Мотористите във форума!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Какъв тип и колко мотоциклета притежавате?

Скутер
10
11%
Круйзър/Чопър
2
2%
Ендуро
3
3%
Мотор за гората/Крос
1
1%
Градски спорт/турист (нейкед)
13
15%
Шосеен спорт/турист
7
8%
Чист турист
4
5%
Пистов
3
3%
Притежавам един мотор
12
14%
Притежавам два мотора
3
3%
Притежавам три и повече мотора
3
3%
До 500сс
8
9%
500-750сс
6
7%
750-1000сс
8
9%
Над 1000сс
5
6%

Общо гласове : 88
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Re: Мотористите във форума!

Мнение от drifty » 21 Авг 2023, 23:01

ildivvy написа:Дрифти, не си нисък, а просто не си свикнал да седиш на по-голям мотор! Аз съм 171см и не се качвам на високи ендура, но ако стъпвам поне с възглавничката на краката на пътя, не се притеснявам от височината на мотора...

Така де, ама ти имаш доста опит, аз .. хич :Д. Предпочитам да изкарам известно време на ниска машина, където мога да стъпвам стабилно с двата крака. Вече имам едно падане точно защото едвам стъпвах на земята от едно Сузуки, ако си купя такъв мотор, 100% ще го съборя някъде заради това, преди да свикна с него.

ildivvy написа:Останалите неща по този мотор също ти се струват така, защото нямаш особена база за сравнение. Спирачките му ти се струват добри, защото не го засилваш, а и е лек! Иначе... Меко окачване, което люлее при 70км/ч е меко и в завой, което е по-лошото... Жилата се регулират! Какво звънти - -не е ясно! При пробата с/без съединител чуваш касетата му, обикновено...

- Спирачките - да, абсолютно си прав. На фона на някоя по-сериозна машина едва ли стават за нещо, но на мен ми допаднаха докато карах.
- Моторът не се люлее, по-скоро подскача нагоре по неравности. На хубав асфалт се усещаше окей, но не успях да го позасиля, че да усетя нещата по-добре.
- Звънтенето и на мен ми е странно, но сякаш изчезва при стисната ръчка на съединителя. В движение не се чува мисля.

ildivvy написа:Свободната се нацелва, като посвикнеш с мотора! Обикновено ти трябва като спреш да я 'нацелиш'! Т.е. няма ситуация, при която да ти трябва при сваляне на скорости надоло... Това от стартера е едно-посочния лагер най-вероятно. Ако е той е крива работа...

Ами да, обаче в движение я нацелвам, на място - много трудно. Четох, че не малко екземпляри на тоя модел го имат тоя проблем, явно не е единичен случай. За паленето - докато го разтиквах насам натам и ръчках, го гасих и палих два пъти на място и не е имал проблеми. После ходихме със собственика до едно кафе, като един от моите пътници се качи при него на мотора и на паркинга при кафенето след бавно градско каране го направи тоя чакмак, но като излязохме след кафето си запали без проблем.

ildivvy написа:Явно не е била твоята машинка! Не искаш ли да погледнеш една Ямаха Дивершън 600 с куфари (могат да се свалят, естествено) от първото поколение 96г. ? Отговаря на изискванията ти - лек, нисък, опростен максимално, удобен, икономичен и т.н.

Машината ми допадна като модел, просто конкретния екземпляр не чак толкова, че да го отнеса на момента.

За тази Ямаха може да ми драснеш ЛС, имам едно аверче, дето мисли да кара А категория и ми беше пращал един много хубав XJ600, предполагам говориш за същия модел и като цяло се е насочил към такъв тип мотор. Аз не, пък и нямам категория, моята ме лимитира до 50к.с.
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 21 Авг 2023, 23:32

Звънял му бил съединителя…. Не си чул на някое дебело Дукати как чу звъни кошницата- ако не беше толкова равномерно щеше да си помислиш че некви метални парчетии се въргалят вътре … :bchug:
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 22 Авг 2023, 6:16

А едно време за кавазакитата беше приказката,че двигателя вътре мели нещо... :ok: :mhihi:
За първи нисък мотор много хвалеха сузуки св650.
Сега то си е до вкус,но...
Малък чопър според мен недей.Слабички са,със слабички спирачки и не на последно място не са леки.Т.е. и не вървят,а омръзват бързо.
Бюджета е важен да се знае колко е после можем да "хвърляме камъните" както казваше един колега...на къде да идеш.. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drifty » 22 Авг 2023, 8:36

И за това Сузуки трябва да карам пълното А. :ok:

Тая Хонда е 140-150кг, не знам, не е чак толкова тежка? Че ще умалее, вероятно, но на мен идеята ми е да се транспортирам основно, честно казано и някоя 125ка ще ми е напълно достатъчна за целта на упражнението - да ходя до работа, и по близките села до 20-30км в посока, но не съм попадал на нещо интересно.

Бюджет също не съм слагал, но не ми се дават повече от 3-4к. Не съм определял по-конкретно, щото не ми е наложително все още, но в близко бъдеще вероятно ще ми в нужен. За сега ако някой приятел спомене нещо, преглеждам информация за мотора и ако ми допадне, евентуално гледам. Но като цяло ми е по-важно да е максимално опростен мотор, за да не ми товари бюджета излишно. Не съм моторист (все още), трябва ми от т.А до т.Б .

Все едно да си купиш някой малък градски автомобил, нещо подобно като двуколесен еквивалент ми се върти в главата.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 22 Авг 2023, 8:43

Значи хонда суперкюб 125...

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 22 Авг 2023, 8:47

карай си симсоня :D
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drifty » 22 Авг 2023, 10:25

Kroki написа:карай си симсоня :D

Ако някой ден го сглобя.. Последно съм го карал 2013та :D

Това "скутерче" също би ми вършило работа, реално, Слатаник. Интересна концепция за полу автомат.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 22 Авг 2023, 10:27

Aз при тези условия бих се замислил за скутер наистина :dunno:
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drifty » 22 Авг 2023, 10:35

Реално ще свърши работа скутер, просто не ме кефят.
Изображение

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 22 Авг 2023, 10:42

drifty написа:честно казано и някоя 125ка ще ми е напълно достатъчна за целта на упражнението - да ходя до работа, и по близките села до 20-30км в посока, но не съм попадал на нещо интересно.

От първо лице ти казвам, че нема да стане работата. Ако се върнеш назад по темата ще четеш същите разсъждения и от мен :mhihi: И все пак не ми се доверявай напълно, но дори и с моите 370 кубика и 45 коня, оня ден ходих тука до село Труд дето е на 5 километра и ми са еба мамата. Тегава работа си е да поддържаш над 90-100, хеле пък да ускоряваш както би очаквал от "мотор", а на 125-чката максималната и скорост е около 100. Аз лично ако започна да имам мерак да излизам от града ще се наложи да се разделя с Дюк-а, това вече ми е ясно и без да ми го каже някой друг. Ама за града май наистина няма по-перфектна машина.

Виж Кавазаки Вулкан ако не си - има регистрирани за А2, даже един комшия такова и на живо изглежда много компактно, ниско и леко.

https://www.motorcyclespecs.co.za/model ... lassic.htm
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 22 Авг 2023, 10:46

alx написа:Звънял му бил съединителя…. Не си чул на някое дебело Дукати как му звъни кошницата- ако не беше толкова равномерно щеше да си помислиш че некви метални парчетии се въргалят вътре … :bchug:

Моето нали е такова... Според мен, звука е всичко друго, но не и равномерен :mhihi: Или е по-скоро някакъв неравноделен такт, който се повтаря в по-дълъг период от време, ако изобщо.... Виж, като му стиснеш съединителя, звука е просто вманиячаващ! Под товар си звучи съвсем нормално...

За всичко вдигащо над 50км/ч се иска А-категория, така, че от нея не може да се 'избяга'!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drifty » 22 Авг 2023, 10:47

Точно на такова Кавазаки се качих и много ми хареса усещането, но не съм го карал. Съседа домъкна такова преди седмица-две. Трябва да го изврънкам да го покарам и него. Между другото, тежи доста повече от Хондата, но се усещаше по-леко на място.

Категория имам А2, та съм "лимитиран" до 35 киловата мощност.
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 22 Авг 2023, 11:11

Е запиши А... да не те спират некви формални документи
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 22 Авг 2023, 11:21

Предполагам, че с бюджет за мотор 3-4К едва ли на колегата ще му се дават 600+ лева за курс и кетапи. Аз изкарах А просто за да не давам два пъти пари, ако нещо. Иначе си се бях засилил да си карам А2.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 22 Авг 2023, 12:56

Понеже другия месец ще пускам мотора в мобиле, въпроса ми е как се продава мотор, в смисъл идва някой гледа го и иска да го покара, а ако падне или си тръгне директно с мотора, какъв е процеса :dunno:
Аз като го купувах беше от роднина(далечен) и не е имало съмнение за такива неща, майстора ми покара 2-3 минути и го взех и така, та затова нямам идея как става цялото нещо .
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата