Формула 1 - обща тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

големия брат на Монтоя
Аватар

Re: Формула 1 - обща тема

Мнение от BMW_POWER » 08 Юли 2025, 22:16

Четете информацията в нета. Пиастри е натиснал спирачките със сила 59.2 фунта на квадратен дюим и рязко сваля скоростта от 218км/ч на 52км/ч. Това е нарушение на статия 55.15.
В условията на мокра настилка и не много добра видимост отзад може да стане мазало.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 09 Юли 2025, 12:33

Сътресенията в Ред Бул продължават, по-рано днес са освободили Кристиан Хорнер oт позицията CEO на отбора след 20 години работа.
Очаква се да бъде заменен от Лоран Мекис, който в момента изпълнява тази длъжност в дъщерния отбор VCARB

Koй знае какво още ще се случи и дали наистина няма и Макс да си замине...Мерцедес. и Астън Мартин със сигурност следят ситуацията отблизо и са готови да ги разфасоват :lol:

Наскоро ми беше попаднала графика с представянето на отбора и спечелените точки от момента на обявяване напускането на Нюи до ден днешен, с отбелязани всички значими събития там: секс скандала на Хорнер, напускането на Джонатан Уитли в посока Заубер, смените на вторите пилоти.... обобщението е, че отбора е в ситуация на свободно падане и каквото и да говорят, че всичко им е наред - не е вярно.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 04 Авг 2025, 9:24

Цолов приключи, но все пак си остава най-добрия българин..в тези шампионати трябва да блеснеш бързо или залязваш, бразилеца е за първа година и ги разби, демек има бъдеще. Повечето известни във Ф1 са ставали от първата година шампиони в ниските серии.

Иначе унгарската писта за мен е най-тъпата, но пък най-много българи ходят там, винаги съм се чудел защо.
Ферари направиха чудо с единия пилот, другия се возеше много назад, но в състезанието загина и Льоклер. Ще е оспорвана титлата между двата мака като гледам.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 04 Авг 2025, 10:01

Уж някакъв проблем със шасито имало в болида на Льоклер и във всеки завой колата се държала различно. Темпото му от 42-43 обиколка наистина изчезна, допреди това беше с почти идентично темпо с Пиастри и ако не беше риска на Норис с 1 спиране в бокса щеше да ги бие най-вероятно. Колата наистина имаше скорост в това състезание, боксовете им бяха идеални и на финала просто нещо се счупи в колата :banghead:

Хареса ми обаче как Пиастри приоритизира победата над Норис над тази в състезанието :lol: , просто го интересуваше да финишира пред съотборника си
Накрая тази спортна злоба без малко да ги пребие и двамата ама се разминаха на косъм, а Ръсел ги уби с коментар в cooldowl стаята: Защо просто не го t-bone-a? :mhihi: :mhihi: :mhihi:

На мен ми беше интересно при Ред Бул какво се случва...стана ясно, че от както Мекис е шеф на отбора бута всячески самочувствието на Юки за да му подобри представянето. С говорене, с настройки...стана ясно, че на Спа и този уикенд двигателя му бил със завишени режими за да има повече скорост. Юки пък твърди, че кара напълно различна кола от тази на Макс :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 04 Авг 2025, 10:03

Ама Юки все от боска стартира, пак сменяли компоненти..,

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 05 Авг 2025, 10:21

През италианските медии започва да изплува информация за Леклерк, включително и телеметрия.
Ръсел се оказа прав - "plank management".

След края на първия стинт му порязват разгръщането на електрическа енергия в края на правата, като искат от него да мине в режим FS1.
За последния стинт вдигат налягането в гумите, за да намалят смачкването при натиска от притискащата сила.

Леклерк и Васьор колкото и да замазват нещата, това което чухме по радиото по време на състезанието отразяваше действителността.

П.С. към края на сезон 2021 писах тук, че Хамилтън приключи психологически и от сега нататък Макс тотално ще доминира над него в двубоите. Мисля че в неделя се видя ясно какво имах предвид. :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 2015
Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic

Мнение от BorislavB » 05 Авг 2025, 23:22

Пиастри за пръв път го виждам така "нацупен" след състезание. Иначе като цяло Макларън мачкат в момента и просто няма кой да ги спре или ако има е инцидентно.

Цолов има възможност за 2ро място в шампионата ако не се лъжа. Все пак добре кара.
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 24 Авг 2025, 4:19

Няма да казвам, кой може да стане български зет, ама снимката е много любопитна

Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 24 Авг 2025, 21:35

Не го знам кой ще да е, ама си имаме и така достатъчно наркомани, няма да се гордеем с още един защото е някак известен. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Потребител
Аватар

Мнение от St.Trinity » 24 Авг 2025, 23:46

Хамилтън, кой.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 25 Авг 2025, 1:36

St.Trinity написа:Хамилтън, кой.

До тук добре, а имената на мацките?

(сниката е директно от нета, без да е обработвана)

Потребител
Аватар

Мнение от St.Trinity » 25 Авг 2025, 10:42

И без очила да бяха пак нямаше как да ги позная.
Прочетох в таблоидите че са Аня Тейлър-Джой и Нина Добрев, и снимката е от о.Миконос.
С русата АТ-Дж е имало и прегръдка.

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 26 Авг 2025, 10:25

Абе не съм напълно сигурен, че Хамилтън го влекат жените. :lol:

Потребител
Аватар
Кара: F31

Мнение от alozavar » 26 Авг 2025, 20:39

Вече е потвърдено за Чеко и Валтери в Кадилак, ще е интересен отбор :lalala: Кой ще е "пилот номер 1"? :lol: Дано болидът им има някакъв потенциал, с новите правила ще е една идея по-лесно да се нагодят, надявам се.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 27 Авг 2025, 14:24

Нов бардак със стари ку*ви ми се струва малко тази схема....не съм напълно сигурен, че е успешен ход това.
Да - и двамата имат страшно много опит и биха помогнали в настройването на колата, но до там според мен. Отделно трябва да учат напълно нова техника: като марка и като цялостна концепция на болидите.
Отделно колко време още ще могат да карат на топ ниво...Хамилтън и Алфонсо уж залязват, пък тия двамата посредствените тепърва ще изгряват явно....и един мармот завива шоколада в калник от Калибра :mhihi:

Според мен този проект е упражнение по пране на пари ама да видим колко ще издържат :dunno:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата