Икономика на РБ
Модератор: Общи модератори
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Икономика на РБ
TNT написа:Ама на мен ми спряха пратката от Алиекспрес за 20-30лв
Следващият път поръчай за 30 милиона. Даже няма да ти я пипнат, както е видно от по-горе новините.
Аз ходих до Турция за да си взема туй онуй (като капсули за миална машина, пералня и някой друг омекотител за пране) и за плочки гранитогрес, абе мишкарска работа.
На границата естествено си купих и цигари за мен си. Купих си един двоен стек Лъки и на нашата граница имаше някакъв кривак "митничар" , който преобръщаше колите на всички хора, караше ги да разтоварват чанти (но само българските граждани, турските си минаваха без никакви проверки) и съответно се заяде за цигарите и 3 тубички омекотител. В крайна сметка ми взе цигарите. В същият момент, ако си купите плочки, обзавеждане или дори интериорни или входни врати от Турция, от магазина ви обещават да ги транспортират до вашият град срещу скромна такса, без да се плащат допълнителни налози.
Така че, както се казва, в българският ад няма дяволи. На границата "нашите" митничари се държат като еничари и ровят само българи Във фришопа гледах как стадо кафяви граждани купуват на стекове цигари, но не са тъпи като мен, вадят ги от торбичките, дето са от фришопа, защото са много разпознаваеми торбички и ги тикат по други торби и сакове, ама аз понеже съм балък и смятам, че с един стек цигари няма да ощетя българската и освен това не обичам да лъжа и ей ти резултата.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Има закон-лимит за внос на цигари и алкохол. Няма ограничение, ако си купиш врата, плочки или омекотител, та не знам какво чудно виждаш в цялата работа, с изключение, че само българи проверяват.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Лимит цигари е 60 броя цигари на човек...а във фришопа продават само на стек
За плочки, може да купиш до 10м2 , като законово е, да попълниш декларация за тези 10м2.
Тирове минават с плочки, врати, мебели и препарати , без да има проблем и да се плащат налози.
Ето за това казвам, че всичко е "пунта мара" и въпросните митничари го знаят това, джобят само мишките

За плочки, може да купиш до 10м2 , като законово е, да попълниш декларация за тези 10м2.
Тирове минават с плочки, врати, мебели и препарати , без да има проблем и да се плащат налози.
Ето за това казвам, че всичко е "пунта мара" и въпросните митничари го знаят това, джобят само мишките

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Е.Димитров написа:Тирове минават с плочки, врати, мебели и препарати , без да има проблем и да се плащат налози.
Няма начин да не е така

Пробвай да вкараш някой тир и ти, без да му плащаш налозите.
Или очакваш да видиш тираджията да плаща ДДС на гишето

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
steeN написа:Федералния резерв смениха долара с тоалетна хартия още късните 60те ранни 70те... та мечтай си да излязат зомбита.
https://www.rt.com/op-ed/480533-democra ... e-gabbard/
Странно съвпадение , но както виждаш прогнозата ми е напълно реална

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
drago_pavlov написа:Е.Димитров написа:Тирове минават с плочки, врати, мебели и препарати , без да има проблем и да се плащат налози.
Няма начин да не е така![]()
Аз казвам, че поръчвайки си разни неща от Турция (като пример плочки) и имаш опцията да ти ги докарат с камион до България, плаща се само транспорта и камиона пристига до България, 100% без да са платили дължимите такси.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
Е.Димитров написа:drago_pavlov написа:Е.Димитров написа:Тирове минават с плочки, врати, мебели и препарати , без да има проблем и да се плащат налози.
Няма начин да не е така![]()
Аз казвам, че поръчвайки си разни неща от Турция (като пример плочки) и имаш опцията да ти ги докарат с камион до България, плаща се само транспорта и камиона пристига до България, 100% без да са платили дължимите такси.
Нещо не разбирам.
Ти си купуваш плочки като физическо лице от Турция и си ги докарваш с нает камион?
И плочките влизат без да се плаща нищо?
С какъв документ ти се доставят тия плочки?
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Гешев да не цъфне с каскета утре на някое КПП със съседна Италия
След публикация в голям автомобилен форум ,прокуратурата се самосезира, заловени са много плочки, теракот и гранитогрес с дължим, но невнесен налог

След публикация в голям автомобилен форум ,прокуратурата се самосезира, заловени са много плочки, теракот и гранитогрес с дължим, но невнесен налог

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
https://duma.bg/nikoy-ne-yade-kompyutarni-programi-n208763
Не съм сигурен дали въпросната статия не е за fun темата.

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Само като прочетох кой е източникът и какво е завършил авторът и чукнах Х-а..
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
empar написа:https://duma.bg/nikoy-ne-yade-kompyutarni-programi-n208763
То тоя целия сайт е за fun темата.
А човекът просто така е научен. Те каскетите най-обичат да преразпределят чужди пари...
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
След като се усетих що е то в-к "дума" и прочетох статията още веднъж се посмях от сърце.
В офиса(пълен със същите тия пусти програмисти) някои хора и със сълзи се смяха.
В офиса(пълен със същите тия пусти програмисти) някои хора и със сълзи се смяха.

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
От сутринта като прочетох статията много ми се иска ми се да го питам автора дали се е научил да яде драсканици в червени сайтове, щом му е трудно яденето на софтуер