Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?
i4 M50 не се представя никак добре от към рейндж, но това е модел който се доближава максимално до истинска Мка и е далеч от определението практична кола. Докато i4 eDrive40 се справя повече от чудесно, 430км със 120км/ч и 600 с 90км/ч.
На 12:54 има много интересна таблица с всички тествани от тоя пич коли, поне за мен беше интересна. Има и друг клип където тества 1000км с нея, и ги прави за 9ч и 20 минути, което не ми се вижда по-бавно от нормалното темпо с ДВГ, ама де да знам
На 12:54 има много интересна таблица с всички тествани от тоя пич коли, поне за мен беше интересна. Има и друг клип където тества 1000км с нея, и ги прави за 9ч и 20 минути, което не ми се вижда по-бавно от нормалното темпо с ДВГ, ама де да знам

- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
b_u_b_o написа:i4 eDrive40 се справя повече от чудесно, 430км със 120км/ч
Да ма със 140 я има 300, я не. А и като гледам той ги тества сам в колата, без багаж. Лятото като натовариш семейството и багажа към морето, и както София-Пловдив се кара в лява лента със 160, я стигне до пловдив, я не

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
b_u_b_o написа:
1000км със 120 км/ч са около 8:30, и4 с 110 /ако успее да мине 500/ зареждане 1 час и още 500км/ч и ето то 9:20 мин. Но това е в идеални условия.Вчера се прибирах, и спрях вечерта на един шел да заредя дизела. На ел. колонката имаше една тесла 3, вече беше включена /предполагам че от не много време/. Заредих, пиках, пих едно капучино 20-25 мин. Качих си си тръгнах Теслата още се зареждаше, и нямаше изгледи да тръгват скоро. Беше с румънски номера, като че бяха тръганали към Гърция. Шела беше на Хемус, преди Ботевград. Нямам представа какъв ток им пускат и колко време зареждат, ама на мен би ме притеснявало такова пътуване, особенно както съм свъкнал да имам голям рейндж.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Нямаш свобода с електричка, всичко е планиране на зарежданията и планираш даже ако станцията не работи да отидеш на следващата най близка и тока да ти стигне. Това е много напрягащо. За извън града тези коли са пълен минус. Напрягаш се на максимум дали ще ти стигне тока и се молиш за работеща станция.
Имат ли бъдеще електрическите автомобили?
А малко напрягащо ли е да мислиш за масло+филтри, раздатки, скоростна кутия, турбини, кулери, дюзи, некачествено гориво?
За последните 2 седмици съм дал над 800лв за дизел извънградско, които в конкретните маршрути можех да измина с 50-100лв за ток, пък нека се “напрягам” планирайки пътя.
За последните 2 седмици съм дал над 800лв за дизел извънградско, които в конкретните маршрути можех да измина с 50-100лв за ток, пък нека се “напрягам” планирайки пътя.
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
3186 написа:А малко напрягащо ли е да мислиш за масло+филтри, раздатки, скоростна кутия, турбини, кулери, дюзи, некачествено гориво?
Ами сменяй за електричка тогава, какъв е проблема

Сменям, до септември/октомври ще е при мен и сега ме гложди, че харча грешни пари 

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
3186 написа:Сменям, до септември/октомври ще е при мен и сега ме гложди, че харча грешни пари
Ти не разбра ли, че не стават тия електрички, а толкова хора се изредиха да ти го обяснят

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Ще го кажа така.
Един приятел се опита, купи чисто нова електричка, от бързите, няма да споменавам каква защото няма особено значение.
Принципно кара джип, ауди, бензин с разход около 30/100 в града.
Парите като цяло не са му проблем.
След седмица върна електричката и ми каза,че аудито му не харчи нищо сравнение с електричката, сипва гориво и кара мнооого по дълго време, също така не планира къде има станции, не чака ако станцията е заета, не мисли какво да прави ако станцията не работи.
Каза,че не знае как хората си го причиняват, постоянно да мислят къде да зареждат и заряда да свършва така бързо.
Крака му е доста тежък де, та това е допринесло, при него под 160км/ч на магистрала няма.
Относно разходите по ДВГ, те са много относителни, споменаваш ми раздатки,ск. кутии, турбини и кулери. т.е неща които се обслужват на 100к км или повече, а някой от тях и никога в целия експоатационен срок на колата, който да кажем е 300к км. това са турбина, кулер и тн., а при другите споменати ск. кутия и раздатка имаш по 1 масло на около 100к км. т.е 2-3 пъти за експоатационния срок на колата.
Единственото което мога да приема от написаното от теб е маслото на 10-15к км. което е 30 минути работа.
П.с. не казвам, че електричките са тотална трагедия, но за извънграда не стават. За градско са перфектни.
В днешно време ако имаш само електричка според мен си тотално ограничен, или трябва да си човек който мрази да пътува и се движи само и единствено в града и покрайнините, най-добрия вариант е електричка за града + ДВГ за извън града.
Ако сте семейство това пасва най добре също ел+двг.
Един приятел се опита, купи чисто нова електричка, от бързите, няма да споменавам каква защото няма особено значение.
Принципно кара джип, ауди, бензин с разход около 30/100 в града.
Парите като цяло не са му проблем.
След седмица върна електричката и ми каза,че аудито му не харчи нищо сравнение с електричката, сипва гориво и кара мнооого по дълго време, също така не планира къде има станции, не чака ако станцията е заета, не мисли какво да прави ако станцията не работи.
Каза,че не знае как хората си го причиняват, постоянно да мислят къде да зареждат и заряда да свършва така бързо.
Крака му е доста тежък де, та това е допринесло, при него под 160км/ч на магистрала няма.
Относно разходите по ДВГ, те са много относителни, споменаваш ми раздатки,ск. кутии, турбини и кулери. т.е неща които се обслужват на 100к км или повече, а някой от тях и никога в целия експоатационен срок на колата, който да кажем е 300к км. това са турбина, кулер и тн., а при другите споменати ск. кутия и раздатка имаш по 1 масло на около 100к км. т.е 2-3 пъти за експоатационния срок на колата.
Единственото което мога да приема от написаното от теб е маслото на 10-15к км. което е 30 минути работа.
П.с. не казвам, че електричките са тотална трагедия, но за извънграда не стават. За градско са перфектни.
В днешно време ако имаш само електричка според мен си тотално ограничен, или трябва да си човек който мрази да пътува и се движи само и единствено в града и покрайнините, най-добрия вариант е електричка за града + ДВГ за извън града.
Ако сте семейство това пасва най добре също ел+двг.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
3186 написа:Сменям, до септември/октомври ще е при мен и сега ме гложди, че харча грешни пари
Може ли да споделиш колко ти излезе транспорта в долари, пристига на пристанище Варна предполагам?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
Савана (GA) - Ротердам, $1200 според разбивката, която ми дава посредника. Някъде бях чул за по-високи такси за превоз на електрички, но явно не и в моя случай.
Впрочем, скоро отваряли суперчарджър в Бургас, ходенето до морето ще става още по-лесно.
Впрочем, скоро отваряли суперчарджър в Бургас, ходенето до морето ще става още по-лесно.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Много добра цена
А защо Ротердам, а не директно в Бг?

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
Не съм сигурен, но предполагам защото простига по-бързо(10-на дни) и на холандската митница се минава сравнително лесно и бързо, вместо нервите, които похабих тук през 2016 когато реших да върша сам нещата. Точно тогава се зарекох, че няма да изобретявам отново колелото и по-добре да си платя скромна комисионна, за да спестя време и ядове 
Отнесохме се извън темата, но ако ти е интересно ще ти пратя на ЛС всички разходи за моята (2019 Model 3 LR).

Отнесохме се извън темата, но ако ти е интересно ще ти пратя на ЛС всички разходи за моята (2019 Model 3 LR).
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
3186 написа:Не съм сигурен, но предполагам защото простига по-бързо(10-на дни) и на холандската митница се минава сравнително лесно и бързо, вместо нервите, които похабих тук през 2016 когато реших да върша сам нещата. Точно тогава се зарекох, че няма да изобретявам отново колелото и по-добре да си платя скромна комисионна, за да спестя време и ядове
На какви км е теслата и на какъв живот е батерията разбира ли се?
14к мили, от застраховaтел, удар отзад вдясно, само тенекии за оправяне. Battery health-а нямаше как да проверя, но не очаквам някаква драма заради продължителния престой без зареждане. Ако всичко й е наред, не очаквам някакви проблеми с нея следващите 7-8 години.