Желание за емиграция, къде и защо?
Модератор: Общи модератори
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Re: Желание за емиграция, къде и защо?
и от работа нямаш нужда предполагам
Дай боже всекиму

Дай боже всекиму

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Bogat-Beden написа:и от работа нямаш нужда предполагам![]()
То ако нямаше нужда от работа, знаеш ли как бих емигрирал в някое китно БГ село и до града само за припаси

лошото е, че с чаветата малко трудно става ...
То тва е проблема, че хем трябва да изкарваш пари хем да живееш на прилично място,
което у нас е почти непостижимо ... първо щото трудно се изкарват прилични пари и
второ щото прилични места за живеене няма ... сори ако звучи нихилистично и сиво, но е тъжен факт ...
А в комбинация двете клонят към невъзможно

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
По принцип, не искам, ама ако още малко ме изнервят, вариантът е само един - някъде по Средиземно море,
естествено в европейската част, или в най-лошия случай - в Ломбардия, из Алпите
Ама съм скромен, нали
Мога без проблем да живея на село, над някое езерце в италианските Алпи
И много ще им завиждам на "гражданите" с ново строителство в София

Без бъзик, раят на земята е много близо, ама всички си мислят, че е в "екзотичните" страни с цунамита, тайфуни, травестити със СПИН и т.н.,
дето всяка хлебарка може да те убие, щото е по-отровна от най-отровната европейска змия
Със сигурност няма по-добро място за живеене в света, от северна Италия, или пък южна Франция към границата с Италия
https://www.google.bg/maps/@45.9799943,9.2535004,3a,75y,12.72h,85.22t/data=!3m7!1e1!3m5!1spiylwmOUcpr6XPV9_s5qJQ!2e0!6s%2F%2Fgeo3.ggpht.com%2Fcbk%3Fpanoid%3DpiylwmOUcpr6XPV9_s5qJQ%26output%3Dthumbnail%26cb_client%3Dmaps_sv.tactile.gps%26thumb%3D2%26w%3D100%26h%3D80%26yaw%3D278.523%26pitch%3D0!7i13312!8i6656?hl=bg
естествено в европейската част, или в най-лошия случай - в Ломбардия, из Алпите

Ама съм скромен, нали

И много ще им завиждам на "гражданите" с ново строителство в София

Без бъзик, раят на земята е много близо, ама всички си мислят, че е в "екзотичните" страни с цунамита, тайфуни, травестити със СПИН и т.н.,
дето всяка хлебарка може да те убие, щото е по-отровна от най-отровната европейска змия

Със сигурност няма по-добро място за живеене в света, от северна Италия, или пък южна Франция към границата с Италия

https://www.google.bg/maps/@45.9799943,9.2535004,3a,75y,12.72h,85.22t/data=!3m7!1e1!3m5!1spiylwmOUcpr6XPV9_s5qJQ!2e0!6s%2F%2Fgeo3.ggpht.com%2Fcbk%3Fpanoid%3DpiylwmOUcpr6XPV9_s5qJQ%26output%3Dthumbnail%26cb_client%3Dmaps_sv.tactile.gps%26thumb%3D2%26w%3D100%26h%3D80%26yaw%3D278.523%26pitch%3D0!7i13312!8i6656?hl=bg
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
K_Ilkov написа:второ щото прилични места за живеене няма ... сори ако звучи нихилистично и сиво, но е тъжен факт ...
А в комбинация двете клонят към невъзможно
Прилични места има, но съседи, инфраструктура и тн подобни са под всякаква критика...

Bogat-Beden написа:Jordana написа:За красивите жени не само че са много,но и са с големи цици,но за чужденец е малко трудно..
Колега, кажи за скандинавките. Падат ли си средностатичстческия гастарбайтер с български паспорт?
Какви са им критериите за избор - представителен външен вид, стабилни финанси, интересен социален живот?
Вероятно скандинавките са най- разглезените индивиди от женски пол. Все пак те са универсален еталон за красота, а пък и произхождат от най- развитите общества.
Има ли шанс за потребителите на BMW Power Bulgaria?
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Е така де, аз генерално говоря ...
Има места, но винаги в кацата с меда има поне няколко капки кафявост ...
В БГ-то няма хубави и лоши квартали практически.
Скъпите квартали в голяма, част са еднакво зле като инфраструктура и съседи сравнени с доста по-евтини.
Просто го няма това ясно разграничаване ... вероятно поради наследената собственост, първенющина и тн ...
Сещаш се за кво говоря предполагам ...
И не на последно място - София (специално) е презастроена драматично и непоправимо ...
Това няма как и с какво да го компенсираш просто!

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
K_Ilkov написа:И не на последно място - София (специално) е презастроена драматично и непоправимо ...
Това няма как и с какво да го компенсираш просто!
Най-вече е застроена по безумен начин, като много нагло са погубени завинаги исторически сгради.
Може на много хора да не им пука, но София можеше да е далеч по-красива, ако тези сгради бяха запазени и реставрирани.
Най-ироничното е, че хотел Цура е в такава сграда, която наскоро бе реставрирана...
Прочее - това как живеете се определя от това в каква среда го правите.

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
cod-cdbp написа:Най-вече е застроена по безумен начин, като много нагло са погубени завинаги исторически сгради.
Може на много хора да не им пука, но София можеше да е далеч по-красива, ако тези сгради бяха запазени и реставрирани.

...
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Е, друго си е да боднеш кичозен бизнес-център, който стои празен, но парите поне са изпрани... Иначе и аз бих емигрирал някъде по европейското Средиземноморие - там душата ми се чувства у дома си. Колкото и да ходя, все не ми стига.
Never mistake motion for action...
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Leon написа:Иначе и аз бих емигрирал някъде по европейското Средиземноморие - там душата ми се чувства у дома си. Колкото и да ходя, все не ми стига.
Ница ОК ли е? Аз там се чувствам най-добре. Даже на моменти забравям от къде съм и че съм за малко, но след няколко дни реалността отново ме връхлита с пълна сила. Видя ли странни коли със странни товари по магистралата, значи съм си вече на Балканите.
drago_pavlov написа:Bogat-Beden написа: И там пък те чакат чаршафите със други номера от същия цирк
можеш да избягаш,но не можеш да се скриеш![]()
Един път само съм ходил в Копенхаген и на топ центъра (нещо като жълтите павета тук) виждам леко стара, бяла ,леко ръждива Орел Вестра със наши небели съграждани ,Разградска регистрация![]()
![]()
![]()
Аз съм далеч от мисълта за емиграция в Европа... Ако това ми беше целта отдавна щеше да е осъществена...
Искам на топъл остров, тип сървайвър, плаж, океан, на поне 10 000 км от България... Само толкова
някой ходил ли е в куба?
имам мерак да направя месец-месец и нещо неорганизирана от фирма обиколка в страната, пък за по-нататък ще видим.
доколкото ми е известно раул не е толкова радикален, колкото фидел и до 10ина години и тази прекрасна страна ще се превърне в един голям макдоналдс.
- Bogat-Beden
-
-
Не съм сигурен дали питаш сериозноmbw_code написа:Bogat-Beden написа:Jordana написа:За красивите жени не само че са много,но и са с големи цици,но за чужденец е малко трудно..
Колега, кажи за скандинавките. Падат ли си средностатичстческия гастарбайтер с български паспорт?
Какви са им критериите за избор - представителен външен вид, стабилни финанси, интересен социален живот?
Вероятно скандинавките са най- разглезените индивиди от женски пол. Все пак те са универсален еталон за красота, а пък и произхождат от най- развитите общества.
Има ли шанс за потребителите на BMW Power Bulgaria?

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Bogat-Beden
-
-
kulov написа:drago_pavlov написа:Bogat-Beden написа: И там пък те чакат чаршафите със други номера от същия цирк
можеш да избягаш,но не можеш да се скриеш![]()
Един път само съм ходил в Копенхаген и на топ центъра (нещо като жълтите павета тук) виждам леко стара, бяла ,леко ръждива Орел Вестра със наши небели съграждани ,Разградска регистрация![]()
![]()
![]()
Аз съм далеч от мисълта за емиграция в Европа... Ако това ми беше целта отдавна щеше да е осъществена...
Искам на топъл остров, тип сървайвър, плаж, океан, на поне 10 000 км от България... Само толкова
някой ходил ли е в куба?
имам мерак да направя месец-месец и нещо неорганизирана от фирма обиколка в страната, пък за по-нататък ще видим.
доколкото ми е известно раул не е толкова радикален, колкото фидел и до 10ина години и тази прекрасна страна ще се превърне в един голям макдоналдс.
Аз не съм

Но съм говорил с човек,живял над 10 години там и мечтата му беше да се върне..
Много кубинци има в Испания,като се връщат ,за голям лукс се счита да донесат хубаво бельо на жените си
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
ukelichko написа:Leon написа:Иначе и аз бих емигрирал някъде по европейското Средиземноморие - там душата ми се чувства у дома си. Колкото и да ходя, все не ми стига.
Ница ОК ли е? Аз там се чувствам най-добре. Даже на моменти забравям от къде съм и че съм за малко, но след няколко дни реалността отново ме връхлита с пълна сила. Видя ли странни коли със странни товари по магистралата, значи съм си вече на Балканите.
Ница се напълни с емигранти, които осраха всичко. Сега са налазили и Кан, който успяваха да опазят допреди 2 години. Виж Антиб е супер, както и другите малки градчета наоколо. Сен Тропе също става все още. Не съм живял, впечатленията са ми от едноседмични престои по тези места, но имам наблюдения от над 10г. та са горе-долу верни. Лошото е, че да живееш на френската ривиера изисква доста високи доходи. Направо ми се е завивал свят като чуя цифрите за наеми, данъци, услуги и т.н. За мен Италия и Испания са доста по-добър вариант.
Never mistake motion for action...
Ходил съм в Куба два пъти на почивка. Имал съм колеги кубинци, с кото съм говорил много. Бих ти препоръчал да си наемеш месен гид и с него да обикаляш страната. Извън курортите е страшна мизерия и допотопен начин на живот. Ходи нормално облечен без лъкави надписи по дрехите, скъпи камери на показ или златни дрънкулки на врата. Разберат ли, че си чужденец започват да те заливат със сърцераздирателни истории и да врънкат пари. Ако си в кръчма и танцуваш, усмихващото се срещу теб девойче ще дойде с теб без проблем. Но бъди и готов да ти иска пари, че е танцувала с теб. Пак препоръчвам горещо да си с местен. Сам по кръчмите не е за препоръчване. Не очаквай в хотел пет звезди да има условия за толкова. Местната бира не е много свяе, имат заместител на колата с отвратителен вкус. Една бира или една кола в бар струва 1$ (не забравяйте, че лекарите там получават 30-тина долара на месец). Прегледай курсовете на местната валута. Има едно песо за местните и друго конвертируемо за чужденците.
Варадеро е за младежи. Там можеш да се омешаш с местните. Ако искаш спокойствие, Cayo Coko, Cayo Guillermo и т.н. затворени курорти. Обслужването е много добро и срещу един долар бакшиш персонала върши чудеса. Танцьорките от балета са доста скъпи между другото
Варадеро е за младежи. Там можеш да се омешаш с местните. Ако искаш спокойствие, Cayo Coko, Cayo Guillermo и т.н. затворени курорти. Обслужването е много добро и срещу един долар бакшиш персонала върши чудеса. Танцьорките от балета са доста скъпи между другото