Apple устройства, iOS и macOS тема
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- turieca
- кандидат ентусиаст
-
Re: iOS тема
HackeD написа:Колеги да знаете някаква програма с която да пиша нещо по снимката реално ми трябва да пиша дати на снимките?
ProCam
https://itunes.apple.com/app/procam-2-c ... 12409?mt=8
Може да видиш и тази програма. Безплатна е и има много настройки. Добавя дата, час геолокация.
Има ли още някоя програма като msqrd, че децата много се радват, но тези филтри им омръзнаха
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Някой да знае нещо за предстоящ jailbreak? Доста време мина без такъв...
- AVK
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: Porsche Carrera GT
Някой който ползва "Plus" да сподели мнение относно размер, ползване с една ръка.
- ggb
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Сбъдна мечтата си.....
- Детайли за колата: BMW E38 740 i black
Трудно ще ти е със една ръка аз съм с 6S и пак не е много лесно.
Sent from my iPhone 6S using Tapatalk
Sent from my iPhone 6S using Tapatalk
Истинската мощност винаги ви спира дъха също като истинската красота.....

- turieca
- кандидат ентусиаст
-
На мен плюса ми е голям и с една ръка е невъзможно да се прави нищо. Просто го взех на безобразно малко пари, за което благодаря на гнилите капиталисти зад океана.
Колеги, възможно ли е с ios да тегля филми от торенти и да ги гледам на телефона със субтитри? Нужен ли ми е задължително jailbreak за целта?
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Здравейте колеги!
До сега никога не съм имал телефонs iOS. Минал съм почти всичко като последните ми 4-5 телефона са все Андроид. Готина операционна система, но дали ще си взема телефон за 150 или за 1500лв операционната система е все една и съща горе долу с малки разлики между моделите и самите производители какъв интерфейс ще и боднат. Имал съм Самсунги, хтц-та и сега последно съм с едно леново е така да ги видя и тях как са.
Като цяло през последните ми телефони разлики от андроид 4,2 до 5,0 разлика особена не намерих освен, че колкото е по нова версията толквоа по-малко ми държи батерията. Леновото ми дойде с 4,2 май после 4,4 и сега е с 5,0.
Както и дае да не се се отклоняваме към андорид сектата.
По същество. Насочил съм се към следващ телефон с iOS. И имам няколко чуденки.
1. Искам да си взема 6тица, но се чудя 16гб или 64гб. Първото ми се струва доста малко. Попринцип не съм някакъв мега юзър да имам по 2к снимки и по 100 приложения, но пак ми се струва доста малко 16ката?
2. Струва ли си още 250-300лв за 6S или не? Аз като цяло не съм позлвал до сега тази система и искам да се докосна до нея та в този ред на мисли за мен дори и една 4ка ще ми достави удоволствието да се докосна до нова операционна система. Тука идва момента толкова ли е голяма разликата между 6 и 6S?
3. Как стои въпроса с Google приложенията. Има ли приложения като google maps, google keep и тн.?
4. Пак за приложенията има ли толкова приложения колкото и за андроид, безплатни или поне с free версии?
5. Как седи въпроса със синхронизацията андроид -> ios ? От гледна точка на контакти примерно как би станало прехвърлянето?
До сега никога не съм имал телефонs iOS. Минал съм почти всичко като последните ми 4-5 телефона са все Андроид. Готина операционна система, но дали ще си взема телефон за 150 или за 1500лв операционната система е все една и съща горе долу с малки разлики между моделите и самите производители какъв интерфейс ще и боднат. Имал съм Самсунги, хтц-та и сега последно съм с едно леново е така да ги видя и тях как са.
Като цяло през последните ми телефони разлики от андроид 4,2 до 5,0 разлика особена не намерих освен, че колкото е по нова версията толквоа по-малко ми държи батерията. Леновото ми дойде с 4,2 май после 4,4 и сега е с 5,0.
Както и дае да не се се отклоняваме към андорид сектата.
По същество. Насочил съм се към следващ телефон с iOS. И имам няколко чуденки.
1. Искам да си взема 6тица, но се чудя 16гб или 64гб. Първото ми се струва доста малко. Попринцип не съм някакъв мега юзър да имам по 2к снимки и по 100 приложения, но пак ми се струва доста малко 16ката?
2. Струва ли си още 250-300лв за 6S или не? Аз като цяло не съм позлвал до сега тази система и искам да се докосна до нея та в този ред на мисли за мен дори и една 4ка ще ми достави удоволствието да се докосна до нова операционна система. Тука идва момента толкова ли е голяма разликата между 6 и 6S?
3. Как стои въпроса с Google приложенията. Има ли приложения като google maps, google keep и тн.?
4. Пак за приложенията има ли толкова приложения колкото и за андроид, безплатни или поне с free версии?
5. Как седи въпроса със синхронизацията андроид -> ios ? От гледна точка на контакти примерно как би станало прехвърлянето?
Има си приложение за Android с което можеш да си прехвърлиш съобщения,контакти, снимки, видео, гугъл акаунт, интернет отметки, и-мейл акаунти и календар.
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
И аз направих тази крачка от Android към iOS миналата година, но с 5-ца. Моята е 16-ка, за половин година правя по 4000 снимки и като ги сваля си има място. Приложенията, които ползвам са около 10-15. Нямам качена музика на телефона, ако имах 16-ката нямаше да ми стигне. Жена ми ползва 6-ца от година и нещо, 64-ка, не е сваляла снимки, има музика и има още място. Не мога да дам мнение за 6 vs. 6S, но се мятай на iOS-a с 200!

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
Забравих да напиша, че приложението се казва move to iOS
който е ползвал айфон за повече от седмица не се е върнал обратно на андриод...
иначе като снимки/видео с шестицата за година и половина съм направил към 40-50 ГБ - просто периодично ги свалям на компютъра
ако ще сложиш много музика и ще сваляш от iMusic (сега срещу 5 евро на месец имаш достъп до почти всичко излизало като музика в последните 30 години), ще снимаш много с камерата, ще слагаш игри итн - вземи си с повечко памет - 64/128
6с има много по-добра камера от 6. На шестицата камерата прави много добри снимки от раз.
Няма да те разочарова телефона.
Приложения адски много, в аппстора обаче повечето са полезни и добри, за разлика от гугъл плей където повечето са пълни шитни. Много от приложенията са безплатни, много са платени. Като цяло ако платиш за приложение повече от 4-5 евро - значи е добро и функционално. Досега съм си купил десетки приложения и съм доволен. Повечето са по 1-3 евро, което е нищо!
Айфона е добър с това, че е оптимизиран софтуера спрямо хардуера. Безумните показатели на телефона не са важни, защото приложенията се пишат кадърно и всичко върви гладко. Дори на старата 4-ка от преди 5 години повечето приложения ще тръгнат. Забиването е нещо от миналото. Рестартиране на телефона се налага един път в годината и то може би!
Абе телефона просто работи и не мирише на пластмаса като самсунгите - качествена изработка, стои много приятно в ръката, лесно се вади от джоба.
И за Бога! Не му слагай протектори! Какъв е смисъла да си купиш най-доброто, перфектния дизайн от стъкло и алуминий, с перфектния финиш, да е приятен за докосване, функционален, копчетата да щракат и да крещят "КАЧЕСТВО!", пък ти да му сложиш някаква гумена шитня отгоре, за да не би да го одраскаш...
иначе като снимки/видео с шестицата за година и половина съм направил към 40-50 ГБ - просто периодично ги свалям на компютъра
ако ще сложиш много музика и ще сваляш от iMusic (сега срещу 5 евро на месец имаш достъп до почти всичко излизало като музика в последните 30 години), ще снимаш много с камерата, ще слагаш игри итн - вземи си с повечко памет - 64/128
6с има много по-добра камера от 6. На шестицата камерата прави много добри снимки от раз.
Приложения адски много, в аппстора обаче повечето са полезни и добри, за разлика от гугъл плей където повечето са пълни шитни. Много от приложенията са безплатни, много са платени. Като цяло ако платиш за приложение повече от 4-5 евро - значи е добро и функционално. Досега съм си купил десетки приложения и съм доволен. Повечето са по 1-3 евро, което е нищо!
Айфона е добър с това, че е оптимизиран софтуера спрямо хардуера. Безумните показатели на телефона не са важни, защото приложенията се пишат кадърно и всичко върви гладко. Дори на старата 4-ка от преди 5 години повечето приложения ще тръгнат. Забиването е нещо от миналото. Рестартиране на телефона се налага един път в годината и то може би!
Абе телефона просто работи и не мирише на пластмаса като самсунгите - качествена изработка, стои много приятно в ръката, лесно се вади от джоба.
И за Бога! Не му слагай протектори! Какъв е смисъла да си купиш най-доброто, перфектния дизайн от стъкло и алуминий, с перфектния финиш, да е приятен за докосване, функционален, копчетата да щракат и да крещят "КАЧЕСТВО!", пък ти да му сложиш някаква гумена шитня отгоре, за да не би да го одраскаш...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Прав си за кейсовете ама пък и живота на телефона е на едно изпускане. Ако си калпав в ръцете си струва.
И мен много ме дразнят ама моя е на поне 20 сериозни падания. Като едното беше от колелото при скорост около 30км. Търкаля се зад мен поне 10 метра. И няма и драскотина.
На жената елементарно падане от няма и метър- спукан дисплей и криво шаси. Земи тия 800лв за замяна с връщане на стария
И мен много ме дразнят ама моя е на поне 20 сериозни падания. Като едното беше от колелото при скорост около 30км. Търкаля се зад мен поне 10 метра. И няма и драскотина.
На жената елементарно падане от няма и метър- спукан дисплей и криво шаси. Земи тия 800лв за замяна с връщане на стария

- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
Хаос написа:който е ползвал айфон за повече от седмица не се е върнал обратно на андриод...
колега, не искам да се заяждам, но мнението ти звучи все едно сравняваш телефон с андроид от 200лв. срещу айфон. галакси с6 (а сега и с7) не отстъпват на айфон по нищо. като цяло е въпрос на предпочитания.
иначе аз точно от от андроид -> айфон и после пак на андроид се върнах. просто ми омръзнаха айфоните поради същата причина, която k.milanov изтъква -> все едно и също. така е и с андроид, все едно и също, но днешно време вече е трудно да излизат с разни иновации. напоследък ползвам и айфон и андроид и честно казано не знам дали една от 2-те ми харесва повече.
до колегата k.milanov: така написано 16-те GB може и да са ти достатъчни, ако ползваш google drive, dropbox и т.н. ако решиш да сваляш музика, естествено зависи колко, но като цяло мястото няма да е достатъчно. същото е положението и с по-големите игри. между другото аз като имах айфон с 16ГБ ми бяха напълно дастатъчни, че даже и свободно място имах. после си взех с 64 и "потреблението" ми се повиши значително..
общо взето можеш да намериш безплатно приложение за всичко. естественото приложенията на google ги има и за iOS.
за въпроса ти относно 6 или 6S, колко често си сменяш телефоните? моето мнение е, че разликата между 2-та не си заслужава парите, но аз обикновено си сменям телефоните поне веднъж годишно (пари на вятъра), а ти ако смяташ да го използваш 2-3 години, по-добре инвестирай в 6S.