Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от b00st » 19 Юли 2017, 8:36

dextuar написа:https://vimeo.com/226106887

То и ти си си виновен, аз нямаше да му направя път след като се отмести, да си е преценил.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 19 Юли 2017, 8:37

b00st написа:

То и ти си си виновен, аз нямаше да му направя път след като се отмести, да си е преценил.

Е да се ударим ли? Той мен щеше да отнесе, не баничарката...

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 19 Юли 2017, 8:42

alekangg написа:
bum_bum написа:Е то това да си печеливш и да си цървул са две различни неща. Има хора, които може да изкарват милиони и щом работа има няма да дадат и стотинка за да подобрят продукта си.

При положение, че е единственото съоръжение в България малко от малко доближаващо се до понятието автомобилна писта те си имат гарантирана клиентела. Съответно лев не вадят, щото щеш-нещеш там отиваш като ти се кара.

Бяхме говорили по темата и сега намерих данни за цени из Европа, за писта, която се строй в момента или казано с актуализирани цени.

Пистата е на остров Тенерифе, дължината ще бъде 4,07км, старт-финална права 819м, 10 леви и 5 десни завои, широчината на трасето ще варира между 12 и 15 метра. Калкулулирана средна скорост 180км/ч, максимална 312км/ч, общо взето съвсем нормална писта.
Отделно ще има 6500 места за паркиране, 4000 седалки за публика, отделно за екипите - още места за коли, 60 автобуса и 20 камиона.

Строежа на всичко това ще струва 21,2 милиона евро за самото съоръжение и 2,4 милиона евро за достъпа до самата писта от от другите пътища.

Терена не е калкулиран, по данни е 1322 милиона кв.м.

pista.jpg

Коя бадка ще иска да инвестира в такова нещо и да чака години да си го избие, хем има и поддръжка после..

Наскоро ми разказваха за някакви БГ играчори дето решили да правят писта ... "както си трябва" ...
Първоначалните сметки били за 25-30 млн.лв.
Като се влезнало в детайли още на ниво планове отишли на 40-45 млн.лв., което ги е отказало ...
Не знам колко е вярно, но сумите са учудващо близки до това, което и ти пишеш :dunno:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 19 Юли 2017, 8:49

dextuar написа:
b00st написа:

Имаш късмет, щото ако примерно имаше някой отзад дето кара като тебе, а те се намират по тоя булевард такива, щЕхте да се наиграете много и хондичката нямаше да е виновен, даже нямаше да спре сигурно. Затова един път прибрал ли се никога не правя път, да се удря в тоя отпред, да се мята в мантинелите, в мене, където реши.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 19 Юли 2017, 8:51

b00st написа:
dextuar написа:
b00st написа:

Имаш късмет, щото ако примерно имаше някой отзад дето кара като тебе, а те се намират по тоя булевард такива, щЕхте да се наиграете много и хондичката нямаше да е виновен, даже нямаше да спре сигурно. Затова един път прибрал ли се никога не правя път, да се удря в тоя отпред, да се мята в мантинелите, в мене, където реши.

Така като го каза си доста прав. Наистина нямах време да погледна дали отзад има някой.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 19 Юли 2017, 8:51

K_Ilkov написа:Като се влезнало в детайли още на ниво планове отишли на 40-45 млн.лв., което ги е отказало ...
Не знам колко е вярно, но сумите са учудващо близки до това, което и ти пишеш :dunno:

А като дойде време за събор и всички реват, че 10 лв вход са много :mhihi:
Е откъде да дойдат тия печалби, че да се навие някой да инвестира. От алтруизъм никой няма да направи писта; трябва да печели после.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 19 Юли 2017, 8:58

drago_pavlov написа:
K_Ilkov написа:Като се влезнало в детайли още на ниво планове отишли на 40-45 млн.лв., което ги е отказало ...

Е откъде да дойдат тия печалби, че да се навие някой да инвестира. От алтруизъм никой няма да направи писта; трябва да печели после.

Трудна работа тва с печалбата ...
Не че е за тая тема, но и както се вижда инвестицията е същата и там и тук, а покупателната способност е доста по-различна.
И 20лв да го направиш входа пак ще си далеч от истината :confused:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 19 Юли 2017, 8:59

K_Ilkov написа:Наскоро ми разказваха за някакви БГ играчори дето решили да правят писта ... "както си трябва" ...
Първоначалните сметки били за 25-30 млн.лв.
Като се влезнало в детайли още на ниво планове отишли на 40-45 млн.лв., което ги е отказало ...
Не знам колко е вярно, но сумите са учудващо близки до това, което и ти пишеш

То нЕмаше ли една полу-готова писта за Ф1, барабар с болница и хотели, от бай тошово време? Не знам какво е останало, ама май още си я има около Сливен :dunno: Като се абстрахираме от бацювския подход към асфалта, не би трябвало де е чак толкова голям харча .... :mrgreen:
Ubi dubium, ibi libertas

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 19 Юли 2017, 9:05

Трябва да се намери някой бацюв човек да реши, че може да се гепне оттам иначе не го виждам :mhihi:
Да, имаше нещо такова за Сливен, но нямам идея кво е останало ...
Истината е, че може да има още една писта - Дракона е постоянно фул с мероприятия доколкото знам ...

edit: http://socbg.com/2014/05/%D0%BA%D0%B0%D ... D1%81.html

30 години по-късно се смнявам, че нещо става от зарязаното там ...
Изображение

...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 19 Юли 2017, 9:22

K_Ilkov написа:
drago_pavlov написа:

Трудна работа тва с печалбата ...
Не че е за тая тема, но и както се вижда инвестицията е същата и там и тук, а покупателната способност е доста по-различна.
И 20лв да го направиш входа пак ще си далеч от истината :confused:

Мога да дам и цени за входове.
Първо, че свободен вход за 1-2-3 коли няма, обикновено се дава пистата за 4 или 8 часа, като има лимит от броя коли каращи едновременно на нея.

Цените, които плащат самите шофьори варират много от самата писта, деня, месеца и са от сорта на поне 60 евро за 8 часа на по-евтините писти и 60-70евро за 4 часа на по-скъпите и до към 160 евро за 8 часа на най-хубавите писти.

През тези 4 или 8 часа, примерно се въртят 3-4-5 групи по 20-на коли, като всяка група кара 15 или 20мин.
Като се добави и бензина, който там заминава много бързо, гуми и пр, това не са хич малко пари.

В България трябва да направят входове за по 20мин по 20лв, иначе малко биха карали ми се струва..

Та какви 10 и 20лв, за тези цени псевдо писта за картинг на някой запустял паркинг с гуми отстрани...

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 19 Юли 2017, 9:31

За вход за зяпачи ставаше въпрос, понеже за събора се спомена.
Иначе моторен спорт за 20лв има - 5-10 мин картинг и кой от къде е, другото е ясно, че е скъпо ...
Изображение

...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 19 Юли 2017, 9:33

K_Ilkov написа:Трябва да се намери някой бацюв човек да реши, че може да се гепне оттам иначе не го виждам :mhihi:
Да, имаше нещо такова за Сливен, но нямам идея кво е останало ...
Истината е, че може да има още една писта - Дракона е постоянно фул с мероприятия доколкото знам ...

edit: http://socbg.com/2014/05/%D0%BA%D0%B0%D ... D1%81.html

30 години по-късно се смнявам, че нещо става от зарязаното там ...

Така е, хем за 22 милиона там не го правят даром, пак има печалба фирмата. Отделно пишат, че цената е завишена леко, понеже се строй на майната си на остров и има оскъпяване.

У нас трябва да има държавен бюджет или да има за усвояване от ЕС и да е с поне 50% отгоре, че да има някой да захлеби по веригата. Накрая пистата само мога да си представя какво ще бъде, накъдрен асфалт след 1 година и разбира се без сцепление ..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 19 Юли 2017, 9:35

K_Ilkov написа:За вход за зяпачи ставаше въпрос, понеже за събора се спомена.
Иначе моторен спорт за 20лв има - 5-10 мин картинг и кой от къде е, другото е ясно, че е скъпо ...

А така да, нормално е да е толкова 10-на лв за зрител. В Европа даже е без пари, ама на пистата ври от коли и си избиват парите явно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 19 Юли 2017, 9:40

alekangg написа:
K_Ilkov написа:За вход за зяпачи ставаше въпрос, понеже за събора се спомена.

А така да, нормално е да е толкова 10-на лв за зрител. В Европа даже е без пари, ама на пистата ври от коли и си избиват парите явно.

Те в Европа парите си ги избиват от рекламодателите, не от входа.
Но тук и това няма как да стане...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 19 Юли 2017, 9:41

Ако има състезавания вероятно да, но в случая говорим за наемане на пистата за 4 или 8 часа и каране със собствените коли.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата