Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стероиди!)

Мнение от kriso85 » 09 Сеп 2011, 6:06

latrel написа:а. Нима мислиш, че като правиш бицепс в понеделник той няма да се възстанови до четвъртък, :

А нали се сещай , че като го тренираш в понеделник бицепса /с гърди примерно/, той у4аства активно и в тренировката за гръб и отново се натоварва..
И незнам защо препоръчваш най-малката мускулна група да се тренира 2 пъти.
Доста програми за трениране въобще изключват тренировката за бицепс и се качват доста сантиметри и в ръцете.

Ако не си на химия всяка една мускулна група се тренира веднъж на 7 дни , освен корема, който може и 2 пъти.
Това е доста разпространено схващане, което споделят почти всички трениращи, а не само назобаните културисти, които твърдят че пият само креатин и качват по 5 кила за 4 седмици "чист" мускул
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 323i coupe 98'
Мечтае да кара: e36 ///M3 evo GT
Детайли за колата: Avusblau Metallic

Мнение от ZLATIST » 09 Сеп 2011, 7:42

latrel написа:Христомир Христов????
Абе пич закво ни сравняваш с хора които са целогодишно на хормон на растежа и имат златни тренери до себе си?
По тази логика мога да ти кажа мнение на др двама доказали се Арнолд и Абаджията. Единият казва "До сряда съм тренирал цялото тяло почивам един ден и пак почвам до неделя. Какво е това веднъж в седмицата ??? Аз правех по 3 пъти в седмицата гърди и после ме обявиха за най-добрите гърди в бодибилдинга! Нима съм ги претренирал???." Другият казва " Няма претрениране!!! Има адаптация! Тялото може да бъде тренирано и 3 пъти на ден, но трябва да знаеш как да възстановяваш!" Ако си на яко забранени за коментиране тук вещества може само да припомпваш увас и пак да растеж. Но ако си само на ядене или ядене добавки спокойно можеш да тренираш два пъти в седмицата мускулна група. Нима мислиш, че като правиш бицепс в понеделник той няма да се възстанови до четвъртък, а тр да го тренираш пак в понеделник ??? Малко е неуниверсално това ако искаш нещо повече от тренировка за тонус. Питай бум-бум, дали като тренира вс ден една мускулна група е претренирал ... Няма такова нещо! Това което ти го говорят в залата..... докато не го усетиш е само на психична основа! Айде със здраве :bchug:

Тук не говорим за тренировки с една торба химия и спринцовки!Аз категорично отхвърлям тази система с трениране повече от веднъж на мускулна група седмично-това си е "самоубийство" Колкото до гърдите ти може и да са ти групата която ти върви каквото и да правиш-при всеки има трудни и лесни групи ;)
Както казваш дали ще се възстанови бицепса от понеделник до четвъртък?!Да ще се възстанови,но той участва косвено и в упражненията за гръб,където пак се натоварва частично!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ZLATIST » 09 Сеп 2011, 7:43

kriso85 написа:
latrel написа:а. Нима мислиш, че като правиш бицепс в понеделник той няма да се възстанови до четвъртък, :

А нали се сещай , че като го тренираш в понеделник бицепса /с гърди примерно/, той у4аства активно и в тренировката за гръб и отново се натоварва..
И незнам защо препоръчваш най-малката мускулна група да се тренира 2 пъти.
Доста програми за трениране въобще изключват тренировката за бицепс и се качват доста сантиметри и в ръцете.

Ако не си на химия всяка една мускулна група се тренира веднъж на 7 дни , освен корема, който може и 2 пъти.
Това е доста разпространено схващане, което споделят почти всички трениращи, а не само назобаните културисти, които твърдят че пият само креатин и качват по 5 кила за 4 седмици "чист" мускул

:yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 09 Сеп 2011, 7:59

kriso85 написа:Ако не си на химия всяка една мускулна група се тренира веднъж на 7 дни , освен корема, който може и 2 пъти.

силачите и те ли го споделят? има много начини да се тренира, не само за "обем" и красота ... и примерно ако направя тази вечер 50 силови набирания, значи ли, че една седмица не мога да правя набирания или кофички, понеже трябва да се възстановявам? или силовото е кофти упражнение, понеже не е "чисто" и товари цялата горна част на тялото :)
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 09 Сеп 2011, 8:00

Аз бицепса съм го дал да се тренира с гърба и там се тренира 2-3 управнения по 3 серии. За мен е нелогично да се тренира веднъж в седмицата мускулната група, а вие правете каквото искате :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ZLATIST » 09 Сеп 2011, 8:16

_galio_ написа:
kriso85 написа:Ако не си на химия всяка една мускулна група се тренира веднъж на 7 дни , освен корема, който може и 2 пъти.

силачите и те ли го споделят? има много начини да се тренира, не само за "обем" и красота ... и примерно ако направя тази вечер 50 силови набирания, значи ли, че една седмица не мога да правя набирания или кофички, понеже трябва да се възстановявам? или силовото е кофти упражнение, понеже не е "чисто" и товари цялата горна част на тялото :)

Те са друго нещо!Въпроса е ти как искаш да изглеждаш-масивен и безформен(силач) или жилав и с малко маса... :yes: Аз лично искам да съм някъде по средата ;)
Както каза колегата latrel всеки да си прецени сам!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сувалка

Мнение от Бай Митьо » 09 Сеп 2011, 10:36

E от това "Всеки да си прецени сам", на какво съм се нагледал :mhihi:

По принцип, за да тренираш по определен начин зависи цялото ежедневие на човека, тренирането е 80% мислене и 20% млатене с железата. Ако е обратното ви казвам няма да стане.
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 09 Сеп 2011, 10:58

latrel написа:Аз бицепса съм го дал да се тренира с гърба и там се тренира 2-3 управнения по 3 серии. За мен е нелогично да се тренира веднъж в седмицата мускулната група, а вие правете каквото искате :)

Имаше някъде една статия от Иван Абаджиев в която казва, че мускула почива 24 часа и след това започва да атрофира.
Понеже той нищо не разбира от щанги го изгониха от страната и човека си откри школа в Щатите.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 09 Сеп 2011, 11:06

ZLATIST написа:Те са друго нещо!Въпроса е ти как искаш да изглеждаш-масивен и безформен(силач) или жилав и с малко маса... :yes: Аз лично искам да съм някъде по средата ;)
Както каза колегата latrel всеки да си прецени сам!

е стига, де :) единствено в най-тежките категории са умерено безформени :)

друг въпрос е, че когато тренировките са за качества, а не за външен вид, нямат съвсем нищо общо с бодибилдинга - пудовки примерно, силови тренировки за бойни изкуства и прочие, където практически все ден товариш цялото тяло, понякога и двуразово :) та често е по-интересно да се играе с обема и интензитета на тренировката, отколкото да се четат предписания на фармацевтични компании ;)

апропо, да се тренират синергисти (гърди-рамо-трицепс, гръб-бицепс) в една тренировка е повече от чудесно, просто се излиза от точната схема "3 упражнения по 4 серии по 12 повторения с тежеста от предния път" ... която така или иначе няма никакъв смисъл ...

мисълта ми е, че ще е полезно да излезнете от тея догматични билдърски схеми и да се огледате, понеже има супер яки неща за правене, а откъм функционалност културизмът възпитава инвалиди в повечето случаи ...

една друга идея е да делите тялото на предна (рамене, трицепс, гърди, корем, квадрицепс, прасци) и задна верига (рамене, латисмуси, кръст, задник, задни бедра, прасци) и да го тренирате това в един ден ... ама не е билдърско, а?
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ZLATIST » 09 Сеп 2011, 11:11

Бай Митьо написа:E от това "Всеки да си прецени сам", на какво съм се нагледал :mhihi:

По принцип, за да тренираш по определен начин зависи цялото ежедневие на човека, тренирането е 80% мислене и 20% млатене с железата. Ако е обратното ви казвам няма да стане.

ДА!Всеки сам да си прецини!!!Спрямо целите си,възможностите си,структура на тяло и т.н :winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ZLATIST » 09 Сеп 2011, 11:18

bum_bum написа:
latrel написа:Аз бицепса съм го дал да се тренира с гърба и там се тренира 2-3 управнения по 3 серии. За мен е нелогично да се тренира веднъж в седмицата мускулната група, а вие правете каквото искате :)

Имаше някъде една статия от Иван Абаджиев в която казва, че мускула почива 24 часа и след това започва да атрофира.
Понеже той нищо не разбира от щанги го изгониха от страната и човека си откри школа в Щатите.

Тук нали не говорим за спорта вдигане на тежести?!Отделно,че Абаджиев беше треньор е ерата на супер вредните руски анаболи и стероиди,от който спортистите вземаха конски дози,тренираха денонощно и после припадаха от изтощение :wave:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 09 Сеп 2011, 11:31

Абаджиев е бил, е и ще бъде ПАПАТА на силовото трениране. НЯМА ери, епохи и т.н.
Е такива учени като теб го изгониха в Гърция, където човека взе да тренира ЛЕКОАТЛЕТИ.
Върни малко назад и виж какво направиха на олимпиадата. Мускула е мускул и сега и преди 20 и преди 200 години и каквото е било валидно тогава е валидно и сега.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ZLATIST » 09 Сеп 2011, 12:01

Спирам до тук!Всеки знае колко голям треньор е Абаджиев,а това защо са го изгонили-бъди сигурен,че е заръди лични интереси,а не липса на резултати!!!
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е46/E61 touring
Мечтае да кара: Е21

Мнение от kalin4o0o_ » 10 Сеп 2011, 0:18

Мнения за Hot Blood или No Xplode :?: :oops: кое да избера :?: :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: carefully

Мнение от White 1913 Power » 10 Сеп 2011, 11:03

Пил съм ги и двете,добри са.Само че на мене втория продукт не ми понася добре(вдига ми кръвното до небето и ми омекват краченцата).

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата