Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)
Модератор: Общи модератори
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стероиди!)
Намираш си някъв парк и дебнеш кога там търчат разни моми... и като видиш, че и те са постоянни, и ти ставаш постоянен и тъчиш около тях, че да имаш няква цел...
Имаше там и един виц за един атлетичен афро-американец с голем хей, дето те гонел, ама чак до такива ексцесии не бива да се стига... 

При мен е яко бягането, понеже живея на 300 метра от плажната алея, има материал и хубав пейзаж. По мотивиращо от това да знаеш, че имаш плочки, ама да не се виждат от слой сланина, аз не знам...
Я да упна темата малко
Започнах и аз полека лека да потренирвам, че се възстановявах от едни операции, уж леки...
Тренирам редовно от 3 месеца, първият месец правех леки упражнения и не се товарех много. Като запонах бях 72-3 кг.
От средата на втория месец си взех креатин, глутамин, декстроза и една кутия 900гр протеин. Направих един цикъл с креатина и сега съм 77 кг. Хапвам стабилно и горе долу каквото ми се яде, гледам да не прекалявам със сладкото в късните часове само. Целта ми е да кача маса(мускулна по възможност
) до към февруари-март и след това да започна да чистя мазнинките.
Програмата по която тренирам е :
1 ден Гърди и корем
2 ден гръб
3 ден почивам
4 ден бицепс, трицепс и предмишница
5 ден крака и корем
6 ден почивка и после от начало всичко...
Някакви съвети за програмата, за храненето

Започнах и аз полека лека да потренирвам, че се възстановявах от едни операции, уж леки...
Тренирам редовно от 3 месеца, първият месец правех леки упражнения и не се товарех много. Като запонах бях 72-3 кг.
От средата на втория месец си взех креатин, глутамин, декстроза и една кутия 900гр протеин. Направих един цикъл с креатина и сега съм 77 кг. Хапвам стабилно и горе долу каквото ми се яде, гледам да не прекалявам със сладкото в късните часове само. Целта ми е да кача маса(мускулна по възможност

Програмата по която тренирам е :
1 ден Гърди и корем
2 ден гръб
3 ден почивам
4 ден бицепс, трицепс и предмишница
5 ден крака и корем
6 ден почивка и после от начало всичко...
Някакви съвети за програмата, за храненето

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Една тренировка седмично на мускулна група могат да си го позволят само професионалистите... ти не знам какво целиш да направиш с това... но примерно малките групи като бицепс, трицепс и рамо се възстановяват достатъчно бързо, че да не трябва да чакат по 1 седмица...
- Bobi
- кандидат ентусиаст
-
www.flp.bg Може би най добрия протеинов шейк и хранителни добавки.Според мен разбира се 

При толкова неща за еднократна употреба, не е чудно, че и хората стават такива!!!!!
Тоест да съчетавам гърдите с бицепса примерно и гърба с трицепса 

- 7S\/E7OSLA\/
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E70 08.2010
- Детайли за колата: Сив металик
Nightmare написа:Тоест да съчетавам гърдите с бицепса примерно и гърба с трицепса
Програмата ти е добра, ако се чустваш натоварен достатъчно, само трябва да вмъкнеш и рамо някъде в промеждутъците

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
7S\/E7OSLA\/ написа:Nightmare написа:Тоест да съчетавам гърдите с бицепса примерно и гърба с трицепса
Програмата ти е добра, ако се чустваш натоварен достатъчно, само трябва да вмъкнеш и рамо някъде в промеждутъците

Аз комбинирам така, 3 дни в седмицата:
1 Ден - Гърди + Бицепс
2 Ден - Трицепс + Гръб
3 Ден - Рамо + Крака
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
7S\/E7OSLA\/ написа:Nightmare написа:Тоест да съчетавам гърдите с бицепса примерно и гърба с трицепса

Между другото за мен съм стигнал до този извод за 10г тренировки, че ако не си някой супер зарибен и не се готвиш за състезания, е хубаво рамото да се тренира по следния начин, защото е сигурно най-контузваното нещо след кръста и поне за мен много лесно се прецаква защото позволява такива амплитуди че не се и усеща кога се е прецакало, освен това е малка мускулна група!
Значи предното рамо се товари доста от лежанката, особено горната, затова в деня за гърди след като свърша упражненията за средна и горна част на гърдите/считам че предното се е натоварило с тях/, пускам 3-4 серии за средно рамо, а в деня за гръб правя едно издърпване назад с дъмбели за задна част, напълно е достатъчно за аматьори!

Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
А предното рамо ако го тренираш само от гърдите, значи не правиш правилно лежанката. В правилното движение на лежанката, предното рамо е по-скоро спомагащ мускул, а цялата тежест се поема от гръдните мускули.
Най-добре рамото се тренира с крака в третия ден от тренировъчния сплит.
2 тренировки седмично са подходящи , ако тренираш боен спорт, но ако си само фитнес, са крайно недостатъчни.
Без добре тренирани рамена, ръката изглежда незавършена и цялостния изглед не е добър. Още повече без преси със щанга зад или пред врат се губи много от силовата подготовка.
Най-добре рамото се тренира с крака в третия ден от тренировъчния сплит.
2 тренировки седмично са подходящи , ако тренираш боен спорт, но ако си само фитнес, са крайно недостатъчни.
Без добре тренирани рамена, ръката изглежда незавършена и цялостния изглед не е добър. Още повече без преси със щанга зад или пред врат се губи много от силовата подготовка.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
kriso85 написа:Още повече без преси със щанга зад или пред врат се губи много от силовата подготовка.
Досега със свободна тежест не съм правил... Все на машинката... Днес бях решил да пробвам, ама се чудя като за сефте малки килограми или е достатъчно да си взема някой да ме пази?

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Почни с по-леки килограми, като за начало.
Сам ще видиш 2-3 тренировка до къде ти стигат силите.
Ако имаш специална стойка за преси, може и без асистент, но не прекалявай с килограмите.
Също така може да пробваш и на смит-машина, но там се губи леко от това че движението е изолирано само нагоре надолу и не участват някои от мускулите, които иначе пазят щангата да не ти залита напред-назад
Сам ще видиш 2-3 тренировка до къде ти стигат силите.
Ако имаш специална стойка за преси, може и без асистент, но не прекалявай с килограмите.
Също така може да пробваш и на смит-машина, но там се губи леко от това че движението е изолирано само нагоре надолу и не участват някои от мускулите, които иначе пазят щангата да не ти залита напред-назад
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

Значи ше е по удачно да започна да тренирам гърди с предно рамо, гръб със задно рамо, ръце и корем и накрая крака 

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
kriso85 написа:Също така може да пробваш и на смит-машина
Аз досега само там правех, затова искам и със свободна тежест да пробвам. Дано не се пречукам

- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
Колеги вземам креатин и въпроса ми е проблем ли е , че лапам една лъжичка и после се жабуря с вода и гълтам вместо да го разтварям с вода да бъркам и т.н.? смята ли се за грешно или непрепоръчително ??