Емиграция

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Re: Емиграция

Мнение от alx » 31 Авг 2011, 17:42

victor2k написа:Съсоянието на една нация се съди по средното ниво на живот, а не на кадърните и успялите.

да. затова американците имат най-големите къщи, коли, телевизори и други материални неща които днешно време за добро или за зло характеризират "щастието" във всекидневието. емоционално повечето са абсолютни о(у?)битаци, но света е материален така че...

Колкото до доходите и данъците мога да кажа, че държата има огромен апарат който се изхранва с тези върпосни 'по-високи'данъци''- хайде да дадеш малко цифри а? Аз на 65 плащах 23% общо - ти на 80 не плащаш по -малко... Така че да не говорим на ангро.

говориме за канада. 80к? сериозни пари? в америка 80к прави една добра секретарка със дълъг стаж. за сериозните пари в канада взимат повече от половината в данъци... колкото им трае и зимата всяка година. в америка взимат 37-45% (според щата) в бг ще ми взимат 10% ама... компромиси. малко е и въпрос на аршин си мисля...

Инициатива... това са глупости, всеки ден около теб виждаш силата на големите корпорации. Каква инициатива те гони или си мислиш че като имаш пицария си бизнесмен? Бизнесмен си когато имаш поне милиард, всичко под него е дребен бизнес.
Сега ще кажеш че играеш на стокова борса и правиш пари от там - да те питам колко пъти ти се сви задника през последните 30 дена.

силата на големите корпорации? в какво се изразява и как работи против мене тази мистична сила? не съм усетил тоя момент. големите корпорации създават голяма конкуренция. от конкуренцията _винаги_ печели малкия човек. или викаш да питам свинята майкъл мур?

за борсата- ако ти кажа че от години не съм търгувал? :) понякога се логвам в трейдърския си акаунт и гледам в "интересните" дни как се движи търговията- ми.. движи се както се е движила винаги- които е можел да прави пари преди- ще ги прави и сега. трейдърите правят пари от движение без значение дали е нагоре или надолу.. и колкото повече- толкова повече. та за свиване на задника не знам, но ако търгувах сега щях да се насирам от кеф периодично... :)

този с "пицарията" има голяма къща и мисли как да отвори още една и после още една и тн. познавам такива хора. в българия щаха да продават дюнери по кръстовищата.

Проблема на повечето емигранти е че в България са били мишки, и като се видяли два лева (долара) се насират.

не батка, проблема е че ако си мишка в бг-то ще си мишка и в америка и на луната ако и да си мислиш че след като получиш 764-те долара на месец социални помощи си на върха на света. мисълта ми беше, че ако не си мишка по принцип в бг-то пак ще си най-вероятно мишка докато в америка ще живееш нормално и безумните проблеми които има в българия поне ще са ти решени и несъществуващи...
алекс
трабант 601с
разни други возила

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 01 Сеп 2011, 3:44

alx написа:Не ми се оправдавай :) това са ваши (геополитически) проблеми които не ме интересуват. Аз само констатирам факти. И да ми намираш смислено оправдание и да има реални причини- фактите си остават. Карате дребни евтини коли, къщите ви са дребни и безплатното медицинско осигуряване е пълна скръб. Цените и данъците са ви високи заплатите- ниски. Канада е една добре подредена държава в която никой един жител на развита западна държава не иска да живее.

Ако си без инициатива и очакваш някой да се грижи за тебе- канада е перфектната държава- ерго референцията ми към социализъма. Но ако имаш малко акъл и искаш да бъдеш оценен подобаващо- истината е малко по на юг...

Разбира се всеки си има своята истина- аз никога нямаше в канада да съм това което съм в америка. Но както казах съм сигурен, че за хора без инициатива канада е по-добрата оферта... За която разбира се плаща подобаваща цена.

Няма да ми се сърдиш, ама в америка никой не ви взима на сериозно... Освен ако не опре до хокей... ;)

Извинявай, ама чак сега я видях тая простотия, добре че качиха темата нагоре :clap: Ще ти отговоря накратко:
Много обичам туристи да дойдат да ми обясняват как стоят нещата.... през лятото, защото зимата при снежна буря със снеговалеж над 50 см за 24 часа и температури с вятъра под -35С хич ги няма, защо ли?

Малко личен опит:

http://vbox7.com/play:1b6fc97d
http://vbox7.com/play:b21b1879
http://vbox7.com/play:fe28c0c0

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 01 Сеп 2011, 4:10

alx написа:
victor2k написа:Съсоянието на една нация се съди по средното ниво на живот, а не на кадърните и успялите.

да. затова американците имат най-големите къщи, коли, телевизори и други материални неща които днешно време за добро или за зло характеризират "щастието" във всекидневието. емоционално повечето са абсолютни о(у?)битаци, но света е материален така че...
...

Големите къщи с малките цени, хехе, направих си труда да видя, колко имота се продават в Маями на цена до 100 000$ - 4135, в Монреал за тия пари .... :dunno: Не искам да коментирам, че на тия "големите къщи" собствениците са или артисти, или банки :ok:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 01 Сеп 2011, 10:59

Я и двамата обратно у България!!!
100 000 $ тука около филиповци ,квартал "Христо Ботев","Факултето" и "столипиново" нямаме,това са пара за семки ,за нас,живеещите в българия :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 01 Сеп 2011, 13:54

То се е видяло, че ще се ходи към Терминал 1 или Терминал 2, дали сега или след годинка-две (че сме още на фаза студен..т), поне дайте някой съвет накъде...
Засега съм се насочил, както следва...
хАмерика
хИспания
хАнглия
...Като за второто ще трябва и език да уча :roll: Но поне имам пък роднини там, та затова е в списъка :dunno:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Сеп 2011, 14:38

BMW_POWER написа:Извинявай, ама чак сега я видях тая простотия, добре че качиха темата нагоре :clap: Ще ти отговоря накратко:
Много обичам туристи да дойдат да ми обясняват как стоят нещата.... през лятото, защото зимата при снежна буря със снеговалеж над 50 см за 24 часа и температури с вятъра под -35С хич ги няма, защо ли?

Малко личен опит:

http://vbox7.com/play:1b6fc97d
http://vbox7.com/play:b21b1879
http://vbox7.com/play:fe28c0c0

това не го разбрах. показваш ми колко е сурова канада през зимата ли? това плюс ли е? за мене не е... затова и написах че зимата ви е 6 месеца и това не беше комплимент...

Големите къщи с малките цени, хехе, направих си труда да видя, колко имота се продават в Маями на цена до 100 000$ - 4135, в Монреал за тия пари .... :dunno: Не искам да коментирам, че на тия "големите къщи" собствениците са или артисти, или банки :ok:

... това също не го разбрах- $100к за къща според тебе много ли са? малко ли са? защо споменаваш флорида?

простичката ми мисъл беше че работещите американци правят повече пари от работещите канадци, но неработещите канадци за доста по-добре от неработещите американци.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 01 Сеп 2011, 15:01

аз почнах да харесвам бг, не идвам от заможно семейство, но виждам възможности.. футболисти, баскетболисти или и други спортове, които изискват повече усилия отколкото финансиране.. тясни специалисти- архитекти, доктори, програмисти и т.н.. други познати на които тяхните са им дали малко кеш за старт, фр на 27 гледа 3000 хил жито, взе си нова навара.. е ако баща ти е бакшиш и трябва да бачкаш за да си платиш семестъра..... много неща има да се оправят, но поне за искащите и целенасочените определено има място
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 01 Сеп 2011, 17:32

последно като гледах, за канада взимаш виза по документи общо взето и после си прайш каквото искаш там и никой не те бара (освен ко не съм догледал нещо, ама никога не съм се интересувал особено). в сащ обаче работодател, ограничена бройка визи, тонове бумаги... може да ти гръмне главата от глупости и всеки един момент може да излетиш. ест. има и по-мътни варианти, ама не си струва да си прецакаш живота. като познавам двама идиоти дето се обявили за цигани и взеха asylee или refugee зелена карта. после що не ни уважавали по света...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 01 Сеп 2011, 21:11

пичове,казвам ви в прав текст-който иска да емигрира и да е бял човек,да седне да научи норвежки и да заповяда ;)
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Сеп 2011, 22:10

magareto_yori написа:пичове,казвам ви в прав текст-който иска да емигрира и да е бял човек,да седне да научи норвежки и да заповяда ;)

там зимата е 10 месеца... :oops:

не съм бил никога де- не знам...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от magareto_yori » 01 Сеп 2011, 22:24

има нещо вярно,но не съвсем.аз обаче съм най-на юг.от май месец до сега през деня е 20-25 градуса.имаше дни около 30.даже ходих на плаж няколко пъти.водата не е топла като в БГ,но става за къпане.лично на мен много ми допада климата.в разгара на зимата трябва да е до -15-20.Бели нощи няма,поне не такива като на север.Пожелавам на всеки ,който може да посети Норвегия.Има какво да се види.Норвежките са красиви жени 8) Природата е уникална.Всичко е много скъпо,но пък нормалния надник почва от 18-20 евро на час :mrgreen:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 01 Сеп 2011, 23:02

Йори, докато живях в Стокхолм се интересувах от Норвегия много живо. Дори имам един познат в Драмен, при когото бих могъл да поостана някоя седмица като за начало.
Това което знам, обаче е, че и там нещата стават доста трудно. Работа не се намира никак лесно, дори и за хора с норвежки език. Ти, разбира се, си по-светнат и ще кажеш по-добре кое как е, но го има и това, че освен език е задължително и човек да има някаква квалификация. Да е професионалист в нещо, един вид.

ентусиаст
Аватар

Мнение от magareto_yori » 01 Сеп 2011, 23:22

ами аз съм само с английски и работа си намерих от раз,мойта работа обаче е малко по специфична.но има обяви за работа само с английски,които не изискват опит.даже оня ден гледах за чистачи в Осло.има и някви сезонни по курортите,които са идеални за старт.сега съм сигурен че за зимата ще търсят.а да знаеш и норвежки и да не си намериш работа значи,че си седиш у вас и спиш по цял ден.Не го вярвам просто :roll: имай предвид че тука да бачкаш в хотел не е като да си в Кипър :mhihi: Наскоро даже дойде едно момиче от БГ,само с английски,обиколи хотелите и в момента е на парт тайм,с договор,осигуровки и сичко как си му е реда и почна на около 18 евро на час.така че намира се.в норвегия е труден старта понеже си е скъпо,а да наемеш квартира искат 2-3 наема депозит отделно наема за месеца,което си е цифра.определено е по лесно ако имаш човек тук.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 02 Сеп 2011, 0:35

magareto_yori написа:пичове,казвам ви в прав текст-който иска да емигрира и да е бял човек,да седне да научи норвежки и да заповяда ;)

е ако не си започнал съвсем на криво, няма проблем да си бял човек в която и да е държава. естествено всеки си има своята уникална история... мисълта ми беше, че канада не е особено предизвикателство. от там и възможните резултати не са толкова големи. за европа примерно предизвикатеството е да се класираш за швейцария. с норвегия не съм особено запознат, повече знам за швеция, защото един от първите ми шефове преди години беше швед. като цяло изглежда, че там са построили социализма докато на други места само са се опитвали. не знам дали е това е хубаво или лошо, всеки си има гледна точка. със сигурност да започнеш, в която и да е нова държава се изисква доста. аз уважавам хората, които поне са опитали, защото си е сериозно решение и доста труд.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар

Мнение от magareto_yori » 02 Сеп 2011, 1:44

steeN написа:

е ако не си започнал съвсем на криво, няма проблем да си бял човек в която и да е държава.

мисълта ми е,че в Норвегия трябва да положиш повече усилия да започнеш на криво,отколкото на право ;) системата не го позволява
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата