

Leon написа:И цена има даже за тунела - 250 милиона лв.

Не ми се повдигаше темата за цената, че ако разровя сигурно толкова се връзва линеен метър на тоя под Ламанша...
И почвам адски да се дразня, маамустара, щото тая свиня взе да ми говори като Любо Пенев на времето :dunno:
Изображение
А ревизията, кога ще видим дали излиза :?:
Ако вземем всички да не си плащаме данъците щото са много високи ???
Сланина, ракия и цигари не може, а аз да им плащам колите, пурите, пастърмата и уискито - може :mrgreen:

Това правителство в последните 2-3 месеца прави всичко възможно, за да се самосъбори. Винетки... Манолова-омбудсман...новите горски джипове...БМВ тата и Москов .... съдебната реформа... Сега следва либерализация на цените на тока, цените ще тръгнат нагоре... Тоя филм май вече го гледахме...

Оправиха си КТБ-то и кой откъде е, докато си го изберете пак :mrgreen: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 11 Дек 2015, 16:10

K_Ilkov написа:

По слатинска към подуене така ювелирно са го направили, че първия път като минах реших, че нещо ми се прееба :mhihi:
Караш по авалт, а все едно е по павета :shock:

А дали е върху пукнатините не е ич сигурно :lol:
Бай мангаУ дали го боли къде сипва с канчето ...

И аз се стреснах първата сутрин като минах :mhihi: Те така ремонтираха целия квартал - асфалтът е на огромни вълни и пропадания, а наливаха с канчето смола и на най-дълбоките ями някаква суха смес, който пълни дупката, но образува нова вълна в пейзажа.

За тунела - Капитал бяха сметнали цената на най-сложния и дълъг финландски тунел на километър - 6.2 мл евро май беше + инфлацията от 2001г досега, че е строен тогава. Нашият е над 100млн., че в сумата се включвал и проект за още някакви 3-4км. свързващи пътища.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Мнение от Haddess » 11 Дек 2015, 16:19

Stahlblau написа:От няколко дена им слушам глупостите по телевизията и вече ще изперкам! Разбира се, че не е задължително плащането на винетки... То не е задължително и каското, и плащането на данъци, и плащането на парно, но то не е задължително само за хора в определени сфери. Не ми се мисли колко ще е акта за без винетка... Обзалагам се, че ще е поне 4 пъти цената на винетката. Всички вие имате семейства и знам, че сметката която прочете по-надолу си я правите всички. Аз я правя грубо така:

4 членно семейство /2 деца/ с общ доход около 1300 лева:
- ток средно 120 лева = 1180 лева
- вода, кабелна интернет, мобилни телефони средно 100 лева = 1080 лева
- кредити средно 150 лева = 930 лева
- наем за гараж/пл.паркинг средно 60 лева = 870 лева
- разходи за памперси, лосиончета за децата, лекарства евентуално ако са болни средно 200 лева = 670 лева
- разходи за детска градина и ясла както е в моя случай 100 лева = 570 лева

И като разделим 570 лева на 30 дена излизат по 19 лева на ден, а не знам дали сте забелязали ама с 20 лева в магазина нищо не можеш да си купиш, за да нахраниш 4 човека.
И това е без парното! Ако сложим и сметките за парно, кво прайм?
И като съвпадне и вноска по гражданска, преглед и т.н. и вече ставаме на минус за месеца. Ами ако съвпадне и с ремонт на колата? А парите за гориво? А данъците за жилището и колата...? Сега като го пиша и не знам аз как се оправям честно! Всъщност знам, и всеки от вас си знае, ама си траем. Всички харчим повече отколкото получаваме. Това не е проблема. Проблема е, че тия в Парламента тая сметка я стартират от 5000 лева и не им се виждат много 100 лева за винетка, ама обикновените хора тия 100 лева ги гътат! 15 лева за седмична ги гътат!
Павлова не я гъта нищо щото си тежи на мястото, ако ме разбирате...

Съгласен съм с теб!
Но много хора, живеят и с по малко... :|
Няма ли да падне, някоя бомба/комета/сателит от някъде върху парламента най-накрая :mhihi: !
И да си ходят дружно Лютвито,Богоизбрания (Дето папите го галят по темето),Параванчето и Грухчо :mhihi:... т.н. :ranting: :mhihi: !
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 11 Дек 2015, 18:40

hell's angel написа:Това правителство в последните 2-3 месеца прави всичко възможно, за да се самосъбори. Винетки... Манолова-омбудсман...новите горски джипове...БМВ тата и Москов .... съдебната реформа... Сега следва либерализация на цените на тока, цените ще тръгнат нагоре... Тоя филм май вече го гледахме...

Оправиха си КТБ-то и кой откъде е, докато си го изберете пак :mrgreen: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
+1 особено подчертаното,това е страшно и най-много вони от всичко.. :banghead:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Слави
Аватар

Мнение от © » 11 Дек 2015, 21:12

Nukem написа:Снимки от днес Магистрала Марица 42 дни след Акт16:
Изображение
Изображение
Лошото е пукнатините са през цялата конструкция на настилката, като си направил 15 метра насип с глина, те това става!

това къде се намира?
Иначе въобще да не си строил магистрали ще знаеш, че един такъв път не се насипва с каквото ти попадне :kuku: Да ги пита човек къде са били всичките приемателни комисии, надзори и какви ли още не органи или целта беше само да се пусне до изборите? Както винаги
Струва ми се, че ако не се вдигне някакъв журналистически шум, на никой и през ум няма да му мине да оспорва нещо на управляващите - няма никаква опозиция, всички са доволни от постове, заплати и комисионни и всички реват в един глас.
Последна промяна © на 11 Дек 2015, 21:15, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 11 Дек 2015, 21:15

Leon написа:За тунела - Капитал бяха сметнали цената на най-сложния и дълъг финландски тунел на километър - 6.2 мл евро май беше + инфлацията от 2001г досега, че е строен тогава. Нашият е над 100млн., че в сумата се включвал и проект за още някакви 3-4км. свързващи пътища.

Остави ти Финландия. Там такъв тунел като този дето ще построят нашите ще видят след 50-60 години :idea: :mrgreen:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 11 Дек 2015, 21:26

На мен ми се струва, че след като тиквьо си направи генерална репетиция за парламентарните избори чрез местните като ги фалшифицираха брутално и явно и нямаше кой да им каже копче го даде съвсем през просото.

На мен ми е противно да гледам как това дебелото прасе изобщо не може да вникне, че има хора за които 10лв днес са страшно много пари.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 11 Дек 2015, 22:59

hell's angel написа:Сега следва либерализация на цените на тока, цените ще тръгнат нагоре...

По-скоро фалит за всички малоумни зелени/пембяни/ляйняно-кафяви централи, иначе за другото съм съгласен с теб. Щом толкова реват за тая либерализация начи това ще ги удари много.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата