Желание за емиграция, къде и защо?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

големия брат на Монтоя
Аватар

Re: Желание за емиграция, къде и защо?

Мнение от BMW_POWER » 14 Сеп 2015, 10:28

В края на краищата аз имам избор ;) За мен е ненормално да искам да платя и да ми откажат парите. Ненормално ми е, да ми кажат "Обадете се след шест седмици". Холандските ми колеги им падна шапката, като си направих поръчката, потвърдиха ми я и след няколко часа всичко беше пратено и уредено. Аз просто съм свикнал на "Кеш енд кери" бизнеса.

Ще си направя малко реклама. Ще поканя всички колеги на изложението "Наслука - лов, риболов и спорт". Не го организирам аз, но ще съм там и ще представим нещо за първи път в бг. Ако от Клуба имат интерес, ще може да уредим и по-добри цени 8)

В Европа е страшно. Скакалците ще я унищожат в рамките на 3 до 5 години. Запомнете го :banghead:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: S63TUB44

Мнение от jorsenbmw » 14 Сеп 2015, 10:54

Европа от 5-6 години си е на зададена мисия ''Разпад''.
Не ''скакалците'' ,а наложената практика да се служи на корпорациите а да се спонсорира държавата по най-лесния начин-тупане на брашняния чувал наречен данъкоплатец.Ако вече си си направил фирма в NL ще видиш колко трудности ще ти създадат в последствие, ако си на печалба, ако искаш да си пренасочиш част от капитала в друга държава,хеле ако пък е към друг континент,жална ти майка. :mhihi: Тук не мога да намеря банка,която да не ми създава фашистки правила ако искам да си превеждам пари към ОАЕ например.Да не говорим,че при две открити сметки ми се отказва от няколко банки които имат много евтини евротрансферни такси да си открия трета.Тук не ти дължат обяснения.Съветвам те да прочетеш промените в закона за банкирането от 20 май тази година.И се обърни към наистина запознат финансов консултант,за да не бъдеш изненадан след време.Че нали знаеш незнанието на закона не оневинява престъпилия го.
Благородно завиждам че имаш открити сметки в Щатско или поне там някъде.Това ти дава наистина неограничени възможности да оперираш без банката да ти иска обяснение за всеки трансфер или стендинг ордер който назначиш към клиент, дъщерни фирми или други лични сметки ситуирани на ''неприемливи'' за тях места ,както очевадно се увери че стоят нещата в Европата.
Иначе точно Холандия е една от най-застрашените от колапс в момента държави.Това,че умело го прикриват няма да е вечно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 14 Сеп 2015, 11:26

А аз си мислех, че в Германия е най-добре от цяла Европа за емиграция... http://vbox7.com/play:c6fd7c825c :help:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 14 Сеп 2015, 13:29

BMW_POWER написа:"Клиентът" ми предлага да му доставя исканите бройки от всяка стока, да му ги оставя поне 60 дни на отложено плащане. И да съм готов да си ги взема обратно във всеки един момент :shock: Какво ще ги правя после, това си е мой проблем....
Познайте дали стигнахме до споразумение :mhihi:

кауфланд май работат по подобен начин,и натискали за зверски отстъпки,само съм чувал..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 14 Сеп 2015, 13:52

Метро са пионери в тази област у нас :yes:
Тва от хора дето търгуваха с тях ...

Но вероятно и другите вериги са с подобни "условия" ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 14 Сеп 2015, 16:24

Всичките големи вериги са така. Понякога задлъжняват с 50-100 бона, които за едно малко/средно предприятие може да са равни на фалит :bchug: Нямат право да продават над "тази" цена. Еди-колко-си за реклама. Не знам си колко пъти в годината промоция толкова %-та. Ако почнете да се съдите... минават няколко месеца, а няма къде да си продадеш стоката през това време (понеже и там си е картел :mhihi: ).
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 14 Сеп 2015, 21:43

ДГД ЕС и всичкото евросъединител. Парите ми са практически оттатък водата много отдавна. Говорех за МЕТРО. Така са си оплели кошницата, че просто не е истина. Толкова лапачи има по веригата, че не ми се говори... Включително и "посредници", дето трябва да направят "проучване" и да ме "препоръчат" на МЕТРО като клиент. Срещу някакви си 3000 лв само. Та ме и предупредиха, да не си правя опити да ги "прескачам" ...
Тотални нещастници :bang: Готов съм да работя с крайни клиенти срещу малка комисионна, ако имат търпението да изчакат 10-15 дни за доставка, ако не е налична стоката в бг. Е, и малко повече, ако не е налична в Европа.
В Рабобанк са ми останали 3-4 000 евро и после кой откъде е. Аз мога от бг да правя всякакви банкови операции по телефона в Канада. Тук е смрад и ...
Спасявай се народе! Да не стане късно :dummy:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 14 Сеп 2015, 21:44

.
Последна промяна BMW_POWER на 16 Сеп 2015, 5:51, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 15 Сеп 2015, 0:45

Кво става с тая европа, за тва ли инвеститори от западна европа се размърдаха насам.
Всъщност от към данъци ние за тях май сме офшорна зона :mhihi:
а и с бг банките го нямаш филма за банкирането..

Интересно ми е в Италия как е, никой не обелва дума за там, аз от цяла европа разбрах че само скандиванците си им е екстра и жените им имат цици :lol:
Ма ми се струва малко балон, с тия данъци дето от 9 извори вода мъкнат.

п.с да вземат да затоплят Марс че на тая планета почна да става тясно :lol:
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Механджията » 16 Сеп 2015, 0:06

светът върви към промяна, и нищо хубаво няма да се случи.... аз мисля главно за островни държави вече, пък да видим.
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 18 Сеп 2015, 11:01

Аз имам желание за емиграция вътре в родината .
Кажете има ли надежда за физическо оцеляване извън СофЕата :help:
Без да си ИТ знаяч разбира се :paranoid:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 24 Сеп 2015, 21:16

Don_Diego написа:Аз обмислям оферта за Швеция и една за Канада, която е доста по-сложна, но пък ще е по специалността ми :dunno:
Според изчетенето до момента за двете дестинации, смятам че и двете са супер за живеене

Канада отпада, но вече имам конкретна оферта за Швеция. Колегите живеещи в Скандинавкя биха ли споделили преки впечатления за живота там.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: кололо !!

Мнение от ludnik » 25 Сеп 2015, 16:40

Don_Diego написа:
Don_Diego написа:Аз обмислям оферта за Швеция и една за Канада, която е доста по-сложна, но пък ще е по специалността ми :dunno:
Според изчетенето до момента за двете дестинации, смятам че и двете са супер за живеене

Канада отпада, но вече имам конкретна оферта за Швеция. Колегите живеещи в Скандинавкя биха ли споделили преки впечатления за живота там.

Защо не те привлече тази Канада ? Междудругото някои има ли пресни впечатления от емиграцията там, аз съм маг. електроинженер, моята е магистър микробиолог ? Кажете някоя приказка ?
По-добре само бит, отколкото бит и ебан !!!

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 25 Сеп 2015, 17:18

Ами не, че не ме е привлякла, но прекалено дълго време "ни звук, ни стон" така да се каже, пък и цялата схема е доста сложна. Докато Швеция хем е по-близо, хем заплащането ще е доста сериозно и ще съм на ръководна длъжност. Просто се интересувам как е живота там - тя заплатата тук ми се струва извънземна, но там може да не е нищо особено, хората какви са, някакви тамошни особености и подобни неща
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 26 Сеп 2015, 14:03

според мен не се замисляй за Швеция.
някой май писа за там в предните страници, иначе е г/д същото като Дания.
шведски предполагам не знаеш, затова ако отидеш бих те посъветвал да се запишеш на курсове веднага - безплатни са.
с английски можеш да се оправяш на всякъде и всеки го говори (е може ако идеш в някое малко село на север да не го говорят..), но все пак си е + да знаеш местния език.
за кой град в Швеция става въпрос, защото има голяма разлика между Стокхолм и останалите?
при условие, че ще отидеш с подсигурена работа (и то хубава до колкото разбирам), аз лично не виждам смисъл в това да се чудиш.
освен това, ако не се харесате с Швеция, можеш да продължиш с мислите за Канада.
ако наистина ще заминаваш, прегледай сайтовете с квартири, цените на градски транспорт/влакове, как да си откриеш сметка в банката и така.
най-важното е, че ще имаш работа, натам е лесно :)

за живота там, пак зависи в кой град ще си, но като цяло има от всичко, кеф ти нощен живот, кеф ти пътувания през weekend-a. между другото късна пролет и лятото става много красиво и приятно.
в Дания имаш право на платени 6 седмици отпуска на година, предполагам и в Швеция е така, но не съм сигурен.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата