Одобриха пълната забрана за пушене от 1 юни (+ Анкета)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

...

Пуша и съм ПРОТИВ ЗАБРАНАТА
111
23%
Пуша и съм ЗА ЗАБРАНАТА
50
10%
Не пуша и съм ПРОТИВ ЗАБРАНАТА
30
6%
Не пуша и съм ЗА ЗАБРАНАТА
265
55%
Не ме интересува
26
5%

Общо гласове : 482
младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Re: Одобриха пълната забрана за пушене от 1 юни (+ Анкета)

Мнение от drago_pavlov » 19 Апр 2012, 11:45

zazomazo написа:
steeN написа:...
ми ти пък може да ми пречиш да си слушам високо музика като си ми съсед?

даммм, ма не те пращам да си слушаш музиката на двора или да нахлупиш слушалки, нали? :winky:

Напротив - В правилника за вътрешен ред на етажната собственост пише че не трябва да се вдига шум. Ако звъннеш на ченгетата ще дойдат и ще му направят забележка за шума :winky:

Значи за музиката има закон, за цигарите не... :no:

Вземи се откажи от спора, че не можа да изкараш нито един смислен довод :yes:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 19 Апр 2012, 12:17

drago_pavlov написа:..
Значи за музиката има закон, за цигарите не... :no:

има и за цигарите бре, по досега действащия закон можеш да звъннеш на ченгетата и да се оплачеш, че се пуши в зала за непушачи :winky:

drago_pavlov написа:Вземи се откажи от спора, че не можа да изкараш нито един смислен довод :yes:

хахаха, и това ми го казваш ти, дето довода ти беше сравнението на цигарите с наркотиците??? :conf:
вземи се скрий...
ако доводите, които съм дал на предните страници не ти изглеждат смислени имаш сериозен проблем с осмислянето на прочетен текст :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 19 Апр 2012, 12:28

Че кое пък различава цигарите от наркотиците, освен това, че те убиват по-бавно. Трябва да ти кажа, че съм ги пропушил на 14 и съм ги спрял на 32, като съм пушил по около кутия на ден, а в дните с купони и дискота и по две. Колкото и да не ти се иска да го признаеш, цигарите са си дрога със всичките и плюсове (подсети ме за поне един) и минуси. Това дето някой викат, че било навик - еми не е навик, наркомания е. Прочети книжката на Алън Кар за която се говореше тук във форума и ще се видиш като герой в нея - гарантирам ти го :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на 3-та

Мнение от BFM » 19 Апр 2012, 12:29

zazomazo написа:
drago_pavlov написа:..хахаха, и това ми го казваш ти, дето довода ти беше сравнението на цигарите с наркотиците??? :conf:
вземи се скрий...

Всички сериозни изследвания обаче показват, че никотинът изглежда е абсолютен лидер сред всички легални и нелегални дроги - както по силата на създаваната зависимост, така и по броя на причинените смъртни случаи.

Източник: http://bg.wiktionary.org/wiki/%D0%BD%D0 ... 0%B8%D0%BD
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 19 Апр 2012, 12:36

различават се по това, че едното е легално, а другото не :winky:
и в контекста на темата "дали да е разрешено използването на определени места" сравнението е смехотворно :winky:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e34 520i
Мечтае да кара: Машината на времето !
Детайли за колата: Бяла подводница от 1992 г. в перфектно оригинално състояние !

Мнение от dagger » 19 Апр 2012, 12:42

Защо тютюнопушенето е СТРОГО забранено във: болници, църкви, училища, магазини, дет. градини, автобуси, самолети и т.н. ???????????????? ЗАЩОТО ЗАСТРАШАВА ЧОВЕШКОТО ЗДРАВЕ !!!!! Така, че уважаеми имащи право на избор как да се тровите, пушете си у Вас и дано закона да е толкова строг, че с удоволствие да НЕпушите като ходите на пицария :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 19 Апр 2012, 13:24

А е вие ни искарахте некви чумави, деа.
Статистически погледнато, 30% от умрелите от рак са пушачи...т.е. 70% са НЕпушачи. А да, извинете, те са пасивни пушачи.
Даваш тия изследвания за рака на белия дроб, ама знаеш ли, че примерно след ренгенова снимка на бял дроб вече има вероятност да се предразположиш към рак на белия дроб. Т.е. кое предразполага повече, радиацията или цигарите???
И пак статистически погледнато, в държави където пушат 80 % от населението ( и нямат катализатори :mhihi: ), случаите на рак на белия дроб са по-малко от държавите с забрана (и с катализатори :mhihi: ).

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 412 Turbo/323ti
Мечтае да кара: Mig-29
Детайли за колата: Old school!

Мнение от r19 » 19 Апр 2012, 13:29

Сондьора написа:...Т.е. кое предразполага повече, радиацията или цигарите???

:shock: :shock: Направо съм потресен!!
Как може да сравняваш цигарите с радиацията??!?!
Е на това му викам най-глупавото и изсмукано от пръстите твърдение... :clap:
Иначе да, верно сте някакви чумави тютюнджийте, което е трагично.
Още по трагично е да се правите на коне с капаци като измисляте безсмислени доводи срещу забраната, която е във ВАША полза!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 19 Апр 2012, 13:40

Сондьора написа:Даваш тия изследвания за рака на белия дроб, ама знаеш ли, че примерно след ренгенова снимка на бял дроб вече има вероятност да се предразположиш към рак на белия дроб. Т.е. кое предразполага повече, радиацията или цигарите???

Колко примера ще измислите преди да се осъзнаете, че аз не ходя с рентгена в джоба и да те облъчвам докато седиш и пиеш бира???
Ти обаче като пушиш на другата маса (или в другата зала!) ме принуждаваш да ти дишам смърделите...

При всеки пост се заричам повече да не пиша в тая ненормална тема, ама вие просто ме изумявате...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 19 Апр 2012, 14:07

Колега нещо не ме разбра. За рака няма значение дали пушиш или не.

А иначе на мен ми е все тая, аз се съобразявам с непушачите. И съм излизал да си пуша навън и т.н. И цяло заведение е излизало да си пуши навън и т.н. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 19 Апр 2012, 14:13

Сондьора написа:............За рака няма значение дали пушиш или не.

..............

Да, добре. Те за това цигарените кутии приличат на некролози. Никотина е доказано НЕ канцерогенен, даже има пробиотичен ефект.

Сондьора написа:А е вие ни искарахте некви чумави, деа.
С.................30% от умрелите от рак са пушачи...т.е. 70% са НЕпушачи....

Абе колеги пушачи, полудяхте ли :mhihi: искаш да кажеш, че ако пуша е по-вероятно да не се разболея от рак??? и не просто по-вероятно, а МНОГО по-вероятно да не се разболея :mhihi:

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 19 Апр 2012, 14:24

Големи сте лумпени :mhihi:
Както преди мен казаха, никой не те е задължил да пушиш. Правиш го на своя глава и ще си понясаш последствията. Хич не ме интересува, дали ти е приятно или не. Просто не ви изняса и вадите от 9 кладенеца вода. Ставате малко нахални ми се струва, чак пък и да си седа в нас...... шшшш няма как да стане тая работа. Вие сте избрали "удоволствието" да пушите и ще се съобразявате с нас и тва е! :idea:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 19 Апр 2012, 15:41

spacepl, тва е статистика като цяло и що свързвате рака с цигарите. А и то рак на белия дроб има два вида, единия е на пушачи другия е на непушачи (генетично са различни). Така или иначе от 50те насам се живее в радиационен фон над нормалния, няма еко. Щото има и друго, от рака на белия дроб - 15-20% са непушачи, 50% са бивши пушачи...та ся да спирам ли цигарите или не :roll: . T.e ако ми забранят да пуша цигарите, шанса да фана рак на белия дроб е по-голям, от колкото ако продължа да си пуша. :mrgreen:

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 19 Апр 2012, 15:45

Сондьора написа:spacepl, тва е статистика като цяло и що свързвате рака с цигарите. А и то рак на белия дроб има два вида, единия е на пушачи другия е на непушачи (генетично са различни). Така или иначе от 50те насам се живее в радиационен фон над нормалния, няма еко. Щото има и друго, от рака на белия дроб - 15-20% са непушачи, 50% са бивши пушачи...та ся да спирам ли цигарите или не :roll: . T.e ако ми забранят да пуша цигарите, шанса да фана рак на белия дроб е по-голям, от колкото ако продължа да си пуша. :mrgreen:

едно е сигурно и с рак, и без рак на дробчето, пак ще си миришеш на спарушена мангуста, а зъбките гният ли, гният...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 19 Апр 2012, 15:49

Kroki написа:Големи сте лумпени :mhihi:
Както преди мен казаха, никой не те е задължил да пушиш. Правиш го на своя глава и ще си понясаш последствията. Хич не ме интересува, дали ти е приятно или не. Просто не ви изняса и вадите от 9 кладенеца вода. Ставате малко нахални ми се струва, чак пък и да си седа в нас...... шшшш няма как да стане тая работа. Вие сте избрали "удоволствието" да пушите и ще се съобразявате с нас и тва е! :idea:

Ти сериозно ли ?! :mhihi:
Никой не те задължава да седиш там където аз пуша и нахалния си ти,защото искаш да ме изгониш от заведението в което ми е позволено да пуша :winky: До 01.06 ще е така както го пиша....после държавата ще ме изгони,което не ми е особен проблем. Аз никотина така или иначе ще си го набавя,а теб искам да те видя как ще се направиш на толкова оборотен лично в някое заведение,че ти чадя от съседната маса ,както тук във форума ;) Имаш по-малко от два месеца да се изявиш ... :smoke:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата