Какво да правим, когато започне война?
Модератор: Общи модератори
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Re: Какво да правим, ако започне война?

Elesar74 написа:И да ви кажа ли още нещо от Библията, Ной е строил ковчега 100 г. Сто години неговите съвременници са му се присмивали и са го сочели с пръст, като най-големия глупак, който строи съоръжение заради бъдещ световен потоп. Последвалите събития са показали кой е глупака.
Как така го е строил 100 години?
На колко години е бил като го е започнал? На колко го е завършил? И на колко е бил когато се е състоял потопа?
Имам и още въпроси около потопа, но нека първо изясним тези

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Elesar74 написа:Въпроса е вие и аз къде ще сме.
по-скоро "Къде съм аз, а къде сте вие?"

според мен самонавиването ти е малко прекалено, иначе вярвай в каквото искаш, не сме ние хората, които ще ти дадем наклон на ...

а за Ной... аре не се идентифицирай с него

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Аз така и не разбрах защо Ной е взел 2 комара? 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Vasko_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Compact M43B16
- Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16
Колегата по-горе е направил едно пространно изложение, към което само искам да допълня, че когато Му говориш - това е молитва, а когато Той ти говори, това е шизофрения. Да не се забравя и да се взимат своевременни мерки.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Vra4anin написа:...
Амин! Събрахте се

Съгласен съм с голяма част от нещата, които си написал

Изключвам божиите работи, че не има разбирам

Само ще ти кажа, че ми се струва, че малко си се пооплел в схемата Айк-Илюминати-Бог.
Бог, религията и църквата са една, най-успешната и смислена м/у другото, схема за контрол.
Няма да продължавам, че не е за тва темата ...
В контекста на темата ще ти кажа:
В библията съм чувал, че пише "Помогни си сам за да ти помогне и Господ" ...
На тая част и аз вярвам на библията ...
Та с две думи у нас, особенно, но и не само във война или военни действия
ако не вземеш нещата в свои ръце няма как да се оправиш, кое как всеки с повече от 2 гънки горе може да се сети ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Което е потвърдено как?Vra4anin написа:Има Бог ..
.

Ако се изгубиш в планината и останеш без вода и храна,запука те един хубав сняг/дъжд/ каквото се сетиш,за обхват на телефона ли ще обикаляш и ПСС ли ще повикаш,или на Бог ще се помолиш за избавление..
Не знам ,може би до миналия век е било що-годе приемливо да се вярва така на сляпо,ама в този век някак си не го разбирам..
Плюс ,че едни от най-набожните хора които познавам,са и далеч от най-моралните ,стойностни и т.н..
Религията и морал НА ПРАКТИКА нямат нищо общо -само на теория..
Нали знаеш,че религията е като оная работа-няма лошо да имаш и да се гордееш с нея,ама не е приемливо да се навира в лицата на хората

Невярващите никога не тормозят и не се опитват да разубеждават вярващите-оставят ги на мира,обратното май рядко се случва..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- koliu_45acp
- Потребител
-
Привет колеги,
Доста интересни мнения из тази тема
Към написаното от jordanpar за Специалните Сили на Републиката може до добавим следния водевил - http://www.marica.bg/%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB-%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D0%BE%D1%82%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%BB%D1%8F-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%B5-%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BA%D0%B5%D0%BD!-news80804.html
Накратко казано... Бог да пази България!
Доста интересни мнения из тази тема

Към написаното от jordanpar за Специалните Сили на Републиката може до добавим следния водевил - http://www.marica.bg/%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB-%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D0%BE%D1%82%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%BB%D1%8F-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%B5-%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BA%D0%B5%D0%BD!-news80804.html
Накратко казано... Бог да пази България!
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
K_Ilkov написа::OT:
Elesar74 написа:И да ви кажа ли още нещо от Библията, Ной е строил ковчега 100 г. Сто години неговите съвременници са му се присмивали и са го сочели с пръст, като най-големия глупак, който строи съоръжение заради бъдещ световен потоп. Последвалите събития са показали кой е глупака.
Как така го е строил 100 години?
На колко години е бил като го е започнал? На колко го е завършил? И на колко е бил когато се е състоял потопа?
Имам и още въпроси около потопа, но нека първо изясним тези
На около 500. На около 600. На 600 и няколко месеца. Не разводнявайте темата ако обичате. Писах изцяло в контекста на поставената тема и това, че намесих писаното в Библията, не е основания да изместваме темата към Библията. Ако искате, може, но това не би било коректно в тази тема. Не е важно толкова Ной на колко години е бил, колкото Вашето отношение на присмиватели и подиграватели. Не мисля, че ролята на такива е много комфортна и не виждам как се чувствате удобно в нея. Тук всеки се позовава на нещо, за да подкрепи думите си. Е, аз се позовавам на Библията. Не мисля, че заслужавам да бъда осмиван и подиграван за това. Но щом ви доставя удоволствие, моля. Това само показва какво има във вас, не в мен.
K-Ilkov, между това, което си чувал и това което наистина пише в Библията, няма нищо общо. Следващия път, когато решиш да вземеш отношение, поне провери и се позовавай на нещо истинско, а не какво си чувал. Приятелски съвет. Аз не мога да обсъждам слухове, клюки, клевети. Но записаното, мога. Поздрави.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Всеки път едно и също ...
Досега не помня някой ни в клин ни в ръкав да е казала "ама Бог не съществува",
за сметка на това за каквото и да става въпрос винаги се появяват божиите притчи от нищото ...
Не ми е нужно да изчета нито Библията, нито на Дейвид Айк, нито на Били Майер писанията за да си създам мнение за тях
Приемам съвета ти
Може ли и аз да ти дам един? Също съвсем приятелски.
Ограничавай се в проповядването.
Дори и да имаш резонно мнение, което често е така, олекваш с дрънканиците за Бог
за сметка на това за каквото и да става въпрос винаги се появяват божиите притчи от нищото ...
Не ми е нужно да изчета нито Библията, нито на Дейвид Айк, нито на Били Майер писанията за да си създам мнение за тях

Приемам съвета ти

Дори и да имаш резонно мнение, което често е така, олекваш с дрънканиците за Бог

...
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
K_Ilkov написа:Всеки път едно и също ...
Не ми е нужно да изчета нито Библията, нито на Дейвид Айк, нито на Били Майер писанията за да си създам мнение за тях![]()
Приемам съвета ти
Значи аз не съм някакъв духовник, пастор, свещеник или нещо подобно, за да проповядвам. Аз не ти казвам ти какво да пишеш, не ми казвай и ти. Нали така? Не ангажирам никой с нищо, изразявам собствена позиция. В темата тава въпрос за войната. Смятам, че при такава ситуация, да разчиташ на Бог за помощ, не е нито признак на слабост, нито признак на страх, а точно обратното. И с риск да падна още в очите ти, твоите и на другите, ще разкажа една съвсем истинска история.
През 70-те години на 1 век, бъдещия император Тит обсажда град Ерусалим. Това става "два" пъти. Първия път Тит успява да превземе само новия град и спира с атаката. Предлага условия. Това време на относително спокойствие, е използвано от християните в града, за да го напуснат. Те го напускат, защото са си спомнили думите на Христос, който ги предупреждава за знаят какво да правят когато забележат какво се случва. И те са ги послушали. Така са спасили живота си. Тит подновява нападенията, успява да преодолее защитниците на стария град и храма и сравнява със земята града и храма. Също избива и голяма част от населението, което е останало в града, другите отвежда в робство. Каква в поуката от тази история? Слушай предупреждението и постъпвай според него. Така и за днешно време има записани предупреждения, когато се случат определени събития, да знаят как Божиите хора да постъпят и какво да очакват. Христос изобличи религиозните водачи на Своето време, че знаят кога ще се разваля времето, обаче не знаят в какви времена живеят. И ако ви запитам, вие знаете ли какви са времената в които живеем и какво можем да очакваме, кой знае какви ще са отговорите. А това е по-важно от това какво ще правим по време на война. Защото ако не разбираме в какво време живеем, ние не може да разберем нищо друго. Нещо повече, не разбирайки това, ние рискуваме да сме просто някакъв "пълнеж", хора без всякаква цел, предназначение и в крайна сметка, безполезни. В контекста на войната, това означава пушечно месо, хора за избиване. Както казах, пак ще кажа, най-голямото геройство по време на война, е да се спасиш ти и близките ти. Пак в Библията пише, че живо куче, струва повече от мъртъв лъв. Вие живо куче ли искате да сте или мъртъв лъв? За мен това е разумно, истинско и правилно. За вас може и да не е.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Elesar74 написа:Значи аз не съм някакъв духовник, пастор, свещеник или нещо подобно, за да проповядвам.
...
Христос изобличи ...
Ами вероятно не си, но така звучиш ...

...
Колега Elesar нямам нищо напротив вярването ти и че се позоваваш на едно от най-свещените неща на Земята, но с едно не съм съгласен от последният ти пост - искаш да ни кажеш, че ако стане война трябва да си дигнем чукалата и да ни превземат? След като казваш, че трябва да сме "живи кучета", а не "мъртви лъвове" защо въпросните господа от 1ви век са запалили джапанките 
Не трябва ли да е по-скоро обратното и да се противопоставим на някакви сбъркани мозъци и да защитим нашето си кой както може? По-рано в темата се спомена за "Помогни си сам и Господ ще ти помогне"

Не трябва ли да е по-скоро обратното и да се противопоставим на някакви сбъркани мозъци и да защитим нашето си кой както може? По-рано в темата се спомена за "Помогни си сам и Господ ще ти помогне"

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: S63TUB44
Ама я кажи колко време смяташ да изкараш с този снайпер и двете пушки,които каза че имаш ''в сейфа'' преди да редактираш мнението?
Час-два?
Логистика имаш ли?
Кой ще те осигурява с вода,храна,дрехи,медикаменти......А муниции имаш ли?Знаеш ли колко тежи един сандък с патрони за СВД?
Ами ако е зима ,кво прайм?
Къде ще пикаеш,къде ще сереш????
А как ще преценяш кой е врага,че да стреляш по него?Или каквото мърда-пукаме го?Имаш ли екип от хора които да ти дават разузнавателна информация?А някой който да следи радиоефира за да се знае какво става?
Час-два?
Логистика имаш ли?
Кой ще те осигурява с вода,храна,дрехи,медикаменти......А муниции имаш ли?Знаеш ли колко тежи един сандък с патрони за СВД?
Ами ако е зима ,кво прайм?
Къде ще пикаеш,къде ще сереш????
А как ще преценяш кой е врага,че да стреляш по него?Или каквото мърда-пукаме го?Имаш ли екип от хора които да ти дават разузнавателна информация?А някой който да следи радиоефира за да се знае какво става?
ех ех
не ме мисли мене господине
като цяло тая тема влиза в теорията на фантастиката та не виждам какъв ти е проблема, че имам оръжия в сейфа след като съм ловец
но в крайна нужда ще влезнат в употреба пък за информацията не се бой - имам си хора

друг беше замисъла на поста ми, който беше отправен към друг човек та ако ще почнеш да извличаш подбрани изречения и да си ги тълкуваш както сметнеш за себе си добре ще си спестя отговорите по нататък
edit (да не кажеш, че пак съм си подправил мнението го пиша изрично, щото виждам, че си извличаш квото ти допадне от мнението
и го редактирах точно заради такива заядливи мнения като твоите) - всеки е длъжен да държи оръжията си в сейф и никой да няма достъп до тях освен теб самия. Ако държиш мога да ти пратя снимка на ЛС със "сейфа"
надявам се да спреш със заядливите си мнения тъй като не за пръв път изтърпя бан макар и под друг ник и ако мислиш да се заяждаш с мен си сбъркал човека 

като цяло тая тема влиза в теорията на фантастиката та не виждам какъв ти е проблема, че имам оръжия в сейфа след като съм ловец

друг беше замисъла на поста ми, който беше отправен към друг човек та ако ще почнеш да извличаш подбрани изречения и да си ги тълкуваш както сметнеш за себе си добре ще си спестя отговорите по нататък

edit (да не кажеш, че пак съм си подправил мнението го пиша изрично, щото виждам, че си извличаш квото ти допадне от мнението

enjoy life and drink cold beer

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Пичове, само преди година един палячо със Субару ви зарина с кал и лайна (буквално овчи говна) лъснатите за съборчето коли. Седяхте и го гледахте като посрани без никаква реакция.
Сега говорим за войни, бомби, пушки, снайпери, тактика ... алооо

Сега говорим за войни, бомби, пушки, снайпери, тактика ... алооо