Формула 1 - обща тема
Модератор: Общи модератори
Re: Формула 1 - обща тема
За да си световен шампион трябва да поддържаш адски високо ниво целия сезон, проблема при Макларън е че в момента и двамата им пилоти са нестабилни. И тук говоря не за 1 или 2 състезания че имат някакви проблясъци , ами в продължение на 24 такива. От видяното до момента мисля че точно Пиастри би поддържал едно високо и коснтантно темпо тази година, но има още много върху какво да работи.
Много хора преписваха заслугите на колата в Редбул от миналите сезони, но сега ясно се вижда фактора Макс и как без значение от ситуацията той винаги дава 130% от себе си, при Норис това тотално липсва
Мен ми е интересен Льоклер като пилот, но пустия отбор на Ферари така и не може да му направи кола която да има шанс за победи ..
Много хора преписваха заслугите на колата в Редбул от миналите сезони, но сега ясно се вижда фактора Макс и как без значение от ситуацията той винаги дава 130% от себе си, при Норис това тотално липсва

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Малко подаръци 
Книгата е доооста впечатляваща и идеален подарък за фенове на Скудерията

Книгата е доооста впечатляваща и идеален подарък за фенове на Скудерията

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
Всячески се опитват да му вдигнат духа защото има точно 0 шампионски манталитет в Ландо
Дори сега като го гледам преди състезанието изглежда напълнил гащите и хвърлил вече кърпата. Имат безумно по-бърза кола спрямо всички останали и той излиза на пистата със свалени гащи
Оскар от друга страна е страшен темерут и много малко неща изглежда могат да го разклатят, дори каръка в Мелбърн не успя да спре устрема му в самото състезание и пак завърши сравнително силно макар и с малко късмет.
Люис обаче продължава да страда жестоко с това поколение болиди и още не може да се "пренастрои" за да извлича максимума

Дори сега като го гледам преди състезанието изглежда напълнил гащите и хвърлил вече кърпата. Имат безумно по-бърза кола спрямо всички останали и той излиза на пистата със свалени гащи

Оскар от друга страна е страшен темерут и много малко неща изглежда могат да го разклатят, дори каръка в Мелбърн не успя да спре устрема му в самото състезание и пак завърши сравнително силно макар и с малко късмет.
Люис обаче продължава да страда жестоко с това поколение болиди и още не може да се "пренастрои" за да извлича максимума
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Максчо го порязоха, не може всеки път едно и също да минава.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
Прекалено много разчиташе на това, че случката е в първи завой. Оскар обаче успя да се задържи в границите на трасето и това гарантира наказанието на Макс.
Ако му бяха казали да върне позицията преди колата за сигурност, на рестарта щеше да изпревари Оскар и пак да ги бие сам. Макларън разчитаха на наказанието и само това ги спаси. Никаква идея не показаха как да бият на пистата или в бокса. Не ги чака нищо добро ако не стегнат стратезите
Отстрани изглеждаше, че гледат само състезанието на Ландо и се чудят как да му помогнат.
Ферари имаха страхотно темпо и впечатляваща работа с гумите медиум, после с хард също бяха доста силни (по-специално Шарл). Заслужен подиум
Ако му бяха казали да върне позицията преди колата за сигурност, на рестарта щеше да изпревари Оскар и пак да ги бие сам. Макларън разчитаха на наказанието и само това ги спаси. Никаква идея не показаха как да бият на пистата или в бокса. Не ги чака нищо добро ако не стегнат стратезите
Отстрани изглеждаше, че гледат само състезанието на Ландо и се чудят как да му помогнат.
Ферари имаха страхотно темпо и впечатляваща работа с гумите медиум, после с хард също бяха доста силни (по-специално Шарл). Заслужен подиум

Добре се развива шампионата, надявам се до Барселона това разпределение да се запази, защото от там насетне идват интересните състезания и случки. Ясно се вижда колко изравнени са колите на Макларън и Редбул, въпроса е дали директивата за крилата ще се отрази на някой от 2та отбора.
Норис отново си просеше наказание с тея изцепки около влизането и излизането от бокса, Пиастри според мен е по-бавния но доста по-уравновесен пилот. Ако имаме повторение на сезон 2021 Ландо не го виждам да издържи на такова натоварване.
Норис отново си просеше наказание с тея изцепки около влизането и излизането от бокса, Пиастри според мен е по-бавния но доста по-уравновесен пилот. Ако имаме повторение на сезон 2021 Ландо не го виждам да издържи на такова натоварване.
alekangg написа:Максчо го порязоха, не може всеки път едно и също да минава.
Следил е внимателно какво ставаше във Ф2.

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Don_Diego написа:Прекалено много разчиташе на това, че случката е в първи завой. Оскар обаче успя да се задържи в границите на трасето и това гарантира наказанието на Макс.
Аз друго видях и чух от коментаторите- не нашите.
Макс мина нарочно така, дори не се опита да намали, даваха доста повторения. Оттам дори от отбора вероятно са казали да НЕ връща позицията, защото първо не е било на 100% ясно, дали ще го накажат, защото всичко става на старта, а не по време на състезанието и второ, ако той беше върнал позиция щеше да си остане втори, защото в състезателно темпо и с кола пред Макс, щеше да е доста по-бавен и това им беше ясно. Дори маковете като са над под 2 сек зад друга кола имат затруднения и Оскар го каза когато настигна Норис към края.
Та единствения шанс, беше точно това което направиха, минава на пряко и не връща позиция, пък каквото стане.
Видя се след стопа, как не напредна изобщо и дори не го наближи, та не знам как е щял да изпревари Оскар.
От дядо Марко>
„Ако беше върнал позицията, то тогава щеше да е в мръсния въздух, щеше да отиде по-назад и да рискува да бъде притиснат от Джордж [Ръсел]. Така че в онзи момент най-добрият вариант беше да получим наказание, да наведем глава и да продължим.
Сега разбрах, че Оскар ги е спукал в предните три шампионата където е карал и е ставал шампион винаги в първата година, като новобранец.
рено къп, ф3, ф2 в три последователни години
Последна промяна alekangg на 21 Апр 2025, 11:18, променена общо 1 път
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
TheDriver написа:alekangg написа:Максчо го порязоха, не може всеки път едно и също да минава.
Следил е внимателно какво ставаше във Ф2.Дано най-накрая започнат да му режат точно тази тактика. Не може единствената ти цел да е да си по-напред на ейпекса, за да имаш предимство в спора извън пистата.
И веднага след тези номерца има жалване по радиото, ох избута ме, не ми даде място, а той самия не си е оставил.
Казаха, че дори 10 сек се давало за тоя номер, ама понеже е на старта, само 5.
Ще се секне или ще го порязват, а може и да отпадне 1-2 пъти след такива контакти или излизания, не е застрахован и е назад. Не може да каже удряме се, аз имам много точки.
Като цяло при толкова решен шампионат с колата на мкларан, за сега, можеше да не дават това наказание и да остане поне малко интрига, но явно си вървим към 1-2 мкларен и това е.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
Да видим как ще се отрази промяната в правилата от Каталуня нататък...има слухове, че Макларън щели да бъдат много силно засегнати и сега борбата им е да натрупат възможно най-голям аванс за да са спокойни докато вкарат нещата в ред след промяната.
Ферари и Ред Бул уж вече въвеждали неща спрямо промените...да видим какво ще се случи
Ферари и Ред Бул уж вече въвеждали неща спрямо промените...да видим какво ще се случи
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Най тъпото решение от последния сезон е смяната на Сайнц с Хамилтън . Златна малинка за Ферари
,че и атмосферата в отбора отиде на кино
Хамилтън има някакви комплекси май , може и на расова основа да са
Лесно е като си фаворизан , с кола класа над другите , обаче като равнопоставен лъсва истината ...Яд ме е за отбора само 

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Колапинто ще замени Дуън младши, май е доста по-добър вариант на база какво показа когато участваше няколко пъти миналия сезон
- Don_Diego
- ентусиаст
-
То и Лоусън беше светъл лъч миналата година, пък тази е трагичен и според мен ще е чудо да избута целия сезон
Относно Хамилтън…медиите раздуват излишно нещата. Това, че показват избиртелно радио комуникациите също налива бензин в огъня
. Стратегическите грешки също са епични ама това е Ферари все пак, друго не трябва да се очаква от тях
.

Относно Хамилтън…медиите раздуват излишно нещата. Това, че показват избиртелно радио комуникациите също налива бензин в огъня