Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Модератор: Общи модератори
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
dextuar написа:https://vimeo.com/226106887
То и ти си си виновен, аз нямаше да му направя път след като се отмести, да си е преценил.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
b00st написа:dextuar написа:https://vimeo.com/226106887
То и ти си си виновен, аз нямаше да му направя път след като се отмести, да си е преценил.
Е да се ударим ли? Той мен щеше да отнесе, не баничарката...
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
alekangg написа:bum_bum написа:Е то това да си печеливш и да си цървул са две различни неща. Има хора, които може да изкарват милиони и щом работа има няма да дадат и стотинка за да подобрят продукта си.
При положение, че е единственото съоръжение в България малко от малко доближаващо се до понятието автомобилна писта те си имат гарантирана клиентела. Съответно лев не вадят, щото щеш-нещеш там отиваш като ти се кара.
Бяхме говорили по темата и сега намерих данни за цени из Европа, за писта, която се строй в момента или казано с актуализирани цени.
Пистата е на остров Тенерифе, дължината ще бъде 4,07км, старт-финална права 819м, 10 леви и 5 десни завои, широчината на трасето ще варира между 12 и 15 метра. Калкулулирана средна скорост 180км/ч, максимална 312км/ч, общо взето съвсем нормална писта.
Отделно ще има 6500 места за паркиране, 4000 седалки за публика, отделно за екипите - още места за коли, 60 автобуса и 20 камиона.
Строежа на всичко това ще струва 21,2 милиона евро за самото съоръжение и 2,4 милиона евро за достъпа до самата писта от от другите пътища.
Терена не е калкулиран, по данни е 1322 милиона кв.м.
Коя бадка ще иска да инвестира в такова нещо и да чака години да си го избие, хем има и поддръжка после..
Наскоро ми разказваха за някакви БГ играчори дето решили да правят писта ... "както си трябва" ...
Първоначалните сметки били за 25-30 млн.лв.
Като се влезнало в детайли още на ниво планове отишли на 40-45 млн.лв., което ги е отказало ...
Не знам колко е вярно, но сумите са учудващо близки до това, което и ти пишеш

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
dextuar написа:b00st написа:dextuar написа:https://vimeo.com/226106887
Имаш късмет, щото ако примерно имаше някой отзад дето кара като тебе, а те се намират по тоя булевард такива, щЕхте да се наиграете много и хондичката нямаше да е виновен, даже нямаше да спре сигурно. Затова един път прибрал ли се никога не правя път, да се удря в тоя отпред, да се мята в мантинелите, в мене, където реши.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
b00st написа:dextuar написа:b00st написа:dextuar написа:https://vimeo.com/226106887
Имаш късмет, щото ако примерно имаше някой отзад дето кара като тебе, а те се намират по тоя булевард такива, щЕхте да се наиграете много и хондичката нямаше да е виновен, даже нямаше да спре сигурно. Затова един път прибрал ли се никога не правя път, да се удря в тоя отпред, да се мята в мантинелите, в мене, където реши.
Така като го каза си доста прав. Наистина нямах време да погледна дали отзад има някой.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
K_Ilkov написа:Като се влезнало в детайли още на ниво планове отишли на 40-45 млн.лв., което ги е отказало ...
А като дойде време за събор и всички реват, че 10 лв вход са много

Е откъде да дойдат тия печалби, че да се навие някой да инвестира. От алтруизъм никой няма да направи писта; трябва да печели после.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
drago_pavlov написа:K_Ilkov написа:Като се влезнало в детайли още на ниво планове отишли на 40-45 млн.лв., което ги е отказало ...
А като дойде време за събор и всички реват, че 10 лв вход са много![]()
Е откъде да дойдат тия печалби, че да се навие някой да инвестира. От алтруизъм никой няма да направи писта; трябва да печели после.
Трудна работа тва с печалбата ...
Не че е за тая тема, но и както се вижда инвестицията е същата и там и тук, а покупателната способност е доста по-различна.
И 20лв да го направиш входа пак ще си далеч от истината

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
K_Ilkov написа:Наскоро ми разказваха за някакви БГ играчори дето решили да правят писта ... "както си трябва" ...
Първоначалните сметки били за 25-30 млн.лв.
Като се влезнало в детайли още на ниво планове отишли на 40-45 млн.лв., което ги е отказало ...
То нЕмаше ли една полу-готова писта за Ф1, барабар с болница и хотели, от бай тошово време? Не знам какво е останало, ама май още си я има около Сливен

Ubi dubium, ibi libertas
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Трябва да се намери някой бацюв човек да реши, че може да се гепне оттам иначе не го виждам
Да, имаше нещо такова за Сливен, но нямам идея кво е останало ...
Истината е, че може да има още една писта - Дракона е постоянно фул с мероприятия доколкото знам ...
edit: http://socbg.com/2014/05/%D0%BA%D0%B0%D ... D1%81.html
30 години по-късно се смнявам, че нещо става от зарязаното там ...

Истината е, че може да има още една писта - Дракона е постоянно фул с мероприятия доколкото знам ...

...
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
K_Ilkov написа:drago_pavlov написа:K_Ilkov написа:Като се влезнало в детайли още на ниво планове отишли на 40-45 млн.лв., което ги е отказало ...
А като дойде време за събор и всички реват, че 10 лв вход са много![]()
Трудна работа тва с печалбата ...
Не че е за тая тема, но и както се вижда инвестицията е същата и там и тук, а покупателната способност е доста по-различна.
И 20лв да го направиш входа пак ще си далеч от истината
Мога да дам и цени за входове.
Първо, че свободен вход за 1-2-3 коли няма, обикновено се дава пистата за 4 или 8 часа, като има лимит от броя коли каращи едновременно на нея.
Цените, които плащат самите шофьори варират много от самата писта, деня, месеца и са от сорта на поне 60 евро за 8 часа на по-евтините писти и 60-70евро за 4 часа на по-скъпите и до към 160 евро за 8 часа на най-хубавите писти.
През тези 4 или 8 часа, примерно се въртят 3-4-5 групи по 20-на коли, като всяка група кара 15 или 20мин.
Като се добави и бензина, който там заминава много бързо, гуми и пр, това не са хич малко пари.
В България трябва да направят входове за по 20мин по 20лв, иначе малко биха карали ми се струва..
Та какви 10 и 20лв, за тези цени псевдо писта за картинг на някой запустял паркинг с гуми отстрани...
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
За вход за зяпачи ставаше въпрос, понеже за събора се спомена.
Иначе моторен спорт за 20лв има - 5-10 мин картинг и кой от къде е, другото е ясно, че е скъпо ...
Иначе моторен спорт за 20лв има - 5-10 мин картинг и кой от къде е, другото е ясно, че е скъпо ...

...
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
K_Ilkov написа:Трябва да се намери някой бацюв човек да реши, че може да се гепне оттам иначе не го виждам![]()
Така е, хем за 22 милиона там не го правят даром, пак има печалба фирмата. Отделно пишат, че цената е завишена леко, понеже се строй на майната си на остров и има оскъпяване.
У нас трябва да има държавен бюджет или да има за усвояване от ЕС и да е с поне 50% отгоре, че да има някой да захлеби по веригата. Накрая пистата само мога да си представя какво ще бъде, накъдрен асфалт след 1 година и разбира се без сцепление ..
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
K_Ilkov написа:За вход за зяпачи ставаше въпрос, понеже за събора се спомена.
А така да, нормално е да е толкова 10-на лв за зрител. В Европа даже е без пари, ама на пистата ври от коли и си избиват парите явно.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
alekangg написа:K_Ilkov написа:За вход за зяпачи ставаше въпрос, понеже за събора се спомена.
А така да, нормално е да е толкова 10-на лв за зрител. В Европа даже е без пари, ама на пистата ври от коли и си избиват парите явно.
Те в Европа парите си ги избиват от рекламодателите, не от входа.
Но тук и това няма как да стане...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Ако има състезавания вероятно да, но в случая говорим за наемане на пистата за 4 или 8 часа и каране със собствените коли.