Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Модератор: Общи модератори
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Вчера един с мерцедес реши да изпреварва 4 коли на подбалканския, като ясно виждаше, че идвам. Пича си излезе, все едно ме няма и си ги изпревари. 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Отивам днес на работа, но заради облачността и ранния час е все още леко тъмно. Задминавам един от новите голф-ове и гледам пуснал къси светлини + фарове за мъгла. Викам дай да те видим сега и му пускам фаровете за мъгла отзад, а той моментално почва да ми светка с дългите буквално през секунда - две. Започнах да ги пускам и спирам все едно са аварийки като се опитам да му намекна защо го правя. Видях, че тръгва да се изравнява с мен и си свалям десния прозорец, готов да поспорим. Едни лош поглед ме изгледа и след това видях само саждииии 

Вчера - любими метео условия. Леко влажно, хората са бесни, че е понеделик и е студено по средата на лятото.
На любимият Булевард Българя колега със грохнала хонда кара бавно и полека назад в най-лява лента с неясна дестинация и причина.
Спрях да му кажа, че за такова каране му трябва БТР. Не знам дали го оцени.. на мен ми олекна
На любимият Булевард Българя колега със грохнала хонда кара бавно и полека назад в най-лява лента с неясна дестинация и причина.
Спрях да му кажа, че за такова каране му трябва БТР. Не знам дали го оцени.. на мен ми олекна
Да е жива и здрава химията
Стероидите помагат...

- stas.dakov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e91 320d
Култура на магистралата.
Здравейте колеги, в момента магистралата е МНОГО натоварена и ми е интересно да попишем малко за културата на магистралата.
Между Пловдив и Стара Загора, когато пътувахме към морето и на връщане, в този участък, се на натъкнах на "колеги", които им е през оная работа дали някой кара зад тях.
Седят си в лява лента и не им пука. Просто не мога да разбера как може да има толкова нагли хора. Изпреварвам в лявата лента и стигнах до един младеж, който не искаше да ме пуска и гледам зад мен се беше засвяткъл едно ауди, пуснах го, но човека пред нас не искаше.
Стигна се до там, че и двамата за малко щяха да се затрият. То не беше изреварване от дясната страна... набиване на спирачки... от 140 изведнъж намалихме до 80...
Интересно ми е да чуя вашите мнение за култура на магистралата.
Между Пловдив и Стара Загора, когато пътувахме към морето и на връщане, в този участък, се на натъкнах на "колеги", които им е през оная работа дали някой кара зад тях.
Седят си в лява лента и не им пука. Просто не мога да разбера как може да има толкова нагли хора. Изпреварвам в лявата лента и стигнах до един младеж, който не искаше да ме пуска и гледам зад мен се беше засвяткъл едно ауди, пуснах го, но човека пред нас не искаше.
Стигна се до там, че и двамата за малко щяха да се затрият. То не беше изреварване от дясната страна... набиване на спирачки... от 140 изведнъж намалихме до 80...

Интересно ми е да чуя вашите мнение за култура на магистралата.
Re: Култура на магистралата.
Колега има много такива дето седят в лявата лента и на пускат или се правят на луди. Но пък има двойно повече такива които си мислят че лявата лента я тяхна и могат да карат с 200 и всички са длъжни да им правят път като им светка от 1 км. Този каращият с 200 не си помисля, че онзи пред него може и да не може да се прибере веднага, колата му може и да не ускорява толкова бързо като на ония зад него. И ония с 200 грам да не се съобразява с пътната обстановка. Ето давам ти пример петък пътувам за Варна през магистрала тракия с служебна кола тойота умрела колкото си искаш нищо че е кола на 3 години, е верно държи ги 180 ама като има 5 камиона един след друг в дясната лента и изведнъж некой ти искочи от дясно и ти се налага да намалиш и след 5 секунди в задното огледало виждаш колега който лети с 200 и ти пуска къси дълги и тойотата не може да ускори и нема как да се прибереш между камионите и се започва с напрежението и тоя с 200 изобщо не се съобразява с пътната обстановка и те натиска отзад и си мисли че моят кенеф може да ускорява като неговата кола еми нестава. Само искам да кажа, че в Германия ако си позволиж лукса да мигаш и да натискаш някой лошо ти се пише щото полицията там е на място и глобите са солени. Живял съм и в САЩ там в някой щати закона предвижда затвор такива неща. И заотва там имат 7 ленти и всеки сеи кара спокойно и никой не натиска другият. И лявата летанта е само за рейсове.
Тука всеки е батка и си мисли че като кара кола 10-15000 лв. е голямата работа и безмъртен на пътя, тоя е мислене и начин на поведение което трудно ще се изкорени.
Тука всеки е батка и си мисли че като кара кола 10-15000 лв. е голямата работа и безмъртен на пътя, тоя е мислене и начин на поведение което трудно ще се изкорени.
Няма начин да няма начин
- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
Мога само да потвърдя "селянията".Евентуална причина е кофти дясна лента и повечето се бутат в лява с 80.Освен с къси-дълги многократно, използвах на няколко пъти и клаксон.Няма такава наглост.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Нямаше ли тема за културата по пътищата ни?
Иначе не виждам особен смисъл да има отделна тема, културата е все една и съща, в селото, в града, на пътя и магистралата или казано е нулева, съпроводена с наглост и незнание.
Всеки си тълкува закона както иска и прави каквото иска, много от колите са пред разпад, пътищата са плачевни. Дори да нямат ями, асфалта по БДС е страшно зле, все едно се кара върху стъкло. Ако падне дъжд става пълен ужас и е видно от катастрофите. Сцепление е нулево и в пъти по-ниско от Европа. Като добавим гумите 3 употреба и картинката става пълна.
Освен това има много бадки, турбо гъзари и пр кретени, които нарочно правят предпоставки за ПТП, засичат и др екстри.
Няма какво да се учудваме, все пак сме 10 глуха и приличаме по карането на азиатските страни, където е както у нас.
Иначе не виждам особен смисъл да има отделна тема, културата е все една и съща, в селото, в града, на пътя и магистралата или казано е нулева, съпроводена с наглост и незнание.
Всеки си тълкува закона както иска и прави каквото иска, много от колите са пред разпад, пътищата са плачевни. Дори да нямат ями, асфалта по БДС е страшно зле, все едно се кара върху стъкло. Ако падне дъжд става пълен ужас и е видно от катастрофите. Сцепление е нулево и в пъти по-ниско от Европа. Като добавим гумите 3 употреба и картинката става пълна.
Освен това има много бадки, турбо гъзари и пр кретени, които нарочно правят предпоставки за ПТП, засичат и др екстри.
Няма какво да се учудваме, все пак сме 10 глуха и приличаме по карането на азиатските страни, където е както у нас.
- stas.dakov
- кандидат ентусиаст
-
За тези които карат с 200, и аз мисля че е кофти понеже нашата магистрала е доста пренатоварена и зле направена за такава скорост... Но аз имах предвид за хората които не им пука че зад тях има други. И си седят и седят в лява лента и не им пука ... 

- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Много е важно за каква скорост в лявата лента става на въпрос все пак има ограничение. На мен лично ми се е случвало да изпреварвам с около 140 по-бавните коли (които например се движат със 110) и редовно някой много напира зад мен и бърза.... И трябва заради господин Бързачев или да доускорявам до 160-170-200 или да се бия в дяснята лента между колите и да си убивам скоростта, при положение, че карам с колкото трябва.
Иначе тези в лява лента със 100 ме дразнят и мен, но в крайна сметка са в правото си ако изпреварват друга кола. Който е отзад чака, това е положението независимо дали ни харесва или не. Като цяло ако карам с нормална скорост от 120-140 много рядко ми се случва някой в лява лента да ме възпрепятства твърде много/дълго докато изпреварва повечето хора се усещат. Виж ако си набримчил 160-180 със сигурност тоя със 130 ще ти се стори бавен и пречещ, но в този случай не е в него проблема
Иначе тези в лява лента със 100 ме дразнят и мен, но в крайна сметка са в правото си ако изпреварват друга кола. Който е отзад чака, това е положението независимо дали ни харесва или не. Като цяло ако карам с нормална скорост от 120-140 много рядко ми се случва някой в лява лента да ме възпрепятства твърде много/дълго докато изпреварва повечето хора се усещат. Виж ако си набримчил 160-180 със сигурност тоя със 130 ще ти се стори бавен и пречещ, но в този случай не е в него проблема

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Готина тема , но сега ще се напълни ( както се и вижда) с .... хора желаещи да не спазват ограниченията и искащи да карат както им е кеф на чурката се оплакват от другите дето им заемат личната и неприкосновена лява лента

Не му разбирате въпроса ми се струва.
Човекът говори за ситуация в която дясната е свободна, но колата отпред си кара в лявата със 100 примерно.
Аз не мисля че това се случва толкова често, подобни индивиди са единици.
Като застигна такъв заставам отзад и си чакам без клаксони или святкане. Губи ми 5мин максимум и какво от това. Да тръгнеш да минаваш от дясно на такъв е прекалено рисковано.
Ако пък отзад ме застига някой бързак, минавам в дясна пускам им доволно дистанция на двамата и да се оправят.
Човекът говори за ситуация в която дясната е свободна, но колата отпред си кара в лявата със 100 примерно.
Аз не мисля че това се случва толкова често, подобни индивиди са единици.
Като застигна такъв заставам отзад и си чакам без клаксони или святкане. Губи ми 5мин максимум и какво от това. Да тръгнеш да минаваш от дясно на такъв е прекалено рисковано.
Ако пък отзад ме застига някой бързак, минавам в дясна пускам им доволно дистанция на двамата и да се оправят.
- stas.dakov
- кандидат ентусиаст
-
Точно така колега, правилно ме разбра, но скоростта беше 130 и не искаше да се маха, пуснах колегата зад мен. Почнаха да увеличават скоростта, стигнаха доста само и само да не мине отпред единия. Накрая почнаха да се засичат брутално, добре че не беше много мокро.
Това стана на отиване към морето и на връщане... немога да разбера от къде идва тая простутия. После се чудим как стават бели на магистралата....
Това стана на отиване към морето и на връщане... немога да разбера от къде идва тая простутия. После се чудим как стават бели на магистралата....

Често пътувам по Тракия и на пътуване я видя, я не един човек който да кара с 100 в лява лента, а за сметка на това поне 15 изпреварващи с 160+ .Някой които видимо е набирал смелост от Сливен до Нова Загора да изпревари не може да ми бръкне в здравето по никакъв начин, за ралика от селяндури каращи с 200 и бързащи за да спрат на Макдоналдс след 10 км да плющят бургери.
- damian2112
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G05 LCI xDrive40i
На мен ми се е случвало точно такава ситуация - кара си в лява лента със 110-120, няма никой в дясната лента, аз го приближавам и търпеливо чакам да си погледне огледалото, за да не правя селении и да изпреварвам отдясно... човека се отмести, пусна ме да го изпреваря... и след това се върна в лявата лента
През цялото това време нямаше нито една кола в дясната.

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
stas.dakov написа:... немога да разбера от къде идва тая простутия.
От прустаците, които населяват тая страна ...
@ Kruki - днес некво специално задание ли имаш да ми триеш мненията

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...