Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от alekangg » 19 Юли 2017, 11:49

M17cH написа:
alekangg написа:...
Цените, които плащат самите шофьори варират много от самата писта, деня, месеца и са от сорта на поне 60 евро за 8 часа на по-евтините писти и 60-70евро за 4 часа на по-скъпите и до към 160 евро за 8 часа на най-хубавите писти.
...

Ех да беше това вярно, колко хубаво щеше да е...
Zolder бивша F1 писта в Белгия - 90 Евро на час цял ден са общо 6 часа каране.
SPA Francorchamps - най-евтино съм попадал на 500 евро на ден.
Zandvoort писта в Холандия - 450 евро цял ден.
На Ринг-а всеки знае колко е обиколката...

Най-голям шит е когато се прежалиш, платиш и накрая ти кажат, че колата ти е прекалено шумна...

Ами то си я вярно!

Цените, които съм дал са за писти в Испания, от по-малките от сорта на kotarr и fk1 до най-хубавите, като Jarama, Montmelo, Jerez.
Най-скъпото което съм срещал е 190 евро за 8 часа, като карането е както казах на групи по 20мин и е 2-3 часа общо, което е страшно много, като в цената има и застраховки, но е много далеч от 400-500 евро.

Понякога пускат свободно на писти от класа на Харама само за едно излизане (20мин) за 50-60 евро. Това е ако някой е наел цялата пистата и има желание да позволи такова единично пускане за други хора.

Не знам колко хора са карали тук, но каране на голяма писта 20 мин няма нищо общо с каране на магистрала с 250 дори, повече от 20мин наведнъж си е доста сериозно изпитание за шофьора и автомобила, освен, ако не говорим за състезателни коли и професионалисти.

За мен, ако нямаш много сериозна кола, не си струва да се кара на големи писти 4-5км, та една 2,5-3км писта е ще е идеална за у нас.

За шума е така, на някои писти, които са в близост до къщи както е Jarama в Мадрид се мери шум и, ако е над допустимото ниво, не караш.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 19 Юли 2017, 12:53

dextuar написа:И все пак да не си мислите, че после ми е избягал, въпреки че до 180 се опитваше, ама VTEC-a резко умрЕ.

Изобщо не сме си го и помисляли...
Следващия път имай предвид неписаните правила:
1. В квартала - до 100 км/ч
2. На булевардите - до 200 км/ч
3. На магистрала - 350+ км/ч

Да не остане ненаказан селяндур-терорист!
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 19 Юли 2017, 12:58

:mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320Ci '01

Мнение от fancooler » 19 Юли 2017, 13:12

декстуар-чето се опитва да каже, че го е гонил в града с... над 170 км/ч, защото онзи се опитал да избяга и след като го е догонил го е спрял и му е чупил зъбите!

Ако не се е случило точно така си имаме просто още един терорист на пътя с видеорегистратор... :mhihi:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 19 Юли 2017, 13:15

fancooler написа:още един антитерорист на пътя с видеорегистратор... :mhihi:

there I fixed it :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 19 Юли 2017, 13:16

fancooler написа:декстуар-чето се опитва да каже, че го е гонил в града с... над 170 км/ч, защото онзи се опитал да избяга и след като го е догонил го е спрял и му е чупил зъбите!

Ако не се е случило точно така си имаме просто още един терорист на пътя с видеорегистратор... :mhihi:

Е не сме се млатили, поговорихме си, имаше и стандартното "не ти ми изскочи и не те видях". Нямаше как да опонирам на това :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320Ci '01

Мнение от fancooler » 19 Юли 2017, 13:18

Намери си по-приятна компания за разговори и спри с глупостите на пътя! Накрая в "търсенето на справедливост" ще го отнесеш ти... :winky:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 19 Юли 2017, 13:20

dextuar написа:...

На мен ми се струва, че си правиш ташак със ситуациите на пътя ама ... ти си знаеш ...
Изображение

...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 19 Юли 2017, 20:01

K_Ilkov написа:
dextuar написа:...

На мен ми се струва, че си правиш ташак със ситуациите на пътя ама ... ти си знаеш ...
Изображение
Изображение
:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Я дайте предложения за гъзарски музикален сет :mhihi:
Спирам, спирам, знам :mhihi:

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 19 Юли 2017, 20:18

Имах едно преживяване наскоро, след което станах адски спокоен шофьор. От тогава няколко пъти ми се случва като някой не засече, спирам на следващия светофар до него и казвам "пич, видя ли как ме засече и каква я свърши?" Без псувни, нерви и заплахи. Засега имам 100% "Извинявай". Пък не карам някакво впечатляващо БМВ. Дано да е все така.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 M50B20
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от shlosera » 19 Юли 2017, 20:19

Dextuar имам няколко въпроса към теб, които мв глождат от 30-40 страници :-D
1. От къде имаш толкова излишни нерви?
2. Защо хем натискаш хората, хем накрая ги пускаш и за капак качваш клипове и ги изкарваш по черни от дявола? (например с каката дето ти ръкомахаше или тоя с баничарката с телефона, ми пусни ги де те са те затапили искаш не искаш ше спреш без значение дали ще ги пуснеш или ще се ударите все ще спреш те са те затапили :-D) Примера с каката, ами неуверена чуди се мае се виждаш отдалече намали дай път и си продължи, всеки туко що изкарал книжка или с малкп стаж е бил неуверен, държал е волана като ученичка в големия град за пръв път, а и след това. Без опит и километри на геврека няма как да свикнеш. Оня с баничарката ми пусни го да си ходи да се трепе, ти сам не се пазиш и се буташ в шамарите (поне така изглежда от клиповете не съм в колата да кажа 100%) и после пускаш клипове. Като те дразнят такива вместо да спираш пускаш и плюеш по форумите после земи спри в него и закона и КАТ ще го накажат (50-60лв отнемане предимство и още толко за птп и ще си щастлив може би)
3. Струва ли ми се или хем се прайш на батка хем накрая си добрия самарянин и ги псукаш видиш ли?
4. Имаш ли по сериозно птп (без значение виновен или не в което си возил хора в колата) говорим за птп с повече от крив калник?

Изпратено от моят E2105 с помощта на Tapatalk

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 19 Юли 2017, 20:31

Не знам що си ме цитирал ама има един принцип, че ако повече 3ма човека ти казват че имаш проблем може и да имаш ;)
Изображение

...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 19 Юли 2017, 20:35

1. Гледам да не се ядосвам, не поствам клипчета тук и не се жалвам нито за да очерням някого, на всеки се случват подобни случки ежедневно, лично съм свидетел и без да участвам, просто нямат камера или ги мързи да ги качват
2. Каката беше много готина и хубавичка, чаках нещо на някаква опашка и си го едитнах с телефона, не се впрягам за такива неща, просто ми прави впечатление и споделям, за баничарката не помня случая, трябва да го гледам наново
3. Не съм батка и не бих слязъл да се бия с когото инда било на пътя стига да не е крайно неизбежно и да не ми кипнало, спокоен човек съм и винагинси признавам като сгреша, но нагли типове въобще не мога да търпя и искам да им покажа колко са нагли и как няма да им мине номера. Но не искам да го правя на всяка цена. И не ме е срам да пусна някой стига да не наглее.
4. Имам да, то е причината да си купя камера. Имаше и лъжесвидетели и добре, че имаше други хора с мен в колата и камери от бензиностанция да потвърдят думите. Един сааб 9-5 отиде брак, защото една 27 годишна девойка с книжка от 3 месеца реши от крайна дясна лента на светофар вътре в кръстовището за направо и надясно да направи ляв обратен завой, докато карах направо в лява лента. И не, нямаше как да го предвидя и да, карах в ограничението.

Последна промяна Dextuar на 19 Юли 2017, 20:37, променена общо 3 пъти

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го спокойно

Мнение от ///eMo » 19 Юли 2017, 20:36

K_Ilkov написа:Не знам що си ме цитирал ама има един принцип, че ако повече 3ма човека ти казват че имаш проблем може и да имаш ;)

Абсурд. Дума да не става. Виж как всички му се бутат нарочно, за да го провокират да направи нещо глупаво. Добре, че е сериозен и не се поддава. :mrgreen: :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 19 Юли 2017, 20:44

K_Ilkov написа:Не знам що си ме цитирал ама има един принцип, че ако повече 3ма човека ти казват че имаш проблем може и да имаш ;)
Може да има други 3-ма, които да казват, че нямам, сега на кого да вярвам :dunno: Аз си го обеснявам, че вие сте се примирили, че нещата са такива и не си го слагате. Отделно рейсърските ви години са отминали, хормоните поуспокоили и това ви идва едно такова напълно ненужно и излишно ;) Абе да сме живи и здрави :bchug: В едната група във фейса ме хранят, в другата хранят само хондаджията, та си е въпрос на гледна точка.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата