Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Модератор: Общи модератори
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Имам познат дето така кара, нон-стоп със 130-140 само в лява... Питам го умира ли ти се? Тоя ми се смее, който бързал някой негов проблем си било, като можел щял да го пуска - тотално невярно седи като магаре запънато само е ляво.
При тоя човек повече не съм се возил. Сам си създава ситуации.
А и да не си помислите, че колата му е ниска, спортна и т.н. Обикновен 1.9тди... с зимни гуми. След като 4г ми обясняваш на мен колко съм прост, че си купувам нови зимни гуми... Тая зима взе и той... Мноо яко бате... Ся вече ми се обяснява за летните къв съм балък, че купувам и сменям.
Та заради такива хора гледам въжмоно по-рядко да я ползвам тая магистрала ама като имаш работа нямаш избор.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
При тоя човек повече не съм се возил. Сам си създава ситуации.
А и да не си помислите, че колата му е ниска, спортна и т.н. Обикновен 1.9тди... с зимни гуми. След като 4г ми обясняваш на мен колко съм прост, че си купувам нови зимни гуми... Тая зима взе и той... Мноо яко бате... Ся вече ми се обяснява за летните къв съм балък, че купувам и сменям.
Та заради такива хора гледам въжмоно по-рядко да я ползвам тая магистрала ама като имаш работа нямаш избор.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Тия са единици неможеш да ги промениш.
Въпреки че според мен тук друго се е случило:
Карал е със 130 в лявата защото дясната е ужасна, застигнал си го ти, но не те е видял. След което бързака му влиза остро с къси-дълги и човека отпред се ядосва. От там насетне е ясно
Ако беше постоял зад него на някаква дистанция без да го притискаш щеше да те види в определен момент и щеше да се отмести.
Въпреки че според мен тук друго се е случило:
Карал е със 130 в лявата защото дясната е ужасна, застигнал си го ти, но не те е видял. След което бързака му влиза остро с къси-дълги и човека отпред се ядосва. От там насетне е ясно
Ако беше постоял зад него на някаква дистанция без да го притискаш щеше да те види в определен момент и щеше да се отмести.
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Има участъци (примерно Оризово - Стара Загора), където в дясната лента на човек може да му изпопадат пломбите. Аз там си карам редовно в лявата при свободна дясна, но и се старая да следя огледалото и да пускам бързащите.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
damian2112 написа:На мен ми се е случвало точно такава ситуация - кара си в лява лента със 110-120, няма никой в дясната лента, аз го приближавам и търпеливо чакам да си погледне огледалото, за да не правя селении и да изпреварвам отдясно... човека се отмести, пусна ме да го изпреваря... и след това се върна в лявата лентаПрез цялото това време нямаше нито една кола в дясната.
Ако говориш за Тракия явно не караш много по нея за да разбереш защо го прави.
Дори новите места дето ги правиха са на юфка.
Аз също карам така със 120-130 и гледам винаги да пускам всички бързаци и рядко може някой да ме изненада .. тормозещо е да гледам нон стоп назад, но нямам избор.

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Тракия е зле, но покарайте по северните ни магистрали за да разберете какво значи зле..
- preki
- Потребител
-
- Кара: BMW 320ci E46 Convertible
Най-тегаво е, когато изправарваш с около 160 км/ч дълга колона (случва се всеки петък вечер и неделя привечер в обратната посока на Тракия) и отза се появява някой с по-лъскава кола и почва да свети. Пускаш го и заставаш зада него и така си карате N на брой км, защото отпред е пълно с изпреварващи и този няма откъде да мине. И ако му присветнеш да се сети, че е селяндур и няма къде да иде, почва да ти намалява, да бие спирачки до 80 км/ч и т.н.
Най-интересното е да го срещнеш някъде спрял как става по-нисък от килима вкъщи, когато го попиташ защо шофира по този начин
Защото зад волана на скъпата си кола е силен, но..... Такива винаги си намират майстора
Най-интересното е да го срещнеш някъде спрял как става по-нисък от килима вкъщи, когато го попиташ защо шофира по този начин

Защото зад волана на скъпата си кола е силен, но..... Такива винаги си намират майстора
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
damian2112 написа:На мен ми се е случвало точно такава ситуация - кара си в лява лента със 110-120, няма никой в дясната лента, аз го приближавам и търпеливо чакам да си погледне огледалото, за да не правя селении и да изпреварвам отдясно... човека се отмести, пусна ме да го изпреваря... и след това се върна в лявата лентаПрез цялото това време нямаше нито една кола в дясната.
Какво толкова чудно има? Дясната лента на почти цялата Тракия е на гъз от турските ТИРове...
- stas.dakov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e91 320d
то до Стара Загора се кара по-бързичко за да не влизаш в дясна лента, ама след стара загора си е ок магистралата до морето. Тук там има вълнички. Аз лично си пускам 120-130 на автопилот и се наслаждавам на пътя и гледките.
В гърция даже е много по-зле магистралата (не по-зле от Пловдив-Стара Загора де
).
В гърция даже е много по-зле магистралата (не по-зле от Пловдив-Стара Загора де

- damian2112
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G05 LCI xDrive40i
bam-bam написа:damian2112 написа:На мен ми се е случвало точно такава ситуация - кара си в лява лента със 110-120, няма никой в дясната лента, аз го приближавам и търпеливо чакам да си погледне огледалото, за да не правя селении и да изпреварвам отдясно... човека се отмести, пусна ме да го изпреваря... и след това се върна в лявата лентаПрез цялото това време нямаше нито една кола в дясната.
Ако говориш за Тракия явно не караш много по нея за да разбереш защо го прави.
Дори новите места дето ги правиха са на юфка.
Аз също карам така със 120-130 и гледам винаги да пускам всички бързаци и рядко може някой да ме изненада .. тормозещо е да гледам нон стоп назад, но нямам избор.
Phil написа:damian2112 написа:На мен ми се е случвало точно такава ситуация - кара си в лява лента със 110-120, няма никой в дясната лента, аз го приближавам и търпеливо чакам да си погледне огледалото, за да не правя селении и да изпреварвам отдясно... човека се отмести, пусна ме да го изпреваря... и след това се върна в лявата лентаПрез цялото това време нямаше нито една кола в дясната.
Какво толкова чудно има? Дясната лента на почти цялата Тракия е на гъз от турските ТИРове...
По принцип въпросната случка се случва на Хемус в частта след Правец, където все пак изглежда като магистрала...
За Тракия е ясно, че има кофти участъци, но ако имаше култура на каране в тая държава, няма да има толкова конфликтни ситуации. Аз като цяло избягвам да пътувам по Тракия, защото ми е много натоварващо... или трябва да караш със 160-180 постоянно в лявата лента с батките, или да се влачиш с 90 в дясната с дядовците и моргите. Последно преди 2-3 седмици пътувах за Hills of Rock до Пловдив, имаше едни талибани с нов Рейндж Роувър и е92 335d, на които им бяхме бавни със 170, и изпреварваха с 200 през аварийната... а тогава точно бяха големите жеги (около Пазарджик показваше 43 градуса), и имаше през 2-3км прегряли коли и спукали гуми колеги...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
Все си мисля, че просто съм попаднал в неподходящо време с неподходящи хора каращи около мен-засичащи, изпреварващи неправилно, каращи странно....и сядам на кафе на някоя бензиностанция за да изчакам "сватбарите" да отминат.После тръгвам,но колите други, културата същата 

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
bum_bum написа:Е то това да си печеливш и да си цървул са две различни неща. Има хора, които може да изкарват милиони и щом работа има няма да дадат и стотинка за да подобрят продукта си.
При положение, че е единственото съоръжение в България малко от малко доближаващо се до понятието автомобилна писта те си имат гарантирана клиентела. Съответно лев не вадят, щото щеш-нещеш там отиваш като ти се кара.
Бяхме говорили по темата и сега намерих данни за цени из Европа, за писта, която се строй в момента или казано с актуализирани цени.
Пистата е на остров Тенерифе, дължината ще бъде 4,07км, старт-финална права 819м, 10 леви и 5 десни завои, широчината на трасето ще варира между 12 и 15 метра. Калкулулирана средна скорост 180км/ч, максимална 312км/ч, общо взето съвсем нормална писта.
Отделно ще има 6500 места за паркиране, 4000 седалки за публика, отделно за екипите - още места за коли, 60 автобуса и 20 камиона.
Строежа на всичко това ще струва 21,2 милиона евро за самото съоръжение и 2,4 милиона евро за достъпа до самата писта от от другите пътища.
Терена не е калкулиран, по данни е 1322 милиона кв.м.
Коя бадка ще иска да инвестира в такова нещо и да чака години да си го избие, хем има и поддръжка после..
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна alekangg на 19 Юли 2017, 8:02, променена общо 1 път
- stas.dakov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e91 320d
еНЕ!!! ....
Това не е нормално...

- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Порасна му чурката с половин метър