какво според вас е "средна класа в българия"?
Модератор: Общи модератори
- BAHKATA_TDI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
- Мечтае да кара: new BMW
Re: какво според вас е "средна класа в българия"?
Сондьора написа:BAHKATA_TDI написа:Сондьора написа:BAHKATA_TDI,
Колега ти деца имаш ли?
ДА!
Извинявай, обаче с тва мислене ше станат по-големи комплексари, брат
Бате, точно затова сме различни хората, защото мислим различно.
Огледай се и виж около себе си колко бедни селски комплексари има.
Почти е невъзможно да възпиташ едно дете в мизерия без то да не стане комплексар.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Друга тема е смятам тва..възпитанието 

- audi_bulgarian
-
-
- Кара: AUDI TT 1.8T + Smart ForTwo 0.7
Те тука едно файлче - http://www.csp-sofia.org/PDF/BG/sredna_klasa_analys.pdf

Още Аристотел стига до извода, че държава, съставена от “средни хора” е най-
желаното състояние, тъй като “там, където средната класа е голяма, има по-малка
вероятност от клики и разногласия”. Което, на свой ред, създава относително най-
добрите, според Аристотел, възможности за развитие на добродетелта и постигането
на добрия живот, което е и целта на държавата като такава. Тук идеята е, че
господството на крайно бедните, както и на крайно богатите, е нестабилно състояние,
водещо до хаос или тирания. Просто: доминирането на едната крайна позиция
провокира отпор от страна на другата. Ако господстват най-богатите, рано или късно
останалите вдигат бунт поради липсата на справедливост.

BAHKATA_TDI написа:Огледай се и виж около себе си колко бедни селски комплексари има.
Почти е невъзможно да възпиташ едно дете в мизерия без то да не стане комплексар.
селските комплексари са такива защото никой не ги е възпитавал а само са ги мачкали без дългосрочна стратегия.
... за да изградиш една силна личност трябва първо да я смачкаш.
но много важно е след това да я извадиш от калта и да й обясниш, че понеже е била в калта- вече нищо не може да я уплаши (най-късо казано) и това не е функция на имане или нямане на пари.
при бедните деца "мръсната работа" по началното смачкване вече е извършена от живота и децата са удобни заготовки за изграждане на силна личност. затова всъщност е по-лесно да изградиш некомплексирани деца/ силни характери с малко пари от колкото да ги възпитаваш с много пари.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
alx написа:моля?
освен отделните стаи (просто защото са разнополови и ще е куцо като станат на 7 примерно) за друго не съм съгласен. псп-та? няма такова животно. има един час телевизия детски канал ако са си написали домашните и са си свършили задълженията. лаптопи? един. стар. и го делят по 1 час на ден на сайт за игри за математика и четене. доста дрешки? няма такова животно. имат 2-размера по-големи дрешки чисти, но не задължително нови. хоби? училището им е хоби. спортове? какви по-точно? едни маратонки и една топка. ако искат хокей примерно - има си обяви за стара екипировка. частни уроци? може би частно училище. ама ако трябва да ходят на уроци- значи просто моя избор за тяхното училище не е добър.
децата знаят две и двеста. първите 18 години ще знаят 200. после всичко си идва на мястото. ако са хора на място оставям им всичко, яхвам мотора и отивам да умра някъде на спокойствие. ако не стане от тях хора- да му мислят. всичко дето имам отива по фондации. и така.
между другото аз гласувах за "2000 лева"
Ееее, три дни те чаках да напишеш точно това, защото имам представа как мислят в Америка. Аз споделям същите възгледи, но ако изкажа това в България, ще ме вземат за ебати нещастния родител и мизерник. Между другото и аз гласувах за 2000 лева, защото.....Ами защото българина нито знае да си планира бюджета, нито знае да живее практично и постоянно си мисли, че парите са му проблема. Проблемът всъщност е, че не знае как да изкарва пари. И ако случайно изкара, не знае как да ги харчи. Отделно не знае да разделя необходимите харчове от тези за доставяне на удоволствие. А и в един момент нашенецът смята, че поради някаква причина му се полагат по право разни екстри. Това е като онея селтаци, дето от каруцата са се качили на Мерца и постоянно повтарят, че те не могат без кола. Всъщност това за парите е много относително. Разликата между доход 2000 и 3500 лева в едно семейство е вместо нов Опел - ново БМВ , три Айфона, един Айпад и два лаптопа за игра на пасианси на лизинг разбира се. Все неща, които могат и да се избегнат. И да, ако току що съм си изплатил колата а е все още здрава, живея в наследствено жилище, което не изплащам, не изплащм и мебелите, зашото съм ги изплатил, децата ми са достатъчно умни за да не им трябват частни уроци, спортувам на открито а не ходя във фитнеса да се тъпча с добавки, ходя пеша до работа, защото е полезно(ако е възможно), не ям трюфели и черен хайвер(защото не се смятам за потомствен аристократ), не нося някакви свръх бутикови маркови дрехи(защото не съм професионален манекен), не подържам зимата около 32 градуса в жилището, за да мога да ходя по къси панталони и потник, 2000 лева са доста добра сума за едно семйство в България.
Последна промяна ukelichko на 09 Дек 2011, 0:23, променена общо 3 пъти
- BAHKATA_TDI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
- Мечтае да кара: new BMW
alx написа:
но много важно е след това да я извадиш от калта и да й обясниш, че понеже е била в калта- вече нищо не може да я уплаши (най-късо казано) и това не е функция на имане или нямане на пари.
Ако ми обесниш, как ще стане реално, след като си я смачкал и унижил, да вземеш да и го обясниш - ще се съглася с теб. В противен случай става много качествен комплексар.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
alx написа:...
чудих се бая дали да пиша ...
струва ми се че са ти малко хард кор методите ...
в правилната посока, но прекалени
според мен най важен е личния пример
ти така аскетично ли живееш както описваш живота на децата си?
и тия господарски методи сигурен ли си, че дават нужното самочувствие?
незнам аз мисля, че малко повече свобода и равноправие не е излишна
времето ще покаже ...
ukelichko написа:2000 лева са доста добра сума за едно семйство в България.
както и да го въртиш 2 бона са достатъчни за живуркане само
Последна промяна K_Ilkov на 09 Дек 2011, 0:26, променена общо 1 път

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Абе странно изказване на човек с Вайпър АЦРа и тунинговния СЛ65АМГ

Това е като онея селтаци, дето от каруцата са се качили на Мерца и постоянно повтарят, че те не могат без кола.
- е на такива и аз мноооого се дразня , особено като започнат да ми обясняват как без кола нищо не става и все едно си им отрязъл краката . Цял живот пеша и с градския ходили , после мама и тати и купят кола вече сме братчеееее , много над тия дет се унижават да минат 1км без автомобил ... недай боже да ползваш метрото ...
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
да не говорим за макларън-а
не е там въпроса - той си знае кво му костват
но тоя подход аз съм си ги изкарал,
а вие трябва да учите иначе няма нищо за вас
е по-скоро началнически отколкото родителски

не е там въпроса - той си знае кво му костват
но тоя подход аз съм си ги изкарал,
а вие трябва да учите иначе няма нищо за вас
е по-скоро началнически отколкото родителски

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
K_Ilkov написа:струва ми се че са ти малко хард кор методите ...

Веднага се сещам за 2 момичета, които бяха възпитавани горе-долу по тези методи и сега резултата е 2 кифли, които се кефят на пичове с 50см ръка и опел калибра

K_Ilkov написа:alx написа:...
чудих се бая дали да пиша ...
струва ми се че са ти малко хард кор методите ...
и тия господарски методи сигурен ли си, че дават нужното самочувствие?
незнам аз мисля, че малко повече свобода и равноправие не е излишна
времето ще покаже ...ukelichko написа:2000 лева са доста добра сума за едно семйство в България.
както и да го въртиш 2 бона са достатъчни за живуркане само
убягна ти каквото се опитах да кажа. говориме за отглеждането на детето/ младия човек така че да не се получи комплексар. на 40 години ако не си угажда човек- тогава просто е лузър. не в лошия смисъл на думата- но факт.
аз съм израстнал доста бедно. 14 години съм живял в гарсониера. 7 години след това в двустаен. никога не съм имал нищо повече от другите деца... баща ми за тези години смени два трабанта. друга кола не сме имали.
за свобода - разбира се. свобода имат колкото искат- за това пари не се искат. нямам никакво намерение да ги ограничавам. имам намерение да продължавам да ги товаря и да ги държа фокусирани.
за господарството- аз се държа с тях като с равни. те са ми равни. просто аз съм по-силен и в мене са парите (от тяхна гледна точка). а и съм все пак някакъв пример за подражание ако се гледа крайния резултат.
аз искам от децата ми да станат здраво стъпили на земята, уверени във себе си, стабилни и силни хора и да ме обичат. в този ред. илюзии не си правя.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
TNT написа:K_Ilkov написа:струва ми се че са ти малко хард кор методите ...
![]()
![]()
![]()
Веднага се сещам за 2 момичета, които бяха възпитавани горе-долу по тези методи и сега резултата е 2 кифли, които се кефят на пичове с 50см ръка и опел калибра![]()
![]()
Всичко трябва да си има някакви граници.
Много са си добри методите. Иначе няма да се научат да ценят това което имат. Аз пък веднага се сещам за едни мои приятели. Тяхното дете на две години много обичаше да си играе с телефона за 1000 лева на бащата. Е как да откажеш на тази душичка и на тези мили и тъжни очи. И за това сега бащата изплаща HTC за 1000 лева а ходи с Нокиа за 50 кинта. Я да се научат децата малко на ред. И без това вече казарма няма, в училище учителите не бият, няма ги бригадите....къде един съвременен младеж със заможни родители може да усети колко е гаден живота и с колко труд се придобиват някой вещи или привилегии.
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
..и аз искам да пускам подаръци от ЮеСеЙ на най-близките ми/за хепи ню иър/ чрез Еконт със стойност под средното ниво за бг стандарт

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Обърна се тамата на възпитание на деца . Психологията е сложна наука и баланса е изключително деликатен . Така както го лишаваш от нещата които си мислиш че на теб са ти позволени , може детото да израсне материалист ...
Всеки сам да си си преценява какви методи да ползва .
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
acho.rs написа:Обърна се тамата на възпитание на деца . Психологията е сложна наука и баланса е изключително деликатен . Така както го лишаваш от нещата които си мислиш че на теб са ти позволени , може детото да израсне материалист ...

а тия дето упорстват с 2000 лв месечно ще им кажа да се събудят...

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"