Мотористите във форума!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Какъв тип и колко мотоциклета притежавате?

Скутер
10
11%
Круйзър/Чопър
2
2%
Ендуро
3
3%
Мотор за гората/Крос
1
1%
Градски спорт/турист (нейкед)
13
15%
Шосеен спорт/турист
7
8%
Чист турист
4
5%
Пистов
3
3%
Притежавам един мотор
12
14%
Притежавам два мотора
3
3%
Притежавам три и повече мотора
3
3%
До 500сс
8
9%
500-750сс
6
7%
750-1000сс
8
9%
Над 1000сс
5
6%

Общо гласове : 88
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Re: Мотористите във форума!

Мнение от dhtj » 21 Окт 2023, 16:15

dhtj написа:Дойде и моята , при мен са прави шевовете. :lol:
За шум и удобство още нищо не мога да кажа, щото не съм карал, но не е лека.
1450 е по стикер, а на сайта пишеше 1250 - https://www.motopower.eu/shop/%d0%ba%d0 ... att-black/

Ще си помисля ден-два дали да не я върна и да взема шарк...
Изображение Изображение Изображение

Днес покарах. Удобна е много.
За шум - нищо особено, има минимална разлика с модуларната ми o'neal, която взех за 100 евро. Очаквах да е доста по-тиха новата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 21 Окт 2023, 17:25

Теглото обикновено го дават за най-малкия размер ако не се лъжа. От там нагоре, колкото по-скъп модел е каската, толкова по-малка е разликата в по-големите размери, защото използват повече различни размери черупки. Обикновено масовите използват 3 размера, а по-високия клас 4. Разликата за да дойде точния размер се обира с допълнителна изолация.
Изображение

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 21 Окт 2023, 18:55

Джитнах и аз днес стабилно. Всичко беше топ до връщането след Бачково.

Селтаците с пистарки си казаха думата. Мноооо ме нервят тея големи карачи, като толкова много карат що не ходят на писта ми изпреварват рисково почти в мене и то в завой, баси олигофрените, майна!

После/утре ще пусна някой клип от днес.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 21 Окт 2023, 19:37

Spit-Fire написа:Джитнах и аз днес стабилно. Всичко беше топ до връщането след Бачково.

Селтаците с пистарки си казаха думата. Мноооо ме нервят тея големи карачи, като толкова много карат що не ходят на писта ми изпреварват рисково почти в мене и то в завой, баси олигофрените, майна!

После/утре ще пусна някой клип от днес.

не знам за другите, обаче аз като вляза в границите на област Пловдив и направо се изприщвам. Същата работа като тръгна по магистрала Тракия, очевидно е, че колегите искат да си се приберат от София до Пловдив за под час. Като подмина отбивките за Пловдив и направо ми олеква

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 21 Окт 2023, 20:07

Ето малко фотоси от Широка Лъка и пътя от Девин към Пампорово. Баси красотата, направо ми стана благо на душата докато карах.ИзображениеИзображениеИзображение

The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nero_ » 23 Окт 2023, 9:28

Малко да споделя от моите драми - едно от нещата които обожавам при моторите е, че има огромно разнообразите и всякакви видове - за писта, за града, за пътуване, за кал, за масажиране на простата и носене на цукало... абе за всеки по нещо. Съответно ми е интересно да опитам от всичко... В началото на годината бях в дилема дали пистов или офроуд и поех в посока писта и не съжалявам грам. Но продължават да ме привличат и косачките с кални гуми...
Та се надявам някой ако може да сподели опит или да даде съвет. Задължително търся dual-sport, който да подлежи на регистрация. Кандидатите са следните:

Suzuki DR-Z 400
+ доказана машина, много надеждна, с доста добър като мощност двигател, много информация и части, добро окачване
- основно на пазара има стари и изстрадали машини, карбуратор, сравнително висока цена, 5 скорости

Honda CRF250L
+ значително по-нови, надежден мотор, инжекцион, харесва ми как изглежда
- слаб двигател, тежи колкото DRZ, базово окачване

Kawasaki KLX250S
+ подобно на Хондата
- безличен двигател, трудно се намира dual-sport варианта

Yamaha WR250R
+ лек, мощен, излежда добре, надежден, добро окачване
- скъп и на практика не съществува на вторичния пазар...

Фаворита ми е Ямахата, но дори и да имаше някакво предлагане (а то няма никакво), цената е повече от колкото ми се дава. DR-Z много ми допада като концепция, но само някакви ръждясани 20-25 годишни ексземпляри се предлагат. Като цяло почти съм се навил, че ще е хондата - единствено ме притеснява, че е доста слабичък... Някой да има наблюдение и да е карал/притежавал такова нещо?

Другият ми въпрос е екипировката - като гледам няма нищо общо с шосейната или пистовата. Какво ми е необходимо за начало? Искам по-скоро да карам по черни пътища и поляни, за да свикна с карането офроуд и да се науча да карам на задна гума. Каране в гори с тежки тесни пътеки, изкачвания и камъни за момента не е на дневен ред (не значи че няма да стане после).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 23 Окт 2023, 9:36

Наиситна Ямаха-та е най-добра! Не знаех, че ги няма на пазара... Взимай Хонда-та! Моите приятели ги караха много и бяха доволни! Имай предвид, че в този 'спорт' и за това нива, всичко е до каращия! По тези мотори почти всичко подлежи на ъпгрейд и може да си промениш мотора до неузнаваемост, стига да искаш! Т.е. някакви 'слаби места' се преодоляват лесно...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nero_ » 23 Окт 2023, 9:47

ildivvy написа:Наиситна Ямаха-та е най-добра! Не знаех, че ги няма на пазара...
Реално го няма R варианта, който е dual-sport - подлежи на регистрация, по-малко коне. Има доста предлагане на F варианта, който е мотокрос - но това значи, че не става за пътя и по-напрегнат двигател с обслужване на часове.

ildivvy написа:Взимай Хонда-та! Моите приятели ги караха много и бяха доволни! Имай предвид, че в този 'спорт' и за това нива, всичко е до каращия! По тези мотори почти всичко подлежи на ъпгрейд и може да си промениш мотора до неузнаваемост, стига да искаш! Т.е. някакви 'слаби места' се преодоляват лесно...
:yes:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 24 Окт 2023, 17:47

Spit-Fire написа:Ето малко фотоси от Широка Лъка и пътя от Девин към Пампорово

баси готините снимки. браво.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 24 Окт 2023, 19:25

Днес голям късмет извадих. Някакъв камион изсипал една сериозна камара едри камъни в дясната лента на Околовръстното върху моста, който е успореден на Икея. (Това щото претоварени камиони никога не излизат на пътя, винаги имат покривало както си е по закон и фугите на мостовете са ни перфектни, все пак тая точно фуга я ремонтираха това лято).

Час-два по-рано минах от там по светло и ги видях. На връщане по тъмно пак от там шанса да ги прегазя беше просто огромен, защото там карам в тази лента, понеже на следващата отбивка излизам.

За първи път май ми се случва да видя такава простотия и да не се обадя. Гризе ме отвътре още, но за другия мост, който минава над Околовръстното на 100 метра от там съм звънял вече 20 пъти, че редовно го засипват с бетон и до сега никой не е направил нищо, въпреки, че съм казвал и номера на камиони и снимки имам.

nero_ написа:...

Вземи си КТМ. Хем много вървят, хем никога няма да останеш без работа :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nero_ » 24 Окт 2023, 19:59

bum_bum написа:
Вземи си КТМ. Хем много вървят, хем никога няма да останеш без работа :mhihi:
KTM имах, а в момента имам маскиран скъп КТМ, за който основно получавам шеги свързани с градинска техника :D
Шегата на страна - KTM правят страхотни офроуд машини, но са в горния сегмент - на практика чупливи състезателни машини. Дуал спорт какъвто търся изобщо май не правят.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 24 Окт 2023, 20:01

Имат, но е 'по-тежък' - Адвенчър 790 и 890. Ти искаш да обикаляш по пътеки и планини, до колкото усещам...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 24 Окт 2023, 20:05

Аз бих взел хондата или сузукито ако случайно изпадне запазено.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nero_ » 24 Окт 2023, 20:07

Малка, пъргава машинка, с непретенциозна поддръжка и да оцелява изпускане. Искам да се науча да карам на задна с нея и да се забавлявам по полски и леки планински пътеки. Баланс, контрол на ниско сцепление, игри в прахоляка - това търся.

На 80% съм се спрял на Хондата, дори имам и конкретна обява. Чакам жената да свикне с идеята :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 24 Окт 2023, 20:37

Да имаш машина която става и за черно е голям кеф. Аз се бях наканил да го продавам моя трактор понеже нямам толкова време за каране. За щастие няколко дебила идваха да го гледат и тотално се отказах да се занимавам с малоумници. От тогава го преоткрих и ми доставя страхотно удоволствие да го карам. Ето една снимка от Тревненския проход в Стара планина от неделята :bchug:
IMG_20231022_114213_copy_1957x3480.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата