Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
130
27%
Да - бих си взел
220
46%
Не
36
8%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 478
младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Мнение от Don_Diego » 07 Сеп 2022, 20:34

Ами ако нямаш гараж? :dunno:
Или по спешност трябва да тръгнеш към другия край на страната? :dunno:

Точно тия дребни неща развалят иначе чудесната идея на електричките. За в града - няма по-смислено решение (хем тихо на околните, хем не замърсява въздуха (за градове без прахоляк като София), за друго обаче…има време докато станат смислени по нашите ширини.
Колата трябва да улеснява живота, а не да ставам математик да смятам до къде с колко батерия мога да изкарам и къде колко време ще зареждам :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 07 Сеп 2022, 20:43

Точно в големите градове никога няма да бъдат смислени електричките . Там където има много хора струпани на едно място няма как да зареждат с кабел пуснат през балкона. Смислени са за хора с гараж където могат да черпят киловати от мрежата на спокойствие демек на село . В градовете ще съсипят енергото ако станат масови , просто пълен нонсенс в бъдеще . За момента като нова технолоия се ползват с облекчения но това няма да е вечно .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 07 Сеп 2022, 20:49

@Jordana, живея в не малък град, повярвай ми не е като да няма смисъл ;) Все още не видях нито един кабел пуснат през балкона. :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 07 Сеп 2022, 20:55

https://www.reuters.com/article/factche ... SL1N2YM10J
Това е в момента при положение че са 0.1% от всички автомобили .. :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 07 Сеп 2022, 21:14

Don_Diego написа:Ами ако нямаш гараж? :dunno:
Или по спешност трябва да тръгнеш към другия край на страната? :dunno:

Точно тия дребни неща развалят иначе чудесната идея на електричките. За в града - няма по-смислено решение (хем тихо на околните, хем не замърсява въздуха (за градове без прахоляк като София), за друго обаче…има време докато станат смислени по нашите ширини.
Колата трябва да улеснява живота, а не да ставам математик да смятам до къде с колко батерия мога да изкарам и къде колко време ще зареждам
Ако нямаш гараж не си купуваш електричка, кой е казал че е трябва всички да се електрифицират. За момента не е за всички, има си определени условия на които всеки трябва да си прецени дали отговаря преди да се хвърли на EV.

Sent from my 2109119DG using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 07 Сеп 2022, 21:27

Е тук има хора дето не приемат това, че има условности за да има смисъл от ползване на електричка.
Нон стоп се изтъква как вече имат доста пробег, не плашаш подръжка и батерията била вечна :dunno: :lol:

Аз лично ако ползвах ежедневно кола, бих огледал някоя малка електричка за града.
Имам си трифазен ток, гараж…ще стартираме с един хибрид на милото с идеята да се кара в 90% от времето на ток
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 08 Сеп 2022, 6:48

vixx написа:
TNT написа:След 20 години е ясно. Във форума новото мерене ще е кой на колко процента му е батерията :mhihi:

В Гърция тия дни ми направи впечатление, че не виждам електрички, а честно казано очаквах да е друго. Имаше обче не малко хибриди, макар и не чисто нови.
Аз все си мисля, че ние (повечето, вкл и аз) не разбираме изобщо какво могат батериите. Гледаме някакви неща, четем, ама това не е всичко. Пускам една снимка от телефона ми, който си купих 11/2021г., т.е. е на почти година. От чисто любопитство експериментирам с него и се стремя всячески да му запазя батерията, просто за да видя какво ще стане. Ето го резултатът след толкова време, хем зареждам само на безжично зарядно, при което телефона не дава да се пипне, толкова горещ става:
Изображение

Тия проценти на battery capacy-тито на apple нищо не означават. В момента в който % ти падне под 90, батерията почва да пада 2 пъти по-бързо, Обикновено това става към края на 2рата година.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 08 Сеп 2022, 7:39

tesla.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 08 Сеп 2022, 8:13

Don_Diego написа:Е тук има хора дето не приемат това, че има условности за да има смисъл от ползване на електричка.
Нон стоп се изтъква как вече имат доста пробег, не плашаш подръжка и батерията била вечна :dunno: :lol:

Аз лично ако ползвах ежедневно кола, бих огледал някоя малка електричка за града.
Имам си трифазен ток, гараж…ще стартираме с един хибрид на милото с идеята да се кара в 90% от времето на ток

Виж пак цените на някои чисто Ел коли и ще размислиш. Не че сравнявам Х1 със Хюндай, дума да не става ама Кона 200кс с 500км пробег е 70к лв нова (там след далаверата със субсидията от чужбина).

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 08 Сеп 2022, 8:20

Предлагал съм го като вариант - много грозно било :lol:
Все пак няма да я карам основно аз, та рационалното мислене не е на 1во място :mhihi:
Заради едни прекосили 2к км на година извънградско тотално са зачеркнати електричките от избора :dunno:
А пък гаражите вкъщи са пълни с коли за всякакви случаи ама…както и да е. Това си е харесала, това ще търсим
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Мнение от Tenata » 09 Сеп 2022, 9:58

https://www.youtube.com/watch?v=FCeqP91QUdI&t=567s

Страхотна кола, супер цифри, щадяща природата, визията е брутална.

https://www.youtube.com/watch?v=NCy5qpT1_Uc

Дали ще я видем в серийно производство, най-вероятно да????
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Мнение от steeN » 09 Сеп 2022, 10:09

Остаряхме досатъчно, че да гледаме съвременни интерпретации на дизайна от 80те :) (след като минахме вече през 60те и 70те). Не е лошо.

Don_Diego написа:...

Ако нямаш гараж, ще караш EV на водород :)

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 09 Сеп 2022, 11:25

https://www.autoblog.com/2022/09/01/tes ... veb6b17xT2

Трябва ни тема за качеството на EV-тата :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 10 Сеп 2022, 9:56

Don_Diego написа:Предлагал съм го като вариант - много грозно било :lol:
Все пак няма да я карам основно аз, та рационалното мислене не е на 1во място :mhihi:
Заради едни прекосили 2к км на година извънградско тотално са зачеркнати електричките от избора :dunno:
А пък гаражите вкъщи са пълни с коли за всякакви случаи ама…както и да е. Това си е харесала, това ще търсим

Правилно си се ориентирал . Варианта да е нон стоп на пътна помощ и ти да си виновен (защото тя е забравила да зареди) не е ок хахах. Аз се отказах точно поради тази причина :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 10 Сеп 2022, 13:39

:OT:

Сори пичове, но ще си го рЕкна директно.

Без лични нападки и моля никой да не се чувства пряко засегнат.

Но ако сме я докарали до там, че аз да съм виновен, че тя е забравила да зареди, съжалявам ама нещата не са на добре.

Отделно, тя ще си избира кола сама, само ако тя сама си участва във финансирането.
И при всичко последващо с тази кола, да си се оправя сама. Ама къде щяла да зарежда, ама не знам си кво, да се оправя.

Ако иска моето съдействие, било то финансово или някакво друго (например да и подсигуря къде да зарежда вечер), с удоволствие ще го предоставя. Но и моето мнение трябва да се има предвид при избора.

Ако аз участвам по някакъв начин в тази кола, било то частично финансиране (еле пък пълно), или пък да съдействам / предоставя зареждане вечер, или пък да помагам с поддръжката, няма как да я избере тя сама.
Няма как да стане тая работа просто.

Да, ще се съобразя и с нейното мнение, но няма то да е водещото.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата