Цените на горивата
Модератор: Общи модератори
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Re: Цените на горивата 2016-2017
(bubsa) написа:По стрелка трябваше да заредя 50л,но с 300 зора събра 47.31л до преливанеПри това положение на ЕКО щеше да подмине 50л
![]()
Леле, някои хора направо разбиват класациите на ловно-рибарско-тираджииските истории...
Как ги определяш тия 50 литра по стрелка само ти си знаеш

П.П.: Не ми обяснявай колко милиона километра имаш и колко добре си познаваш стрелката...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Днеска си представям какво ще бъде
Дошли за петролен туризъм от всички краища на София

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Чак пък толкова
, снощи към 12:30 вечерта беше почти празно.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
drago_pavlov написа:(bubsa) написа:По стрелка трябваше да заредя 50л,но с 300 зора събра 47.31л до преливанеПри това положение на ЕКО щеше да подмине 50л
![]()
Леле, някои хора направо разбиват класациите на ловно-рибарско-тираджииските истории...
Как ги определяш тия 50 литра по стрелка само ти си знаеш![]()
П.П.: Не ми обяснявай колко милиона километра имаш и колко добре си познаваш стрелката...
Достатъчно е да си карал малко повече и да ти е загрял бензина в резервоара (защото минава през рейката и се връща обратно през цялото време) и ще показва повече. Стрелката е *адски* неточна.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
steeN написа:drago_pavlov написа:(bubsa) написа:По стрелка трябваше да заредя 50л,но с 300 зора събра 47.31л до преливанеПри това положение на ЕКО щеше да подмине 50л
![]()
Достатъчно е да си карал малко повече и да ти е загрял бензина в резервоара (защото минава през рейката и се връща обратно през цялото време) и ще показва повече. Стрелката е *адски* неточна.
Чак пък адски.... Тя просто е за ориентир колко гориво има в колата,повечето бмв-та след 2000+ могат да покажат доста точно колко гориво има, макар и през скритите менюта.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Кажи го от 90-те някъде я има тази опция за литрите в резервоара.
На мен стрелката ми се струва точна до порядъка на около 2-3 литра.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
bum_bum написа:Кажи го от 90-те някъде я има тази опция за литрите в резервоара.
Малко по-рано дори - моята е от средата на 80-те и в борда си има тъкмо две "менюта" за целта.

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Днес обикалях из цяла София и не видях някой да е барнал цените.
При Марешки 100 октана 2.05лв, със сигурност е по-добър и по-евтин от 95 на останалите.
Ако сега кажат, че няма картел, как всички еднакво се ослушват.
Не ми е за 5-те лв, но така изразявам протеста си срещу останалите търгаши, а и ако има разлика в разхода м/у 95 и 100 октана си заслужава загубата на 10 мин. през деня.
Между другото, 1/4 от колите на бензиностанцията бяха БМВ-та
При Марешки 100 октана 2.05лв, със сигурност е по-добър и по-евтин от 95 на останалите.
Ако сега кажат, че няма картел, как всички еднакво се ослушват.
Не ми е за 5-те лв, но така изразявам протеста си срещу останалите търгаши, а и ако има разлика в разхода м/у 95 и 100 октана си заслужава загубата на 10 мин. през деня.
Между другото, 1/4 от колите на бензиностанцията бяха БМВ-та

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
аз минавам вечер към 22ч на около 2 седмици ...
само БМВта "бате" (както би казал Bri4ka.com) .... в Плд явно БМВтата са най-големи ползватели на бат Веско

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Нормално, харчат повече и им се налага да зареждат повече и при БМВ има доста не газифицирани, докато при останалите 99% са на газ.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
drago_pavlov написа:(bubsa) написа:По стрелка трябваше да заредя 50л,но с 300 зора събра 47.31л до преливанеПри това положение на ЕКО щеше да подмине 50л
![]()
И за какъв к*р да лъжа?!?

Зареждам винаги до горе и не оставам никога с по-малко от 20-тина литра в резервоара,та от там имам бегли впечатления кога,колко събира

Ама айде да е мир,объркал съм се нещо

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
(bubsa) написа:drago_pavlov написа:(bubsa) написа:По стрелка трябваше да заредя 50л,но с 300 зора събра 47.31л до преливанеПри това положение на ЕКО щеше да подмине 50л
![]()
И за какъв к*р да лъжа?!?![]()
Зареждам винаги до горе и не оставам никога с по-малко от 20-тина литра в резервоара,та от там имам бегли впечатления кога,колко събира![]()
Ама айде да е мир,объркал съм се нещо
Aз не казвам, че лъжеш. Просто не можеш да прециниш по стрелката с 2 литра точност...
И аз зареждам винаги догоре и винаги веднага след като светне лампата. Понякога събира 105 лв, понякога 115-117, което си е 4-5 литра разлика.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Току що заредих корсата на жена ми за тест на ВМ Люлин. Бензина 95 им е СУПЕР . Корсата е 3 цилиндъра и всяко лошо гориво веднага се усеща по вибрациите. Предполагам , че при Марешки просто няма кръщаване по веригата до крайния потребител.
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Вчера минах от там към 12:30 вечерта и си имаше коли на почти всички колонки. Не им завиждам на момчетата, които работят там