Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?
alx написа:Прочети моля какво те попитах и ми отговори. Любопитно ми е какъв ти е аршина за не- скучна кола защото аз в това отношение съм изключително претенциозен и не намирам въобще по- расовите електрички за “скучни лагерници”. Затова ми е интересно. Все пак сме автомобилен форум
И аз съм от тези, за които звукът е важен, да ми се посмееш малко.

Винаги съм имал по нещо в8 в гаража, за 20г не са ми омръзнали, та сега ли.

Нека е бавна... е колко да е бавна, 0-60м/ч е колкото тайкан 4с като гледам, по-високи скорости не ме интересуват. Досега в реалния свят не съм срещал тесла или тайкан да ми дръпнат на светофара, а не е като да не опитват да демонстрират.

Отделно имам не по-малко комфорт като за седан. Даже от моя гледна точка повече, защото имам олд скуул табло с физически джаджи. Тези с таблетите инструментни клъстери ми се е случвало да забие и да рестартира таблото, това ми идва леко дискомфортно.

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Сподели каква е колата, че и аз съм такъв тип.
И мисля скоро да направя финансова простотия и да купя нещо подобно, преди хубавите 8-маци да са изчезнали
Ясно е, че електричките ще навлизат все повече, ама аз искам да си имам един хубав 8-мак в гаража и да не го продавам и да му се радвам.
И да го поддържам за децата. Пък те квото искат да го правят после
И мисля скоро да направя финансова простотия и да купя нещо подобно, преди хубавите 8-маци да са изчезнали

Ясно е, че електричките ще навлизат все повече, ама аз искам да си имам един хубав 8-мак в гаража и да не го продавам и да му се радвам.

- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Осмаче от изчезващ вид си е перфектна инвестиция в момента, според мен. Хич не е финансова простотия.
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
alx написа:Аз ще ти кажа какво е фън- фън е да дрифтиш на излизане от завоя с четирите гуми...
alx написа:
Кое е изключение в случая? Мисля, че дадох съвсем ясно дс се разбере, че не говоря за Нисан лийф или шеви болт… говоря за примерно модел 3 с двата мотора...
Прочитай си мненията и вземи някакво решение кое даваш като железен довод, че за мен железата ти са много меки

alx написа:А доводите ми са железни защото винаги пиша само от личен опит и за това не пиша по теми от които не разбирам.
Аз си мисля, че трябва да започнеш наистина да го правиш, а не само да го твърдиш. Ще се включа отново ако напишеш нещо смислено. На мен ми е през оная кой какво имал и въз основа на това да се гради мнение колко можел да мисли. Сърдечно ви се радвам какво можете да си позволите и още по-сърдечно ви желая Господ да ви дари с повече, но глупости не ми се четат. Човека ви направи за смях назад с бързите електрички как ще стигнете сигурно на х2 време от 320д при по-висока скорост, ама вие и това не стоплихте. Тя много била бърза, ама не трябвало да я настъпват, щот няма да стигне. Детинщини. Също като в темата за войната, те биле много яки американците, ма не искали да дават жертви и се пазели. Циркаджийски са ти мненията и то прекалено често.
Последна промяна ivoaudi на 20 Авг 2022, 21:48, променена общо 1 път
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
carmanf1 написа:Сподели каква е колата, че и аз съм такъв тип.
2018 ауди s6 спорт пакет (важно заради задния дифф), с леки подобрения (стейдж 2). И аз мисля да я пазя и да я кърпя, колкото мога.
Догодина мисля да взема и от последните юбилейни 2023 додж чарджър срт или скатпак, каквото се намери.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
А на вас толкова ли ви е трудно да стоплите, че на никой не му пука на вас харесват ли ви електричките или не. Темата отдавна не е "Имат ли бъдеще", тоя въпрос е ясен вече без значение харесва ли ни или не отговора му. Тук някакви хора се опитват да обменят опит с такива, да обсъдят развитието им и тн, но веднага се включват няколко умника да им обяснят какви са балъци, че не могат да карат 8 часа без да спрат и не се кефят да им изтръпне гъза от седене. Като толкова ви кефят ДВГ има те цял форум да си пишете, що серете в темата дето не ви е интересна?!?! 

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Напротив. Въпроса имат ли бъдеще изобщо не е ясен защото ако утре минем всички на ток проблемите нямат решение. Представяш ли си на магистрала как преправят бензиностанция с 15 колонки за гориво на 15 колонки с 200kw способност за зареждане, знаеш ли колко ток е това или да ти обясня 

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
DigitalExile написа:ако утре минем всички на ток
Да, ама "ако"-то ти мирише. Утре няма да минем всички на ток. Други въпроси притесняват ли те?
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Много дамско туй “мнение” бе, човек
Успокой се, на алх пишех. Говорим си.
ПС Към бубчо мамин бе, че има друго мнение.

ПС Към бубчо мамин бе, че има друго мнение.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
b_u_b_o написа:DigitalExile написа:ако утре минем всички на ток
Да, ама "ако"-то ти мирише. Утре няма да минем всички на ток. Други въпроси притесняват ли те?
Твойто мирише повече принципно. Дори да стане постепенно я пак си го представи 15x 200kw

Затова вече казах пробега трябва да е минимум 2000 км за да се зареждат само и единствено вкъщи. И в много краен случай навън, иначе смисъл няма, ще седиш да чакаш на обществена 5-6 часа да дойде твоя ред. Дори в момента, ще те оставя сам да си потърсиш в кой град има най много тесли в америка и колко време чакат за supercharger навън. Мъка е.
Не всичко е цветя и рози. Всеки обича да хвали това което кара, но най добро няма, при всичко има компромиси, въпроса е готов ли си да живееш с тях.
Последна промяна DigitalExile на 20 Авг 2022, 22:06, променена общо 1 път
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
peshehodetz написа:Бе не е съвсем така ма карай. В Германия БМВ продават годишно около 270-280к нови автомобили, може би повечето с 2.0d. В щатите обаче БМВ продават около 330к нови коли годишно, предимно 5-та серия и Х5 като при 5-та серия около 60% а при Х5 поне 90% са били преди с N55 и сега с В58.
20d не се продава само в Германия, не за друго за по-точна статистика

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
b_u_b_o написа:DigitalExile написа:ако утре минем всички на ток
В Европа може и да е по-меродавно, ама ако си говорим за Калифорния (щатът с най-голямо население), приеха закон, че от 2035г. ще се продават само електромобили. Енергопреносната система и в момента издиша. Следя как вървят инфраструктурните проекти за разширения/подобрения... както и да го гледам, не виждам как 2035г. ще са готови за това. Освен ако не го направят критичен проект за националната сигурност. Та, интересно ще е.

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
b_u_b_o, няма никой тука, освен ако нещо аз не пропускам, който да твърди че си кара ей така по 800км и не иска въобще да спира. Не знам откъде идва това схващане. Мене лично темата си ме интересува, но си карам извънградско и това за теб, което е схващане на д-то, за мен пък е погубено време в път. Смятал съм си го, както бях написал, имам май близо малко под 4 дни сумарно в път за миналата година (трябва пак да го сметна, че не съм сигурен), само по едно от направленията. Ок, ама на мене работата дори не ми е и свързана с шофиране, т.е. прекалено много ми е и е гадно. С електричка ще е повече.
Не го приемай като заяждане, ама някакви неща се коментират дето май никой не ги е твърдял. Същевременно факти, като например това че лятото на Тракия имаш само две опции - вдясно с до 90 или в ляво с над 140, повече към малко над 150 по последни данни от оня ден - хич все едно не са фактор
Не го приемай като заяждане, ама някакви неща се коментират дето май никой не ги е твърдял. Същевременно факти, като например това че лятото на Тракия имаш само две опции - вдясно с до 90 или в ляво с над 140, повече към малко над 150 по последни данни от оня ден - хич все едно не са фактор

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Като стане тока на една друга цена ще питам пак феновете

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
enigma написа:b_u_b_o написа:DigitalExile написа:ако утре минем всички на ток
В Европа може и да е по-меродавно, ама ако си говорим за Калифорния (щатът с най-голямо население), приеха закон, че от 2035г. ще се продават само електромобили. Енергопреносната система и в момента издиша. Следя как вървят инфраструктурните проекти за разширения/подобрения... както и да го гледам, не виждам как 2035г. ще са готови за това. Освен ако не го направят критичен проект за националната сигурност. Та, интересно ще е.
Светът е изпълнен с примери, че няма невъзможни неща:
- преди 5 години Тесла произвеждаха само един единствен модел и по около 80к бройки годишно...За 2021 май са минали 1.2млн!!
Ама то няма батерии, Ама то няма мрежа , ама не знам какво си .
- продажбите на нови Ел коли растат екстремно, в Китай вече над 40% от новите коли са Ел
- колеги буквално за 2 години пазара експлодира а технология измина повече път от последните 10 години . Еволюцията е във ход - масовият градски автомобил вече е електрически . В следващите 5 години продажбите на чист ДВГ без хибрид ще спадат до 0%....поне тогава Българския Лъв с Е46 1.8/2.0д ще се почувства велик и ще е свободен да препруска до Китен без да спира ...освен за пътна помощ

ПС: и аз така със 330ката само чемпри разход 11/100 ще спирам да дозареждам ахах