Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Модератор: Общи модератори
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
drago9205 написа:Аз затова имам една "теория", която сигурно много ще сметнат за "дискриминация".
Но като навърши човек 60 години или там като почне пенсия да взима е редно да му се отнема книжката и да не може да кара. Все пак си е преклонна възраст губят се реакции, рефлекси... абе човек си изперква.
Ставал съм свидетел как 65 годишен старец влиза при очен на преглед, разширяват му зеници, откриват, че има разни проблеми с очите и после го питат дали да му викнат такси, а той човека с кола.
Чак да им се отнемат не, но да минават реални прегледи/изпити всяка година и книжката им да е с валидност 3 или 5 години.
А то след някаква определена възраст им издават безсрочни

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
drago9205 написа:Аз затова имам една "теория", която сигурно много ще сметнат за "дискриминация".
Но като навърши човек 60 години или там като почне пенсия да взима е редно да му се отнема книжката и да не може да кара. Все пак си е преклонна възраст губят се реакции, рефлекси... абе човек си изперква.
Ставал съм свидетел как 65 годишен старец влиза при очен на преглед, разширяват му зеници, откриват, че има разни проблеми с очите и после го питат дали да му викнат такси, а той човека с кола.
Чак да ги отнемат ми се струва крайно, но според мен след такава възраст да им издават книжки със срок 5 години и за всяко следващо подновяване да минават изпит кормуване. Дори и да не е така, просто трябва да има някакъв механизъм, с който по-възрастните шофьори при необходимост да бъдат спрени, защото малцина са тези, които осъзнават кога вече е време.
Е имаме един такъв във входа, през последните 10 години е блъснал поне на 7-8 човека колите, на един дори му блъсна 2 пъти едната кола и един път на дъщеря му, голям карък

Та този въпросния ме знае откакто съм се родил, но някой път е толкова неадекватен, че като го поздравя ме гледа и не може да ме познае, а в същото време всеки уикенд пътува над 60км извънградско до селото си.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
https://www.vesti.bg/lyubopitno/79-godi ... ch-6071898
79-годишна белгийка кара посред нощ с 238 км/ч.

79-годишна белгийка кара посред нощ с 238 км/ч.

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
drago_pavlov написа:А то след някаква определена възраст им издават безсрочни
Това е само за личните карти, за шофьорските книжки валидността си е все 10 години за любителите. Иначе от 58 до 70 години таксата е наполовина, а над 70 г. - безплатно
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Баща ми скоро ме вози, на 72г. е, не видях нещо нередно.
Карането е като Ев@нето, или го можеш или не, разбира се природата си прави лоши шеги понякога.
ПП: Преди мнооооого години, когато бях на 18, казах на един съсед на 35, че е дърт и не става за шофиране. Доста години по-късно разбрах, че не съм бил прав. Сигурен съм, че голяма част от писалите преди мен ще се сетят след години, какво са "препоръчали".
Карането е като Ев@нето, или го можеш или не, разбира се природата си прави лоши шеги понякога.
ПП: Преди мнооооого години, когато бях на 18, казах на един съсед на 35, че е дърт и не става за шофиране. Доста години по-късно разбрах, че не съм бил прав. Сигурен съм, че голяма част от писалите преди мен ще се сетят след години, какво са "препоръчали".
- Petrolhead
- Потребител
-
намерих лек за борба с трафика в България. голям черен джип.
всичко живо около теб става примерен шофьор. по магистралате не вдигам повече от 140, изпреварвам си спокойно, никой не свети и не мига, по кръстовищата внимават, никой не те засича, с една дума мечта
има и изключения разбира се, но е доста по-добре отколкото с баничарката
всичко живо около теб става примерен шофьор. по магистралате не вдигам повече от 140, изпреварвам си спокойно, никой не свети и не мига, по кръстовищата внимават, никой не те засича, с една дума мечта
има и изключения разбира се, но е доста по-добре отколкото с баничарката
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
Lenco написа:Баща ми скоро ме вози, на 72г. е, не видях нещо нередно.
Преди време имаше медиен шум около кардиолог дето е на 80-90 г. и все още оперира.
Но дали всички са като него и баща ти?
Има хора дето не виждат, с паркинсон и т.н. В техните си очи всичко си им е наред, но реално...
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
drago_pavlov написа:Но дали всички са като него и баща ти?
Има хора дето не виждат, с паркинсон и т.н. В техните си очи всичко си им е наред, но реално...
Точно това се канех да пиша, че просто процентът на изперкали шофьори на възраст клоняща към преклонната рязко се качва. Да може да има някакви бройки старци дето си карат без проблем, но аз лично не познавам много от моите пенсионирани роднини, които да са особено адекватни като шофьори.... а да не коментирам подходът им към поддръжката на колите (гуми, спирачна система, и.т.н.)
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
http://www.bulnews.bg/article/299156
"При катастрофата на място е загинал шофьорът на "Пежо"-то - 68-годишният М.Т. от Силистра, а в неговата спътничка - 61-годишната И.В. от силестренското село Айдемир , е починала в болницата, където е била закарана след инцидента. "
съжалявам, ама това си е рискова група, както и момчетата до 25 години
"При катастрофата на място е загинал шофьорът на "Пежо"-то - 68-годишният М.Т. от Силистра, а в неговата спътничка - 61-годишната И.В. от силестренското село Айдемир , е починала в болницата, където е била закарана след инцидента. "

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
drago_pavlov написа:Lenco написа:Баща ми скоро ме вози, на 72г. е, не видях нещо нередно.
Преди време имаше медиен шум около кардиолог дето е на 80-90 г. и все още оперира.
Но дали всички са като него и баща ти?
Няма спор по това, но пак стигаме до държавата, как се минават прегледи и как се преиздават книжките. По-лошо, е че рядко карат и губят преценка за отвратителните нрави на БГ шофьора.
Lenco написа:...отвратителните нрави на БГ шофьора.
Баси доброто определение. С няколко думи са обобщени всичките близо 200 стр.
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
vicho написа:http://www.bulnews.bg/article/299156
Малко OFF ...ама ... и момичетата не са цвете за мирисане

- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
B.Stoimenov написа:...момичетата не са цвете за мирисане...
Без никой да се обижда, ама точно от женорята по-рискова група нЕма. Неравенство, дискриминация, кой квото иска да го нарича, ама със сигурност трябва да им се наложат някакви ограничения. Особено на тези под 30г. и над 60г. Реално те самите може и да не правят много ПТП-та, но предизвикват поне 2 пъти повече такива с действията и блеенето си. Честно казано повече изтръпвам, когато пред/срещу/зад мен има жена шофьорка, отколкото каквото и да е друго на пътя. Да не споменавам ситуациите. От 3 чуквания(ПТП е силно казано) в София 2 са ми от жени, 1 заради жена

Жена добър шофьор....Виждал съм, но няма
Sent from my Lenovo A2020a40 using Tapatalk
Sent from my Lenovo A2020a40 using Tapatalk
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Най рисковите са някъде между 18 и 30 г
Всички простотии които гледам всеки ден са от шофьори приблизително в тази възраст.
Изпратено от моят SM-G900F с помощта на Tapatalk
Всички простотии които гледам всеки ден са от шофьори приблизително в тази възраст.
Изпратено от моят SM-G900F с помощта на Tapatalk