Формула 1 - обща тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: F31

Re: Формула 1 - обща тема

Мнение от alozavar » 02 Юни 2025, 0:26

Като цяло Редбул според мен взеха рядко тъпи решения - защо въобще го викнаха да спира, при положение, че знаят, че нямат подходящи гуми? ОК, Макларън влизат, остават 5 обиколки зад SC и 5 със състезателно темпо, защо не го оставиха да се бори със софт срещу използвания софт на Макларън, бидейки пред тях? Най-вероятно щяха да го изпреварят, но едва ли щеше да загуби повече позиции от третата. Оттам нататък, нещо като пилотска грешка, че качи толкова високо бордюра и Ферарито замина. Ръсел се надъха от тази ситуация и реши и той да се пусне на хорото, но според мен нямаше никакъв шанс да хване завоя и съответно го избута. Обикновено Макс ги прави тези "маневри" :lol: Не ми стана ясно защо Редбул го накараха да върне позицията, не смятам, че Ръсел имаше каквото и да е основание да претендира. После очевидно си изпусна нервите, но мисля, че отборът му го набута собственоръчно в тия простотии и той не издържа :dunno:

Какво стана с този Заубер накрая, взе Хамилтън за закуска :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 02 Юни 2025, 8:19

Много е сериозна деградацията тук и "нови гуми" дават огромно предимство. От там това със Заубер и нуждата да се сменят гумите на Макс. Има и една друга подробност - гуми които са загрели и изстинали на пистата, много трудно се вкарват обратно в работна температура.
Иначе съм съгласен, че отборът сгреши по отношение на първата ситуация с Ръсел. Трябваше да го гледат на повторение и да рискуват.
Според мен и те, и Макс пропуснаха да оспорят решението за 10 секунди наказание(знам колко странно звучи). Да, вторият удар с Ръсел изглеждаше много грозно, сигурен съм, че Макс съвсем умишлено искаше да го удари. Според новите правила за изпреварване обаче, може да се спори, че Макс имаше право да избута Ръсел - това при положение, че Макс и отборът определят ситуацията като опит за изпреварване от страна на Ръсел. Те не го направиха разбира се и малко или много без да казват нищо потвърдиха, че е бил умишлен удар.

Преди първите тренировки в петък ми попадна схема на настоящата методика за тестване на предните крила и веднага ми стана ясно, че голяма промяна няма да има. По време на теста горният елемент на предното крило не се натикса индивидуално :shock: . Ползва се един блок който ляга по всички профили на крилото, от най-долния дебел елемент, до горния елемент който се огъва. При такъв тест голяма част от тежестта пада на по-долните елементи, съответно този горният ще продължи да се огъва.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 02 Юни 2025, 9:20

alozavar написа: Ръсел се надъха от тази ситуация и реши и той да се пусне на хорото, но според мен нямаше никакъв шанс да хване завоя и съответно го избута. Обикновено Макс ги прави тези "маневри" :lol: Не ми стана ясно защо Редбул го накараха да върне позицията, не смятам, че Ръсел имаше каквото и да е основание да претендира. После очевидно си изпусна нервите, но мисля, че отборът му го набута собственоръчно в тия простотии и той не издържа :dunno:

Какво стана с този Заубер накрая, взе Хамилтън за закуска :lol:

След връщането на пистата Макс беше доволно напред докато на влизането в завоя бяха гума до гума, съответно ще се сметне, че е спечелил предимство. Имаше как да оспорват и да изиграят цялата ситуация много по-добре, но свирено вече :lol: . Макс има още да работи върху самоконтрола когато не стават нещата както му се иска
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 02 Юни 2025, 10:20

Голяма глупост беше това, той макс за това пита "какви гуми сте ми сложили", явно не са му казали, защото ако му бяха казали, нямаше да влезе. Щяха да го минат пак двата мкларана със сигурност, но щеше да стане 3ти, не 10ти. Просто неадекватно решение от редбул.

Потребител
Аватар
Кара: F31

Мнение от alozavar » 02 Юни 2025, 15:04

Той очевидно изпадна в шок от харда, който му сложиха. Разбирам и, че не е лесно да върне софта в работна температура, но все ми се струва по-реалистично, отколкото да загрява нов хард зад кола за сигурност на 50тина градуса темп на асфалта. И после да го кара 4-5 обиколки до финала (Хамилтън пак ги нахрани колко дълго седял SC на пистата :lol: )

Иначе за маневрата на Ръсел, той хвана добре първия завой, но след това тотално изправи траекторията, все едно нямаше кола до него. Нямаше много какво да направи Макс, освен удар или излизане от пистата. В позицията на ФИА за наказанието пише, че нямало да вземат отношение по тази ситуация, което е лесно да се каже пост фактум, но изглежда Редбул сгрешиха доста. На фона на смелата им стратегия до момента в състезанието, изглежда още по-странно.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 02 Юни 2025, 15:15

Макс сам е поискал бокс за нови гуми по време на колата за сигурност. Просто не са имали какво друго да му сложат на колата затова се е оказал с нови хард гуми, затова и изненадата у Макс :lol:

Реално от там тръгваха нещата надолу, после са само последствия от този избор. Реалистично можеше да завърши между 3та и 5та позиция според зависи как се случи рестарта със старите му гуми, които така и така ги бяха смятали да избутат до края.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 2015
Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic

Мнение от BorislavB » 03 Юни 2025, 20:59

///M Power написа:Много аванта му даваха на Макс предните години, и сега продължава с този тип каране, надявам се да го подхванат най-накрая....

Много точно казано! Сега като не е 1ви или като вижда,че няма темпо я гумите са му виновни, я скоростите били като от 70те, все реве по радиото като малко дете, че те във формула 3 не реват толкова, като Максчо...
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 11 Юни 2025, 1:07

Предварителен календар за 2026

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 11 Юни 2025, 7:01

Финал на сезона с два поредни тройни уикенда :driving:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 14 Юни 2025, 7:02

Във Ферари отново се разразява война в ръководството след коментар на Бенедето Виня, бил казал че Фред има 5 старта да се докаже...Фред обаче не му е останал длъжен както всички преди него :mhihi:

"Ферари не са печелили титла от много време. Пробваха със смяна на директора на отбора, на пилотите, на колата, на всичко без едно нещо...вие се сетете кое" :mhihi:

Още повече ми се издигна в очите това джудже :bowdown:

Канада и тази година явно ще е катастрофална за отбора...Шарл с лош удар при който е заминало шасито и поради огромната работа по подмяната пропусна втората тренировка. В първата кара много малко... :banghead:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 2015
Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic

Мнение от BorislavB » 15 Юни 2025, 21:54

И така Ландо за пореден път показа,че в напрегнати ситуации, не може да кара така, както Пиастри. Още като започна да застига Пиастри си помислих, как ще стане някоя беля и така и стана. Максчо тоя път не е плакал по радиото.
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 17 Юни 2025, 3:10

Леката чупка след старт-финалната права на пистата "Жил Вилньов" в Монреал вече се нарича "McLaren's Corner".

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 24 Юни 2025, 13:47

KubicaFTW.jpg

:mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 29 Юни 2025, 9:12

Страхотен уикенд за Никола Цолов :bowdown: :driving: :bowdown: :driving: :bowdown: :driving:

P3 на финала на спринта където стартира 10ти
Полпозишън и победа в основното състезание :bowdown:

Направо ги разби този уикенд, брутално каране почти без грешки

Съкрати разликата с лидера в шампионата на 1 точка

За съжаление последва дисквалификация за нашето момче заради прекомерно износване на планката в пода :ranting: :banghead:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 29 Юни 2025, 20:47

Don_Diego написа:Страхотен уикенд за Никола Цолов :bowdown: :driving: :bowdown: :driving: :bowdown: :driving:

P3 на финала на спринта където стартира 10ти
Полпозишън и победа в основното състезание :bowdown:

Направо ги разби този уикенд, брутално каране почти без грешки

Съкрати разликата с лидера в шампионата на 1 точка

За съжаление последва дисквалификация за нашето момче заради прекомерно износване на планката в пода :ranting: :banghead:

Беше страхотен... Трудно се става шампион ако си от България, за всеки спорт важи... Трябва да мачкаш два пъти повече :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата