Одобриха пълната забрана за пушене от 1 юни (+ Анкета)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

...

Пуша и съм ПРОТИВ ЗАБРАНАТА
111
23%
Пуша и съм ЗА ЗАБРАНАТА
50
10%
Не пуша и съм ПРОТИВ ЗАБРАНАТА
30
6%
Не пуша и съм ЗА ЗАБРАНАТА
265
55%
Не ме интересува
26
5%

Общо гласове : 482
старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Re: Одобриха пълната забрана за пушене от 1 юни (+ Анкета)

Мнение от spacepl » 19 Апр 2012, 8:41

Темата май се изчерпа. Ако може някой да я заключи, че усещам, че ще почнем с грубостите след малко и ще има баннати.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 19 Апр 2012, 9:58

steeN написа:
ivoo написа:
zazomazo написа:...в единия случай се нарушават правата на пушача, а в другия на непушача....
а сега ми обясни що единия да е прав, а другия не?

:yes: +1
Що ли ? Щото тука някои се изкараха `По католици и от Папата ` , с толкова промити мозъци , че ако бяха овце и някой им забрани да блеят щото пречат на останалите , с удоволствие ще приемат забраната . :mhihi:

щото много трудно може да ти наруша правата с бездействие(да се разбира невъзможно) при условие, че нямам никакви задължения към теб.
освен това аз със моето бездействие не застрашавам здравето ти, докато ти с твоето действие застрашаваш моето.
а и двамата имаме еднакво право да ходим на клуб, кафе и т.н.
което е равносилно на това, че пушачите освен правото да ходят на клуб искат и да имат правото да тровят здравето на другите.
т.е. искат някакви по-големи права от другите... е ми нещо няма логика май а ?

пропускаш нещо съществено-никой не твърди, че ти като непушач нарушаваш моите права :winky:
самото приемане на подобен закон нарушава правата ми на пушач, щото не ми се оставя право на избор...
правилното решение би било да има заведения за пушачи и такива за непушачи и от там всеки да избира кое да посещава. така всички ще имат равни права, в противен случай едната група ще е ощетена :winky:

drago_pavlov написа:
Nasko_ написа:Никой няма право да ме ограничава, така както аз не съм си позволил да огранича някого.

Ти нормален ли си???
По твоята логика трябва да разрешат и наркотиците, 'щото никой нямал право да те ограничава...
Те и наркоманите сигурно се чувстват доскриминирани - не само че не им дават да се боцкат, ами и да си купуват е забранено... Баси дискриминацията, направо не знам защо са ги забранили тия наркотици :wtf:

ти осъзнаваш ли колко ти е малоумно сравнението?
самите наркотици са незаконни и от там и консумацията им за разлика от тютюневите изделия :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 19 Апр 2012, 10:11

zazomazo написа:....

пропускаш нещо съществено-никой не твърди, че ти като непушач нарушаваш моите права :winky:
самото приемане на подобен закон нарушава правата ми на пушач, щото не ми се оставя право на избор...
правилното решение би било да има заведения за пушачи и такива за непушачи и от там всеки да избира кое да посещава. така всички ще имат равни права, в противен случай едната група ще е ощетена :winky:

а да защо ако кажа на някой пушач да спре да пуши, веднага следва че съм му нарушавал правата. което е глупост, понеже и двамата имаме еднакво право да седим там където сме.
аз от къде на къде ще трябва да си тръгна от там където съм, заради това че той е решил да пуши. как не осъзнавате абсурдните ви безсмислени доводи...

освен това, никъде не е записано, че имаш право да пушиш ;) нито е конституционно право, нито нищо. разрешено е, защото не е забранено.
идеята на този закон е 1. да се препази здравето на непушачите 2. да се ограничи пушенето като цяло за да се предпази и здравето на пушачите.
финансовия интерес зад компаниите, които произвеждат цигари е твърде голям за да може да се забрани изцяло производството...
Последна промяна steeN на 19 Апр 2012, 10:22, променена общо 2 пъти
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 19 Апр 2012, 10:16

Изображение
Изображение
E34, E38

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 19 Апр 2012, 10:23

zazomazo написа:самото приемане на подобен закон нарушава правата ми на пушач, щото не ми се оставя право на избор...

Ти осъзнаваш ли че имаш право на избор? Пушиш си увас, пушиш си на улицата, пушиш си където искаш на открито...

И защо решихте, че правото да пушите е изконно ваше право по рождение?!?! Да не би да го пише в декларацията за правата на човека на ООН???
Последна промяна drago_pavlov на 19 Апр 2012, 10:42, променена общо 1 път
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e34 520i
Мечтае да кара: Машината на времето !
Детайли за колата: Бяла подводница от 1992 г. в перфектно оригинално състояние !

Мнение от dagger » 19 Апр 2012, 10:27

zazomazo написа:...
...

Именно ! В момента са ощетени НЕпушачите поради факта, че в 90% от заведенията в които има зали и за непушачи, се пуши навсякъде. Принудени сме да правим скандали с тъпи сервитьорки. Факта, че се пуши навсякъде (не говоря само за заведенията) нарушава правата на НЕпушачите. Тук се говори само от здравна гледна точка ! Това е идеята на цялата работа !
Ако имат право да пушат, пушачите трабва да го правят така, че да не нарушават правото да НЕ пушат на останалите хора !
По просто не мога да го кажа :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 19 Апр 2012, 10:31

dagger написа:Ако имат право да пушат, пушачите трабва да го правят така, че да не нарушават правото да НЕ пушат на останалите хора !
По просто не мога да го кажа :)

E пак няма да те разберат :mhihi: :mhihi: :mhihi:

П.П.: И аз мисля че темата се изчерпа - едните си приказват едно, другите друго... Все едно да си приказваш с радиото...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 19 Апр 2012, 10:36

dagger написа:
...
Ако имат право да пушат, пушачите трабва да го правят така, че да не нарушават правото да НЕ пушат на останалите хора !
...

абсолютно!
именно за това както казах по-нагоре трябва да има заведения за пушачи и такива за непушачи и всеки да избира къде да отиде
единствено така няма да има онеправдани и всеки ще има право на избор
в приетия закон в настоящия му вид пушачите са ощетени, тъй като няма вариант да отидат на бар и да си пушат в него
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Бяла подводница от 1992 г. в перфектно оригинално състояние !

Мнение от dagger » 19 Апр 2012, 10:37

Ами бая чесане на езици падна :) Винаги има недоволни в подобни ситуации. Ама споко: нещата вместо да стават по- зле, ще стават все по- трагични :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 19 Апр 2012, 10:45

steeN написа:...
а да защо ако кажа на някой пушач да спре да пуши, веднага следва че съм му нарушавал правата. което е глупост, понеже и двамата имаме еднакво право да седим там където сме.
аз от къде на къде ще трябва да си тръгна от там където съм, заради това че той е решил да пуши. как не осъзнавате абсурдните ви безсмислени доводи........

хех, а защо обратното ти се струва нормално?
пушача да стане и да си тръгне от там където е?

както сам казваш и двамата имате право да сте там, където сте
значи ти се струва абсурдно непушача да напусне заведението, а ако пушача трябва да го напусне вече не е абсурдно?
каква е логиката ти?
и не ми казвай, че ти с присъствието си не пречиш на пушача-пречиш му да си запали цигарата :mrgreen:
както и той на теб, запалвайки я...

както казах решението е да има заведения и за двете групи и всеки да преценява къде да бъде
така всички ще са доволни
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dagger » 19 Апр 2012, 10:48

zazomazo написа:....

както казах решението е да има заведения и за двете групи и всеки да преценява къде да бъде
така всички ще са доволни

:yes: :yes: :yes: Но това до сега не можаха да го осъществят във функциониращ вариант :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ....ЖЪЛТО ТАКСИ....

Мнение от bate koko » 19 Апр 2012, 10:58

Твърдо съм ЗА... дава си ефект.... след време,не веднага...
и за по-лесно и прегледно спазване за закона-нека да е разрешено навън да се пуши-вътре ТВЪРДО НЕ... а глобите -за пуша4а и за собсвеника на заведението..
сответно по ЕГН и Данъ4ен номер..
:)
еи такива мисли ми минава-апропо,колко от нашите пуша4и,имат КУРАЖА ,да се направят на МЪЖЕ и да пушат,като са в 4ужбина???
много бързо влизат в 4ас... имам ли4ни впе4атленияя...
:yes: :bang: :ranting:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 19 Апр 2012, 11:05

bate koko написа:еи такива мисли ми минава-апропо,колко от нашите пуша4и,имат КУРАЖА ,да се направят на МЪЖЕ и да пушат,като са в 4ужбина???
много бързо влизат в 4ас... имам ли4ни впе4атленияя...
:yes: :bang: :ranting:

Там са по-ниски от тревата, тук са големи гъзари :mhihi:

П.П.: Няма ли кой да я заключи тая тема :ok:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 19 Апр 2012, 11:16

кое по-точно не разбираш?
и двамата имаме еднакво право да сме там където сме.
не. пушача не трябва да си тръгне, а да спре пуши... защото с действието си ми застрашава здравето.
аз с моето бездействие нищо не му правя. какво значи преча ти да запалиш цигара... що за малоумно твърдение.
ми ти пък може да ми пречиш да си слушам високо музика като си ми съсед?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 19 Апр 2012, 11:23

steeN написа:...
ми ти пък може да ми пречиш да си слушам високо музика като си ми съсед?

даммм, ма не те пращам да си слушаш музиката на двора или да нахлупиш слушалки, нали? :winky:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата