Планинарска: Рила, Витоша, Стара планина........
Модератор: Общи модератори
- dankata
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530iA Touring
- Мечтае да кара: e3-е39
- Детайли за колата: 2001
Re: Планинарска: Рила, Витоша, Стара планина........
Една дълго отлагана разходка и мечта, която най-сетне намерих време да направя. Обобщена в две снимки.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Това си заслужава отделен 'пътепис' ! Браво!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Вчера се разходих до Рилска Скакавица , приятно и красиво трипче
Направи ми впечатление обаче , че в делничен ден си е бая тълпа , а хижаря на Скакавица каза ,че уикенда е някакво мазало ... Трябва да се търси вече нещо по непопулярно май ...Мислех да направя едно качване до Вихрен , обаче и там е манифестация по това време .Дайте някакво предложение за маршрут по около 3 часа в посока със нормална трудност /за един ден/ , ама от по непопулярните и да е достатъчно интересно ...

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Скоро ходих на Бекови скали...горе долу ти покрива критерия за време и гледката на финала си заслужава + има беседка където може да се обядва/почине на сянка.
Самата пътека обаче е скучна: изцяло открита (ходиш по един черен път), много прашна и брутален пек, буквално няма едно дръвче да се скриеш на сянка
Иначе е доста лека, няма големи денивелации (освен малко преди края, но пак не е нещо страшно). Гледката след това е наистина впечатляваща и си заслужава ходенето (само да се избере ден да не е 30++ градуса)
+ има още една скала с хубави гледки, но сравнена с Бекови скали си е направо скучна. Част от пътеката за нея минава през горичка и е по-приятна за ходене
Аз този уикенд ще се разходя към Девин и предполагам ще е страшно положението
Самата пътека обаче е скучна: изцяло открита (ходиш по един черен път), много прашна и брутален пек, буквално няма едно дръвче да се скриеш на сянка

Иначе е доста лека, няма големи денивелации (освен малко преди края, но пак не е нещо страшно). Гледката след това е наистина впечатляваща и си заслужава ходенето (само да се избере ден да не е 30++ градуса)
+ има още една скала с хубави гледки, но сравнена с Бекови скали си е направо скучна. Част от пътеката за нея минава през горичка и е по-приятна за ходене
Аз този уикенд ще се разходя към Девин и предполагам ще е страшно положението

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Правят ремонт на една отсечка (от Кричим към Девин) и се чака... Казаха до другата седмица май...

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
dankata написа:Една дълго отлагана разходка и мечта, която най-сетне намерих време да направя. Обобщена в две снимки.
Евала, за колко време го взехте? Много ми се прави, ама не си представям да отделя 20тина дни, много ми се вижда. Върти ми се в главата някакво скоростно за 10тина, с много малко багаж и дори бягане на някои етапи. Обаче това прави логистиката доста сложна и много ограничава големината на групата и по-скоро отива към соло приключение. И с колело ми се прави също...Абе сложна работа. Един приятел натискаше сега август да направим Вискокия път в Алпите, ама пак не успяхме да напаснем програмите и да намерим време. Всичко ми се прави, а отпуската малко...

- Don_Diego
- ентусиаст
-
ildivvy написа:Правят ремонт на една отсечка (от Кричим към Девин) и се чака... Казаха до другата седмица май...
В такъв случай Батак - Доспат ли да гоня или Велинград и надолу към Сърница за да дойда от другата страна на Девин?
През Сърница знам, че пътя е ок..след Борино малко става грапав, но пак е без дупки
Батак - Доспат как е?
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
През Сърница е по-хубав. Другия също става, не е идеално зле... Зависи колко ти се кара! И през Кричим става, просто ще изчакаш на едно място и това е!

- Don_Diego
- ентусиаст
-
Е много ми се кара, предвид че ще съм с бърза кола
ама пък ще има и друга кола с мен, та няма да мога да давам газ, колкото ми се иска
Много ли е чакането през Кричим?

Много ли е чакането през Кричим?
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Нямам престава! Не съм минавал лично, а го прочетох... Погледни в сайта на АПИ или там, който е за ремонтите и временните реорганизации на движението.

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
dankata написа:Една дълго отлагана разходка и мечта, която най-сетне намерих време да направя. Обобщена в две снимки.
И аз си го мислих, но в последния момент реших да го направя в Испания и ....беше униккално 20/10, нищо общо с нещата които ще видиш да не говорим и за хората, препоръчвам на всеки !!!
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- Don_Diego
- ентусиаст
-
ildivvy написа:Нямам престава! Не съм минавал лично, а го прочетох... Погледни в сайта на АПИ или там, който е за ремонтите и временните реорганизации на движението.
Аз питах понеже последната информация там е за приключен ремонт на 04.07

Най-вероятно от там ще мина защото скоро карах покрай Сърница. На връщане може да хвана към Доспат и Гоце Делчев, но е малко нож с две остриета заради трафика от Гърция
Последна промяна Don_Diego на 23 Юли 2025, 16:45, променена общо 1 път
- dankata
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530iA Touring
- Мечтае да кара: e3-е39
- Детайли за колата: 2001
b_u_b_o написа:dankata написа:Една дълго отлагана разходка и мечта, която най-сетне намерих време да направя. Обобщена в две снимки.
Евала, за колко време го взехте? Много ми се прави, ама не си представям да отделя 20тина дни, много ми се вижда. Върти ми се в главата някакво скоростно за 10тина, с много малко багаж и дори бягане на някои етапи. Обаче това прави логистиката доста сложна и много ограничава големината на групата и по-скоро отива към соло приключение. И с колело ми се прави също...Абе сложна работа. Един приятел натискаше сега август да направим Вискокия път в Алпите, ама пак не успяхме да напаснем програмите и да намерим време. Всичко ми се прави, а отпуската малко...
Двама тръгнахме, двама стигнахме за 17 дни.
Имахме палатка и чували и не се съобразявахме да завършваме деня в хижа, така че това ни помогна да дръпнем с дните напред.
Храна имахме през цялото време за поне ден напред (на доста от хижите има заделена храна за ком-еминейци), и единственият съпорт ни беше на проход Вратник, където един приятел го помолих да ни донесе литър ракия и половин диня

Следващото обмислям да е Е8, понеже Родопи ми е любимата планина. Ама кога ще се случи...
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Качваш се на хижа Яворов /Бетоловото/, Разлог, Пирин планина, и от там имаш много маршрути. До Събиците (стъпалата) примерно. Дали има хора - вероятно да.
Отиваш в село Годлево /пак до Разлог/ и питаш местните как да стигнеш до местност Станкова лъка /пътьом да ти покажат Трионската скала и стъпката на Крали Марко/. Едно време се ходеше с кола по черен път сега мисля само с коне или АТВ/джип. Пада се в Рила...има за ходене много наоколо, хора няма. Е, може некоя мечка да видиш /аз съм виждал/. Малини с кофи съм брал както и горски ягоди
) Пада се Рила.
Над Семково има две езера, лек маршрут е, обаче надали няма навалица.
Отиваш в село Годлево /пак до Разлог/ и питаш местните как да стигнеш до местност Станкова лъка /пътьом да ти покажат Трионската скала и стъпката на Крали Марко/. Едно време се ходеше с кола по черен път сега мисля само с коне или АТВ/джип. Пада се в Рила...има за ходене много наоколо, хора няма. Е, може некоя мечка да видиш /аз съм виждал/. Малини с кофи съм брал както и горски ягоди

Над Семково има две езера, лек маршрут е, обаче надали няма навалица.
Хм,хм...
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Don_Diego написа:ildivvy написа:Нямам престава! Не съм минавал лично, а го прочетох... Погледни в сайта на АПИ или там, който е за ремонтите и временните реорганизации на движението.
Аз питах понеже последната информация там е за приключен ремонт на 04.07В GoogleMaps и Waze също не показва да има ремонт в района
Най-вероятно от там ще мина защото скоро карах покрай Сърница. На връщане може да хвана към Доспат и Гоце Делчев, но е малко нож с две остриета заради трафика от Гърция
Пътя през Г.Делчев за Гърция никога не е много натоварен! Маршрута е топ! Аз също го мисля тези дни, но тази жега ме съсипва... Извиняваме се за офтопик-а! Ако трябва - нека да се премести!