Имотният пазар
Модератор: Общи модератори
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Имотният пазар
Тази влажност в ново (тухла) или старо (панел) строителство се случва?
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
При нас е старо.
Според мен в някои от блоковете влагата идва от мазетата, защото са слабо изолирани и при дъжд някои се пълнят с вода. В други блокове обаче, където е сухо вероятно водосточните тръби са разместени или спукани и т.к. са вътрешни водата се излива някъде между стените.
При новото е ясно, при тотално неспазване на всякакви технологични срокове влагата е верен спътник доста време.
Според мен в някои от блоковете влагата идва от мазетата, защото са слабо изолирани и при дъжд някои се пълнят с вода. В други блокове обаче, където е сухо вероятно водосточните тръби са разместени или спукани и т.к. са вътрешни водата се излива някъде между стените.
При новото е ясно, при тотално неспазване на всякакви технологични срокове влагата е верен спътник доста време.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Е ново ново... 10-12 годишно
За ново го броя. При нас знам, че в някои подземни гаражи стават локви. Може би има и значение, че тази стая почти не я огрява слънце 

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
BaDxBoY написа:То като цяло си е мазохизъм да живееш в Търново. 2-ра година съм там по месец-два и съм изумен.
Щото идеята ти цялата ти заплата в следващите 10-15 години да отива да изплащаш кутийка в София и да разчиташ на жена си за останалите разходи не е мазохизъм.

- ekalchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2016 m550d
Мишките напускат потъващия кораб https://www.economic.bg/bg/a/view/pione ... r8GTWUq4kA
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
drifty написа:BaDxBoY написа:То като цяло си е мазохизъм да живееш в Търново. 2-ра година съм там по месец-два и съм изумен.
Щото идеята ти цялата ти заплата в следващите 10-15 години да отива да изплащаш кутийка в София и да разчиташ на жена си за останалите разходи не е мазохизъм.
Е тази заплата доживот ли остава същата ? "Кариера" да не би да е смао място за копаене на руда и полезни изкопаеми . И ако цялата ти заплата отива за вноска по ипотека, не е трудно да се сетиш какво трябва да направиш ....
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
ekalchev написа:Мишките напускат потъващия кораб https://www.economic.bg/bg/a/view/pione ... r8GTWUq4kA
Еми то техния бизнес става напълно безмислен в България. Тея пари дет са ще ги вземат от продажбата на апартаментите ще ги избият за 30 години+ със наеми.
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
acho.rs написа:drifty написа:BaDxBoY написа:То като цяло си е мазохизъм да живееш в Търново. 2-ра година съм там по месец-два и съм изумен.
Е тази заплата доживот ли остава същата ? "Кариера" да не би да е смао място за копаене на руда и полезни изкопаеми . И ако цялата ти заплата отива за вноска по ипотека, не е трудно да се сетиш какво трябва да направиш ....
Ми не съм чул във държавния сектор да са уау нещата. Ще се качи с годините, ама дали докато това се случи още ще е с въпросната дама е друг въпрос. На теб нормално ли ти се струва като мъж да си оставиш месечния доход на 0 и да разчиташ на друг човек да те храни. Щото колегата това си беше наумил наскоро. Пък не е споменавал да си търси друга работа.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
ekalchev написа:Мишките напускат потъващия кораб https://www.economic.bg/bg/a/view/pione ... r8GTWUq4kA
Там нещата са малко "странни".
В крайна сметка са продали вече почти всички апартаменти и сгради.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Цените отиват надолу , какво да е странното че няма да могат да ги освободят с добра печалба тия пари следващите поне 6-7 години . Хванали са пика на цените ако са почнали да продават януари .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Jordana написа:Цените отиват надолу , какво да е странното че няма да могат да ги освободят с добра печалба тия пари следващите поне 6-7 години . Хванали са пика на цените ако са почнали да продават януари .
Отиват на долу, ама друг път!
- ekalchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2016 m550d
Точно натам отиват. От началото на годината големите компании за недвижими имоти не купуват вече, а само продават. Тези просто са поредните, които излизат от инвестицията си. Като цяло така се прави инвестиция в имоти. Купува се в началото на икономическия цикъл и се излиза в края, когато цените са в пика си. Бай ганьо купува в пика на цените и като падне икономиката и закъса за пари продава когато е най евтино, затова и има още балъци, които купуват имоти и задържат цените. Но балъците са на свършване.
- damian2112
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G05 LCI xDrive40i
Падат, как да не падат - https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2023/09 ... dopite_za/ - глей какъв лукс само за 51к ЛЕВА
Вчера точно си разхождах кучето там, и се чудех колко ли струва на вечер, то пък била запазена за следващите 10 години 

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
В София има спад на продажбите, но е очаквано.
Понижаването на цените отнема време.
Понижаването на цените отнема време.