Формула 1 - обща тема
Модератор: Общи модератори
Re: Формула 1 - обща тема
Четете информацията в нета. Пиастри е натиснал спирачките със сила 59.2 фунта на квадратен дюим и рязко сваля скоростта от 218км/ч на 52км/ч. Това е нарушение на статия 55.15.
В условията на мокра настилка и не много добра видимост отзад може да стане мазало.
В условията на мокра настилка и не много добра видимост отзад може да стане мазало.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Сътресенията в Ред Бул продължават, по-рано днес са освободили Кристиан Хорнер oт позицията CEO на отбора след 20 години работа.
Очаква се да бъде заменен от Лоран Мекис, който в момента изпълнява тази длъжност в дъщерния отбор VCARB
Koй знае какво още ще се случи и дали наистина няма и Макс да си замине...Мерцедес. и Астън Мартин със сигурност следят ситуацията отблизо и са готови да ги разфасоват
Наскоро ми беше попаднала графика с представянето на отбора и спечелените точки от момента на обявяване напускането на Нюи до ден днешен, с отбелязани всички значими събития там: секс скандала на Хорнер, напускането на Джонатан Уитли в посока Заубер, смените на вторите пилоти.... обобщението е, че отбора е в ситуация на свободно падане и каквото и да говорят, че всичко им е наред - не е вярно.
Очаква се да бъде заменен от Лоран Мекис, който в момента изпълнява тази длъжност в дъщерния отбор VCARB
Koй знае какво още ще се случи и дали наистина няма и Макс да си замине...Мерцедес. и Астън Мартин със сигурност следят ситуацията отблизо и са готови да ги разфасоват

Наскоро ми беше попаднала графика с представянето на отбора и спечелените точки от момента на обявяване напускането на Нюи до ден днешен, с отбелязани всички значими събития там: секс скандала на Хорнер, напускането на Джонатан Уитли в посока Заубер, смените на вторите пилоти.... обобщението е, че отбора е в ситуация на свободно падане и каквото и да говорят, че всичко им е наред - не е вярно.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Цолов приключи, но все пак си остава най-добрия българин..в тези шампионати трябва да блеснеш бързо или залязваш, бразилеца е за първа година и ги разби, демек има бъдеще. Повечето известни във Ф1 са ставали от първата година шампиони в ниските серии.
Иначе унгарската писта за мен е най-тъпата, но пък най-много българи ходят там, винаги съм се чудел защо.
Ферари направиха чудо с единия пилот, другия се возеше много назад, но в състезанието загина и Льоклер. Ще е оспорвана титлата между двата мака като гледам.
Иначе унгарската писта за мен е най-тъпата, но пък най-много българи ходят там, винаги съм се чудел защо.
Ферари направиха чудо с единия пилот, другия се возеше много назад, но в състезанието загина и Льоклер. Ще е оспорвана титлата между двата мака като гледам.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
Уж някакъв проблем със шасито имало в болида на Льоклер и във всеки завой колата се държала различно. Темпото му от 42-43 обиколка наистина изчезна, допреди това беше с почти идентично темпо с Пиастри и ако не беше риска на Норис с 1 спиране в бокса щеше да ги бие най-вероятно. Колата наистина имаше скорост в това състезание, боксовете им бяха идеални и на финала просто нещо се счупи в колата
Хареса ми обаче как Пиастри приоритизира победата над Норис над тази в състезанието
, просто го интересуваше да финишира пред съотборника си
Накрая тази спортна злоба без малко да ги пребие и двамата ама се разминаха на косъм, а Ръсел ги уби с коментар в cooldowl стаята: Защо просто не го t-bone-a?
На мен ми беше интересно при Ред Бул какво се случва...стана ясно, че от както Мекис е шеф на отбора бута всячески самочувствието на Юки за да му подобри представянето. С говорене, с настройки...стана ясно, че на Спа и този уикенд двигателя му бил със завишени режими за да има повече скорост. Юки пък твърди, че кара напълно различна кола от тази на Макс

Хареса ми обаче как Пиастри приоритизира победата над Норис над тази в състезанието

Накрая тази спортна злоба без малко да ги пребие и двамата ама се разминаха на косъм, а Ръсел ги уби с коментар в cooldowl стаята: Защо просто не го t-bone-a?

На мен ми беше интересно при Ред Бул какво се случва...стана ясно, че от както Мекис е шеф на отбора бута всячески самочувствието на Юки за да му подобри представянето. С говорене, с настройки...стана ясно, че на Спа и този уикенд двигателя му бил със завишени режими за да има повече скорост. Юки пък твърди, че кара напълно различна кола от тази на Макс

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Ама Юки все от боска стартира, пак сменяли компоненти..,
През италианските медии започва да изплува информация за Леклерк, включително и телеметрия.
Ръсел се оказа прав - "plank management".
След края на първия стинт му порязват разгръщането на електрическа енергия в края на правата, като искат от него да мине в режим FS1.
За последния стинт вдигат налягането в гумите, за да намалят смачкването при натиска от притискащата сила.
Леклерк и Васьор колкото и да замазват нещата, това което чухме по радиото по време на състезанието отразяваше действителността.
П.С. към края на сезон 2021 писах тук, че Хамилтън приключи психологически и от сега нататък Макс тотално ще доминира над него в двубоите. Мисля че в неделя се видя ясно какво имах предвид.
Ръсел се оказа прав - "plank management".
След края на първия стинт му порязват разгръщането на електрическа енергия в края на правата, като искат от него да мине в режим FS1.
За последния стинт вдигат налягането в гумите, за да намалят смачкването при натиска от притискащата сила.
Леклерк и Васьор колкото и да замазват нещата, това което чухме по радиото по време на състезанието отразяваше действителността.
П.С. към края на сезон 2021 писах тук, че Хамилтън приключи психологически и от сега нататък Макс тотално ще доминира над него в двубоите. Мисля че в неделя се видя ясно какво имах предвид.

- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
Пиастри за пръв път го виждам така "нацупен" след състезание. Иначе като цяло Макларън мачкат в момента и просто няма кой да ги спре или ако има е инцидентно.
Цолов има възможност за 2ро място в шампионата ако не се лъжа. Все пак добре кара.
Цолов има възможност за 2ро място в шампионата ако не се лъжа. Все пак добре кара.
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
Няма да казвам, кой може да стане български зет, ама снимката е много любопитна

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Не го знам кой ще да е, ама си имаме и така достатъчно наркомани, няма да се гордеем с още един защото е някак известен. 

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
St.Trinity написа:Хамилтън, кой.
До тук добре, а имената на мацките?
(сниката е директно от нета, без да е обработвана)
- St.Trinity
- Потребител
-
И без очила да бяха пак нямаше как да ги позная.
Прочетох в таблоидите че са Аня Тейлър-Джой и Нина Добрев, и снимката е от о.Миконос.
С русата АТ-Дж е имало и прегръдка.

Прочетох в таблоидите че са Аня Тейлър-Джой и Нина Добрев, и снимката е от о.Миконос.
С русата АТ-Дж е имало и прегръдка.

- alozavar
- Потребител
-
- Кара: F31
Вече е потвърдено за Чеко и Валтери в Кадилак, ще е интересен отбор
Кой ще е "пилот номер 1"?
Дано болидът им има някакъв потенциал, с новите правила ще е една идея по-лесно да се нагодят, надявам се.

- Don_Diego
- ентусиаст
-
Нов бардак със стари ку*ви ми се струва малко тази схема....не съм напълно сигурен, че е успешен ход това.
Да - и двамата имат страшно много опит и биха помогнали в настройването на колата, но до там според мен. Отделно трябва да учат напълно нова техника: като марка и като цялостна концепция на болидите.
Отделно колко време още ще могат да карат на топ ниво...Хамилтън и Алфонсо уж залязват, пък тия двамата посредствените тепърва ще изгряват явно....и един мармот завива шоколада в калник от Калибра
Според мен този проект е упражнение по пране на пари ама да видим колко ще издържат
Да - и двамата имат страшно много опит и биха помогнали в настройването на колата, но до там според мен. Отделно трябва да учат напълно нова техника: като марка и като цялостна концепция на болидите.
Отделно колко време още ще могат да карат на топ ниво...Хамилтън и Алфонсо уж залязват, пък тия двамата посредствените тепърва ще изгряват явно....и един мармот завива шоколада в калник от Калибра

Според мен този проект е упражнение по пране на пари ама да видим колко ще издържат