Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
130
27%
Да - бих си взел
220
46%
Не
36
8%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 478
старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Мнение от acho.rs » 20 Авг 2022, 10:07

alx написа:Колега, ето го най-лакомия юнак на отбора… 400+ км пробег планиран при положение, че го карам душманската (на 15к км смених гуми). Това значи, че ако го карам нормално ще стигна 500км.

Ако 400-500км “не стигат на никой, само на някой тесла фанбой” то явно всички са професионални шофьори които само кръстосват държавата нон- стоп. Щото аз други не познавам дето тов пробег да не им стига.

А и забравих- през тия 400км не можеш ме догони с нищо дето го има нормално по пътищата… си изключение на “карето” ама ако се мериме по- продължително то има проблеми с охлаждането и бързо увяхва :ok:

Не се хаби в тази тема - както виждаш е тотално отражение на пиянски геополитически анализи . На 10 поста няма и 1 смислен . :dunno:

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 20 Авг 2022, 10:34

Нещо не виждам логиката да си купиш кола за 400к за да пестиш от гориво.

Евтините електрички, нямат адекватен пробег, все още.
Тези които имат адекватен пробег струват 100к минимум.

Всички ще минем на ток, но на мен ми е рано

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 20 Авг 2022, 10:47

Аз не виждам що трябва да си купуваш електричка за “градска кола” вместо да си вземеш един плъг-ин хибрид просто и спокойно хем да си го караш само на ток в града, хем да ти върши работа и за извънградско.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 20 Авг 2022, 11:07

И както обикновено в БГ всеки е компетентен от всичко, нон стоп мнения от хора които никога не са карали такива коли ама много знаят. Някой ако чете темата внимателно ще каже, че най добрата кола е 320д :mhihi: :mhihi: :mhihi: за мен това е най големия компромис, който човек прави със себе си - взимаш БМВ ама най икономичното че знае ли се :mhihi: :mhihi: :mhihi: Въобще някой като си купува някакво БМВ гледа ли колко може да минеш с един резервоар и въобще какъв е смисъла на това - явно всеки кара по 800км. без да спира нон стоп. Пътувам редовно в чужбина и общо взето на всеки 200км спирам я за кафе да пикам и т.н. Та да си знаете 320д и това е че другите нямат рейндж, ако се намери и 318д още по добре :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 20 Авг 2022, 11:20

Сега чета, Лусид са представили нов пакет - 1200 коня, под 2 секунди до 100.
Всичко е супер
Хората поръчали си базови техни коли преди месеци, ги очакват някъде през 2024.
Ако си поръчаш сега това новото, кога ли ще дойде? След 3 години?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 20 Авг 2022, 11:28

И със стартова цена €218k

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 20 Авг 2022, 11:28

Petrolhead написа:Сега чета, Лусид са представили нов пакет - 1200 коня, под 2 секунди до 100.
Всичко е супер
Хората поръчали си базови техни коли преди месеци, ги очакват някъде през 2024.
Ако си поръчаш сега това новото, кога ли ще дойде? След 3 години?

тея лусид са някакви уникални, но не знам как ще са в бъдеще. Иначе за всичко се чака в момента, питах за БМВ ix edrive доставка след година, общо взето май единствено теслите са с най малко чакане, ако се поръча сега ще дойде някъде март април аве не си е работа според мене с това чакане. По скоро гледам сега коли на до 10-15к км. в Германия

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 20 Авг 2022, 12:26

adovet написа:И както обикновено в БГ всеки е компетентен от всичко, нон стоп мнения от хора които никога не са карали такива коли ама много знаят. Някой ако чете темата внимателно ще каже, че най добрата кола е 320д :mhihi: :mhihi: :mhihi: за мен това е най големия компромис, който човек прави със себе си - взимаш БМВ ама най икономичното че знае ли се :mhihi: :mhihi: :mhihi: Въобще някой като си купува някакво БМВ гледа ли колко може да минеш с един резервоар и въобще какъв е смисъла на това - явно всеки кара по 800км. без да спира нон стоп. Пътувам редовно в чужбина и общо взето на всеки 200км спирам я за кафе да пикам и т.н. Та да си знаете 320д и това е че другите нямат рейндж, ако се намери и 318д още по добре :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Евала топ мнение. Очевидно да ти е икономична и да има рейндж колата е “компромос” и недостатък :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 20 Авг 2022, 13:00

acho.rs написа:
ivoaudi написа:
KUM4o написа:. Уважавам труда си и времето си, за да си харча парите, за да се кефя на моя 1.9ТДИ

Тоест? :D
Или пак аз не разбрах? Пък и не става ясно как ДВГ е неуважение към труд или време на когото и да е.
Както казах, просто гледна точка, нищо повече. За мен електриките са скучни лагерни колички, за други са манна небесна. Всеки според багажа и светогледа си. Кой колкото може :smoke:

Човека се опита културно да ти обясни, че говориш за епична емоция от шофирането и това как мразиш Ел коли, защото са стерилни а в същото време караш умрл кнф с емоция 0 . Меко казано си противоречиш. Аз вече си казах мнението за кефа и върховната емоция от дизел в ежедневото шофиране ...особено от 4 цилиндров такъв ...а най-големия смях е масов двг 1.6-2.0 NA . Поне такъв е моят опит

Да де. Точно, че говоря с човека и намам нужда секретарката му да ми се обяснява. Щото тя пък, по секретарски не можала да разбере аз какво искам да кажа, ма се пъне там.
Последна промяна ivoaudi на 21 Авг 2022, 13:08, променена общо 1 път
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 20 Авг 2022, 15:05

adovet написа: Пътувам редовно в чужбина и общо взето на всеки 200км спирам я за кафе да пикам и т.н.

И тук си е до човека... аз на 200км ако спирам ще откача. Последно от Велинград до Варна само с едно спиране за 5мин, че колата ожадня :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 20 Авг 2022, 15:06

Petrolhead написа:Ако си поръчаш сега това новото, кога ли ще дойде? След 3 години?

Скъпите идват най-бързо. Досегашния им топ модел се взима за няколко месеца, даже по рано през годината можеше почти веднага да го имаш. Доста впечатляваща кола и ако ми се връзваше електричка щеше да е тая.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 20 Авг 2022, 15:08

ivoaudi написа:
acho.rs написа:
ivoaudi написа:
KUM4o написа:. Уважавам труда си и времето си, за да си харча парите, за да се кефя на моя 1.9ТДИ

Тоест? :D
Или пак аз не разбрах? Пък и не става ясно как ДВГ е неуважение към труд или време на когото и да е.
Както казах, просто гледна точка, нищо повече. За мен електриките са скучни лагерни колички
……
Да де. Точно, че говоря с човека и намам мужда секретарката му да ми се обяснява. Щото тя пък, по секретарски не можала да разбере аз какво искам да кажа, ма се пъне там.

Скучни? Какъв е твоя аршин за не- скучна кола? Да ти напомня, че звука е забава в едно возило но е ксто красивата но глупава жена- до един момент след което си е просто главоболие…

Карал ли си каре-то? А тайкана? Или е-трон гт-то поне? Или дори тесла 3 с двата мотора? Аз мисля, че всяка една от тези коли в ценовия си диапазон е изключително забавна за здраво каране. Като моя аршин за здраво каране може да изправи косите на почти всеки които не е дълбоко в мотор ите спортове.

Това видео не е забава? Ти какво караш? Така както говориш поне те виждам в някое Хърика в екстровертен цвят…

Я малко по- сериозно и се земи в ръце….

https://youtu.be/

Тубата е пълна с такива трак дей клипове …
Последна промяна alx на 20 Авг 2022, 16:17, променена общо 2 пъти
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 20 Авг 2022, 15:24

Аз съм го написал, мислех си че поне ти четеш. Не оспорвам поведението им на пътя, точно наскоро писах за това. При по-сериозните модели са почти елиминирани недозавиванията, като върнеш “газта” заради силната моторна спирачка колата лесно остава в следа( което е супер важно за който има малко пипе), лесно се разпределя въртящ момент между оси, че дори между колела, еластичност, която никой ДВГ дори и с 13 турбини не може достави, супер равна крива на въртящия момент от край до край в оборотите.....стига ли толкова.
Защо са ми скучни мисля че е писано доста в темата също, пак ли да повтарям. Аз ся да те питам нещо:
Какво е значението каква кола карам? Нали искаш сериозно да я караме? Всъщност ако ще сме сериозни отговори на тоя въпрос и ще ти задам още по-сериозен.
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 20 Авг 2022, 15:51

Спирането на всеки 200км е страхотен агрумент :bchug: , само казвам :ok:
320д, 116 бензин, каквото и да споменем неудобния факт си остава на тоя етап :bchug:
Само не мога да разбера защото единия "лагер" толкова силно се опитва да убеди другия и какво толкова печели от това. Тука няколко човека вече си казахме защо не ни е дошло времето за такива коли, което си е наш проблем, дето се вика. Нито някой ви е спрял да пикате, нито да пътувате, нито да зареждате на 2лв. Извинявайте, че може да сме пияни, прости и спрели някъде във времето или да не ни интересува особено градското шофиране в час пик :bchug: И сега остава да сравянваме 15 годишно БМВ с Нисан лииф, ама аз както и да го гледам, в това конкретно сравнение предполагам е ясно, кое бих избрал.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 20 Авг 2022, 16:13

ivoaudi написа:Защо са ми скучни мисля че е писано доста в темата също, пак ли да повтарям. Аз ся да те питам нещо:
Какво е значението каква кола карам? Нали искаш сериозно да я караме? Всъщност ако ще сме сериозни отговори на тоя въпрос и ще ти задам още по-сериозен.

Прочети моля какво те попитах и ми отговори. Любопитно ми е какъв ти е аршина за не- скучна кола защото аз в това отношение съм изключително претенциозен и не намирам въобще по- расовите електрички за “скучни лагерници”. Затова ми е интересно. Все пак сме автомобилен форум :)

Какво караш и си карал има значение, защото пишеш като човек които никога не е карал от въпросните електрички и говори малко на изуст. И аз като човек които има две расови скучни лагерници намирам писанията ти за безпочвен популизъм :bchug:
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата