Какво да правим, когато започне война?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Какво да правим, ако започне война?

Мнение от steeN » 08 Юни 2015, 20:06

В щатите ползват екстракт от лютиви чушки (за тва и му викат pepper spray). Със сигурност не ползват това, дори и да са го ползвали някога :) А тва е някакъв пестицид... Дори и тук не вярвам да го ползват, щото сме в ЕС и ще има много осъдени след това.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 09 Юни 2015, 8:24

Най вероятно си прав , преди да припаднеш от електрошока или гумения патрон - те обработват със лют пипер . :mhihi: ако не са ти пръснали вече от "забранения " сълзотворен газ .
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 09 Юни 2015, 9:30

В Библията пише, че хората се учат на война. И кажете ми, този форум и тази тема, не са ли живото изпълнение на тези думи? Това, което трябва да се направи при война, е да се спасиш от мястото на военни действия и да не се въвличаш в такива. Даже преди самата война, трябва да се предвиди това. Ако все пак войната дойде до прага ти, тогава Бог да ви е на помощ, не вярвам, че съществува универсално решение.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 09 Юни 2015, 9:43

Elesar74 написа:В Библията пише, че хората се учат на война. И кажете ми, този форум и тази тема, не са ли живото изпълнение на тези думи?

пропаганда хип-хоп... :D

клипчето по-горе за втората световна :shock:

А евентуален развой с Марсианците? :dunno: Дали ще е зор :paranoid:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 09 Юни 2015, 10:11

Jordana написа:Най вероятно си прав , преди да припаднеш от електрошока или гумения патрон - те обработват със лют пипер . :mhihi: ако не са ти пръснали вече от "забранения " сълзотворен газ .

Чифутчето, дали не заслужава една Каролина рийпър у гъзеца :mhihi:

Elesar74 написа:В Библията пише, че хората се учат на война. И кажете ми, този форум и тази тема, не са ли живото изпълнение на тези думи? Това, което трябва да се направи при война, е да се спасиш от мястото на военни действия и да не се въвличаш в такива. Даже преди самата война, трябва да се предвиди това. Ако все пак войната дойде до прага ти, тогава Бог да ви е на помощ, не вярвам, че съществува универсално решение.

Златния телец, чел ли си ? Война не искаме. Но за отпор сме готови :mrgreen: :mhihi:

vicho написа: А евентуален развой с Марсианците? :dunno: Дали ще е зор :paranoid:

Из дневника на един марсианец :

Ден 153. Долетяха българи. С помощта на лост и някаква майка (ама много пъти) за две минути разбиха вратата. Всички ядохме шамари (че не сме отворили). Не беше вкусно, но имаше за всички. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 09 Юни 2015, 12:22

Jordana написа:Най вероятно си прав , преди да припаднеш от електрошока или гумения патрон - те обработват със лют пипер . :mhihi: ако не са ти пръснали вече от "забранения " сълзотворен газ .

Мда, там нещата са доста груби. Факт. Последната снимка, която си дал е гръцка полиция междо другото :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 09 Юни 2015, 22:03

Elesar74 написа:В Библията пише, че хората се учат на война.

Баба Гуси ли ти ги разправя тия?

П.П.:
http://www.dnes.bg/obshtestvo/2015/06/0 ... ite.266075
Българинът – най-големият атеист на Балканите
И малко цитати:
Тези, без образование са най-религиозни (80%).
...
от тези със средно висок и висок доход по-малко от 50% заявяват, че са религиозни, а при тези с ниски, средно ниски и средни доходи процентът е 70%.

Как беше "Блажени са вярващите!" или иначе казано "Блажени са простите и бедните..." :clap:
Чакай ти да те спаси бог...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 09 Юни 2015, 23:07

Elesar74 написа:В Библията пише, че хората се учат на война. И кажете ми, този форум и тази тема, не са ли живото изпълнение на тези думи? Това, което трябва да се направи при война, е да се спасиш от мястото на военни действия и да не се въвличаш в такива. Даже преди самата война, трябва да се предвиди това. Ако все пак войната дойде до прага ти, тогава Бог да ви е на помощ, не вярвам, че съществува универсално решение.

Искрено се надявам , да се събудиш от този сън, но понеже познавам "системата" едва ли . Лошото е ,че колелцето става валяк и смачква цели семейства и т.н.

С цялото си уважени към теб.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 17 Юни 2015, 12:33

Що се отнася до "системата", има една интересна книжка:

Изображение

Прочетете я и сами си направете изводите. При един военен конфликт универсално решение няма. Идеята е да сте сред тези, с максимално голям шанс за оживяване. Същото е и при други неприятни изненади. Колко от вас знаят, какво да правят ако ги вземат за заложници при обир на банка да речем? Колегите от армията не се обаждат в темата. Нека кажат колегите от системата на МВР. Има ли право полицай охрана на банка да вади оръжие срещу нападатели в банков салон (ако той е вътре)? Идеята на темата не е да си ги мерим или обясняване "кой е по по най?" Идеята е да видим имате ли понятие какво да се прави при една такава неприятна ситуация. Никой няма гаранция.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 17 Юни 2015, 13:00

Абе аз със риск да попадна в редиците на глупаците и умствено ограничените дето му се присмивали на човека пък той познавал,
и да съм офтопик искам само да попитам нещо дето винаги ме е мъчило при подобни разкриватели на плановете на световните конспиратори ...

- Защо аджеба, като са толкова всемогъщи и безкрупулни тези структури е жив още този дето ги разкрива или поне пише свободно?
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 17 Юни 2015, 13:31

BMW_POWER написа:...

Кой дърпа конците? Линкълн го е казал преди 150 години.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 17 Юни 2015, 13:39

K_Ilkov написа:Абе аз със риск да попадна в редиците на глупаците и умствено ограничените дето му се присмивали на човека пък той познавал,
и да съм офтопик искам само да попитам нещо дето винаги ме е мъчило при подобни разкриватели на плановете на световните конспиратори ...

- Защо аджеба, като са толкова всемогъщи и безкрупулни тези структури е жив още този дето ги разкрива или поне пише свободно?

Ами живи са, защото 50% от нещата , които са написали са глупости. Другите 50% истина. Ама не можеш да разбереш кое е истината и кое е лъжата.

А за това те, по моя съвет, използваха най-различни способи. – отговорил дявола с пелеринката – Хората имат приказка за това, как добрият вълшебник, спасявайки човека от злото, го превръща в пшеничено зърно и как злият вълшебник се превърнал в петел, и вече щял да клъвне зърното, когато добрият вълшебник изсипал отгоре му крина със зърна. Злият вълшебник не можел да изяде всичките зърна и да намери това, което му било нужно. Те това и направили, учението на оня, който учел да не се прави на хората това, което не искаш те да правят на теб, по моя съвет те признали за свещени закони на Бога 49 книги и в тези книги обявили всяка дума за произнесена от Бог. Те изсипали върху простата и разбираема истина огромна камара мними свещени истини и станало невъзможно да не бъдат приети всичките, нито можело да бъде намерена онази, която била необходима на хората.

Лев Толстой
Не Мы такие, Жизнь такая

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 17 Юни 2015, 19:37

След последния пост няма друго какво да се каже освен :
Да бъдеш или не? Туй е въпросът.
Дали е по-достойно да понасяш
стрелите на свирепата съдба,
или обнажил меч, да се опълчиш
срещу море от мъки и в таз битка
да ги зачеркнеш всички? Смърт.....
и тъй нататък до края :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 17 Юни 2015, 22:27

Абе мен повече ми навява една полезна поговорка ...

"Беганието ако и да е срамно е управно" :mrgreen:

stefanoff написа:...

истината, цялата истина или поне 30% от нея ;)
не знам кой ще го помни това, но беше интересен ТВ опит ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 18 Юни 2015, 8:54

drago_pavlov, klintan66, vicho, hell's angel, тук всеки слага разни линкове, цитати към някаква информация, която се коментира после. Това, че аз слагам текст, който съм прочел в Библията, нещо различно ли е? Дори не съм цитирал конкретния текст, къде съм го прочел точно, само по смисъл, едно изречение. Нещо ви става като чуете за Библията или просто така си подскачате на моите постове? След като някой може да се идентифицира с ада, дявола и какво ли друго не, аз пък желая да се идентифицирам с Бога. И това, което съм написал, отговаря на действителността и тази тема. В познатата история на земята и на човечеството, няма нито един ден без война. В момента в който пиша тези думи, някъде умират хора поради военни конфликти. Така че вместо да ми пробутвате някакво лицемерно съжаление, помислете какво да направите, преди войната да дойде до прага ви. И да ви кажа ли още нещо от Библията, Ной е строил ковчега 100 г. Сто години неговите съвременници са му се присмивали и са го сочели с пръст, като най-големия глупак, който строи съоръжение заради бъдещ световен потоп. Последвалите събития са показали кой е глупака. Така че, не бъдете като тези хора. Война ще има и то такава, каквато никога не е имало, хората ще се обърнат дори срещу Бога във открит военен конфликт. Въпроса е вие и аз къде ще сме.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата