какво според вас е "средна класа в българия"?
Модератор: Общи модератори
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Re: какво според вас е "средна класа в българия"?
alx написа:убягна ти каквото се опитах да кажа.
...
едва ли
пак казвам много хард кор
ако изказването ти е леко пресилено ще си ми идеала за строг родител
ама така както си го написал си някоя и стъпка в следващата категория
това какво е било детството ти би следвало да е само пример за + и -
на това което ти се е случило
не виждам смисъла да се повтаря същото в следващото поколение
и аз съм живял в гарсониера без парно, но това не значи че
ще държа детето си на студено ...
в крайна сметка всичко е въпрос на възгледи

Bogat-Beden написа:съгласен...
а тия дето упорстват с 2000 лв месечно ще им кажа да се събудят...-това е жизнен минимум за един човек,без финансови тежести и отговорности ,да е сит,обле4ен и с покрив над главата.. -това и средната класа си пасват колкото на магарето .уя и на мравката гъза
верно стига с тия деца

2000 са минимума за живот без мизерия

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
може би не съм се изказал коректно.
децата ми имат всичко което им е нужно. но.. нищо повече. така е по-лесно живота да им е на фокус.
а всъщност това е за да може после да имат всичко което им е нужно и ненужно и да не разчитат на мене
щото аз смятам в един момент както казах да се яхна на мотора и... со лонг енд тенкс фор ол дъ фиш
децата ми имат всичко което им е нужно. но.. нищо повече. така е по-лесно живота да им е на фокус.
а всъщност това е за да може после да имат всичко което им е нужно и ненужно и да не разчитат на мене

щото аз смятам в един момент както казах да се яхна на мотора и... со лонг енд тенкс фор ол дъ фиш

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
тука вече ме спечели
лукса е за тоя дето "копа"
лукса е за тоя дето "копа"

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
ukelichko написа:TNT написа:K_Ilkov написа:струва ми се че са ти малко хард кор методите ...
в правилната посока, но прекалени
![]()
![]()
![]()
Веднага се сещам за 2 момичета, които бяха възпитавани горе-долу по тези методи и сега резултата е 2 кифли, които се кефят на пичове с 50см ръка и опел калибра![]()
![]()
Всичко трябва да си има някакви граници.
Много са си добри методите. Иначе няма да се научат да ценят това което имат. Аз пък веднага се сещам за едни мои приятели. Тяхното дете на две години много обичаше да си играе с телефона за 1000 лева на бащата. Е как да откажеш на тази душичка и на тези мили и тъжни очи. И за това сега бащата изплаща HTC за 1000 лева а ходи с Нокиа за 50 кинта. Я да се научат децата малко на ред. И без това вече казарма няма, в училище учителите не бият, няма ги бригадите....къде един съвременен младеж със заможни родители може да усети колко е гаден живота и с колко труд се придобиват някой вещи или привилегии.
Както казах
TNT написа: Всичко трябва да си има някакви граници.
И аз познавам един, който учеше в Пловдив на квартира и баща му толкова пари му даваше, че за 2-3 месеца си спести пари за iPhone (таман беше излязъл първия

- ivelintiulev
- Потребител
-
- Кара: ансамбъл Тракия да тропат хоро
- Мечтае да кара: водни ски чисто гол в чест..
- Детайли за колата: Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения
Според мен не е важно с колко пари разполагаш,а как ги използваш.Парите така или иначе никога няма да стигнат,важното е да си доволен и на малкото.Няма нищо по лошо от това да не ти стига достатъчното,хора са живели със дале4 по малко ще продължават и да живеят.Всичко опира до нагласата на човек.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
ivelintiulev написа:Според мен не е важно с колко пари разполагаш,а как ги използваш.Парите така или иначе никога няма да стигнат,важното е да си доволен и на малкото.Няма нищо по лошо от това да не ти стига достатъчното,хора са живели със дале4 по малко ще продължават и да живеят.Всичко опира до нагласата на човек.
с малката, но идиотски важна разлика ,че има значение за какво недостигът- дали за нов ЦЛС или за това да се чудиш дали да платиш наема ,па(о)рното или да си купиш зимни обувки /лекарства и т.н..,, нЪл тъй

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- А.Марчев
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E60 М5 Еisenmann RACE exhaust
climbernoob1 написа:П.П: Жалко, че повечето семейства в България изкарват месеца с много по-малко.
Дяволски си прав и жалкото е,че все повече и повече стават вместо да се оправят нещата.Но такава е държавата

- ivan1590
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 520i, E30 318
Тя темата си отиде на платена пропаганда отдавна.
Ако взимаш над двеста лева си средна класа и трябва да си горд и да се радваш.
Още няколко поста и ние останалите неверници ще започнем да пригласяме какъв рай е в България и колко сме добре
Още няколко поста и ние останалите неверници ще започнем да пригласяме какъв рай е в България и колко сме добре

А.Марчев написа:climbernoob1 написа:П.П: Жалко, че повечето семейства в България изкарват месеца с много по-малко.
Дяволски си прав и жалкото е,че все повече и повече стават вместо да се оправят нещата.Но такава е държавата..
Не е виновна държавата, а хората в нея

ivan1590 написа:Тя темата си отиде на платена пропаганда отдавна.
платена пропаганда? това не го разбрах.
не мисля, че тука има дори един човек дето да му плащат под някаква форма за да пише. това е и особено ценното на форума и на постовете (колкото и малумни да ги има тук таме)...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ivan1590
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 520i, E30 318
Може и да си прав.
Аз лично винаги търся мотива , интереса зад гледната точка и мнението .
Всяко действие си има причина.
И когато се вгледаш усещаш една фалшива нотка понякога и се замисляш , защо точно това мнение , защо точно този човек , защитава тази позиция?
Не визирам теб конкретно и нямам нищо лично към никого, но от време на време нещо ме смущава в мненията.
Аз лично винаги търся мотива , интереса зад гледната точка и мнението .
Всяко действие си има причина.
И когато се вгледаш усещаш една фалшива нотка понякога и се замисляш , защо точно това мнение , защо точно този човек , защитава тази позиция?
Не визирам теб конкретно и нямам нищо лично към никого, но от време на време нещо ме смущава в мненията.
- zxsport
-
Би ли КОНКРЕТИЗИРАЛ подчертаното?alx написа:децата ми имат всичко което им е нужно. но.. нищо повече. така е по-лесно живота да им е на фокус. а всъщност това е за да може после да имат всичко което им е нужно и ненужно и да не разчитат на мене
К'во значи "децата"??? И ако имаш момче и момиче по един начин ли израстват/ги възпитаваш?
по темата ... много мнения събра и доста от тях "казват" 3-4-5000+лв. е средната класа и в същото време 99% от пишещите в темата са оунъри на Е32/Е34/Е36 и е39 и тем подобни екзотики, купуващи накладки и гуми "секънд хенд"

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
прав си, средна класа са гравитиращите около минималната работна заплата,минеш 500 лв месечно си скочил в хай-лайфа,финансов елит,безметежен живот като на кино и т.н..zxsport написа:
по темата ... много мнения събра и доста от тях "казват" 3-4-5000+лв. е средната класа и в същото време 99% от пишещите в темата са оунъри на Е32/Е34/Е36 и е39 и тем подобни екзотики, купуващи накладки и гуми "секънд хенд"Ташака е пълен!!!

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
истината е 4е мнооооого ама мноооооого голяма 4аст от фамилиите в БГ преживеят с около 1500лв
другата истина е 4е има много малко средна класа в бг
другата истина е 4е има много малко средна класа в бг
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“
- TsvetanVR
- Dicky Wolf
-
- Кара: Z4M Roadster
То средна класа почти няма в България...средна класа значи, без да харчиш безразборно за глупости парите, да можеш да си купуваш к'вото пожелаеш - храна, дрехи, обувки, да идеш на почивка някъде в чужбина поне веднъж годишно, да можеш да си позволиш сравнително нова кола (може и на лизинг), да не ровиш по моргите за части като ти се счупи нещо по колата...за 4 души...над 5 хиляди месечно категорично...колко над вече е отделен въпрос. Така ги виждам аз нещата.