Apple устройства, iOS и macOS тема
Модератор: Общи модератори
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Re: iOS тема
Хаос написа:който е ползвал айфон за повече от седмица не се е върнал обратно на андриод...
Аз ползвам един служебен за едни тестове и така и не му свикнах нито на интерфейса, нито на начина на работа, така и на всичките ограничения, които има... Просто не виждам как ще мина на Apple устройсто предвид всичките им лимитации

В момента съм с LG G4 и за момента няма друг телефон, който да отговори толкова добре на нуждите ми. Имал съм сигурно 10-ина телефона откакто се помня и този направо печели всичките ми симпатии на 100%! Стабилен, без забивания и лагване. Самообучаващ се IR blaster! Камера - слънце! Много се отклоних, извинявам се

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Благодаря за бързите отговори колеги. Наистина явно май ще се насоча в най скоро време към айфона. Искам нещо по различно от андроид, но да не се отклоняваме.
Все още се колебая между 6 и 6С. 6тицата е вече май е леееко вече остаряваща, а телефоните поне 2 години ги ползвам.
Най-вероятно моя телефон е 6с 64гб, понеже като нов юзър предполагам че ще искам ВСИЧКО да сваля и пробвам.
Като цвят мисля спейс грей, много ми харесва дисплея като е угасен и черната рамка
Все още се колебая между 6 и 6С. 6тицата е вече май е леееко вече остаряваща, а телефоните поне 2 години ги ползвам.
Най-вероятно моя телефон е 6с 64гб, понеже като нов юзър предполагам че ще искам ВСИЧКО да сваля и пробвам.
Като цвят мисля спейс грей, много ми харесва дисплея като е угасен и черната рамка

- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Ако ще ти помогна още за наклона на везните, S-ката стои по-готино и масивно в ръката!

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
Ако е от значение на мене тези от Телеком отдела ми смениха преди време телефона от 6+ на 6с+ и аз разбрах след две седмици- един ден го бях оставил в офиса щото имах някакви дълги заседания и те се възползвали... Демек- на мене двата телефона са ми абсолютно еднакви като скорост и възприятие на интерфейса.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- speeder88
- младши ентусиаст
-
alx написа:Ако е от значение на мене тези от Телеком отдела ми смениха преди време телефона от 6+ на 6с+ и аз разбрах след две седмици- един ден го бях оставил в офиса щото имах някакви дълги заседания и те се възползвали... Демек- на мене двата телефона са ми абсолютно еднакви като скорост и възприятие на интерфейса.

Ясно, че са синхронизирали всичко, за да ти е ТОП при подмяната, ама как така ще ти знаят пароли и т.н.?

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
speeder88 написа:alx написа:Ако е от значение на мене тези от Телеком отдела ми смениха преди време телефона от 6+ на 6с+ и аз разбрах след две седмици- един ден го бях оставил в офиса щото имах някакви дълги заседания и те се възползвали... Демек- на мене двата телефона са ми абсолютно еднакви като скорост и възприятие на интерфейса.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ясно, че са синхронизирали всичко, за да ти е ТОП при подмяната, ама как така ще ти знаят пароли и т.н.?
то е една парола
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- speeder88
- младши ентусиаст
-
speeder88 написа:alx написа:Ако е от значение на мене тези от Телеком отдела ми смениха преди време телефона от 6+ на 6с+ и аз разбрах след две седмици- един ден го бях оставил в офиса щото имах някакви дълги заседания и те се възползвали... Демек- на мене двата телефона са ми абсолютно еднакви като скорост и възприятие на интерфейса.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ми те паролата на бекъпа ми я знаят щото те са я сет-вали... мисля, че като се прави пълен бекъп защитен с парола бекъпа включва всички пароли в телефона... а и той телефона май точно този ден в един момент ме попита да си сменя пин-а ама аз реших, че просто му е дошло времето. не съм се интересувал как точно го правят.
знам, че ги закачих, че са ме оставили със стар телефон и ме погледнаха много странно и ми викат "ама ние ти го сменихме преди две седмици"... и аз викам глупости- чакай да погледна - и ми се смяха после децата

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Е той най-малкото е по-дебел и тежък
Без паролата на клауда не може да се направи бекъпа.

bum_bum написа:Е той най-малкото е по-дебел и тежък![]()
моя седи в някакъв гумиран/неопрен/незнамкаквоси калъф и ако е надебелял самия телефон шанс да го усетя... за теглото... знам ли- явно не съм толкова чувствителен.
за паролите- не ми знаят тази за емайла, другите може и да ги знаят... но ние ползваме някакъв мдм софтуер на водафон зареден във всеки телефон и през него знам че могат да правят много неща централно. както казах- не са мой отдел- не зная какво точно правят.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Аз се колебаех като теб, мечта ми беше още като малък, когато излезе 3гс да имам айфон. И тази година от щатите си купих сам 6с 64гб, спейс грей. Най-добрата ми покупка. Преди това бях 3 години с едно Сони, просто усетих нуждата от промяна. Телефона е адски качествен, взех си кейс(прозрачен) и матов протектор отпред с купуването на телефона. Можем да се видим ако искаш и да разгледаш кво що и да ти обясна 1-2 неща. 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
Nickelback написа:Хаос написа:който е ползвал айфон за повече от седмица не се е върнал обратно на андриод...
Аз ползвам един служебен за едни тестове и така и не му свикнах нито на интерфейса, нито на начина на работа, така и на всичките ограничения, които има... Просто не виждам как ще мина на Apple устройсто предвид всичките им лимитацииДокато при Андроид - кеф ти SSH конзола (това и на iOS го има, де
), кеф ти серийна конзола през USB2Serial към каквото искаш устройство, кеф ти флашка, клавиатура, мишка на USB OTG, кеф ти power sharing, кеф ти Miracast към каквото и да било устройство, блутуут към каквото искаш, WiFi Direct и т.н. и т.н. Просто няма нужда да мъкна лаптоп с мен за елементарни операции. Ако мина на iOS ще се чувствам все едно някой ми е отрязал ръцете
![]()
В момента съм с LG G4 и за момента няма друг телефон, който да отговори толкова добре на нуждите ми. Имал съм сигурно 10-ина телефона откакто се помня и този направо печели всичките ми симпатии на 100%! Стабилен, без забивания и лагване. Самообучаващ се IR blaster! Камера - слънце! Много се отклоних, извинявам сеИдеята ми беше просто, че си е строго индивидуално и горното твърдение не е особено вярно
Трябва да го пробвам този Г4 щом бил без забивания и лагвания (нещо невероятно). А за по-горния абзац и аз бях като теб, обаче сега за нищо на света не бих ползвал каквито и да е кабели. Отвикнал съм и нямам никаква нужда от тях - така, че въпрос на навик.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
© написа:Nickelback написа:Хаос написа:който е ползвал айфон за повече от седмица не се е върнал обратно на андриод...
Аз ползвам един служебен за едни тестове и така и не му свикнах нито на интерфейса, нито на начина на работа, така и на всичките ограничения, които има... Просто не виждам как ще мина на Apple устройсто предвид всичките им лимитацииДокато при Андроид - кеф ти SSH конзола (това и на iOS го има, де
), кеф ти серийна конзола през USB2Serial към каквото искаш устройство, кеф ти флашка, клавиатура, мишка на USB OTG, кеф ти power sharing, кеф ти Miracast към каквото и да било устройство, блутуут към каквото искаш, WiFi Direct и т.н. и т.н. Просто няма нужда да мъкна лаптоп с мен за елементарни операции. Ако мина на iOS ще се чувствам все едно някой ми е отрязал ръцете
![]()
В момента съм с LG G4 и за момента няма друг телефон, който да отговори толкова добре на нуждите ми. Имал съм сигурно 10-ина телефона откакто се помня и този направо печели всичките ми симпатии на 100%! Стабилен, без забивания и лагване. Самообучаващ се IR blaster! Камера - слънце! Много се отклоних, извинявам сеИдеята ми беше просто, че си е строго индивидуално и горното твърдение не е особено вярно
Трябва да го пробвам този Г4 щом бил без забивания и лагвания (нещо невероятно). А за по-горния абзац и аз бях като теб, обаче сега за нищо на света не бих ползвал каквито и да е кабели. Отвикнал съм и нямам никаква нужда от тях - така, че въпрос на навик.
Е той вече остаря

А тия повечето от горните неща няма как да ги правя (все още) без кабели, за съжаление, ама аз съм патологичен случай, де

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Какво не ти харесва на скенера за отпечатъци. Много добре е измислено според мен. Не можеш да извадиш отпечатъка от там, не можеш да служиш друг сензор на телефона. Само заради сигурността не бих ползвал никога Андроид, там е разграден двор направо.
Четохте ли за FBI и техния проблем
Не ми стана ясно, може ли да се пипа софтуера на този "secure enclave". Нали дори да заредят модифициран iOS с махнат кода за изтриване след 10тата грешка, вътре в него има увеличаващи се забавяния...
Четохте ли за FBI и техния проблем

Не ми стана ясно, може ли да се пипа софтуера на този "secure enclave". Нали дори да заредят модифициран iOS с махнат кода за изтриване след 10тата грешка, вътре в него има увеличаващи се забавяния...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.