Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от c04 » 06 Юли 2017, 11:02

pampo написа:Естествено, че е за 112 случаят. Каквото и нередно да се случи се звъни на 112, колко са адекватни там е друг въпрос, но това е телефонът, друг няма...

И после те глобяват, че си звънил за нещо, което са преценили, че не е важно :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 06 Юли 2017, 11:30

c04 написа:
pampo написа:Естествено, че е за 112 случаят. Каквото и нередно да се случи се звъни на 112, колко са адекватни там е друг въпрос, но това е телефонът, друг няма...

И после те глобяват, че си звънил за нещо, което са преценили, че не е важно :mhihi:

Глупости точно така се прави.Звъниш на 112 те изпращат патрул на мястото, попълва се една бележка свободен текст кво що се е случило,свидетели и тн. и те си го търсят после.Единственото кофти е че ще трябва да изчакаш малко докато дойдат куките. Но после тоя си го отнася 100% което е целта разбира се.
Знам го от опит,аз даже и разполагах и с клип от камери как един мангал ми удря колата и си заминава.Якото е че и компанията в която ми е каското си го търсят него за щетата ми понеже се води регрес

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 06 Юли 2017, 11:35

Три пъти ми удрят колата до нас докато е паркирана, без да пречи, или запушва някой. Местните клюкари, които обикновено могат да ти кажат всякви информации за всеки и всичко "нищо не знаели".

И с взломванията е така, никога никой нищо не е видял.

Аз звъня на 112 в такива случаи нз дали има реакция, не са ме викали после до районното (бих отишъл да кажа какво съм видял).

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 06 Юли 2017, 11:39

kiko написа:Единственото кофти е че ще трябва да изчакаш малко докато дойдат куките.

Tва малко за съжаление варира много. Могат и за 5мин. да дойдат, могат и за 1 час.

kiko написа:Но после тоя си го отнася 100% което е целта разбира се.

Тва също не е сигурно. Провървяло ти е, този път си бил късметлия и боговете са на твоя страна. Я си спомни колегата, дето го удари британски рейндж роувър и духна кво стана накрая. Едно голямо нищо. Колегата си го намери, не куките и въпреки всички записи, свидетелства и др. на онзи пак му се размина въпреки че се води hit and run и си е наказуемо. Файда в повечето случаи няма.
Да не говорим, че за да направят каквото и да е куките те третират, като терорист и се свалят всички данни от личната карта, дърпат те за свидетел, карат те да попълваш и подписваш една камара неща и накрая вземе се окаже колата на някоя мутряга нещо и пак ти ще го отнесеш. По филмите и цивилизованите страни е то просто да се звънне анонимно по телефона и да се подаде сигнал пак анонимно и само по телефона, а куките вече да си свършат работата, както се предполага. Тук тва посмъртно не може да стане практика. 1 път на 10000000 може. По-често - не.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 06 Юли 2017, 11:56

То хубаво щях да звънна на 112, но тръгвах да се прибирам(живея и работя на различни места) и никой нямаше да ме чака или аз да чакам полицията. И тъй, поредния случай на безнаказаност и въпрос на тромави процедури и правила. Звънял съм на 112 за проблеми и препятствия по пътя, даже веднъж ми звъннаха от една служба, да ми кажат, че са отстранили проблема :shock: (паднало дърво). Ако бях звъннал на 112 сигурно щяха да ме извикат като свидетел, нямам против, но докато дойдат другарите, аз сигурно щях да съм на 10 км от мястото на случката. Просто нямах такава опция, освен само да се обадя и полицията да си свърши работата оттам нататък, което няма да стане. Самия аз вече се парих от подобно "свидетелстване", в което аз бях набедения за виновен(без да съм), та малко имам резерви към работата на полицията в такива случаи и съм доста съгласен с казаното по горе от madafaka_donkele.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 06 Юли 2017, 12:40

Според мен си противоречиш доста, първо казваш всички са безразлични, никой не му пука, че въпросния е надрал 2 коли и избягал. После веднага се оправдаваш, че точно ти нямаш време да се занимаваш точно с тоя проблем, а реално всеки видял тази нередност има някакво оправдание да не се занимава с глупости (в крайна сметка ако имат каско колите е все тая, защото признават паркинг щети...)
После обясняваш колко е зле тромавата процедура и как просто искаш да се обадиш да кажеш кой е и те да се оправят, обаче после казваш, че някой те бил натопил и теб по същия начин и то несправедливо. Твоят случай по анонимен сигнал ли беше и успя ли да докажеш, че си невинен? Защото аз не мога да си представя, че е възможно да се обадя и да кажа кола с номер .... направи тоя и тоя золум, че то по тоя начин мога да натопя всички скапаняци, които ме дразнят по един или друг начин и да им създам проблеми...

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: Не и БМВ

Мнение от Hater » 06 Юли 2017, 12:59

Най-малкото можеше да напишеш бележка с модела и номера на колата, ударила някой от потърпевшите и да му я пъхнеш под чистачката. Два пъти е имало свидетели на това, как удрят моята кола пред блока и бягат(единият път аз я видях жената), но в моя случай не видях номера, защото гледах от балкона, а в другия случай просто беше вечерта и комшията също не беше видял номер, а и в тъмното доста неща не се виждат.
Минавам само, за да хейтя в "Извън темата".

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 06 Юли 2017, 16:09

pampo написа:Според мен си противоречиш доста, първо казваш всички са безразлични, никой не му пука, че въпросния е надрал 2 коли и избягал. После веднага се оправдаваш, че точно ти нямаш време да се занимаваш точно с тоя проблем, а реално всеки видял тази нередност има някакво оправдание да не се занимава с глупости (в крайна сметка ако имат каско колите е все тая, защото признават паркинг щети...)
После обясняваш колко е зле тромавата процедура и как просто искаш да се обадиш да кажеш кой е и те да се оправят, обаче после казваш, че някой те бил натопил и теб по същия начин и то несправедливо. Твоят случай по анонимен сигнал ли беше и успя ли да докажеш, че си невинен? Защото аз не мога да си представя, че е възможно да се обадя и да кажа кола с номер .... направи тоя и тоя золум, че то по тоя начин мога да натопя всички скапаняци, които ме дразнят по един или друг начин и да им създам проблеми...

Аз не дадох всички подробности, но ето. Всеки ден пътувам с едни хора, работим в съседен град, с колата на единия човек, който е и шофьор. Та всички ние, видяхме тази работа на паркинга, в момента в който си тръгвахме след работа и бяхме всички в колата. Малко след като тръгнахме, аз изразих възмущението си от това, което всички останали видяхме. Казах, няма ли на кой да се обадим да сигнализираме, за това, което видяхме? Тогава чух/видях по реакциите на моите спътници, че въобще не са заинтересовани кой знае колко от случката, камо ли да сигнализират някъде. Това става в момента, когато вече излизаме от града и се води този разговор. И да се бях обадил на 112 или полицията, ако бяха ме извикали като свидетел, аз не можех да ги чакам по никакъв начин, нито да се върна обратно. Шофьора нямаше да ме чака, нито да спре колата някъде, за да се занимаваме с проблема на други хора. И това беше. Моя случай го писах тук във форума в една тема, ако искаш потърси из моите мнения в Извън темата. Не знам кой и как е подал сигнала за мен в моя случай, бяха казали само марката на колата, цвета и че е комби. Аз доказах, че съм невинен, но бях третиран като виновен. Как ме размотаваха и какво искаха от мен, писах в онази тема, да не се повтарям.
Hater написа:Най-малкото можеше да напишеш бележка с модела и номера на колата, ударила някой от потърпевшите и да му я пъхнеш под чистачката. Два пъти е имало свидетели на това, как удрят моята кола пред блока и бягат(единият път аз я видях жената), но в моя случай не видях номера, защото гледах от балкона, а в другия случай просто беше вечерта и комшията също не беше видял номер, а и в тъмното доста неща не се виждат.

А идва ли ти на ума, че нямам нито химикал, нито лист под ръка и съм буквално с ръцете в джобовете? А цялата тази работа я наблюдавам, вече качен в колата и само чакаме оня да си направи маневрите и да излезем след него и ние. Това, че е ударил едната кола го видях, докато минавахме покрай нея. Как си представяш, да спра колата(която не карам аз), да търся химикали и листове, да пиша бележки и да ги оставям? И какво доказателство е някаква хвърчаща бележка? Онзи с Golf-a замина, но след малко спря на едно кръстовище, ние бяхме след него и там му видях номера и всички останали подробности. Колата, която беше ударена и видях отблизо беше старичка Corsa, едва ли е имала каско, другата беше по-далеч и видяхме, че само я разклати леко, докато дава назад, какво повреди имаше по нея, аз лично не видях, защото ми беше малко далеч и не бях в удобна позиция да гледам, пък и седя на задната седалка. Други подробности? Исках да направя нещо, не знаех точно какво и бях ограничен от определени обстоятелства, това е.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 06 Юли 2017, 17:46

А бе един приятел му сгънаха багажника преди 1-2 години в центъра на Пловдив пред очите на полицай. При паркирала кола, той върви към нея и заедно с полицая вижда какво става. Виновника бяга с мръсна газ и какво се случва ? Полицая му казва: "бягай, че и ти си виновен, тука е забранено спирането" :dunno: Забранено спирането vs удар и бяство :kuku:

После пък се оказа, че въпросния беглец живее точно, където не трябва :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 07 Юли 2017, 0:58

Днес и аз станах жертва на селски терорист. Излизам от уличката на Техномаркет при Метро посока към Цариградското и понеже има задръстване от Цариградското посока Горубляне, аз ще завия към Метро, ще премина през паркинга му и ще си излезна директно на Цариградското. Наредих се, пред мен имаше пет-шест коли, всичките за надясно посока Горубляне, двама тариката излезнаха от зад мен и рисковано минаха най-отпред, но аз не правя така. Дойде и моят ред, дал съм си мигач наляво, за да ме пуснат тия, които пътуват към Горубляне, защото няма да ги забавям в тяхната посока, но нъцки. Пред мен спря едно камионче и не можа да се изтегли и ме запуши, след малко потеглиха, но друг спря, разперих ръце, тоя ми показва колите пред него и ме гледа като теле, пак тръгнаха, идва една жена, стои овцата и ме гледа, но не дава знак да минавам, а ми оставя място, аз обаче на такива мадами с глави като топлийки нямам доверие и не смея да мина. Овцата реши да ми махне да мина, но явно изпусна спирачката на автоматика и мръдна малко напред, но все още имах възможност с леко заобикаляне надясно да направя левия завой, тръгвам, оглеждам се да не идва някой от Горубляне към Метро и изведнъж отляво профучава някакъв пернишки кенеф, тарикат, изпреварващ всички чакащи през насрещното за него. Чу се едно леко туп, точно докато заковах спирачките едвам потеглил. Бях с колата на жена ми, с жена ми и детето. Цял ден я карам с нея и цял ден ми дудне да ѝ я пазя, защото много си я обича (мини кънтримен). Преди няколко месеца един така пак ми джасна бмвто е46 и днес чак го взех от сервиза с няколко недооправени дефекта. Побеснях, вместо да завия наляво, завих надясно след боклука, а той явно също усети че ме е закачил и спря. заобиколих да видя неговите щети, като през това време го питах идиот ли е, защо не се реди, а тарикатее, да ме убие и мен и детето ми ли иска. По колата му щети нямаше, на нашата впоследствие видях, че е счупена пластмасата на номера. Вече две коли ми унищожават по тоя начин за няколко години, вярно че почти целия ден съм из София в трафика и заради това се получава, но ми омръзна аз да страдам, на другия акт 50 лв и довиждане. Никога не съм виновен и винаги полицаите се опитват да ме изнудват за нещо, обикновено защо не съм преместил колата след птп. А тоя толкова бързо летеше, че ако бях излезнал малко по-рано, сигурно щеше да ме удари в моята врата и ако не си счупех главата в страничното стъкло, то поне щях да имам или счупена лява ръка или крак, а може би рамо и ребра. Не мога да разбера какво е това нещо, да караш с висока скорост в насрещното и да не ти пука. Това е като терорист-камикадзе, направо опит за убийство по непредпазливост.
Много се изнервям от неправилното шофиране, направо завиждам на този колега, дето казва как се прибира в Норвегия и няма дупки, а друг го базика колко е скучно там, дори няма мутреси с черни жипове.
Последна промяна Мордехай на 10 Юли 2017, 11:21, променена общо 1 път
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 07 Юли 2017, 11:16

Народа е дебелокож до безобразие. Вчера един зави пред мен, въпреки че съм на път с предимство и най-безобразно си спря отдясно пред един магазин, без мигач, без нищо, просто зави. Не и преди това буквално да спре на пътя, пък аз зад него идвам с 50-60. Добре, че го усетих какво мисли да прави и намалих. На пътя трябва да си баба Ванга, щото мигачи и огледала, повечето шофьори за нищо ги нямат. Защо изобщо авто-производителите се трудят да ги слагат, че и да оскъпяват колата с тях.

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 07 Юли 2017, 11:25

Мордехай написа:...

Няма нищо, това се казва превъзпитание дето не го е получил от баща си едно време. Сега със сигурност няма да тарикатее дълго време. По-добре днес шамар отколкото счупена глава в някой стълб утре.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 07 Юли 2017, 12:24

Не е точно нищо! Аз лично подобни саморазправи не толерирам. При подобни ситуации най-правилно е човек да се държи културно и в най-лошия случай да има размяна на реплики, дори и с по висок тон, но да се посяга :no:
Аз лично не бих посегнал на никой, но някой ако се осмели да ми посегне, правя го тотал щета и ако трябва ще го лежа. Аз съм в двете крайности ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 07 Юли 2017, 15:28

От страницата на Мирослав Иванов. Без коментар
https://www.facebook.com/permalink.php? ... 9332109334

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 07 Юли 2017, 16:05

^ Цитат от същата тема, за да не се залъгва някой, че някога ще станем цивилизована страна:
"Абсолютно прав! За жалост не останаха читави хора, отговорни със социално мислене. В четвъртък в 18:05 часа на кръстовището Бул. Васил Левски и Бул. Дондуков пресичам на зелено и съм посредата на пешеходната пътека когато тролейбус за една бройка не ме прегазва. Ударих стъклото да ме чуе и да спре. Шофьорът спира, отваря вратата и започва: педал кво си мислиш, че правиш, надут пуяк с костюм ( връщах се от работа на 30 градуса жега с костюма си който трябва да нося), ще те е..., и посяга с дясната си бизонска ръка да ме удари. Оравя две крачки назад и започвам да набирам 112. Казах му, че докато не дойде полиция няма да тръгне. Засега нормална картинка и очаквано от мен. За мой ужаш какво става: 10 пътника излизат и започват да ми крещят защо съм ги бавил и да не се правя на отворен. Какво се правя на баровец като нося костюм и че съм ненормални. Две от жените бяха на 55-60 години които активно ме псуваха и ме караха да си ходя. Отделно едно момче близо на 22 години излезе да ме бие със закана да ме пречука от бой. Шок и ужас! Къде се намирам и какво ми се случва! Видях озлобените жалки хорица и реших да отстъпя. Извадих телефона и направих снимка на буса за да подам жалба като докато снимах шофьорът ми каза: ела да ми направиш снимка на оная работа! Обадих се на 112 и дадох сигнал, казаха ми да отида в районното и да си подам жалба. Обадих се в градска мобилност и ми казаха, че те нищо не могат да направят дори и да е техен служител. Пиша това не защото простия шофьор и примитивен, а защото бях впечатлен от злобата на хората в буса. Аз съм виновен, че се опитаха да ме блъснат и ги бавя за да се приберат в панелките. Шок, явно да носиш костюм в 30 градуса жега те прави надут и сноб. Жалко е, че нямаме общество вече! Имаме жалки хорица които живеят в дяволизма и са толкова примитивни, че чак стават жалки. Същите тези жени на 55-60 години след време като ги блъснат с кола или автобус им пожелавам да намерят човешко отношение и нека господ прицени тяхната съдба. Аз се казвам Светослав, 32 годишен, върнал се в България преди 12 години, плащам данъци и давам работа на близо 80 човека в компанията където работя. Да аз ще се махна от България и нека си останат тези в автобуса които да продължат своето пътуване към гибелта!"

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата