Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
130
27%
Да - бих си взел
220
46%
Не
36
8%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 478
младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318i
Мечтае да кара: На челна стойка.
Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.

Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Мнение от ceco_kd » 10 Сеп 2022, 17:08

carmanf1 написа::OT:

Сори пичове, но ще си го рЕкна директно.

Без лични нападки и моля никой да не се чувства пряко засегнат.

Но ако сме я докарали до там, че аз да съм виновен, че тя е забравила да зареди, съжалявам ама нещата не са на добре.

Отделно, тя ще си избира кола сама, само ако тя сама си участва във финансирането.
И при всичко последващо с тази кола, да си се оправя сама. Ама къде щяла да зарежда, ама не знам си кво, да се оправя.

Ако иска моето съдействие, било то финансово или някакво друго (например да и подсигуря къде да зарежда вечер), с удоволствие ще го предоставя. Но и моето мнение трябва да се има предвид при избора.

Ако аз участвам по някакъв начин в тази кола, било то частично финансиране (еле пък пълно), или пък да съдействам / предоставя зареждане вечер, или пък да помагам с поддръжката, няма как да я избере тя сама.
Няма как да стане тая работа просто.

Да, ще се съобразя и с нейното мнение, но няма то да е водещото.
Ама викаш, че ще я изслушаш поне или.....я се замисли да кажем за някоя гозба ти се хапва и казваш как ти се иска да е приготвена....е тя ще те изслуша ама после както тя си знае така да ти я приготви....ще си доволен, нали? Че са те изслушали и мнението ти е взето в предвид? Ако жена ми ще има кола за нея си ще е това, което на нея си й харесва, ако ще е за мен колата ще е това, което аз искам и всички ще сме доволни. Предполагам, че ако половинката ти ти прочете мнението....няма да ти се усмихне за лека нощ! Не се заяждам само да уточня....Със здраве!

Изпратено от моят SM-A725F с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 10 Сеп 2022, 19:14

И 2-мата сте прави. Златната среда трябва да се търси :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 10 Сеп 2022, 19:19

Принципно, при всяко положение ти ще го ядеш с поддръжката на колата и всички простотии около нея.
По-добре жената да е доволна :bchug:
Последна промяна vixx на 11 Сеп 2022, 14:25, променена общо 1 път

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 10 Сеп 2022, 23:18

vixx написа:По-добре жената да е доволна :bchug:

Стига да не ти се качи на главата, че е тънка границата. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 11 Сеп 2022, 10:49

При мен милото сама ще си взима колата, аз давам акъл какво ще и върши работа, взимайки предвид нейните си особености (разсеяност и тн) и за какво ще се ползва колата. После пак при мен е и пдоръжката :lol:
Хем е много "ЗА" електричка, хем не иска защото ще пътуваме все по-често до морето заради един строеж, а и двамата не искаме да смятаме къде, кога и колко да зареждаме.
В София категорично ще се движи почти изцяло на ток, 50км пробег е предостатъчен за да трябва само 1-2 пъти седмично да зарежда в офиса. А дори да забрави да зареди, винаги ще има бензинов двигател на разположение да продължи да си кара.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Hybrid

Мнение от flokeys5 » 13 Сеп 2022, 2:46

[/quote]
carmanf1 написа::OT:

Сори пичове, но ще си го рЕкна директно.

Без лични нападки и моля никой да не се чувства пряко засегнат.

Но ако сме я докарали до там, че аз да съм виновен, че тя е забравила да зареди, съжалявам ама нещата не са на добре.

Отделно, тя ще си избира кола сама, само ако тя сама си участва във финансирането.
И при всичко последващо с тази кола, да си се оправя сама. Ама къде щяла да зарежда, ама не знам си кво, да се оправя.

Ако иска моето съдействие, било то финансово или някакво друго (например да и подсигуря къде да зарежда вечер), с удоволствие ще го предоставя. Но и моето мнение трябва да се има предвид при избора.

Ако аз участвам по някакъв начин в тази кола, било то частично финансиране (еле пък пълно), или пък да съдействам / предоставя зареждане вечер, или пък да помагам с поддръжката, няма как да я избере тя сама.
Няма как да стане тая работа просто.

Да, ще се съобразя и с нейното мнение, но няма то да е водещото.

:OT:

Mога да се съглася до голяма степен с написаното, понеже съм имал подобен случай. Бившата ми приятелка няколко пъти искаше да й оставям колата (автомобила от подписа) за по 1-2 седмици, когато съм бил извън страната, при положение че тогава бяхме заедно едва от 2 месеца, а тя беше шофьор от 5. Oтгоре на всичкото искаше и горивото да й плащам за нейното ползване на колата в този период.
Eм няма как да се случи :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 13 Сеп 2022, 8:22

https://www.facebook.com/photo?fbid=10160416005325152

Макар човека да е еко-активист и да се опитва да защити електричките, мен не ми прилича на такова :lol: Реално порденото "електричките в момента са трън в гъза и само за в града стават, ама технологията е супер и само и трябва още няколко години да се доразвие", което го слушаме от 10 години на сам. И естествено първия коментар е "защо аджеба да субсидираме електричките за града, вместо просто да субсидираме градския транспорт"..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 13 Сеп 2022, 9:10

Jorixa написа:https://www.facebook.com/photo?fbid=10160416005325152

Макар човека да е еко-активист и да се опитва да защити електричките, мен не ми прилича на такова :lol: Реално порденото "електричките в момента са трън в гъза и само за в града стават, ама технологията е супер и само и трябва още няколко години да се доразвие", което го слушаме от 10 години на сам. И естествено първия коментар е "защо аджеба да субсидираме електричките за града, вместо просто да субсидираме градския транспорт"..

Как да не се стимулира транспорта ? На колко места се въвеждат такси за влизане в центъра на града, а последното ограничение на скоростта от 30км/ч е достатъчно ясен среден пръст за коли в централните части на мегаполисите. Това у над няма как да се усети, защото сме мин. 20 години назад във всичко

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 13 Сеп 2022, 9:44

И с какво се субсидират електричките в България, с неплащане на синя зона и смешния и без това данък?

Иначе човека си го е написал пределно ясно, има хора за които са идеален вариант има такива за които не става. Ама явно е сложно за разбиране... :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jorixa » 13 Сеп 2022, 9:57

b_u_b_o написа:И с какво се субсидират електричките в България, с неплащане на синя зона и смешния и без това данък?

В момента с нищо, но има желание от еко активистите покупките да се субсидират от държавата, подобно на някои други значително по-богати държави. Което е излишно да коментираме колко нелепо би било за България

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 13 Сеп 2022, 10:08

Човека си е написал, че си е градска кола. До морето му е скокнал с +50% като време пътуването с 5 спирания, а до Румъния е трябвало да кара "между 50 и 90 км/час" :mhihi:

Jorixa написа: което го слушаме от 10 години на сам.

След още 10 ще са напреднали достатъчно технологите и при средна възраст на автомобилите в ЕС 11-12 години, след 20+ години ще станат масови :lol: Тогава заедно с километрите, ще трябва да въртят и процентите на батерията :mhihi:

Маверика да каже дали ще му излезе сметката като такси с електричка. В западни страни вече натискат и от 1 януари нов лиценз за такси само с хибрид/елетричка. Като хванат такситата, като хванат и куриерите/разносвачите, със сигурност ще има подобрение в качеството на въздуха.

А всичките субсидии са пълна простотия. Ако технологията не е достатъчно рентабилна, че хората да предпочитат електричка/хибрид и без субсидия - значи просто не е достатъчно добро.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 13 Сеп 2022, 10:27

TNT написа:В западни страни вече натискат и от 1 януари нов лиценз за такси само с хибрид/елетричка.

Това не е лоша регулация, но не я виждам да стане в Бг.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jorixa » 13 Сеп 2022, 10:40

Че те и без това са на метан или газ всичките, което си е по-еко от електричката ако трябва да сме честни (като факторираш производството на ток и батерии).

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 13 Сеп 2022, 10:53

Това в България. На запад масовката е дизелче. Доколкото разбрах до края на годината заварено положение, т.е. сега се изкупуват дизелите :mhihi: Но лека полека ще се електрифицират. Аз съм напълно съгласен с такава регулация. Ако сложим, че един нормален гражданин прави 500-1000км градско, такситата са на 6000-9000км :yes: От там и х10 замърсяване. При нас може всички да са газ и метан, но 90% харчат яко масло.
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 13 Сеп 2022, 13:07

Някакъв русоляв опозиционен лидер в Австралия се е изказал, че в бъдеще електрическите автомобили ще карат практически безплатно. Щели по цяла нощ да се зареждат безплатно от слънчеви батерии :shock:

Има жени и жени. Не ги мислете. Не са малко и мъжете, дето им свършва бензина. Къде ще паркират толкова електрички, ако всеки вземе втора, която да ползва като градска кола?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата