Мотористите във форума!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Какъв тип и колко мотоциклета притежавате?

Скутер
10
11%
Круйзър/Чопър
2
2%
Ендуро
3
3%
Мотор за гората/Крос
1
1%
Градски спорт/турист (нейкед)
13
15%
Шосеен спорт/турист
7
8%
Чист турист
4
5%
Пистов
3
3%
Притежавам един мотор
12
14%
Притежавам два мотора
3
3%
Притежавам три и повече мотора
3
3%
До 500сс
8
9%
500-750сс
6
7%
750-1000сс
8
9%
Над 1000сс
5
6%

Общо гласове : 88
Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Re: Мотористите във форума!

Мнение от Kroki » 31 Авг 2023, 11:03

Проблема с лягането по пътната мрежа е, че не можеш да разчиташ, че няма да има разлято масло, антифриз, песок и т.н.. :(
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 31 Авг 2023, 11:42

Spit-Fire написа:
Spit-Fire написа:Бах го и КТМ-а,..

Как ме подсети,.. :mhihi: , в неделя, пресичам на светофара при Симовата мелница(вече история), като влизаш от Варна в Русе, кръстовището, което е долу в ниското. Пресичам първия и чакам на втория, в този момент, отдясно от наклона, якия шум, пата-кюта, гърми, трещи, намаля се скорост, свалят се предавки, чува се, борба се води. Първата ми мисъл- "някой дръгел, от типа, падал-ставал, спойлерите и предницата окапали, сложен фар лупа, криво-ляво, гърнето , в някоя канавка и толкоз". Поглеждам, на първа линия, изкачат млада двойка, с 390-ка. И тогава, беше втората ми реакция - "Бах го и КТМ-а" :mhihi:

Spit-Fire написа:С нетърпение си чакам късите лостове, че не искам да режа моите а съединителя направо ми разказа играта на безименния пръст, че се научих да го дърпам с 1-2 пръста само.

Подобно е и при мен, че аз от колелото се научих 4-ри пръста на лостовете, но опирам сгънатите, само при тръгване от място, в движение, се минава с много по-малко ход на лоста.

Spit-Fire написа:Определено завоите не са моята сила, голям кеф ми беше в планината да карам ама си ме е страх да лягам, демек съм класически разходкаджия. Даже на места бая се "изсилих" за мен си а после гледам мръсното по гумата на 1-2 пръста от края :mhihi: :cry:

Постепенно, ще изградите връзка и доверие, с мотора. :winky:
Кроки, е писъл над мен, недоверието в инфраструктурата винаги остава, както знаем , у нас тя е трагична, още след 1-вата зима.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nero_ » 31 Авг 2023, 12:06

Лягане на пистата. По пътната мрежа всичко с много резерв, внимание и готовност за непредвидени обстоятелства. Всичко друго е незаслужен риск. Естествено лично мнение, всеки има различно ниво на риск, който е склонен да поема. Системите за сигурност са хубаво нещо, спасяват живота понякога. Лошото е, че карат човек да понижи вниманието с което борави с машината, започва да си позволява груби действия, защото има кой да му помогне. Така се създават лоши навици според мен.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 31 Авг 2023, 12:41

В неделя, комшията с Вулкан-а се е лъзнал на разлята нафта... Началото на разлива е бил в завой и е продължавало > 15км ! Изкривил е коловете на мотора, оставил е малко кожа по асфалта... Никога нищо не се знае!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 31 Авг 2023, 12:49

Преди години като минавах често през Петрохан един от пътите имаше разлята нафта ама на богато може би пак 10-тина, 15 км. И пак почваше в завой. Тоя колко нафта е имал не знам :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 31 Авг 2023, 12:57

Може и от някаква цистерна да е било... Може да не е било нафта, а мазут в неделята... Кой да ти каже? Макар, че ако е широка ивица, както е било, няма много варианти! Аз бих търсил обходен път.

Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 31 Авг 2023, 12:59

По пътната мрежа никога не лягам. Мисля, че е удоволствие чрез неоправдан риск.
На пролет още има пясък от зимата. Лятото като вали може да снесе вади с пръст на платното. Есента поне при мене където караме може да има слой листа от дърветата- на тях как се пързаля не е истина…

Затова по мрежата леко в завоите и леко по магистралите, че всеки си гледа с телефона :ranting:
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 31 Авг 2023, 13:09

То, трябва да се дефинира и 'лягане', защото така или иначе, всичко двуколесно завива чрез наклон! За мен 'лягане' е това в MotoGP - или от 40' нагоре. Малко други хора могат да го направят с техниката, предназначена за обикновени пътища!

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 31 Авг 2023, 13:17

alx написа:
Le Transporteur написа:Мислих си го това, голямото верно е стабилно на пътя, отделно скоростта, с която може да изтегли, богатото оборудване с нови технологии и т.н.

аз като чуя "богато оборудване" и те го те :angel:

шегата настрана- не залитайте по технологиите по моторите - единствената която има смисъл е абс на предното колело. другото са превземки. ако не бяха целия свят щеше да кара само хонди голд уйнг или просто щеше да се качи на автомобили.

Ами, много ти е добро оборудването :dunno: , а аналоговото си остана топ в годините. Освен системите за сигурност и фън, Тракшън контрол, АБС в завой, различни режими за каране, точно това визирах, уреди за мониторинг, комфорт на пътуване и т.н. Например не съм чул, от някой докоснал дръжки с подгрев, да не иска пак и пак. :mhihi: . Същото е и със шифтъра. Подвижна слюда при големите туръри, подгрев и на дупето, някой харесва музика, круиз контрол, за дълго и скучно пътуване. И в този ред на мисли...
Колега, ми беше подарил едно китайче, часовник, волтметър и термометър, намерих му хубаво място, ползвах го с кеф, обаче изпуши.

Бях решил, при смяната на гуми, да монтирам датчици в гумите и го направих. В момента е най-използваната екстра, в моя случай.
Карам, само и изключително извънградско и мониторинга ми е важен. Абе, харесвам си подобни шукарии, разбира се повече електроника, повече проблеми. Дотук, много добре... 8)

Карачите (в добрия смисъл на думата), изключват всичко каквото може и карат мотор от 90-те. Но не всичко е адреналин и лудост, голяма част е и физиология, усет и какво ли още не, за да си добър. Мнение.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 31 Авг 2023, 13:23

bum_bum написа:Преди години като минавах често през Петрохан един от пътите имаше разлята нафта ама на богато може би пак 10-тина, 15 км. И пак почваше в завой. Тоя колко нафта е имал не знам :dunno:

Нали така с колегата b00st кога бехме приятели и се връщахме от Гърция скочихме в канафката с 92-ката и аз като слезнах и стъпих на асфалта се хлъзнах и почти паднах - разлята нафта...
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 31 Авг 2023, 13:54

В Родопи, в рамките на час, имах две такива преживявания. От Девин към Смолян , по едно време забелязвам във всеки завой непрекъсната прясна струя, наострих се, пътя широк, почнах да ги обикалям. Настигам хладилен бус, на всеки завой, полива яко, вероятно конденз. Отивам до Снежанка, 30-тина минути и обръщам към Девин, по същия път, подминавам разклона за Пловдив в Пампорово и започвам да спускам към бунгалата Малина, в обратната лента цялото изкачване, от вилното селище до горе, в нафта. Изтръпнах. :angel:
Често минавам, покрай чакащи за пълнене цистерни, предимно украинци и българи, локви от течове има при някои, а са в празно състояние. :!:

Паметта ми е жива. :mhihi:
Симсон, с двойни уреди.

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 31 Авг 2023, 15:53

Като се заговорихме за ръст...
Има ли хора около и над 2-та метра в тая тема? За един братовчед питам, аз съм една педя надолу. :lol:
Да препоръчате нейкед и пистови мотори, който да са удобни за толкова високи хора. Аз единствено за хаябусата се сещам, че съм чел, че е подходяща за "големи".

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 31 Авг 2023, 16:12

Виж МТ-09. И като стана дума, бахти красивия мотор е МТ-07, видяло се е че за другия сезон ще търся, живот и здраве!

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

Потребител
Аватар
Кара: Е46 330Ci

Мнение от loadrunner » 31 Авг 2023, 16:32

Относно ръста и комфорта,да споделя и аз-1.95м съм и в момента карам Yamaha MT-09 Tracer GT,повече от удобен е.Предишния ми мотор беше отново MT09,но 2017,нейкед.Също адски удобна машина,макар и без база за сравнение с настоящата ми.В рамките на последните 6 месеца тествах Streetfighter V4 от 2021-ва и беше сравним като комфорт със старата ми MT09,както и Tuono V4 Factory 2023,което карах преди няколко дни.Априля-та ми дойде прекалено компактна и със "сбита" стойка и позиция,почти толкова неудобна ми беше колкото и всеки 1000сс пистов,на който съм се качвал :)

Изпратено от моят SM-N960F с помощта на Tapatalk

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 31 Авг 2023, 18:18

dhtj написа:Като се заговорихме за ръст...
Има ли хора около и над 2-та метра в тая тема? За един братовчед питам, аз съм една педя надолу. :lol:
Да препоръчате нейкед и пистови мотори, който да са удобни за толкова високи хора. Аз единствено за хаябусата се сещам, че съм чел, че е подходяща за "големи".

Коментирали сме го това.
Важното е да е дълга машината за да може да се съберат крайниците.
Отделно от това е важно какво се търси.
Позицията на седене също не е малък фактор.
Гледайте сайта на мотоергономикс.Има доста мотори и може да добие човек някаква представа кое как.
Но си е до дупе да седне положението.
Една седалка може да промени много и в посока оправяне и в посока разваляне на комфорта.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата