Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
130
27%
Да - бих си взел
220
46%
Не
36
8%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 478
кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Мнение от enigma » 20 Авг 2022, 20:57

alx написа:Прочети моля какво те попитах и ми отговори. Любопитно ми е какъв ти е аршина за не- скучна кола защото аз в това отношение съм изключително претенциозен и не намирам въобще по- расовите електрички за “скучни лагерници”. Затова ми е интересно. Все пак сме автомобилен форум :)

И аз съм от тези, за които звукът е важен, да ми се посмееш малко. :ok:
Винаги съм имал по нещо в8 в гаража, за 20г не са ми омръзнали, та сега ли. :mrgreen: Радва ме как пали с гръм и после равномерното мощно боботене сутрин. Радва ме смяната на предавките, особено как мърка при дауншифтинга. :lol:
Нека е бавна... е колко да е бавна, 0-60м/ч е колкото тайкан 4с като гледам, по-високи скорости не ме интересуват. Досега в реалния свят не съм срещал тесла или тайкан да ми дръпнат на светофара, а не е като да не опитват да демонстрират. :lol: Тези най-бързите са редки (и май им трябва някаква подготовка за бързия режим?), а високи скорости над 70-80м/ч не ме интересуват. За планински пътища със завои си имам заден спортен дифф и се държи прилично, като за аматьор шофер.
Отделно имам не по-малко комфорт като за седан. Даже от моя гледна точка повече, защото имам олд скуул табло с физически джаджи. Тези с таблетите инструментни клъстери ми се е случвало да забие и да рестартира таблото, това ми идва леко дискомфортно. :mhihi:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 20 Авг 2022, 21:23

Сподели каква е колата, че и аз съм такъв тип.

И мисля скоро да направя финансова простотия и да купя нещо подобно, преди хубавите 8-маци да са изчезнали :D

Ясно е, че електричките ще навлизат все повече, ама аз искам да си имам един хубав 8-мак в гаража и да не го продавам и да му се радвам.

И да го поддържам за децата. Пък те квото искат да го правят после :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 20 Авг 2022, 21:32

Осмаче от изчезващ вид си е перфектна инвестиция в момента, според мен. Хич не е финансова простотия.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 20 Авг 2022, 21:38

alx написа:Аз ще ти кажа какво е фън- фън е да дрифтиш на излизане от завоя с четирите гуми...

alx написа:
Кое е изключение в случая? Мисля, че дадох съвсем ясно дс се разбере, че не говоря за Нисан лийф или шеви болт… говоря за примерно модел 3 с двата мотора...

Прочитай си мненията и вземи някакво решение кое даваш като железен довод, че за мен железата ти са много меки :D Последно, изключенията ли рисуват за теб картинката с лагерните колички или масовия ел кошник. Много странно, но като почнете с хвалбите така и не споменахте Рено Зое и компани :mrgreen: Иначе за да не цитирам други чаршафи да те поздравя как успя да затвърдиш мнението ми за поведението на лагерните и то спорейки с мен. Респект!

alx написа:А доводите ми са железни защото винаги пиша само от личен опит и за това не пиша по теми от които не разбирам.

Аз си мисля, че трябва да започнеш наистина да го правиш, а не само да го твърдиш. Ще се включа отново ако напишеш нещо смислено. На мен ми е през оная кой какво имал и въз основа на това да се гради мнение колко можел да мисли. Сърдечно ви се радвам какво можете да си позволите и още по-сърдечно ви желая Господ да ви дари с повече, но глупости не ми се четат. Човека ви направи за смях назад с бързите електрички как ще стигнете сигурно на х2 време от 320д при по-висока скорост, ама вие и това не стоплихте. Тя много била бърза, ама не трябвало да я настъпват, щот няма да стигне. Детинщини. Също като в темата за войната, те биле много яки американците, ма не искали да дават жертви и се пазели. Циркаджийски са ти мненията и то прекалено често.
Последна промяна ivoaudi на 20 Авг 2022, 21:48, променена общо 1 път
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 20 Авг 2022, 21:46

carmanf1 написа:Сподели каква е колата, че и аз съм такъв тип.

И мисля скоро да направя финансова простотия и да купя нещо подобно, преди хубавите 8-маци да са изчезнали :D

Ясно е, че електричките ще навлизат все повече, ама аз искам да си имам един хубав 8-мак в гаража и да не го продавам и да му се радвам.

И да го поддържам за децата. Пък те квото искат да го правят после :D

2018 ауди s6 спорт пакет (важно заради задния дифф), с леки подобрения (стейдж 2). И аз мисля да я пазя и да я кърпя, колкото мога.
Догодина мисля да взема и от последните юбилейни 2023 додж чарджър срт или скатпак, каквото се намери.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 20 Авг 2022, 21:50

А на вас толкова ли ви е трудно да стоплите, че на никой не му пука на вас харесват ли ви електричките или не. Темата отдавна не е "Имат ли бъдеще", тоя въпрос е ясен вече без значение харесва ли ни или не отговора му. Тук някакви хора се опитват да обменят опит с такива, да обсъдят развитието им и тн, но веднага се включват няколко умника да им обяснят какви са балъци, че не могат да карат 8 часа без да спрат и не се кефят да им изтръпне гъза от седене. Като толкова ви кефят ДВГ има те цял форум да си пишете, що серете в темата дето не ви е интересна?!?! :banghead:

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 20 Авг 2022, 21:56

Напротив. Въпроса имат ли бъдеще изобщо не е ясен защото ако утре минем всички на ток проблемите нямат решение. Представяш ли си на магистрала как преправят бензиностанция с 15 колонки за гориво на 15 колонки с 200kw способност за зареждане, знаеш ли колко ток е това или да ти обясня :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 20 Авг 2022, 21:59

DigitalExile написа:ако утре минем всички на ток

Да, ама "ако"-то ти мирише. Утре няма да минем всички на ток. Други въпроси притесняват ли те?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 20 Авг 2022, 22:00

Много дамско туй “мнение” бе, човек :D Успокой се, на алх пишех. Говорим си.

ПС Към бубчо мамин бе, че има друго мнение.
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 20 Авг 2022, 22:05

b_u_b_o написа:

Да, ама "ако"-то ти мирише. Утре няма да минем всички на ток. Други въпроси притесняват ли те?

Твойто мирише повече принципно. Дори да стане постепенно я пак си го представи 15x 200kw :mhihi:

Затова вече казах пробега трябва да е минимум 2000 км за да се зареждат само и единствено вкъщи. И в много краен случай навън, иначе смисъл няма, ще седиш да чакаш на обществена 5-6 часа да дойде твоя ред. Дори в момента, ще те оставя сам да си потърсиш в кой град има най много тесли в америка и колко време чакат за supercharger навън. Мъка е.

Не всичко е цветя и рози. Всеки обича да хвали това което кара, но най добро няма, при всичко има компромиси, въпроса е готов ли си да живееш с тях.
Последна промяна DigitalExile на 20 Авг 2022, 22:06, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 20 Авг 2022, 22:06

peshehodetz написа:Бе не е съвсем така ма карай. В Германия БМВ продават годишно около 270-280к нови автомобили, може би повечето с 2.0d. В щатите обаче БМВ продават около 330к нови коли годишно, предимно 5-та серия и Х5 като при 5-та серия около 60% а при Х5 поне 90% са били преди с N55 и сега с В58.

20d не се продава само в Германия, не за друго за по-точна статистика :)
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 20 Авг 2022, 22:08

b_u_b_o написа:

В Европа може и да е по-меродавно, ама ако си говорим за Калифорния (щатът с най-голямо население), приеха закон, че от 2035г. ще се продават само електромобили. Енергопреносната система и в момента издиша. Следя как вървят инфраструктурните проекти за разширения/подобрения... както и да го гледам, не виждам как 2035г. ще са готови за това. Освен ако не го направят критичен проект за националната сигурност. Та, интересно ще е. :mrgreen:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 20 Авг 2022, 22:26

b_u_b_o, няма никой тука, освен ако нещо аз не пропускам, който да твърди че си кара ей така по 800км и не иска въобще да спира. Не знам откъде идва това схващане. Мене лично темата си ме интересува, но си карам извънградско и това за теб, което е схващане на д-то, за мен пък е погубено време в път. Смятал съм си го, както бях написал, имам май близо малко под 4 дни сумарно в път за миналата година (трябва пак да го сметна, че не съм сигурен), само по едно от направленията. Ок, ама на мене работата дори не ми е и свързана с шофиране, т.е. прекалено много ми е и е гадно. С електричка ще е повече.
Не го приемай като заяждане, ама някакви неща се коментират дето май никой не ги е твърдял. Същевременно факти, като например това че лятото на Тракия имаш само две опции - вдясно с до 90 или в ляво с над 140, повече към малко над 150 по последни данни от оня ден - хич все едно не са фактор :dunno:

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 20 Авг 2022, 22:33

Като стане тока на една друга цена ще питам пак феновете :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 20 Авг 2022, 22:43

enigma написа:
b_u_b_o написа:

В Европа може и да е по-меродавно, ама ако си говорим за Калифорния (щатът с най-голямо население), приеха закон, че от 2035г. ще се продават само електромобили. Енергопреносната система и в момента издиша. Следя как вървят инфраструктурните проекти за разширения/подобрения... както и да го гледам, не виждам как 2035г. ще са готови за това. Освен ако не го направят критичен проект за националната сигурност. Та, интересно ще е. :mrgreen:

Светът е изпълнен с примери, че няма невъзможни неща:
- преди 5 години Тесла произвеждаха само един единствен модел и по около 80к бройки годишно...За 2021 май са минали 1.2млн!!
Ама то няма батерии, Ама то няма мрежа , ама не знам какво си .

- продажбите на нови Ел коли растат екстремно, в Китай вече над 40% от новите коли са Ел

- колеги буквално за 2 години пазара експлодира а технология измина повече път от последните 10 години . Еволюцията е във ход - масовият градски автомобил вече е електрически . В следващите 5 години продажбите на чист ДВГ без хибрид ще спадат до 0%....поне тогава Българския Лъв с Е46 1.8/2.0д ще се почувства велик и ще е свободен да препруска до Китен без да спира ...освен за пътна помощ :ok:
ПС: и аз така със 330ката само чемпри разход 11/100 ще спирам да дозареждам ахах

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата