Нови гуми - Sailun, Riken или Taurus - мнения?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 Touring

Re: Нови гуми - Sailun, Riken или Taurus - мнения?

Мнение от SpeedyMan » 26 Окт 2019, 20:58

Тази зима ще залагам на NEXEN. Доста приятна гума на много добра цена. Оше не съм ги качил на колата, но като паднат температурите ги слагам.
Изображение Изображение
Изображение BMW 320d Touring Изображение MB A170 CDI

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 27 Окт 2019, 19:13

Kurtov написа:
Моджо написа:Повтарям си питането.
Къв е проблема лятото да си караш със зимни гуми? М? Ама не нещо от типа ЕЖК. Факти, моля.
Тая работа с опечени гуми, станали на кокал, повече се износвали лятото, не е вярна. Доказано по емпиричен път.
Друго ?

Ами все едно да караш с летни целогодишно.
Същото е, доказано пак от опит.

Няма проблем лятото със зимните гуми - увеличен спирачен път със 20ина процента, в завой често сърца, изпуска, но няма проблеми - поне зимата ще е амортизирана като за 5 сезона. :bchug:
ПС: всъщност на 50 градуса асфалт спирачният път може да се увеличи и драстично повече от +20%... но това НЕ важи за автомобилите в България - те са над тези дреболии. Все пак доскоро се смяташе и че зимните гуми са простотии на Сорос

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 27 Окт 2019, 20:53

acho.rs написа:
Kurtov написа:
Моджо написа:Повтарям си питането.
Къв е проблема лятото да си караш със зимни гуми? М? Ама не нещо от типа ЕЖК. Факти, моля.
Тая работа с опечени гуми, станали на кокал, повече се износвали лятото, не е вярна. Доказано по емпиричен път.
Друго ?

Ами все едно да караш с летни целогодишно.
Същото е, доказано пак от опит.

Няма проблем лятото със зимните гуми - увеличен спирачен път със 20ина процента, в завой често сърца, изпуска, но няма проблеми - поне зимата ще е амортизирана като за 5 сезона. :bchug:
ПС: всъщност на 50 градуса асфалт спирачният път може да се увеличи и драстично повече от +20%... но това НЕ важи за автомобилите в България - те са над тези дреболии. Все пак доскоро се смяташе и че зимните гуми са простотии на Сорос
Да това е вярно ако си пилот по пътищата. Аз Рикен сръбски го карах цяла зима и сега цялото лято. За 9 месеца направи 54к километра и мога да те уверя, че не намирам никаква разлика в поведението на колата от летните гуми, които си останаха в гаража. Ако човек кара нормално и не чака последните моменти за спиране тия 20% ако ги има изобщо няма и да ги разбереш. Само за протокола гумата беше 7.6мм след 54к и лете и зиме е на 4.6мм, което е доста добър резил за сръбска евтина гума. За 90% от нормално каращите хора тия проценти и статистики са абсолютно ненужни от гледна точка на това, че няма да навлизат в тези стойности. Гледайки реакциите на хората, които шофират масовия шофьор ще загине не от 20% по-дълъг спирачен път, а от липсата на адекватни решения в напечени ситуции. Само да дам пример, че 99% от случаите, когато шофирам спазвам възможно максимална дистанция и следя пътя. Налагало ми се е екстремно спиране с тези гуми и изобщо не съм изпитвал страх от това, че не спират. Стига с митовете и легендите. Да не мислиш, че на моя шевролет дето нов го купих за 6000евро спирачките са му топ? И то не защото е лошо поддържан, а щото така си ги сметнали. Ти постоянно ли ги мериш тия %, че само ги излагаш тук. Масово колите дори не са със сменявана спирачна течност, и масово са с напукани маркучи на спирачките...

Само да спомена за летните гуми. В Рим масово 95% от колите карат зимата с летни гуми. Там температурите често падат около 0-та и нямат проблем да си карат хората, а италианците не се славят с особени шофьорски умения.

Друго да те питам моторджия ли си? Аз съм моторджия и съм карал мотор от Мездра до Перник зимата на -8 така ми се наложи. Ми гумите се държаха отлично и на 4-тия км бяха загряти на 26градуса. При моторите зимна и лятна гума няма. Лятната гума проблема и е при сняг, защото е с канали за отвеждане на вода и не може да копае снега, а не, че е твърда. Пробвано и с по шарени летни гуми без добри канали за вода катерят брутално. Ама аз съм тъп селянин и не чета тъпи статистики ми карам колата и трупам опит.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 27 Окт 2019, 21:25

Това го кажи на детето, което изскача на пътя и на теб не ти стигат 1-2 метра да спреш...
"Чемодан, вокзал, Москва"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 27 Окт 2019, 21:29

Бе те и в Лондон виждат сняг от дъжд на вятър, и не слагат много много зимни гуми, но колегите се оплакаха, миналата зима като падна сняг, че града е тотален блокаж.. 5 сантима сняг са достатъчни да блокират целия град. И в Италия да падне от някъде един сняг и ще видиш как ще се поочукат и те един в друг.

Преди години тук падна един сняг и никой не беше подготвен със зимин гуми и вместо в 7:30, отидох на училище към 8 и нещо :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 27 Окт 2019, 21:45

днес карах 10 годишни зимни гуми на пистата

разлика - 2 секунди...

е така... да си знаете...

п.с. на глупаци тип декстър не отговарям... :ok:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 27 Окт 2019, 21:54

Нашарените летни катерели брутално :mhihi: .....това е като предизборно обещание не щото ще бъде истина ами щото не звучи така изтъркано . .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 27 Окт 2019, 21:58

bai_ILIA написа:Това го кажи на детето, което изскача на пътя и на теб не ти стигат 1-2 метра да спреш...

Пич там къде има деца се кара с 30км/ч. Айде спрете се малко и децата не седят като батман зад колите имам син и ти го казвам от първа ръка. До сега не съм имал проблем с деца ма щото карам макд със 30 там където ги има. А на състезателите карайте с каквото искате. Абе аз съм карял в 10см сняг летни гуми клас А за дъжд демек имат едни дълбоки канали и хич не са зле ама вие сте състезатели няма какво да ви обясявам. Само докато бях в телевизията ходих с дачия от 2000г дето е пълен батал в балкана да снимам закъсал снегорин, а дачията беше с рикени и изобщо не се предаде въпреки, че фаровете не се виждаха от снега. Запомнете не гумата кара, а шофьора. Лека вечер.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 27 Окт 2019, 22:27

vicho написа:яко съм просТ...

Комплексът на селското момче с деснячката никога няма да те напусне :winky:

ентусиаст
Аватар

Мнение от SpeedyMan » 27 Окт 2019, 22:36

KUM4o написа:
bai_ILIA написа:Това го кажи на детето, което изскача на пътя и на теб не ти стигат 1-2 метра да спреш...

Пич там къде има деца се кара с 30км/ч. Айде спрете се малко и децата не седят като батман зад колите имам син и ти го казвам от първа ръка. До сега не съм имал проблем с деца ма щото карам макд със 30 там където ги има. А на състезателите карайте с каквото искате. Абе аз съм карял в 10см сняг летни гуми клас А за дъжд демек имат едни дълбоки канали и хич не са зле ама вие сте състезатели няма какво да ви обясявам. Само докато бях в телевизията ходих с дачия от 2000г дето е пълен батал в балкана да снимам закъсал снегорин, а дачията беше с рикени и изобщо не се предаде въпреки, че фаровете не се виждаха от снега. Запомнете не гумата кара, а шофьора. Лека вечер.

Хехехеее то ако не е дете, може да е някое куче както на мен ми се случи преди. Реакцията от мен беше бърза, но и гумите тогава спасиха кучето, както и колата ми. И не карах с 30 км/ч защото там където се случи нямаше такова ограничение, беше някъде с около 60-70 км/ч. Ако бях с някакви кочани щях да го влача на АБС поне 10 метра тоя пес.
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 27 Окт 2019, 23:22

Айде налазиха рейсърите със светкавичните реакции :mhihi:
Много хора го написаха, не гумата а уменията на шофьора в зимна обстановка са решаващи при критични ситуации. Много теории много АКО-та ама на пътя зимъска нещата са коренно различни.
В очакване съм на случките по Витоша, които са каймака на теорията за зимните гуми и са директно за учебниците :ok:

ентусиаст
Аватар

Мнение от SpeedyMan » 27 Окт 2019, 23:34

Какви умения като ти изкочи куче в завой на мокър асфалт и го виждаш как предницата го скрива,? Какви умения трябват тук? Не ми е ясно...

Изпратено от моят motorola one zoom с помощта на Tapatalk
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koziak » 28 Окт 2019, 7:48

В такива екстремни случаи, може да се окаже решаваща и разликата между континентал и мишелин примерно. 30см повече спирачен път и край.

Sent from my iPhone using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318i
Мечтае да кара: На челна стойка.
Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.

Мнение от ceco_kd » 28 Окт 2019, 8:01

Е добре де, как може да отричате фактора на качествената зимна гума? Еми карал съм със стари зимни гуми. Взех ги втора употреба от приятел гумаджия. Бяха bfgoodrich и въпреки, че бяха втора ръка бяха уникални гуми. Карах ги обаче и лятото, и на следващата зима....еми не беше толкова ефективна вече. Докато тръгна драпаше като "коте на ламарина". Да, но знаех, че гумата явно вече не е както трябва и съответно имах проблем само с тръгването. Със спирането никакви проблеми. Просто спазвах дистанция, карах с по-ниска скорост и така. Според мен нещата са комплексни. Най-добре да имаш хубави гуми и добра преценка на пътя за ситуацията. Иначе ако ти липсва гумата с умения и точна преценка няма проблем почти.... Обаче най-хубаво е като си състезател с кофти гуми.....

Изпратено от моят Redmi 4 с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!

ентусиаст
Аватар

Мнение от SpeedyMan » 28 Окт 2019, 8:09

Кой не прочете това ?
SpeedyMan написа:Преди време в градски условия при подобно време като на клипа, в завой виждам как едно куче започва да пресича буквално на няколко метра. Набих спирачките, очаквайки да го прегазя с постоянно тракане на ABSа... но той изтрака веднъж или два пъти и колата закова на място. Макар, че кучето се беше вече скрило от видимостта ми, защото вече е било между фаровете непосредставно пред радиатора на колата, не усетих никакъв удар.. и с облекчение видях как след малко кучето си продължаваше необезпокоявано.
Страхотни гуми. бях си взел SEMPERIT SPEEDGRIP2 :shock:

Изпратено от моят motorola one zoom с помощта на Tapatalk
Изображение Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата