Зимни гуми - размисли и страсти.
Модератор: Общи модератори
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: Зимни гуми - размисли и страсти.
Wolfen написа: Нямам търпение да валне снежец
Пу, пу, пу...

- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
и да падне ... фирмите за снегопочистване са в готовност от миналата седмица. та тая година няма да се пързаляме по улиците 

- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
jordanov написа:и да падне ... фирмите за снегопочистване са в готовност от миналата седмица. та тая година няма да се пързаляме по улиците
Колега ти от кога караш през зимата това "тая година няма да се пързаляме по улиците" ми звучи като "улавяме снежинките във въздуха..." последните години е Шок и Ужас по отношение на почистването от снега магистралите стават за ски писти но не и за пътища в Европа ! Последният пример за "улавяме снежинките във въздуха..." е от тази година края на феруари заваля сняг по "Тракия" снегорините почнаха да почистват в 10.00 часа сутринта а в това време колко закъсали автомобила и катастрофи станаха бедна ти е представата !
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Wolfen написа:Нямам търпение да валне снежец
А дано

И да свие студ и да го задържи до март месец снега, и половината снегорини да хвърлят котва

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Този Нокиан ВР-3Д доколко е хубав, някой има ли сравнителни таблици с тестове за него и в какви размери се предлага?
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- thugmc1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36coupe320
и тази година снега пак ще ни изненада както всеки път де и пак пътищата ще се превърнат в писти
аз предлагам да продължим темета когато падне сняг така ще е по качествена преценката която се дава
(надявам се тва да стане колкото се може по-късно в градовете имам предвид), в планината нека си вали скиорите да не ме нападат
аз предлагам да продължим темета когато падне сняг така ще е по качествена преценката която се дава
(надявам се тва да стане колкото се може по-късно в градовете имам предвид), в планината нека си вали скиорите да не ме нападат

- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
deyan-enchev написа:Този Нокиан ВР-3Д доколко е хубав, някой има ли сравнителни таблици с тестове за него и в какви размери се предлага?
на 5то място при 16ките на АДАК тестовете тази година. Оценка - препоръчителни. Размерите можеш да ги видиш на страницата на някой онлайн магазин за гуми. За реалните им качества ще ти кажа като завали снега

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
От днес с нови Fulda Montero 3 205/65/15.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
deyan-enchev написа:Този Нокиан ВР-3Д доколко е хубав, някой има ли сравнителни таблици с тестове за него и в какви размери се предлага?
АМС в тазгодишния си тест му дават първо място , като за първи път гума събира 99 от 100 точки за представяне на сняг . Разбира се на сухо не е чак толкова убедителна гума , но пак събира достатъчно от сухо/мокро/сняг за първото място .
Имам и теста на АБ ама как да ви кажа - толкова се разминават резултатите , че не е истина . На първите места са обичайните заподозрени , като може би Семперит и Тойо Сноу прокс се открояват с много силно представяне на сняг .
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Благодаря, ако още една седмица не си намеря КонтиненталаТС850 ще проуча тоя Нокиан.
Другия вариант е А4
Другия вариант е А4
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Споделям напълно казаното от колегата, само че за WR A3Wolfen написа:Вчера сложих Нокиан WR D3. Първи впечатления - колата се усеща много стабилна на сухо, гумите въобще не са шумни. А понеже скочих от 18ки на 17ки .... комфорта се увеличи значителноНямам търпение да валне снежец

Колеги препоръчайте нещо измежди тези 2 марки Goodyear UltraGrip8 и Dunlop Winter Sport 4D
Бях се спрял на Continental TS850 или Michelin Alpin A4 , но вече са изчерпани по повечето саитове и складове
Важното е да драпа на сняг и лед не ме интересува много как се представя на мокро или сухо
Размер 196/65/15

Бях се спрял на Continental TS850 или Michelin Alpin A4 , но вече са изчерпани по повечето саитове и складове

Важното е да драпа на сняг и лед не ме интересува много как се представя на мокро или сухо

Размер 196/65/15

don_gori написа:...Важното е да драпа на сняг и лед не ме интересува много как се представя на мокро или сухо![]()
Размер 196/65/15
Които и да вземеш на свястна фирма едва ли ще имаш грижи.
Но с тея изисквания си само за Nokian Hakkapeliitta или за Gislaved Nord Frost 5. И двете са перфектни на сняг, имат място за шипове (познай що) и са правени за скандинавската зима- карал съм Nord Frost 5 и на сняг са поне 2 нива над всяка гума правена за нашия климат независимо от марката. И тук идва сериозният проблем- и двете вече не се предлагат за нашите ширини

- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Бих взел Dunlop Winter Sport 4D ! Не съм чул лоши отзиви за тази гума.
Гумаджия ми каза, че за кола със задно е по-добрата гума от Goodyear UltraGrip 8
Също, по-старата 7-ца била по-добра от UltraGrip 8.....Дали мненията са от реални наблюдения, или са хвърляли боб.....не знам!?
Гумаджия ми каза, че за кола със задно е по-добрата гума от Goodyear UltraGrip 8

Също, по-старата 7-ца била по-добра от UltraGrip 8.....Дали мненията са от реални наблюдения, или са хвърляли боб.....не знам!?

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"