Най тъпите решения при производството на автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: осем цилиндрови

Re: Най тъпите решения при производството на автомобили

Мнение от .::Братоев::. » 22 Окт 2011, 18:42

BMW_POWER написа:Безумно трвърдата хидравлика на волана на практически всички модели БМВ. Дванадесетгодишната Елантра на съпругата и позволява да маневрира използвайки само един пръст. При БМВ са ви необходини и двете ръце ... Смяната на свещи на доста от американските V6 си е живо предизвикателство. Трите свещи са отгоре, другите три през гумата, отдолу или .... Смяната на подгряващите свещи на Е46 320ТД е доста дълго забавление, свързано с разглабянето на почти целия двигател :mhihi:

Що бе на е60-то хидравликата си е доста добре...
Изображение

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 22 Окт 2011, 19:08

То БМВ-тата са коли са мъже,к'ви са тия гейски раоти с един пръст да въртиш волана?! :winky:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 22 Окт 2011, 20:53

Zubcho написа:
_65536_kb_sec_ написа:
acho.rs написа:
blacksapphire написа:Подлакътниците на предните седалки в Е34, като от Чавдар. :mhihi: Изображение

Тойота Корола Версо - 20 години по-късно , същия подлакътник :mhihi: Но пък реално погледнато е доста удобен :roll:

...И реално погледнато колкото и да е грозен, си е отделен за пасажера и за шофьора, така че всеки да си му е комфортно. Това нещо от Е38 нататък - забрави да го видиш....

+1 супер удобни и като седнем 2-ма човека не си бутаме ръцете в 1 подлакътник.

Аве тези снимки говорят за разликата...

Персонажите са едни и същи
1-ва кола Голф 3 :)
Изображение

2-ра кола е34 :)
Изображение

Трябваше да се обърнем и на двете снимки към снимащия ама не се сетихме :ok:

:mhihi: ,е това е фотосравнение.залях се със смях
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 22 Окт 2011, 22:53

BMW_POWER написа:Безумно трвърдата хидравлика на волана на практически всички модели БМВ...

То навремето нали нашите родители баби и дядовци на москвичите и на ладите нали са имали хидравлика, па не са умряли от това, че им е тежък волана :mhihi:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 22 Окт 2011, 22:55

като заговорихте за хидравлики, на рено клио от първите и на алфа 33 хидравликите са - все едно ги няма :mhihi:
www.bmwпрофесори-bg.net

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от ///Maximalniq » 23 Окт 2011, 2:42

Honda Civic 6-та генерация... Регулирането на фаровете се прави с бутонче до ръчната :lol:

Тия японците... големи майтапчии :mhihi:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 23 Окт 2011, 5:58

kemakozeE36 написа:
BMW_POWER написа:Безумно трвърдата хидравлика на волана на практически всички модели БМВ...

То навремето нали нашите родители баби и дядовци на москвичите и на ладите нали са имали хидравлика, па не са умряли от това, че им е тежък волана :mhihi:

Да, ама нов москвич струваше 45 минимални месечни заплати. Днес най-евтиното БМВ е 170 минимални заплати (и то ако намериш базов модел без екстри и ДДС). Аз ГАЗ-ка съм карал и не бих се набутал 40-60 000$ и да сецам като гламав при маневриране.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 23 Окт 2011, 10:15

VesoPesa написа:
BMW_POWER написа:Безумно трвърдата хидравлика на волана на практически всички модели БМВ. Дванадесетгодишната Елантра на съпругата и позволява да маневрира използвайки само един пръст. При БМВ са ви необходини и двете ръце ...

Дам, ама като вдигнеш 120 не си се вдървил на копеле във страх да не ти трепнат ръцете и да мръднеш волана с половин милиметър :mhihi: ;)

:yes: Те за това слагат сервотроници ;) Аз съм карал Лагуна 2.2ДСИ. Волана все едно не е свързан с колелетата... И куп други коли с подобни хидравлики. Това, че някой хора искат да въртят волана и с поглед ако може...

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 23 Окт 2011, 10:26

Dirty M5 driveR написа:Лагуна 2.2ДСИ. Волана все едно не е свързан с колелетата...

Емблемата определя твърдостта на хидравликата. Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 23 Окт 2011, 11:55

автомобилът трябва да го чувстваш в ръцете си ... това не е моторница , ама то правенето на автомобили не е като оная работа :winky:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 325TDS Touring Automatik
Мечтае да кара: много коне
Детайли за колата: С много гъдели :)

Мнение от pazo02 » 23 Окт 2011, 14:36

Рено Клио Симбол- копчетата на ел.стъклата са на централната конзола най-отдолу, като за да боравиш с тях трябва да се присегнеш напред и надолу
На Е36 не ми харесва как копчетата за задните ел. стъкла са монтирани на кората на вратата директно, и то на много зачукано място
Е36 - трябваха ми доста месеци да свикна , че копчетата на ел. стъклата отпред не са на вратата, а на централнта кознола при скоростния лост
Е36 - не ми е ясно защо трябва да имам врътка топло-студено на централния въздуховод, след като съм с климатроник? :dunno:
Е36 - големият БК има 100 копчета, а половината функции са достъпни само през т.нар. скрито меню, което никак не е удобно за ползване :dummy:
Е36 - 325тдс автоматик - за смяната на стартер се разкача скоростната кутия, за да има достъп до винтовете :kuku:
Новото Пежо Експерт - продават ти бус, който да товари 3ЕП, но ламарината зад седалката е така изпъкнала, че 3те ЕП можеш да ги събереш на пода само ако няма товар върху този откъм кабината. Ако има товар върху него, ламарината го избутва навън и вратите отзад не могат да се затварят :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 23 Окт 2011, 16:49

Е36 - трябваха ми доста месеци да свикна , че копчетата на ел. стъклата отпред не са на вратата, а на централнта кознола при скоростния лост

- идеята била едната ръка да винаги да бъде на волана . Гледам , че след Е46 го махат , май не се е харесало . На мен ми допада
Е36 - не ми е ясно защо трябва да имам врътка топло-студено на централния въздуховод, след като съм с климатроник? :dunno:

- за да можеш зимата да си пуснеш хладен въздъх към главата .

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 24 Окт 2011, 3:22

nightdriver написа:автомобилът трябва да го чувстваш в ръцете си ... това не е моторница , ама то правенето на автомобили не е като оная работа :winky:

Леле колега, не е истина колко глупости на едно място си изсипал. Колата се "чувства" с всяка една клетка на тялото ти, ръцете служат само за въртене на геврека. Е, ако имаш провиснали сланини там, определено ще усещаш дупките :mhihi: Моторница, много по-мощна и по-опасна от колите..... що се отнася до "оная работа", то ти си знаеш :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Апропо, безумно неудобните седалки на кожения салон на Е34

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 24 Окт 2011, 5:58

BMW_POWER написа:Колата се "чувства" с всяка една клетка на тялото ти, ръцете служат само за въртене на геврека.

Те ръцете не са част от тялото ти. ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 24 Окт 2011, 6:42

Dirty M5 driveR написа:
BMW_POWER написа:Колата се "чувства" с всяка една клетка на тялото ти, ръцете служат само за въртене на геврека.

Те ръцете не са част от тялото ти. ;)

Много ми е странно как я чувства колата с милионите клетки по косата и ноктите примерно... :mhihi: :mhihi: :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата