България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Петък вечер пътувахме посока морето, неделя наобратно, скороста беше много висока с доста над ограничението.
Ще разделя така нещата:
- 40% се движат мега адекватно, гледат си огледалата, дърпат се бързо и следят какво се случва пред и зад тях.
- 40% не си гледат огледалата, движат се в лява лента без да има нужда от това(настилката в дясната е супер и полу празна), светкаш светкаш, не се мърдат изобщо, скоростта е около 120.
- 20% тотални олигофрени, без капка мисъл, не знаят къде са, защо са там и дали са с кола или кораб, няма да има значение за тях.
Ще разделя така нещата:
- 40% се движат мега адекватно, гледат си огледалата, дърпат се бързо и следят какво се случва пред и зад тях.
- 40% не си гледат огледалата, движат се в лява лента без да има нужда от това(настилката в дясната е супер и полу празна), светкаш светкаш, не се мърдат изобщо, скоростта е около 120.
- 20% тотални олигофрени, без капка мисъл, не знаят къде са, защо са там и дали са с кола или кораб, няма да има значение за тях.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Kroki написа:- 40% не си гледат огледалата, движат се в лява лента без да има нужда от това(настилката в дясната е супер и полу празна), светкаш светкаш, не се мърдат изобщо, скоростта е около 120.
аааа... ми
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: Skoda oStavia
Отвратителни педерастии са такива изпълнения
Обратното също: изпреварва отдясно и те засича в лявата лента.... Най-вероятно някои от двамата герои го е правил и това упражнение и затова се стига до такова избутване.
Обратното също: изпреварва отдясно и те засича в лявата лента.... Най-вероятно някои от двамата герои го е правил и това упражнение и затова се стига до такова избутване.
- Комбина
- Потребител
-
- Кара: W164/453
Kroki написа:Петък вечер пътувахме посока морето, неделя наобратно, скороста беше много висока с доста над ограничението.
Поради каква причина скоростта е била много висока и доста над ограничението?
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Комбина написа:Kroki написа:Петък вечер пътувахме посока морето, неделя наобратно, скороста беше много висока с доста над ограничението.
За да може да се светка зад "охлювите"
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
https://www.bulnews.bg/article/403982
някой има ли предложение(я) за справяне пияни водачи, да не говорим за пияни водачи на 22 години...
това имам чувството, че ще продължава до безкрай

ама истински предложения, а не "да му строшим колената да не може да кара" или "да му вземем колата" ... нещо да се направо реално
Потърпевшият врачанин разказа, че на мястото е пристигнал полицейски екип, който установил, че зад волана на „Ауди“-то с монтанска регистрация е бил 22-годишният Дейвид Петров. Униформените го тествали за употреба на алкохол с дрегер. Техническото средство отчело солидните 3.03 промила
някой има ли предложение(я) за справяне пияни водачи, да не говорим за пияни водачи на 22 години...
това имам чувството, че ще продължава до безкрай ама истински предложения, а не "да му строшим колената да не може да кара" или "да му вземем колата" ... нещо да се направо реално
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: B48B20А
Без книжка за 5 години + солидна глоба или конфискуване на колата и готово.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Ама и събираемост да има на тая солидна глоба. И защо взимането на книжката да е със срок. Взима се и до живот остава без такава, а колата в полза на държавата. Петима като изгорят, шестия ще се замисли дали да се качи пиян/дрогиран или да прежали 20лв за такси.streetz написа:Без книжка за 5 години + солидна глоба или конфискуване на колата и готово.
Изпратено от моят SAMSUNG S9 SM-G960F с помощта на Tapatalk
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
Тази тема е тотален бълвоч! Всички знаем какво е положението в Бг с можещите и неможещите. Това да прецениш, че можеш да караш безопасно с много над ограничението не искам да го коментирам, понеже те всички дето летят ниско точно това им е заключението, че Могат. Как пък на мен не ми се случват такива неща да скачам на спирачките с двата крака....аааа сетих се понеже съм от тези неможещите, дето карат 90 км по магистралата без да пипат почти спирачката. Е да аз съм олигофрен дето пъпли със 110 км/ч по аутобана и бави бързащите със 170-200 км/ч мозъчни хирурзи дето имат час да си трансплантират мозък, с който ще могат да преценяват нещата още по-добре при още по-висока скорост.
Сега сериозно: питам Ви за къде сте се разбързали толкова? Ще свърши мястото на морето или у Софето ли? Повече няма и да влезна в тая тема!
Изпратено от моят Redmi 4X с помощта на Tapatalk
Сега сериозно: питам Ви за къде сте се разбързали толкова? Ще свърши мястото на морето или у Софето ли? Повече няма и да влезна в тая тема!
Карам бавно! Стигам Бързо!
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Липсата на книжка не ги спира да шофират тия...
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: B48B20А
randity написа:Ама и събираемост да има на тая солидна глоба.
Don_Diego написа:Липсата на книжка не ги спира да шофират тия...
Спира, спира. На много длъжности се търси шофьорска книжка вече, като го изритат от работа и остане гладен няколко години ще му дойде акъла.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
ceco_kd написа:...Сега сериозно: питам Ви за къде сте се разбързали толкова? Ще свърши мястото на морето или у Софето ли? Повече няма и да влезна в тая тема!...
Принципно щом караш така не си алфа, по-скоро си жена, не ги преценяваш нещата, пречиш на играчите и изобщо по-добре не се кавчай на кола повече, за да могат да си правят ралито манЯците.
Ако пък си имал грешката да създадеш семейство и деца - по-добре ползвай влак. На пътя има място само за пилоти и истински мъжкари, дето надминаването в сляп завой им е като да не дадат мигач.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Don_Diego написа:Липсата на книжка не ги спира да шофират тия...
Спира, спира. На много длъжности се търси шофьорска книжка вече, като го изритат от работа и остане гладен няколко години ще му дойде акъла.[/quote]
Няколко познати имам с отнети книжки или изобщо не си връщат книжките или си карат без книжка, просто пропускат да кажат на шефа, че са им взели книжката

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Комбина написа:Kroki написа:Петък вечер пътувахме посока морето, неделя наобратно, скороста беше много висока с доста над ограничението.
Марката на колата.
Не се притеснявам да споделя с вас, че сме били с доста над ограничението. Не упреквам хората, които карат с нормална скорост. Упреквам хората, които без причина седят в лява лента със 120. Това, колко сме били засилени си е наш проблем, но и с 220 и с 150, човека в лява лента си е там и те кара да намалиш.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
^ Така е, но и той, както и ти "преценява" да наруши правилата.
"Какво пък толкова нередно прави, просто си кара където си иска"
Както и ти "не правиш нищо толкова нередно, само караш с 200, а той ти пречи на ралито"
Не знам дали този процент не ти е достатъчен да се досетиш, че си в опасност, но с 60% неадекватни шофьори в натоварен трафик аз не бих експериментирал.
"Какво пък толкова нередно прави, просто си кара където си иска"
Както и ти "не правиш нищо толкова нередно, само караш с 200, а той ти пречи на ралито"
Не знам дали този процент не ти е достатъчен да се досетиш, че си в опасност, но с 60% неадекватни шофьори в натоварен трафик аз не бих експериментирал.