Мотористите във форума!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Какъв тип и колко мотоциклета притежавате?

Скутер
10
11%
Круйзър/Чопър
2
2%
Ендуро
3
3%
Мотор за гората/Крос
1
1%
Градски спорт/турист (нейкед)
13
15%
Шосеен спорт/турист
7
8%
Чист турист
4
5%
Пистов
3
3%
Притежавам един мотор
12
14%
Притежавам два мотора
3
3%
Притежавам три и повече мотора
3
3%
До 500сс
8
9%
500-750сс
6
7%
750-1000сс
8
9%
Над 1000сс
5
6%

Общо гласове : 88
старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Мотористите във форума!

Мнение от bum_bum » 17 Окт 2023, 17:46

Толкова ли се усещат тия 200гр сравнено с друга каска от същия клас?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 17 Окт 2023, 17:57

Когато си взех един Uvex преди години, който случайно се оказа от фибро-стъкло и беше с 200гр по-лек, никога не очаквах такава разлика! Дори хора, които не знаеха, като го вдигнеха за първи път се учудваха... Т.е. явно се усеща! Усеща се и на главата със 100% сигурност!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 17 Окт 2023, 18:34

Екс лайт мекс лайт не знам къде кой какво гледа ама са по 4-500 евро тия каски. Той и скорпиони на места е по 3-400 евро ама аз го взех за 583 лева от тука. Идва с прозрачен и черен визьор и пинлок. За мен това е баси сделката.

https://www.motopower.eu/shop/%d0%ba%d0 ... ack-black/

Иначе мойта каска старата сега я премерих- 1780 гр. със слушалките. Скорпиона е 1257 гр и Sena-та дето взех е 38 гр. Като оставим теглото на страна, зрителното поле е огромно, доста по-лесно ми е да карам с тая + по-малката инерция при въртенето от теглото. Шума със сигурност е по-малко също.

Много съм доволен, 1250 гр. за каска със слънчеви очила.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 17 Окт 2023, 18:40

Аз мерих едно AGV от тия ретро моделите и ми се видя наистина лека ама тя беше нещо като 1,1кг ако не се лъжа. То реално като се замислиш като % 200гр не са никак малко.

Много съм мераклия на AGV Pista, но K6 направо я направи безсмислена май. Имат сходна степен на защита, но К6 е по-лека, по-практична заради визьора и далеч по-евтина. Но пък пистата е най-красивата каска за мен.

Аз съм роб на марките, често напълно без причина, само заради едното готино лого и специфичния дизайн, но в случая е тоя шев горе направо би ми скъсал нервите :mhihi:

Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 17 Окт 2023, 19:02

Ама като си напомпиш бузите ще ти е тесно като млада булка... :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 17 Окт 2023, 19:09

carmanf1 написа:
slatanic написа:
IMG_20231014_174943_copy_2510x2510.jpg

Последно повикване преди да го пусна и по сайтове и фейсбуци... :mhihi:

КРАСОТА :)

Ти си луд да го продаваш. Пази го и си купи друг

Ааа не го продавам от лесно...
Дисковата херния и позицията на седене на чопъра не се разбират въпреки къстъм мустанг седалката с гелче.
Просто всяка неравност отива директно в задника изнесен назад,а той понеже не е пеерас да го поеме го прехвръля право в дисковата херния на кръста. :mhihi: :ok:
И при един по дълъг преход близах рани два дни на обезболяващи след това.
Та реших да сменя позицията на седене и същевременно да мога да карам и с колегите с адвенчърите...но да му дойде ден да видим. ;)

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 18 Окт 2023, 6:40

Деа, тоя интерком не ми допада грам... Sena 3S Plus. Ако някой го иска, ще го дам на много колегиална цена - 130 лв. нов нов.

Днес тоя дъжд е перфектен - хоум офис в гаража да пообслужа малко прасето, че събота и неделя го дават 30 градуса и ще се кара.

The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 18 Окт 2023, 14:15

Spit-Fire написа:Деа, тоя интерком не ми допада грам... Sena 3S Plus. Ако някой го иска, ще го дам на много колегиална цена - 130 лв. нов нов.

Kaкво не ти харесва?
Иначе и аз поръчах едно карбонче днес от твоя линк, да видим утре дали ще пристигне и дали ще ми пасне размера.
Каква ти беше старата каска, че ми стана интересно за сравнението ти как била шумна 10/10 , а новата 2/10. :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 18 Окт 2023, 16:07

Сигурно някой icon или от тези по 100лв иначе и аз съм изненадан :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 18 Окт 2023, 16:23

bum_bum написа: ... но в случая е тоя шев горе направо би ми скъсал нервите :mhihi:

Изображение

Аз не разбирам и чета за да науча нещо, но първото нещо, което ми се наби в погледа за милисекунди беше тоя шев :evil:

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 18 Окт 2023, 16:57

MT Thunder 4 беше старата, не е лоша и е ECE 22.06 ама много тежи, шуми и спойлера отзад удря постоянно на жената каската.

Ще дойде скорпиона няма къде да иде. Аз вчера поръчах още един пинлок и един зелен визьор и днес дойдоха.

А сена-та няма грам бас. Всичко друго е топ. Ама май ще карам с нея че е супер лека и компактна. По-натам ще взема едно кардо фрийком 2х.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 18 Окт 2023, 18:21

bum_bum написа:Аз мерих едно AGV от тия ретро моделите и ми се видя наистина лека ама тя беше нещо като 1,1кг ако не се лъжа. То реално като се замислиш като % 200гр не са никак малко.

Много съм мераклия на AGV Pista, но K6 направо я направи безсмислена май. Имат сходна степен на защита, но К6 е по-лека, по-практична заради визьора и далеч по-евтина. Но пък пистата е най-красивата каска за мен.

Аз съм роб на марките, често напълно без причина, само заради едното готино лого и специфичния дизайн, но в случая е тоя шев горе направо би ми скъсал нервите :mhihi:

Изображение

никога не бих си купил (скъпа) каска с такъв шев...

аз реших да си купя нова каска, щото старата (шой х-9) окончателно сдаде багажа... предполагам X-15 или RF1400. мисля, че рф-а ще е по- добрия за мене щото х15 е състезателен а те са по- шумни. ще видиме. трябва да отида в някой дилър и да ги сложа да видя за какво става въпрос... ама.. на пролет.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 18 Окт 2023, 18:24

Според мен е чисто козметичен дефект и едва ли може да се съди за качествата на черупката по това, защото най-вероятно това се прави от подизпълнители ама мен просто би ме дразнило, щото съм си леко не с всичкия.

Странното е, че баш тази са решили да изтипосат на рекламата.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 18 Окт 2023, 18:44

alx написа:
bum_bum написа:Аз мерих едно AGV от тия ретро моделите и ми се видя наистина лека ама тя беше нещо като 1,1кг ако не се лъжа. То реално като се замислиш като % 200гр не са никак малко.

Изображение

никога не бих си купил (скъпа) каска с такъв шев...

аз реших да си купя нова каска, щото старата (шой х-9) окончателно сдаде багажа... предполагам X-15 или RF1400. мисля, че рф-а ще е по- добрия за мене щото х15 е състезателен а те са по- шумни. ще видиме. трябва да отида в някой дилър и да ги сложа да видя за какво става въпрос... ама.. на пролет.

Тя тази е най-евтината в класа за това което е... а ти с шой си в скъпите... ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 19 Окт 2023, 16:51

Дойде и моята , при мен са прави шевовете. :lol:
За шум и удобство още нищо не мога да кажа, щото не съм карал, но не е лека.
1450 е по стикер, а на сайта пишеше 1250 - https://www.motopower.eu/shop/%d0%ba%d0 ... att-black/

Ще си помисля ден-два дали да не я върна и да взема шарк...
Изображение Изображение Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата