Имотният пазар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 M50B20
Мечтае да кара: e36 M3

Re: Имотният пазар

Мнение от shlosera » 28 Авг 2023, 9:54

За прави панелки съм чувал, но още не съм виждал има тук там по някоя що годе добра стена, но всички да са прави абсурд. Точно в момента в нас правя ремонт, едната стена на средата гърбица слагаш мастар 2.50 и в двата края хлопа по 4-5 см (на 7м стена е доста повече)единия таван цицина стърчаща 5 см над всичко останало, денивелация на замазката от кухнята до входната врата 5 см. И това не е само в нас правил съм доста панелки и до тук всичко да е било право или с някакви нормални кривини не съм виждал. Вл инсталацията няма да я коментирам. Звукоизолацията също. Принципно панелките са само бетонни шайби на теория трябва да издържат много на практика заварките как са правени божа работа. Не защитавам новото строителство там съм виждал много по-големи кривини отколкото в панел, но съм работил в сгради които са направени перфектно от към зидария, турбозолни мазилки, замазки и тн. Моя блок също е доста добре, има 1-2 дебили, но нищо фрапантно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 28 Авг 2023, 10:24

Панелките са аналогът на Дачия в жилищното строителство. Много са хубави, ама по-добре да не са мои. 2 пъти в живота си съм живял в панелни блокове, надявам се да не ми се налага повече.
Последна промяна pampo на 28 Авг 2023, 10:33, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 28 Авг 2023, 10:30

Живял съм 1г в панел, 1г в епк , 8 години в малка сграда (стария термин кооперация) от 2005г и от 5 годино живея в ново строителство.
Смятам че единствената причина някой все още да купува бункери е локацията им.
Също така мисля, че новото строителство е като "новите автомобили " - невъзможно е да сложиш всичко под общ знаменател...но е факт, че даже хората, които ходят да се забавляват със гърмене на животни, се отказаха от лада нива .

ПС:Изтрих си старият пост , защото някои хора може да го намерят за обиден
Последна промяна acho.rs на 28 Авг 2023, 11:03, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 28 Авг 2023, 10:41

Ако визираш мен, няма проблем :yes: ! Всичко е точно!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 31 Авг 2023, 22:43

Как стоят нещата със земята покрай Банкя, която е извън регулация, лесно ли се вкарва в?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 01 Сеп 2023, 12:45

Предложете някоя фирма за професионална поддръжка на сгради, от която сте доволни.
В София.
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 01 Сеп 2023, 16:24

Колеги, има ли някой купил нещо в Малинова Долина ? Може ли да препоръчате читав инвеститор, дето да си завършва сградите ? Също така, ако случайно имате избор между 1ви етаж с дворче, или последен етаж без съседи над вас и чудесна гледка, кое бихте избрали ?

Също така напоследък слушам от познати, как взели ново строителство с тераси по 40-50-60 кв.м и си направили стаи в тях ? По интернет не успях да намеря много информация, освен че леко незаконно било Категория 6 и ставало лесно. И друго ми се върти в балканския мозък, аджеба има 2ст. апартаменти по 50 квадрата на 1ви етаж с двор по 100 кв. Аз не мога ли да си го направя 3 стаен по същата схема ? Знам, че звучи смешно и ганьовско, но много ме гложди тая мисъл. Благодаря !

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 01 Сеп 2023, 16:56

Ще ви снимам довечера, съседите с големите тераси как си направиха по още една стая и то мегааа културно и готино. Не знам до колко са окей и дали може да се провери някак.

Аз бих избрал последен етаж с гледка, без съседи и голяма тераса. Кеф ти да си сложиш диванчета, кеф ти шатра и т.н. :)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 01 Сеп 2023, 16:57

В голям град с високо строителство - високия етаж. Прах, шум, слънце, гледка - има разлики.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 01 Сеп 2023, 17:56

BaDxBoY написа:Колеги, има ли някой купил нещо в Малинова Долина ? Може ли да препоръчате читав инвеститор, дето да си завършва сградите ? Също така, ако случайно имате избор между 1ви етаж с дворче, или последен етаж без съседи над вас и чудесна гледка, кое бихте избрали ?

Също така напоследък слушам от познати, как взели ново строителство с тераси по 40-50-60 кв.м и си направили стаи в тях ? По интернет не успях да намеря много информация, освен че леко незаконно било Категория 6 и ставало лесно. И друго ми се върти в балканския мозък, аджеба има 2ст. апартаменти по 50 квадрата на 1ви етаж с двор по 100 кв. Аз не мога ли да си го направя 3 стаен по същата схема ? Знам, че звучи смешно и ганьовско, но много ме гложди тая мисъл. Благодаря !

Аз имам в Малинова Долина от 2016г с цел отдаване под наем. От строителите съм доволен, сградата и поддръжката са ОК за сега. Фирмата се казваше "Каризма Утис".
Партер не взимай - ще събираш фасовете на комшиите, може да има влага ако строежа е кофти, по-студено и тъмно е и т.н. само минуси. Съветвам те да си вземеш гараж/паркомясто. В квартала строят и чисто нова детска градина.
Там обаче не бих живял, защото станаха много големи задръстванията.
I love the sound of V8 in the morning...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 01 Сеп 2023, 18:02

Има ли "дол" и "вада" в името - не е за живеене. Тези квартали са адски скъпи и модерни в момента, защото се изляха лесните пари в тях. При пърата криза и спад, ще се сринат най-много. А в дългосрочен план са бъдещи призрачни квартали и гета или новите панелки. Ама около панелките поне има някаква инфраструктура. Но няма лошо, купувайте, ако ви харесва и се чувствате добре. По ирония от месец търся апартамент под наем около болница Вита и съм силно изненадан какви са цените на фона на презастрояването. :banghead:
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 01 Сеп 2023, 19:27

Витоша да не е по-различно от вадите и долините?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Имотният пазар

Мнение от steeN » 01 Сеп 2023, 20:36

Колегата имаше предвид цялата редица от квартали там, покрай околовръстното. Няма нужда от буквализъм. Те са много специфичен експеримент, който го няма на друго място.

п.с.
Един път да съм съгласен с него в тая тема.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 01 Сеп 2023, 21:36

Kroki написа:Ще ви снимам довечера, съседите с големите тераси как си направиха по още една стая и то мегааа културно и готино. Не знам до колко са окей и дали може да се провери някак.

Аз бих избрал последен етаж с гледка, без съседи и голяма тераса. Кеф ти да си сложиш диванчета, кеф ти шатра и т.н. :)

Добре на практика това възможно ли е да стане 3 стаен ?
Гледам, че има комини и т.н, как аджеба ще се направи стаята ?
https://m.imot.bg/details/1b168906760510505

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 01 Сеп 2023, 21:39

BaDxBoY написа:на практика това възможно ли е да стане 3 стаен ?
https://m.imot.bg/details/1b168906760510505

На практика няма разрешение за ползване и може и да не получи, друго не те вълнува. :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата